Здравей Гост

Добри и лоши родители

• 45 Отговора
  • 5236 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Добри и лоши родители
« Отговор #20 -: Август 11, 2011, 09:08:13 pm »
Уран на ІС иди го хвани за... шлифера.  ;D
По-вероятно е Сатурн или Луна (особено във воден или земен знак) да даде тенденция/нагласа към завръщане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #21 -: Август 11, 2011, 09:10:10 pm »
Уран на ІС иди го хвани за... шлифера.  ;D
По-вероятно е Сатурн или Луна (особено във воден или земен знак) да даде тенденция/нагласа към завръщане.

Ама Уран ще се завърне временно, за да гледа възрастен родител, а после пак ще замине.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Август 11, 2011, 09:12:32 pm »
За да се завърне Уран в долна кулминация, някъде другаде в хороскопа трябва да е заложено по-високо ниво на лична отговорност. И пак отиваме при Сатурн и неговите аспекти.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #23 -: Август 11, 2011, 09:44:01 pm »
По картата на жената - Слънце в Лъв в 12 дом ми застана пред очите и У4 в 1 - тя се отъждествява с дома..

Относно Сатурн на ИЦ - познавам случай, при който Сатурн в 4 дом, като У5 също полага грижи, дори и малко отдалеч. Слънцето е на ДСЦ в Риби.
И друг вариант - Луна на ИЦ в съвпад с Венера - човекът не е семеен. Сатурн е в 12, а У1 Юпитер е в съвпад с Плутон на К9. Поради не много точния час +/- 15мин. е възможно Луната да е в 4 дом на ИЦ. Този човек полага по-ефективните грижи.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #24 -: Август 12, 2011, 12:35:05 am »
С това Слънце в 12 дом е нормално да се жертва.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 12, 2011, 12:43:50 am »
По-горе в темата Крис сподели интересна идея за силно Слънце в женска карта.
А в случая Слънцето е в Лъв и е току що изгряло, намира се над хоризонта, Асцендентът е в същия знак.
Жената трябваше да изпълнява не само майчинска, а и бащинска роля, когато отглеждаше децата си. Бързо се развежда, помощ от съпруга не е получавала през целия си живот. Сега децата вече са големи и живеят отделно, имат свои семейства, а тя продължава да служи - в момента се грижи за възрастна близка, която вече е полуинвалид.

Но познавам доста 12-домни Слънца, че и стелиуми, които са далеч от идеята за алтруизма и жертвоготовността.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Август 12, 2011, 01:14:31 am »
По-интересно би било да се обсъди например, ако едно дете има в хороскопа силна Венера, Телец, Везни и показатели, че обича докосване, целувки, че е любвеобилна личност.

Но има и обратните показатели - за студена личност, която крие емоциите си.

Да кажем, че второто е провокирано от родители, които не си показват чувствата и никога не са целували детето си, защото така са научени и защото са такива по характер - не че са се държали лошо с него. То така е свикнало, така е научено и наистина не си показва чувствата.

И сега остава въпроса доколко е вероятно да се прояви втората природа на детето - тази по Венера.

Тук има две подличности на детето. Може би природата на детето, която е по Венера би се появила при някой транзит на Уран?

Добре описа себе си.

И извода е, че ще ги има всичките тия желания, но трудно ще се дава израз на тях, защото няма такъв заложен, по който човек да копира и да развива.

Наричам такива хора - откриватели. Те нямат "основата" и търсят да материализират Телешко-Везнишко-Венерините желания.

« Отговор #27 -: Август 12, 2011, 01:19:50 am »
И в други карти съм забелязвала, че Сатурн на ІС или в 4 дом често дава грижа за възрастен близък/родител по-късно в живота. Ако в семейството има няколко деца, нерядко се случва роденото със Сатурн в долна кулминация да бъде натоварено с тази отговорност.

Това го потвърждавам и аз. Особено последното изречение е много вярно.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Август 12, 2011, 10:25:33 am »
В доста карти с Уран на ИЦ съм срещала столетнци в рода..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #29 -: Август 12, 2011, 10:48:40 am »
Прилагам карта на жена, която за мен е еталон за всеотдайност към децата и семейството.
Изключително отговорен човек, жертва личния си живот в името на децата и отглеждането им, веднъж не съм я чула да се оплаква от съдбата си, а се справя цял живот сама.
Управителят на пети е в екзалтация и в радост. Макар да не се "вижда" с асц. и с управителя му, той е в негов триплицитет, а и сключва само хармонични аспекти, секстилите с Луна и Венера са доста точни при това. Кету е в точен съвпад с Юпитер, а това винаги предразполага да се отдадем именно на тази планета - на родената й е "най-лесно" да се фиксира в Юпитер. У4/9 е също във властта на У5. Няма причина да не се разбира или да не е отдадена на децата си. На практика в тази карта изглежда, че именно те се схващат като най-висшата ценност. И "дар божий".
« Последна редакция: Август 12, 2011, 11:10:24 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #30 -: Август 12, 2011, 12:19:49 pm »

Имам Уран управител на 4-ти дом. 3/4 от дома ми е във Водолей.

И има в рода ми една прабаба, която е живяла повече от 100 години.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 12, 2011, 01:11:17 pm »
Няма причина да не се разбира или да не е отдадена на децата си. На практика в тази карта изглежда, че именно те се схващат като най-висшата ценност. И "дар божий".

Така е, това е леля ми.  :blink:
Моята майка бе съвсем различна, макар че са сестри и се отгледани в едно семейство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Август 12, 2011, 01:29:54 pm »
И в други карти съм забелязвала, че Сатурн на ІС или в 4 дом често дава грижа за възрастен близък/родител по-късно в живота. Ако в семейството има няколко деца, нерядко се случва роденото със Сатурн в долна кулминация да бъде натоварено с тази отговорност.

Това го потвърждавам и аз. Особено последното изречение е много вярно.

Не знам твоите наблюдения какви са, но в тази връзка искам да споделя моите впечатления от практиката.
Още снощи го мислех, смятах да го пиша, но стана късно и не ми се мислеше вече...  ;D

Ако говорим за тотална саможертва, алтруизъм, отдаване, безпрекословно жертване на личните потребности в името на някой друг, това качество най-ярко изразено съм го забелязвала най-вече при плутонианците, имам предвид по-висшите типове.

Докато алтруизмът на нептунианците често се преекспонира като че ли и познавам доста такива, които не стигат по-далеч от сълзливи истории, но не биха си жертвали задника заради теб. Могат да бъдат мили и съпричастни, да те изслушат, дори да те съжалят  ;D, но в момента, в който се затвори вратата след теб, всичко се забравя бързо. Ако имаш нужда от душеприказчик, това е идеалният вариант, но ако ти трябва силен гръб, на който да можеш да се опреш в трудна ситуация, следва да се потърси друг астрологичен типаж. Може да е също със силен Нептун, но да има и други сигнатури, които да са по-акцентирани в хороскопа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Август 12, 2011, 04:50:48 pm »

И това по майчина линия ли е?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #34 -: Август 12, 2011, 06:52:36 pm »

Да!

За рода по бащина линия не знам дали е имало столетници, но и в двата рода хората са живяли дълго като за човешки живот.

Но и в двата ми рода има доста умрели преждевременно, най-вече от болести, роднини. Това не знам кое го показва. Доста от тях са умрели като деца. А доста и са гладували в детска възраст, макар да са имали заможно семейство - странна игра на съдбата. Това, ако ми кажеш по коя планета е, ще бъде добре.

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Август 12, 2011, 06:59:09 pm »

Да!

За рода по бащина линия не знам дали е имало столетници, но и в двата рода хората са живяли дълго като за човешки живот.

Но и в двата ми рода има доста умрели преждевременно, най-вече от болести, роднини. Това не знам кое го показва. Доста от тях са умрели като деца. А доста и са гладували в детска възраст, макар да са имали заможно семейство - странна игра на съдбата. Това, ако ми кажеш по коя планета е, ще бъде добре.

Луната....

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #36 -: Август 12, 2011, 07:03:53 pm »

Луната....

Луната ми в Стрелец е в съвпад с Нептун в Козирог. Тя е във 2-ри дом, Нептун в 3-ти дом.

Луната е в секстил с асцендента и Плутон. И в тригон с Меркурий.

И кое от тези неща показва въпросните случки като ранна смърт на деца от двата рода и гладуване на деца, при наличие на заможни семейства?

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Август 12, 2011, 07:28:54 pm »

Луната....

Луната ми в Стрелец е в съвпад с Нептун в Козирог. Тя е във 2-ри дом, Нептун в 3-ти дом.

Луната е в секстил с асцендента и Плутон. И в тригон с Меркурий.

И кое от тези неща показва въпросните случки като ранна смърт на деца от двата рода и гладуване на деца, при наличие на заможни семейства?

Luna w sywpad s Neptun dawa mnogo neqsnotii i skrita rodowa karma....Нептун е в козирог и диспозитор му е сатурн...Това не е малко...Били са стиснати и са имали патриархални разбирания...

И понеже говорим за карма в другата тема..,да ти кажа , че в списъка ти липсва луната...,а тя държи ключа на кармата....
Какъв е аспекта на луна сатурн, сатурн/нептун?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #38 -: Август 12, 2011, 07:35:06 pm »

Luna w sywpad s Neptun dawa mnogo neqsnotii i skrita rodowa karma....Нептун е в козирог и диспозитор му е сатурн...Това не е малко...Били са стиснати и са имали патриархални разбирания...

И понеже говорим за карма в другата тема..,да ти кажа , че в списъка ти липсва луната...,а тя държи ключа на кармата....

Точно патриархалните разбирания и едно гърне със злато са убили няколко човека от рода на майка ми. Те са се разболели от туберкулоза.

Луната има полуквадратура със Сатурн. А Нептун няма аспект със Сатурн, но е в Козирог.

Напоследък забелязах, че когато транзитната Луна е в знака Козирог, не ми е много весело. Но не си самовнушавам, защото аз поглеждам къде е Луната само, когато реша, че има причина да погледна. Иначе изобщо не я следя къде е в момента.

« Последна редакция: Август 12, 2011, 07:40:15 pm от Hm »

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Август 12, 2011, 08:20:59 pm »

Точно патриархалните разбирания и едно гърне със злато са убили няколко човека от рода на майка ми. Те са се разболели от туберкулоза.

Луната има полуквадратура със Сатурн. А Нептун няма аспект със Сатурн, но е в Козирог.

Напоследък забелязах, че когато транзитната Луна е в знака Козирог, не ми е много весело. Но не си самовнушавам, защото аз поглеждам къде е Луната само, когато реша, че http://astrosite.org/forum/Smileys/FantasticSmileys/smiley.gifима причина да погледна. Иначе изобщо не я следя къде е в момента.

На колко градуса е Нептун от Сатурн....Луна полукаре Сатурн е красноречив показател за кармична връзка в рода...при това за незряла карма...ХМ..,аз както не веднъж съм ти казвала ти имам данните... :blink:, но не ми се търси защото базата ми е голяма..., виж обаче какво прави Меркурий...щом  говорим за 3-ти дом....