Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 377927 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: Събития и транзити
« Отговор #240 -: Януари 13, 2012, 11:15:46 pm »
хич не ми е расходящ и нещо не ми харесва май. че доста дълго ще го влачим напред-назад. обаче ще държим връзка, че и двете сме в кюпа.  :blink:

Чакам го да обърне посоката, че ще ми тригонира светилата, а в момента е на половин градус разходящ съвпад с Марса ми. На връщане пак ще го гази.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #241 -: Януари 13, 2012, 11:17:39 pm »
В момента имаме мунданен съвпад на Меркурий с Плутон - случайно да сте станали по-саркастични тези, които си иммате по рождение негативен аспект межд,у двете планети.

В момента има и критичен мунданен съвпад на Венера с Нептун на 30 Водолей. Аз съм хлътната в лиричните балади на Ютуби. Моята Венера и без това си е в Риби.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #242 -: Януари 13, 2012, 11:23:27 pm »
В момента имаме мунданен съвпад на Меркурий с Плутон - случайно да сте станали по-саркастични тези, които си иммате по рождение негативен аспект межд,у двете планети.

В момента има и критичен мунданен съвпад на Венера с Нептун на 30 Водолей. Аз съм хлътната в лиричните балади на Ютуби. Моята Венера и без това си е в Риби.

Yep. That's me. Саркастична съм по природа (и аз не знам от кой аспект е това), но тези дни съм ужасна. ;D
Днес съм на лирични балади ала тази - http://www.youtube.com/watch?v=1GWQ-oDMG6g&ob=av2n.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #243 -: Януари 13, 2012, 11:26:30 pm »
Не съм станала по-саркастична, но ми е доста нервно по отношение не ежедневни неща - не ми се подреждат и принтират документи, искам да превеждам и да пращам по интернет, а не да ходя и до пощата. Плутон е управител на третия ми дом, Меркурий управлява първи и десети и точно тия двамата отдавна ме дразнят - освен квадратурата помежду им по първи и десети дом, транзитен Плутон дава опозиция към Меркурий  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #244 -: Януари 13, 2012, 11:28:09 pm »

По принцип не съм, но днес си позволих една по-остра реплика, изказана с шеговит тон.
Превеждах с едни клиенти на нотариална сделка и посредникът ме постави в много неудобна ситуация като стана въпрос за разплащания, аман от шашмите на тия брокери! Обикновено клиентите плащат директно на тях, а те ми превеждат после моята преводаческа такса (а разликата си я слагат в джоба, досега не знаех колко е). Днес клиентът плати директно на мен и се оказа, че го таксуват тройно, такива цени за превод никъде няма, дори в най-скъпите агенции. По този начин ми уронват името, мен ме познават повечето нотариуси, лесно може да се провери преводаческите агенции колко вземат. После ще ме изкарат мен измамничка. Та доста неудобно се почувствах пред клиента (имаше и други хора, с които се познаваме) и после казах на брокера занапред да не ме поставят в такива ситуации, за да не си помисли някой клиент, че съм преводач с консумация като вземам такива суми за услугите си. Тия се оляха - 100 лв. за един час превод!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #245 -: Януари 13, 2012, 11:40:48 pm »
В София устните преводи през преводаческа агенция са по 70-80 лв. на час без ддс - и това е към агенция, която не взема скъпо  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Януари 13, 2012, 11:40:58 pm »
И за още една остра реплика се сетих.  ;D

Бях толкова възмутена, че го изкоментирах с една колежка в скайпа и й казвам "Тия са толкова алчни, че искат да пръднат и да им валят чували с пари от небето, без да са положили никакви усилия".  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #247 -: Януари 13, 2012, 11:41:55 pm »
В София устните преводи през преводаческа агенция са по 70-80 лв. на час без ддс - и това е към агенция, която не взема скъпо  :blink:

Във Варна са по 30-40 (първа група езици) и измислената им "такса" беше нереално висока.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #248 -: Януари 13, 2012, 11:42:59 pm »

Във Варна са по 30-40 и измислената им "такса" беше нереално висока.

30-40 е за самия преводач тук  :-[

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #249 -: Януари 13, 2012, 11:46:33 pm »
Все тая, нервно ми е и ще обвиня тия двамата  ;D

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #250 -: Януари 13, 2012, 11:49:16 pm »
Все тая, нервно ми е и ще обвиня тия двамата  ;D

Всъщност, насмотах един преди малко - намерил си мадама, щели бебета да правят, ама той трябвало до 3 месеца да скъса със сегашната, та докато ми се изясняваше си бях доста саркастична  ;D

« Отговор #251 -: Януари 14, 2012, 09:17:09 am »
    ;D Аз от вчера насам насмотавам един, хем иска, хем не му стиска  ;D. Иначе може да се каже, че тр.планети правят съвпад със Слънцето ми, по-близък, както и с Меркурий....С документите работя като на магия....дано да не съм се омотала някъде.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #252 -: Януари 14, 2012, 12:04:05 pm »

същата работа, вчера се улях да слушам на андреа и борис дали последната песен....

*

Stella

• 7765
« Отговор #253 -: Януари 14, 2012, 12:12:27 pm »

Yep. That's me. Саркастична съм по природа (и аз не знам от кой аспект е това), но тези дни съм ужасна. ;D
Днес съм на лирични балади ала тази - http://www.youtube.com/watch?v=1GWQ-oDMG6g&ob=av2n.

Мирабела, разплака ме с тази песен. И аз имам голяма госпожица, на която и предстои да "отлети" от дома. Може да се каже, че вече е с единия крак отатък.

« Отговор #254 -: Януари 14, 2012, 12:22:20 pm »
Извинявай, Стела. Пожелавам много любов и щастие на твоята госпожица! :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #255 -: Януари 14, 2012, 12:36:11 pm »
Не съм станала по-саркастична, но ми е доста нервно по отношение не ежедневни неща - не ми се подреждат и принтират документи, искам да превеждам и да пращам по интернет, а не да ходя и до пощата. Плутон е управител на третия ми дом, Меркурий управлява първи и десети и точно тия двамата отдавна ме дразнят - освен квадратурата помежду им по първи и десети дом, транзитен Плутон дава опозиция към Меркурий  :blink:

И при приятеля ми е така. На него Меркът му управлява 10-ти дом, а Плутон - асцендента. В момента тр. Плутон му прави опозиция към Марс, който му управлява Меркурий. А като имаме напредвид и че мунданният аспект между Меркурий Плутон е действащ, това подсилва сарказмът му. Той си има рождена опозиция Меркурй-Плутон и квадратур между Плутон и марс (господарят на Меркурий). Не обичам тези негови периоди, макар постоянно да се извинява, но той казва, че сарказмът му помагал да се "справя".

*

Stella

• 7765
« Отговор #256 -: Януари 14, 2012, 12:40:12 pm »
Извинявай, Стела. Пожелавам много любов и щастие на твоята госпожица! :wub:

Няма защо да се извиняваш, не си виновна за нищо.  Аз по рождение имам Венера в Риби. Така плача, когато се разчувствам. Действа разтоварващо. Виновен е мунданния съвпад на Венера с Нептун -от два дни се улавям в състояния на дълбоко съчувствие. Мислех, че е от нептун в Риби, но той още не е влязъл. После видях мунданния съвпад. Може би не на всички действа така, но аз определено съм по-податлива, заради венерата ми в риби.

« Отговор #257 -: Януари 14, 2012, 12:46:12 pm »
Мунданният съвпад Венера/Нептун е на 1 градус от наталното ми Слънце. И аз съм на романтична вълна или по-скоро на вълна, свързана с изкувствата тези дни.

*

Uran

• 6041
« Отговор #258 -: Януари 14, 2012, 03:33:33 pm »
Ako по някакъв начин се е отворила "пепеляшкина врата", а ти нямаш ама никакъв мерак та дори и елементарно любопитство да минеш през нея, как по друг начин можеш да се възползваш от ситуацията?

От известно време съм доста саркастична. Имаше период , вкойто си бях захапала (умишлено) езика, но сега пак си плямпам, но значително по- обрано в сравнение с преди 15-20 г. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #259 -: Януари 14, 2012, 05:22:52 pm »
Мунданният съвпад Венера/Нептун е на 1 градус от наталното ми Слънце. И аз съм на романтична вълна или по-скоро на вълна, свързана с изкувствата тези дни.

ами мунданния тригон със Сатурн?