Здравей Гост

Планета в домицил и планета в екзалтация -прояви и фокус

• 160 Отговора
  • 22219 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Както казах, по мои наблюдения върху тронови и екзалтирали планети често се случва да "куца" нещо в сферите, управлявани от съответната "силна" планета. Това имах предвид под статистики - наблюдения върху доста карти, не само на познати и близки. Виждала съм две крайни проявления - от безразборност до своеобразен аскетизъм /по съответните аналогии/.

И в моя случай /субективно/ също важи - с тронова Луна съм и в живота ми най-силно е ощетена именно тази сфера, а не сферата, управлявана от заточена ретроградна Венера в съвпад с ЮЛВ. :)
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 10:51:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Уф, лили, сори, ама все едно да ме убедиш колко е гаден тригонът, за сметка на квадрата?

Да куца по венерини теми. Интересно
Какво ще е добре при венера в козирог, дето ще куца при венера във везни?
Аз простичко ги разбирам нещата-като ти е леко, ти е леко, другото от теб зависи

Иначе интересно инфо по темата, мерси и на теб, аброуд :)

*

abroad

• 2187
да, де дай да върнем пак назад ;D
опира до космично състояние
съвсем естествено е, когато една планета е тронова или екзалтираща и в недобро космично състояние с лекота да прояви минусовите крайности по аналогиите си

затова те и попитах, дали си се радвала на имането на другите, въпрос на обмен на енергиите и лична консумация на тях

например, по-често ми се случчва да попадам на доброто проявление на троновите и екзалтиращи, доставя ми удоволствие да ми се случва
и другото не ми е чуждо, но значително по-рядко, като например с шефа примера ;D

*

Lillie

• 30532
Уф, лили, сори, ама все едно да ме убедиш колко е гаден тригонът, за сметка на квадрата?

Тригоните често дават и нереализирани възможности (таланти), имам си доста тригончета, на тях почти нищо не дължа. :) Но като се замисля, в живота ми накрая така се наредиха нещата, че след доста блъскане успях да се насоча към занимание, което тъй или иначе имам заложено като даденост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Бившият беше с две тронови планети - Луна и Венера и две в екзалтация - Слънце и Уран.
Единственото,което не мога да отрека ,е безупречният външен вид.
Със сигурност мога да кажа,че изобщо не води живота на благословените,не толкова поради обстоятелствата,колкото заради собствения си характер.

*

Papy

• 4343

:) Но като се замисля, в живота ми накрая така се наредиха нещата, че след доста блъскане успях да се насоча към занимание, което тъй или иначе имам заложено като даденост.

Да :)
Леко, лесно, шанс, дарба
Какво ще прави с тях човек-друга работа-всички знаем, че твърдите аспекти ни движат, щото сме гъсеници по природа

*

Lillie

• 30532
затова те и попитах, дали си се радвала на имането на другите, въпрос на обмен на енергиите и лична консумация на тях

например, по-често ми се случчва да попадам на доброто проявление на троновите и екзалтиращи, доставя ми удоволствие да ми се случва

Радвам се на талантите и красотата (пак по Венера), чуждото имане не ми е приоритетна тема.

Расла съм в по-различна среда, в която не сме свикнали да гледаме по чуждите панички. :)

Имането може и да не ме впечатли, но ако срещна по улиците красива и стилна жена, с удоволствие се заглеждам. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187

Радвам се на талантите и красотата (пак по Венера), чуждото имане не ми е приоритетна тема.

Расла съм в по-различна среда, в която не сме свикнали да гледаме по чуждите панички. :)

Имането може и да не ме впечатли, но ако срещна по улиците красива и стилна жена, с удоволствие се заглеждам. :)

именно това, което описах означава да не гледаш, как го каза "в чуждите паници", обратното говори за по-друго

*

abroad

• 2187
Бившият беше с две тронови планети - Луна и Венера и две в екзалтация - Слънце и Уран.
Единственото,което не мога да отрека ,е безупречният външен вид.
Със сигурност мога да кажа,че изобщо не води живота на благословените,не толкова поради обстоятелствата,колкото заради собствения си характер.

така де, за мъж ли говорим или? ;D

*

Lillie

• 30532
именно това, което описах означава да не гледаш, как го каза "в чуждите паници", обратното говори за по-друго

То цялата астрология е гледане в чужда паница, в интерес на истината.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532

А како ще кажете за силните Марсове?
И те имат своите силни и слаби страни според мен.

Важното е да използваш силата на съответната силна планета по предназначение, защото използвана неадекватно тя може да носи и деструктивен заряд.

Например, силният Марс ако няма амбиция, която да следва, може да ти спретне и зашеметяващо скандалче вкъщи. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772

Викаш,за мъж тия женските не важат?!? ;D

*

Lillie

• 30532

Викаш,за мъж тия женските не важат?!? ;D

Техните женски са мъжки.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Имам си един марс съвпад сатурн в лъв
И един марс в рак
Кой изтрайвам по-лесно според вас?

*

abroad

• 2187
и преди съм казвала, че завиждам на тия с Марс в Козирог, в другия живот ще ми се ;D
малко по малко си падам по тоя в Овен, може би най-овладян измежду тия двата е този в Скорпион - нещо като най-доброто от два свята

чакай пак да спомена за космичното състояние ;D, като да не забраваме, че това не е благотворна планета по презумпция, тоест ако искаме да и видим хубавото ще трябва да сме готови да изтърпим и лошото, а, хубавото е, че нищо, и никакъв талант, възможности и т.н. не могат да се реализират, ако не си склонен да полетиш надолу, в неизвестното, да поемеш риска, въпреки страха, защото и те се страхуват, дори повече от другите понякога, но напук и за да си докажат превъзходството поемат предизвикателството и твърде често печелят, дори няколко пъти да паднат, отърсват се от праха, поизтупват се и продължават към поредния скок

*

Papy

• 4343
Добре де, марс в козирог, да кажем в 12-ти, квадрат нептун и опозиция луна, какво му е кс-то :)

*

abroad

• 2187
Имам си един марс съвпад сатурн в лъв
И един марс в рак
Кой изтрайвам по-лесно според вас?

тоя в рак

*

abroad

• 2187
Добре де, марс в козирог, да кажем в 12-ти, квадрат нептун и опозиция луна, какво му е кс-то :)

чакай пак да спомена за космичното състояние ;D

*

Papy

• 4343
Точно за него питам
При горния пример-какво е космичното състояние

*

Lillie

• 30532
И още нещо интересно, което съм забелязала.

Нерядко се случва слабите /есенциално/ Марсове да се стремят към типично марсови изяви - военни, спортисти... Най-често при рачешките съм го забелязвала, при везнишките е малко по-различен фокусът.

Впрочем, същото важи и за слабите Венери /мнение на други астролози/ - Венера в Овен, Скорпион и Дева често се среща в картите на хора, които се занимават с някаква форма на изкуство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.