И в други карти съм забелязвала, че Сатурн на ІС или в 4 дом често дава грижа за възрастен близък/родител по-късно в живота. Ако в семейството има няколко деца, нерядко се случва роденото със Сатурн в долна кулминация да бъде натоварено с тази отговорност.
Това го потвърждавам и аз. Особено последното изречение е много вярно.
Не знам твоите наблюдения какви са, но в тази връзка искам да споделя моите впечатления от практиката.
Още снощи го мислех, смятах да го пиша, но стана късно и не ми се мислеше вече...

Ако говорим за тотална саможертва, алтруизъм, отдаване, безпрекословно жертване на личните потребности в името на някой друг, това качество най-ярко изразено съм го забелязвала най-вече при плутонианците, имам предвид по-висшите типове.
Докато алтруизмът на нептунианците често се преекспонира като че ли и познавам доста такива, които не стигат по-далеч от сълзливи истории, но не биха си жертвали задника заради теб. Могат да бъдат мили и съпричастни, да те изслушат, дори да те съжалят

, но в момента, в който се затвори вратата след теб, всичко се забравя бързо. Ако имаш нужда от душеприказчик, това е идеалният вариант, но ако ти трябва силен гръб, на който да можеш да се опреш в трудна ситуация, следва да се потърси друг астрологичен типаж. Може да е също със силен Нептун, но да има и други сигнатури, които да са по-акцентирани в хороскопа.