Здравей Гост

Победителите

• 38 Отговора
  • 3740 Прегледи
*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Re:Победителите
« Отговор #20 -: Юли 02, 2011, 12:52:07 am »
това повече ми прилича на жена вамп :) не съм убедена, че е победител, като един вечен оптимист си мисля, че в един прекрасен ден може би ще си намери майстора.
има много такива хора, аз ги избягвам, не мога да понасям подмазвачи, настръхвам от този тип хора, обичам хората, които си заслужават признанието (знаят за това получават 6-ца, а не защото носят кафе или са преписали чужд реферат) - понякога си давам сметка, че тази нагласа е по-скоро губеща в материално отношение, но пък не винаги :)  ;)

*

abroad

• 2187
« Отговор #21 -: Юли 02, 2011, 01:02:17 am »
напротив, през последните години, особено силно сега, тази нагласа е изключително успешна на чисто материално ниво, но гледам че стартираха последиците - кой полудя, друг го връхлетяха неизбежните неща и т.н.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 02, 2011, 01:45:03 am »
има много такива хора, аз ги избягвам, не мога да понасям подмазвачи, настръхвам от този тип хора...

Дали ще си от победителите или победените звучи доста относително... Въпросът е дали си струва цената, която заплащаме. Но натегачи и аз не понасям, рано или късно и те получават според стореното.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Юли 02, 2011, 02:07:03 am »
Победителите не могат да бъдат натегачи или лизачи...,ако питаш мен... ;D Те са бойци...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #24 -: Юли 02, 2011, 02:31:33 am »
напротив, през последните години, особено силно сега, тази нагласа е изключително успешна на чисто материално ниво, но гледам че стартираха последиците - кой полудя, друг го връхлетяха неизбежните неща и т.н.

имах предвид моята нагласа, мазньовците, лицемерите, интригантите стигат далеч в кариерите си (поне на определен етап), но да ти кажа, никога не съм срещала човек, който управлява свой бизнес, който бихме казали, че е победител - хора от типа на Билчо Гейтс, да имат този подлезурски манталитет :)

« Отговор #25 -: Юли 02, 2011, 03:05:54 am »
За мое съжаление засега в живота ми такива успяват (не само в БГ, дори мога да кажа, че тук такова нещо чак не бях виждала. Кой каквото иска да ми говори за жените в БГ. Всъщност девойката имаше енергия, не беше енергиен вампир, но лично за мен това беше едно голямо губене на време и може би показваше главно, че тя му няма доверие, а и си имаше от Луната в лъв -  "кралското" усещане.).

Не знам, затова Ви питах да споделите карти, или аспекти на хора, около вас, които са Ви правили впечатление.

Сега се сетих обратния пример - момиче, което много е работило и 3 пъти в живота и за мен буквално и се случват чудеса - Слънце съвпад Венера в 11 дом. И тя с асц Рак. И тя за мен победител, но как да кажа, по съвсем различен начин. 

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Юли 02, 2011, 03:42:22 am »
Маяна, в описаната от теб жена кое точно те смущава? Считаш, че това поведение е изиграно и при едно по-семпло момче нямаше да има ставане в 5 сабахлем?
Аз съм с ъглови планетки, та може и затова да не разбирам твоето "възмущение". ;)

« Отговор #27 -: Юли 02, 2011, 04:56:58 am »
и аз имам ъглови планети и по стечение на обстоятелствата и доста приятелки и такова поведение не бях наблюдавала никога, особено от жена "професионалистка", а тя се държеше така с всички вишестоящи мъже - преподаватели и декан факултет.

И всъщност беше много искрена, каза ми дата, час и тн. и доста сме си общували и винаги е казвала, че за нея това местене през континенти и култури, ако не е професионално и финансово успешно, ще се прибере в къщи.

Тя е от богата фамилия и в Австралия и те така се запознават - на почивка в Алпите. Харесваше и живота на майка му (интериорен дизайнер, който се грижеше за семейството и работеше от вкъщи), харесваше и цялата организация на обществото там - "стандарта", както му казваме ние. Ходенето на нощни ски гонки, семейните вечери, виж не ме разбирай погрешно, тя ме впечатли, затова я дадох за пример.

Тя беше и от странно семейство - 12-13 деца от незнам си колко брака и т.н. така, че доста е различно нейното семейство от неговото.

Но и да, пари отиват при пари, 100% нямаше да си прави този труд за по-бедно момче. Тя имаше изисквания (което също не е лошо, ние в БГ нямаме такъв избор, просто друго общетво), но и до колкото разбирам бе от семейство на победители. Тогава точно бяха наводненията в Бризбърн, Австралия и в тяхната къща имаше 23 евакуирани приятели и майка и организираше всичко..... а това не е лесно, знаете едно домакинство колко работа отнема.

Но беше толкова сигурна, че ще получи това което иска и толкова сигурна какво иска. Може би защото моето поколение израсна по време на постоянни социални катаклизми, някак всички момичета са много объкани около мен. Много по-трудно си харесват модел на живот, който да ги прави щастливи, някак всичко е просто оцеляв

*

Uran

• 6041
« Отговор #28 -: Юли 02, 2011, 05:05:53 am »
Виж,  не виждам нищо екстремно в това, което си описала.
Аз лично не мога да бъда фамилиарна (разбирай да нося кафе) с хора, които не са ми близки, но не намирам нищо осъдително ако някой друг го прави непринудено, искрено и....без скрит мотив. :blink:
п.п.Отчитай факта, че ние сме израснали в друга среда и с друг бег граунд в социалното общуване (за съжаление). Липсва ни този размах.
Ти си от новото поколение и на теб по-лесно трябва да ти идват отвътре подобни експанзивни жестове. :blink:

« Отговор #29 -: Юли 02, 2011, 05:06:15 am »
НО ти ме накара доста да се замисля и чехкините, испанките и румънките, балтийските народи и българките много повече обръщахме внимание на ученето си, а не на контакта с преподаватели, докато при нея, това беше водещо. Също скандинавските народи бяха така - повече гледаха да са в добри отношения с преподавателите, вечери, ходене на пазар заедно, услуги....

За студентите от арабския свят, Китай и Азия, изобщо не коментирам, за тях това е недопустимо. ....

Тя бе на 23 - по -малка от мен и вече се възприемаше не като студент, това май най-много ме убеди, че ще е успешна.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Юли 02, 2011, 05:09:30 am »
Мисля, че образователната им система ги възпитава в екипност, а тя предполага общуване.
При нас- "сам юнак на коня".

« Отговор #31 -: Юли 02, 2011, 05:35:08 am »
Да, те много общуват, но с най-близките ми приятелки там, колкото пъти сме си говорили за живота и на тях им е много трудно и те са много загубени и някак мисля, че това насилствено общуване не им помагаше много. Но ги учеше на живота в обществото.   ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Юли 02, 2011, 05:32:14 pm »
Но ги учеше на живота в обществото

Социалната интелигентност е с предимство пред тапиите.

« Отговор #33 -: Юли 02, 2011, 07:40:49 pm »

Социалната интелигентност е с предимство пред тапиите.

дам....  :-\

« Отговор #34 -: Юли 02, 2011, 07:41:42 pm »
Като чета и се замислям- победители, или  силни характери, без да се налага да воюват-то точно там им е силата,мисля,щото когато има "воюване",значи нещата не са естествени и не може да се справи човек сам....За да има победител,трябва да има конкуренция, "воюване", това вече не е проява на силен характер.Помоему на силния характер не му се налага да воюва, той умее и си се наглася към ситуацията,познавайки себе си,възможностите си и умението си да се предпазва от другите  :blink:
Нагаждачите /успешно правещите го,обаче/ според мен са си посвоему силни характери,независимо дали на другите им харесво това,или не...Някои хора просто си го умеят това,някъде в натала им е заложено, но самото нагаждане не е сила в характера/според мен/,като  активност,самоотверженост, но умението за нагаждане носи дивиденти на притежателя си/особено ако е направено с финес и не ощетява никого/...Тау квадратурите не показват ли трудности,благодарение на които човек неусетно калява характера си, или силното Слънце,Марс,аспекти към Сатурн...емоциите в случая дали са значими......Дано приемете мнението ми :P ;D

п.с: не понасям груби нагаждачи около себе си -напротив :rolleyes:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #35 -: Юли 05, 2011, 01:43:22 am »
а какво означава победител? да победиш възлите си (конкретно северния)? да надвиеш лоша кармична позиция? да се научиш да обичаш или да се владееш? да спечелиш билион или да намериш щастието в малките неща?
според мен победител е максимално и рационално използване на възможностите (и изучаване на уроците), които са зададени във всяка една карта - ако се върнем в една по-предишна тема - да бъдеш успешен хирург, а не сериен убиец :)

Да победиш себе си...АЗ-а , ЕГО-то.... ;D
Ох, стига с тези борби...Човек е тук за да постигне щастие....Ако успееш да се разтвориш дори за момент извън черупката на егото си си безкрайно щастлив...но това повярвайте ми не става с мариз или насилствено и изобщо не може да бъде наречено борба или пък след това победа....

Не мисля....
А и в тема за победа е редно да говорим за борба...Всяка една победа е битка...
Я кажи за какво да пишем...Квото ми кажеш това ще напиша.... :wink2: :57: :57:
Марая, не мисля че ще го направиш, но е интересно че го предлагаш. ;D
Ти постоянно говориш за борба със себе си, като от друга страна имаш ужасна нужда да се докажеш. Интересно ми е ти в такъв случай за какво живееш? И дали се харесваш?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #36 -: Юли 05, 2011, 04:19:52 am »
а какво означава победител? да победиш възлите си (конкретно северния)? да надвиеш лоша кармична позиция? да се научиш да обичаш или да се владееш? да спечелиш билион или да намериш щастието в малките неща?
според мен победител е максимално и рационално използване на възможностите (и изучаване на уроците), които са зададени във всяка една карта - ако се върнем в една по-предишна тема - да бъдеш успешен хирург, а не сериен убиец :)

Ох, стига с тези борби...Човек е тук за да постигне щастие....Ако успееш да се разтвориш дори за момент извън черупката на егото си си безкрайно щастлив...но това повярвайте ми не става с мариз или насилствено и изобщо не може да бъде наречено борба или пък след това победа....

Не мисля....
Ти постоянно говориш за борба със себе си, като от друга страна имаш ужасна нужда да се докажеш. Интересно ми е ти в такъв случай за какво живееш? И дали се харесваш?

Ти... ;D този въпрос към мен ли отправи или е риторичен.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #37 -: Юли 05, 2011, 06:53:09 pm »

Не мисля....

Ти... ;D този въпрос към мен ли отправи или е риторичен.... ;D ;D
Към тебе  ;D съвсем не е риторичен.

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #38 -: Юли 05, 2011, 06:59:22 pm »
За да не го възприемеш погрешно ще отговоря първо аз:
Аз живея за да се движа и да изпитвам щастие от това движение.
Харесвам почти всичко във себе си, любовта не може да бъде описана но да кажем че изпитвам удоволствие дори от това че съм разхвърляна....или че шокирам околните които малко ме познават.