В момента имаме мунданен съвпад на Меркурий с Плутон - случайно да сте станали по-саркастични тези, които си иммате по рождение негативен аспект межд,у двете планети.
По принцип не съм, но днес си позволих една по-остра реплика, изказана с шеговит тон.
Превеждах с едни клиенти на нотариална сделка и посредникът ме постави в много неудобна ситуация като стана въпрос за разплащания, аман от шашмите на тия брокери! Обикновено клиентите плащат директно на тях, а те ми превеждат после моята преводаческа такса (а разликата си я слагат в джоба, досега не знаех колко е). Днес клиентът плати директно на мен и се оказа, че го таксуват тройно, такива цени за превод никъде няма, дори в най-скъпите агенции. По този начин ми уронват името, мен ме познават повечето нотариуси, лесно може да се провери преводаческите агенции колко вземат. После ще ме изкарат мен измамничка. Та доста неудобно се почувствах пред клиента (имаше и други хора, с които се познаваме) и после казах на брокера занапред да не ме поставят в такива ситуации, за да не си помисли някой клиент, че съм преводач с консумация като вземам такива суми за услугите си. Тия се оляха - 100 лв. за един час превод!