Здравей Гост

Слънцето и Венера

• 110 Отговора
  • 13035 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re:Слънцето и Венера
« Отговор #40 -: Юли 30, 2011, 02:08:31 am »
О и аз като лаик астролог съм чувала такива признания, че свят да ти се завие.... не за връзка между баща и дъщеря, но доста други уникални неща, кои приемливи, кои не, от обществената гледна точка (дори не хоризонт). :)

Защо не разкажеш някои интересни неща без да споменаваш имена!  ;)

« Отговор #41 -: Юли 30, 2011, 04:37:45 am »
Хело, това все пак са лични неща, а и не знам за теб кое би било стряскащо  ;D ;)
но имах предвид, че хората се доверяват на "астролозите".

« Отговор #42 -: Юли 30, 2011, 05:27:50 am »
  Честно казано, картата наистина е много интересна, а за мен тази история е съвсем реална...В западните общества или да речем по-развитите /ма духовно изостанали сигурно/ има доста по-извратени случаи. Така че не се учудвам. Момичето е имало нужда от внимание, но поради гадните съвпади на планети с гадни звезди...вместо да се гушне като момиче при баща си, тя го е предизвикала, сигналите са били грешно разчетени...За което имат вина и двамата родителя навярно. Ако историята е точно така, аз приемам тогава че тази напреграта ос в хороскопа - по която тече цялата енергия в радикса и в живота й - е остта 2-8....и Плутон тогава застава в първи дом, имам особено мнение когато Плутон е първи изгряващ на хоризонта в радикса....Другия вариант е, понеже точно на 14-годишнина транз Плутон е правел съвпад с Луната й и точен съвпад с ЮЛВ - може да го приемем като тригер на последващите събития - тогава Луна ЮЛВ отиват в 8 дом, а Меркурий,СЛВ във втори, а Плутон застава на ДСЦ. В този случай като игнорирам многото опозиции, има открояващ се сентагон с Уран в 8ми дом и Лилит в 12 дом.....и в двата случая Слънцето й съвпада със звездата Капела....А ако приема, че е родена следобяд и Плутон е в Първи дом, и съвпад с АСЦ, Сатурн и Марс също в 1 дом, а Слънцето и Венера съвпадат с Белатрикс и Капела, Меркурий с Алдебаран....което може да осветли донякъде нещата...
« Последна редакция: Юли 30, 2011, 05:40:24 am от daisyline »

« Отговор #43 -: Юли 30, 2011, 05:29:09 am »
Mayanna,

и моето любопитство го грабна  :rolleyes:

Е, тука, ако споделиш някоя яка пикантност, напра'о ще ми направиш ебаси якия подарък за рождения ми ден, дето беше преди два дни (почвайте нова тема да ми честитите Р.д-то на патерици...че ви почнах с патериците! ;D).

Нем, наистина, ако разкажеш някоя пикантна история и то от тия - неприемливите - ще ми направиш голям кеф :) Просто обичам да се гмурвам в нещата, които рядко се говори за тях и за които само определени хора подозират, че същестуват и се държи в тайна тип "сандък със сто катинара"...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юли 30, 2011, 06:01:18 am »
Е, тука, ако споделиш някоя яка пикантност, напра'о ще ми направиш ебаси якия подарък за рождения ми ден, дето беше преди два дни (почвайте нова тема да ми честитите Р.д-то на патерици...че ви почнах с патериците! ;D).

Верно бе, ти на 27ми ли беше? Как не се сетих!  :confuse3:

Да ти е честито тогава!  :49:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Юли 30, 2011, 06:10:01 am »
Просто обичам да се гмурвам в нещата, които рядко се говори за тях и за които само определени хора подозират, че същестуват и се държи в тайна тип "сандък със сто катинара"...

За съжаление в моята астрологична база данни "неприемливи" истории липсват.
Намират се само две госпожици с афинитет към безразборни връзки.

И да ви подшушна на ушенце - и при двете има силен нептунов акцент (таковала му се е преработката) ;D:

При първата - три планети в Риби/5 дом, Луна в съвпад с Нептун, Венера в Риби, Марс в Близнаци
При втората - Нептун в 5 дом, Луна в опозиция с Нептун, Венера в Риби, Марс в съвпад с Меркурий

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #46 -: Юли 30, 2011, 06:24:44 am »
О да, съгласна съм с Лили Венера в Риби намесили се и по принцип силен Нептун нещата стават .... нека го кажа така - всичко е възможно и приемливо.

Тадж алл, бих желала да бъде щастлива бъдещата ти лична година, но не за сметка на хорските драми. Който каквото ми е споделял, е било между нас. Във форума има достатъчно драми и трагедии и достатъчно лична информация изнесена. Всеки човек има и достойнство и всеки си има "кахърите"....

« Отговор #47 -: Юли 30, 2011, 06:46:10 am »
Благодаря ви за пожеланията - каквото е писано ще се случва ;)

Мауанна,

дефакто си права. Какво става, обаче, с хората, които искат по-различни сценарии да разучат? Примерно - една такава граница от твоя страна, която между другото харесвам и я смятам за етична пречи на проучване и търсене на модели в по-дълбок или различен смисъл за хора, като мен и да речем Hm.

(Днеска между другото имахме събиране на класа с когото завърших училището. В един момент стана дума за наша съученичка, която според представите на всичките съученици е вече успяла, уредила се, страшно богата и едва ли що не няма време да спи от правене на пари. А пък аз съм единствения, който й знае всичките бакии, щото и аз бях замесен в част от нейния бизнес и гледам, как в момента й се клатят краката, та не се знае, дали утре няма да е на улицата, ако тръгнат да си прибират кредитите.
Мисълта, това да ти го споделя е, че замислих, че това човек, когато не желае да търси под "видимото" винаги се самозалъгва и лъже себе си. А пък аз нещо държа много нещата да са ми ясни...

Напоследък изследвам разни убийци и им гледам хороскопите само по дата. Мидпойнтите понякога показват доста възможности. Та, ако все пак решиш да споделяш, дори и на лична, би било добре и с дати някакви да бъдат подплатени историите.
Ако ли не - каквото е ;)

п.п: Лили, Луна/Нептун опозиция и съвпад и квадрат са тооолкова хвърчащи подсъзнания, че нямам думи  ;) (Са Hm ще се обади да каже "какво й е?" ;) )

A фазата на Венера и в двете карти спрямо Слънцето каква е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юли 30, 2011, 06:50:57 am »
При първата Венера е преди Слънцето (в лъчите му), не е изгорена, директна. Слънцето е в съвпад с Меркурий и има опозиция с Юпитер по оста 5/11 дом. Плутон в 10 дом, квинконкс със Слънцето, квадрат с Марс в 7 дом.
При втората Слънцето е във Водолей (на ДС) в опозиция със Сатурн на АС, Венера е в 27 гр. Риби (9 дом), директна, далеч е от МС. Плутон в съвпад с ІС, голям въздушен тригон със светилата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #49 -: Юли 30, 2011, 07:20:01 am »

п.п: Лили, Луна/Нептун опозиция и съвпад и квадрат са тооолкова хвърчащи подсъзнания, че нямам думи  ;) (Са Hm ще се обади да каже "какво й е?" ;) )

Хвърчащи подсъзнания!  :unsure:

Че ти не знаеш какво става в подсъзнанието ти, че да му даваш определения!

« Последна редакция: Юли 30, 2011, 07:24:35 am от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #50 -: Юли 30, 2011, 07:24:03 am »

Напоследък изследвам разни убийци и им гледам хороскопите само по дата. Мидпойнтите понякога показват доста възможности. Та, ако все пак решиш да споделяш, дори и на лична, би било добре и с дати някакви да бъдат подплатени историите.
Ако ли не - каквото е ;)

Тук има тема Серийни убийци, в която бях публикувала много карти на серийни убийци. Наскоро я прегледах и установих, че ги няма. Май ги бях изтрила, защото не ги коментираха достатъчно.

Даже бях направила обобщение. Повечето са зодия или асцендент Стрелец.

Нямаше нито един зодия Скорпион.

Само две серийни отровителки бяха и двете зодия Скорпион, като едната даже май имаше и асцендент Скорпион. И на външен вид си приличаха - къса, къдрава коса и очила.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 30, 2011, 05:12:23 pm »
Даже бях направила обобщение. Повечето са зодия или асцендент Стрелец.

Нямаше нито един зодия Скорпион.

И често имат силно поставен Юпитер в хороскопа.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #52 -: Юли 30, 2011, 05:12:48 pm »
  Тадж-ал, и аз от тук ти честитя рождения ден на патерица, че и на две даже. Пожелавам ти много здраве и всеки ден и всеки час удовлетворение от това, че си жив !

« Отговор #53 -: Юли 30, 2011, 06:10:08 pm »
Дейзи страхотна снимка, размечтах се :) за една къща в Италия с огромна градина и невероятна гледка :):)

« Отговор #54 -: Юли 30, 2011, 06:49:39 pm »
Прощавайте,не се досетих,че ако отида в някое ромско гето сигурно ще чуя как някой се хвали че е чукал кокошка без да се замисля.Когато говорим за хора от тези социални среди,те да се изразяват и изпъкват чрез извращения е единственият им начин да бъдат забелязани,защото са ауйтсайдери по рождение и това си остава доживот с много малки изключения.Няма особена разлика за тях дали някой знае или не,дори може умишлено да го правят,защото така поне ще имат някаква лична биография освен родил се,ял,спал,срал,ебал и умрял.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #55 -: Юли 30, 2011, 06:59:21 pm »
Ти май имаш някакъв проблем?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Юли 30, 2011, 07:17:19 pm »
Да се върнем към статистиката.  :blink:
В момента се сещам, че познавам шест жени със съвпад Слънце/Венера (изгорена), но една от тях наистина има много топла връзка с баща си и е единствено дете.
Въпросната жена има ретроградна Венера в много близък съвпад със Слънцето, но не казими, съвпадът е в Близнаци.

Останалите:
- Слънце в съвпад с Венера в Козирог около МС, АС Телец
- Слънце в съвпад с Венера в Козирог в края на 3 дом, АС Везни
- Слънце в съвпад с ретроградна Венера в Дева в 6 дом, АС в края на Риби
- Слънце в съвпад с ретро Венера казими във Водолей в 4 дом, АС Везни (тази е много интересна - има новолуние във Водолей в съвпад с Венера и Уран в съвпад с АС във Везни, стелиум в 4 дом)
- Слънце в съвпад с Венера в Дева точно върху СЛВ (компаньонка/мутреса), в съвпада участва и Сатурн, Луна в Стрелец в квадрат с планетите в Дева, неизвестен час на раждане

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Юли 30, 2011, 08:42:58 pm »
Нула е права, че моралните норми са в контекста на средата в която живеем. Това важи и за казуса с канибалите, инцеста, насилието и всички други табута, които някъде са си правило, а не такива.

« Отговор #58 -: Юли 30, 2011, 08:50:27 pm »
Прощавайте,не се досетих,че ако отида в някое ромско гето сигурно ще чуя как някой се хвали че е чукал кокошка без да се замисля.Когато говорим за хора от тези социални среди,те да се изразяват и изпъкват чрез извращения е единственият им начин да бъдат забелязани,защото са ауйтсайдери по рождение и това си остава доживот с много малки изключения.Няма особена разлика за тях дали някой знае или не,дори може умишлено да го правят,защото така поне ще имат някаква лична биография освен родил се,ял,спал,срал,ебал и умрял.

Нула, този начин на изразяване ми е страшно познат и прилича на моя  :blink: - който ме познава инреал знае...В крайна сметка целия ни живот се свежда наистина до това, което си писала в последния ред....
Но се научих да не бъда категорична и да приемам хората, че даже и да ги разбирам...В ромските гета няма кой да ти се похвали за такава перверзия, по простата причина, че там секса не е табу и те от малки са ебливи и не им се налага да стигат до кокошките...Но виж в селата, отдалечени от цивилизацията това се случва доста често, че и сефтетата им са я с магарета, я с кози, я с кокошки....

В крайна сметка, ако Венерата е пострадала в радикса, ще рече че ще има ексцесии, но от какво естество.....и кога наистина може да се каже че една Венера наистина няма никакви достойнства, ако приемем че тя е планетата, чрез която се изразяват всички наши чувства, усещания, светоглед или и самият дух /нашето Слънце/...в крайна сметка всичко е до преработка, но ако го имаш съзнанието, че трябва да стигнеш до някъде, ако го нямаш - преработката ще е на други нива....

« Отговор #59 -: Юли 30, 2011, 09:01:57 pm »
стана много сложно:
1. трябва да ги разделим (поне според мен) казими, изгорена, и източна и западна Венера
2. всички с асцендент Везни трябва да са в друга категория, защото тогава Венера вече има нов статус - упр 1 дом.

Имам приятелка телец (Слънце луна съвпад), но асц Везни и въпреки всичко Телешко в нея, си е "вятърничава" Везна от всякъде, освен, че успя да се ожени за 2 седмици, нищо не може да свърши сама, и честичко се измъква от затруднинията с чар и сладки приказки (другите ми телеци приятели не съм виждала да действат така.....).

3. позиция Слънце и Сатурн - дневно, нощно раждане
4. силно изявен 7 дом.

Но аз си твърдя, че моите наблюдения не показват връзката "стабилни, силни, положителни отношения" баща - дъщеря при съвпад на Венера и Слънце в женския натал.

Не мога да определя нещо по специфично при тези жени, не са изписани като хора с асцендент Везни. Най-вече според мен изгорената Венера се проявява в това, че не могат да бъдат наистина светски хора. Прекалено са егоцентрични, за да са приятни за общуване, а и самите те не общуват заради самото удоволствие от общуването, а с цел (намиране на работа, приятел, просто да има кой да им обръща внимани = от кой да смучат енергия), но вече споменах те са с Луна в Козирог. Нямат усещане за баланс, не знаят как да създадат атмосфера, така че хората да се отпуснат и наистина да се получи едно приятно събиране. Дори аз, ние сме много близки приятелки (тяхна Луна съвпад мое Слънце) не обичам да излизам с тях и други хора, защото ме натоварват с личните си проблеми и не мога да видя другите си приятели (моментално ми се лепват). Никакво усещане за баланс....и хармония.....