стана много сложно:
1. трябва да ги разделим (поне според мен) казими, изгорена, и източна и западна Венера
2. всички с асцендент Везни трябва да са в друга категория, защото тогава Венера вече има нов статус - упр 1 дом.
Имам приятелка телец (Слънце луна съвпад), но асц Везни и въпреки всичко Телешко в нея, си е "вятърничава" Везна от всякъде, освен, че успя да се ожени за 2 седмици, нищо не може да свърши сама, и честичко се измъква от затруднинията с чар и сладки приказки (другите ми телеци приятели не съм виждала да действат така.....).
3. позиция Слънце и Сатурн - дневно, нощно раждане
4. силно изявен 7 дом.
Но аз си твърдя, че моите наблюдения не показват връзката "стабилни, силни, положителни отношения" баща - дъщеря при съвпад на Венера и Слънце в женския натал.
Не мога да определя нещо по специфично при тези жени, не са изписани като хора с асцендент Везни. Най-вече според мен изгорената Венера се проявява в това, че не могат да бъдат наистина светски хора. Прекалено са егоцентрични, за да са приятни за общуване, а и самите те не общуват заради самото удоволствие от общуването, а с цел (намиране на работа, приятел, просто да има кой да им обръща внимани = от кой да смучат енергия), но вече споменах те са с Луна в Козирог. Нямат усещане за баланс, не знаят как да създадат атмосфера, така че хората да се отпуснат и наистина да се получи едно приятно събиране. Дори аз, ние сме много близки приятелки (тяхна Луна съвпад мое Слънце) не обичам да излизам с тях и други хора, защото ме натоварват с личните си проблеми и не мога да видя другите си приятели (моментално ми се лепват). Никакво усещане за баланс....и хармония.....