Здравей Гост

Юпитер в опозиция на Плутон

• 133 Отговора
  • 13788 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Юпитер в опозиция на Плутон
« Отговор #120 -: Октомври 26, 2011, 09:18:13 pm »
О, не знам, не поставям диагнози.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #121 -: Октомври 26, 2011, 09:22:37 pm »
Анабел, нямаше ли нещо в Козирог ти? Моята коза много си пада по ерудирани хора с дипломи, успех, социален статус и т.н, други хора не признава :D Е, ракът балансира, така че съм добър човек, но това е отделен въпрос :D
Иначе къде трябва да гледаме ... не трябва ли да е 3 дом това.  :unsure:. Според мен донякъде и МЦ може да издаде работата.  :unsure: Ако станеш лектор или нещо такова, де. Определено има още фактори, но не се сещам в момента какво друго може да бъде.

*

Divna

• 2478
« Отговор #122 -: Октомври 26, 2011, 09:23:28 pm »
О, не знам, не поставям диагнози.  :-[

Да бе, да.  ;D Друг път, че не знаеш с този Сатурн там горе в картата ти.  ;) ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #123 -: Октомври 26, 2011, 10:08:47 pm »

Анабел, нямаше ли нещо в Козирог ти? Моята коза много си пада по ерудирани хора с дипломи, успех, социален статус и т.н, други хора не признава :D Е, ракът балансира, така че съм добър човек, но това е отделен въпрос :D

Че как няма, като баща ти е бил такъв. А ти много цениш това, което идва от него. Гледай да не изгубиш това, което идва от теб, докато гледаш това, което идва от баща ти.

« Отговор #124 -: Октомври 26, 2011, 10:16:37 pm »
Hm, не е от баща ми, от древните римляни е пък, с тях съм "общувала" по-често околкото с баща си.  ;D Но и да беше така, отречи че един Козирог си пада по хора с положение, уважава ги. За мен това е знакът на авторитета, карерата, високото йерархично положение и т.н - на всеки Козирог в подсъзнанието му поне малко така ... я има тази дума кариера, в повечето случаи не малко, пък не знам, ти какво мислиш по въпроса?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #125 -: Октомври 26, 2011, 10:18:21 pm »
Hm, не е от баща ми, от древните римляни е пък, с тях съм "общувала" по-често околкото с баща си.  ;D Но и да беше така, отречи че един Козирог си пада по хора с положение, уважава ги. За мен това е знакът на авторитета, карерата, високото йерархично положение и т.н - на всеки Козирог в подсъзнанието му поне малко така ... я има тази дума кариера, в повечето случаи не малко, пък не знам, ти какво мислиш по въпроса?

Сатурн е и планета, която се свързва с бащата.

« Отговор #126 -: Октомври 26, 2011, 11:05:24 pm »
Значи е комплексно. Природните дадености вървят в комплект с баща-задник.  :o Доволен? ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #127 -: Октомври 27, 2011, 12:04:51 am »
Значи е комплексно. Природните дадености вървят в комплект с баща-задник.  :o Доволен? ;D

Аз съм момиче.

Сатурн се свързва с изброените от теб качества, свързва се с бащата. А баща ти по случайност има това, което ти цениш най-много у хората. Нали си писахме в темата за родовата карма и ти ми разказа за баща си. Но знай, че една жена може да стане самостоятелна психически и да си намери мъж, който да е като Анимуса и, ако се освободи от влиянието на баща си върху психиката.

Когато казвам истината на хората, повечето от тях искат да прекъснем разговора или стават недоволни и отричат това, което им казвам. Малко от тях приемат и си признават. Може би, защото им трябва време, за да приемат и осъзнаят фактите, а аз директно и без много приказки им казвам.

По темата, аз също имам Плутон в 1-ви дом в съвпад с асцендента. Може би това, че е в опозиция на Меркурий е причината така бързо да казвам, когато виждам проблем. Но, както се казва, нещо ме подтиква. Напоследък се оптивам да не им казвам истината, а само, ако видя, че те имат желание. Все си мисля, че ако им кажа, това ще им помогне да видят това, което не виждат у себе си. Но те не приемат и отричат. Малко си признават, когато им кажа нещо. Не на всеки му е в съдбата да поправя проблемите си. Не че има значение как реагират другите, а защо мен ме влече все да им казвам това, което смятам за истина.

« Отговор #128 -: Октомври 27, 2011, 12:38:55 am »
всичко е строго индивидуално. Не си спомням радикса ти, но с няколко думи за Венера в 12 дом мога да кажа, че там тя е най-голямата съблазнителка и изкусителка.  ;) Нежна и изключително загадъчна за противоположния пол. Лошото е, че от страх да не остане необичана тя може да се впусне във връзка, в която да не се чувства щастлива.  Другият вариянт е да желае любов като във филмите - романтична, но и болезнена, краят на която често е неизвестен. Венера тук се страхува от самотата и въпреки това е способна да се уедини при първия неуспешен любовен опит, който може да донесе горчилка за цял живот.  :-[ Важно е да се знае какви аспекти получава Венера и в кой знак е също. В случая, в картата която Анабелл е поставила, Венера е на трон по знак и е силна, така че при твърд аспект от бавен транзит е възможно любовните емоции да се изживяват много трогателно. Да има много сълзи и посягане към опиати, включително алкохол. Не е задължително разбира се, но е често срещано при Венера в 12 дом. Спасението според мен е да не се вживява в главна героиня на филм или любовен роман, тъй като един ден илюзиите могат да причинят дълбоки психологични травми. Да се избягват сценарии за невъзможна любов (със семеен партньор например). Да се преосмисли отношението към любовта, тая която е реална. Да се обича партньора, а не самата любов. Венера в 12 дом е способна да бъде с някого, само заради любовта, защото тя е готова да даде много, но често избранника не заслужава любовта й, тъй като тя е с него, не за да обича него, а самата любов. Затова често подборът (партньорския) на дванайсетдомната Венера не е здравословен. Най-големият капан, в който може сама да влезе, това са илюзиите й за съвършената любов, тая която в реалния живот не съществува. Но пак повтарям, за да се намери изход е необходимо подробно да се проучи картата. Да се види, каква е позицията на Слънце в женски радикс, за да се доуточни какъв мъж може да бъде обект на нейните чувства и с какъв мъж би могла да сподели семейното си ложе, на какъв човек може да разчита и т.н. Винаги се намира изход и Венера в 12 дом рано или късно намира своето любовно щастие. Такава Венера може да обича както никоя друга, въпросът е обаче дали ще избере подходящия партньор, който да заслужава нейната безрезервна любов. Такъв, който да я кара да се чувства като опиянена.

Много ти благодаря за отговора, Дивна! Моята е в 12 дом, във водолей - изгубена кауза е, но ми беше интересно да прочета мнението ти, супер точно е всичко!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #129 -: Октомври 27, 2011, 12:39:50 am »

Аз съм момиче.

Сатурн се свързва с изброените от теб качества, свързва се с бащата. А баща ти по случайност има това, което ти цениш най-много у хората. Нали си писахме в темата за родовата карма и ти ми разказа за баща си. Но знай, че една жена може да стане самостоятелна психически и да си намери мъж, който да е като Анимуса и, ако се освободи от влиянието на баща си върху психиката.

Когато казвам истината на хората, повечето от тях искат да прекъснем разговора или стават недоволни и отричат това, което им казвам. Малко от тях приемат и си признават. Може би, защото им трябва време, за да приемат и осъзнаят фактите, а аз директно и без много приказки им казвам.

По темата, аз също имам Плутон в 1-ви дом в съвпад с асцендента. Може би това, че е в опозиция на Меркурий е причината така бързо да казвам, когато виждам проблем. Но, както се казва, нещо ме подтиква. Напоследък се оптивам да не им казвам истината, а само, ако видя, че те имат желание. Все си мисля, че ако им кажа, това ще им помогне да видят това, което не виждат у себе си. Но те не приемат и отричат. Малко си признават, когато им кажа нещо. Не на всеки му е в съдбата да поправя проблемите си. Не че има значение как реагират другите, а защо мен ме влече все да им казвам това, което смятам за истина.

Не можеш да кажеш истината и каквото и да било..,ако не си го казал на себе си...и не си го осъзнал...
Хм, ти все още търсиш отговори в темите касаещи родови карма... :blink: С две думи...при теб веригите дрънчат все още...,а истината не познава вериги...Истината не търпи окови ...тя е свобода!

Плутон в първи...имам опит и с мъж и жена...И двамата са ми близки...прекалено близки..той е интимния ми партньор..,тя ми е дъщеря...Общото...-психолози са..,но имат една доза страх и респект към себе си...Страхуват се..да стигнат до дъното..,страхуват се от възможностите и потенциала с който са дошли тук на земята.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #130 -: Октомври 27, 2011, 09:23:33 am »

Плутон в първи...имам опит и с мъж и жена...И двамата са ми близки...прекалено близки..той е интимния ми партньор..,тя ми е дъщеря...Общото...-психолози са..,но имат една доза страх и респект към себе си...Страхуват се..да стигнат до дъното..,страхуват се от възможностите и потенциала с който са дошли тук на земята.... :blink:

Марая не  е страх,а контрол,тази мощ трябва да се държи под контрол,за да не унищожава,а да се използва,иначе става като атомна реакция,контролирана произвежда ток и дава светлина, но като нещата излезат от контрол става Чернобил или Фукушима :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #131 -: Октомври 27, 2011, 03:29:14 pm »

Аз съм момиче.

Извинявай за объркването.
Иначе определено ценя, когато някой се опитва да ми отвори очите, не желая да живея в някакви красиви илюзии, по-добре лично смятам да се знае истината, дори да откъсва от някакви фалшиви надежди, не виждам смисъл от фалшиви надежди - да оставиш човека да си блъска главата в грешната стена просто защото така имал енергия да се занимава с нещо, а иначе няма да има.
Въпроса е че за мен проблема не е само психологически и това, че се опитвам да бъда като баща си, просто за мен нещата са твърде свързани с генетиката, според моите виждания и по отношение просто това съм наследила от него. Иначе за мъж не се тревожа, семейството въобще не е приоритет в живота ми, нямам намерения да създавам, искам други неща от живота си.  Аз пак казвам, може и да си права за психологическия модел, но аз просто не го виждам така.  :blink: Виждам себе си като една отделна личност, която е формирала себе си спрямо собствените си дадености.
Друг е въпроса, че донякъде има истина и в това, което другите формци казаха, не можеш да отвориш очите на човек за истината в пълния смисъл на думата, докато той сам не извърви пътя до нея. Прост така е устроена човешката психика, в повечерто случаи, за голяма жалост, иначе много грешки мжоеше да бъдат предотвратени :)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #132 -: Октомври 27, 2011, 06:16:53 pm »

За мен при Плутон в 1-ви дом има свръхчовешки възможности за хората. Всеки би внимавал, особено като се има предвид, че повечето хора биха му казали, че е луд да вярва, че може да има свръхчовешки способности. От една страна си знаеш, че си прав, а от друга се съмняваш. За достигане до дъното още е рано да се говори. Но тези свръхчовешки възможности обикновено не се използват.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #133 -: Октомври 27, 2011, 06:26:02 pm »

За мен при Плутон в 1-ви дом има свръхчовешки възможности за хората. Всеки би внимавал, особено като се има предвид, че повечето хора биха му казали, че е луд да вярва, че може да има свръхчовешки способности. От една страна си знаеш, че си прав, а от друга се съмняваш. За достигане до дъното още е рано да се говори. Но тези свръхчовешки възможности обикновено не се използват.

За хората...казваш.. :-\ :rolleyes:..Оста е АСЦ/ДСЦ...По скоро преди всичко за себе си...Тук умението за самоанализ е извън представите на човешките възможности...
За хората...търси Плутон в горната хемисфера на картата...В частност МЦ, 9-ти , 11-ти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците