Здравей Гост

Южен възел и вертекс в синастрията

• 93 Отговора
  • 17750 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Южен възел и вертекс в синастрията
« Отговор #60 -: Януари 02, 2012, 04:33:58 pm »
Стела...всичко , което влияе на групи...влия е и на индивида...Защото групата се състои от индивиди...
Не можеш с лека ръка да отречеш всичко онова..,което се намира в твоята карта....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #61 -: Януари 02, 2012, 04:52:16 pm »

Предполагам, че думичката Descending ще рече Южния възел, нали?

по принцип descending наричат всичко залязващо, падащо, така, че и аз си я превеждам като ЮВ.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Марая

• 28287
« Отговор #62 -: Януари 02, 2012, 05:44:52 pm »
blueice, с всички връзки е така, не се отчайвай. Всеки, който има Сатурн в картата си ограничава някой друг, Плутон е великият манипулатор, а Уран е разбивач на спокойствието и уюта. когато човек се умори от предизвикателствата и от това да усвоява нов опит по СЛВ, той търси убежище в ЮЛВ и поради това, че твоите планетки са в съвпад с неговия ЮЛВ, той може да намира в теб утеха и спокойствие.
Колко правилно сте отбелязали, приемам го като отговор и на моя въпрос, наистина това усвояване на нов опит последните две години ми дойде в повече (на този човек за който питах сатурна му освен съвпад с моя слв прави квадрат с мои венера, юпитер, на 80* е от слънцето и луната ми) и съвсем логично потърсих утехата и спокойствието на отработените планети с моя юлв  :mellow:
Благодаря на Анабел за точния изчерпателен отговор!  :58:

Без Сатурн...връзки няма...И точно тук иде реч за онова...,което АН в последните месеци прокламира из форума...- ПРИМИТИВНА ИЛИ ВИСША ИЗЯВА....
Или...,зависи от нивото на индивида...,но без Сатурн връзки ЙОК! :blink:
« Последна редакция: Януари 02, 2012, 05:59:58 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Януари 02, 2012, 09:43:50 pm »
А без Уран няма ново начало. ;D ;D ;D
Уран в съвпад с У7 ми беше достатъчен, за да пребори тр. сатурн в 7-ми дом.
резултатът - отдавна мечтаната свобода...факт!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Януари 02, 2012, 10:07:40 pm »
Всички знаем, че Уран е планета на обратите и неординарните неща... :blink:..Но е много важно какво и как и къде е Ситуиран...
В карта в която Уран няма акцедентални и екзестенциални качества...е невъзможно да предвидим събития по Уран... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Януари 02, 2012, 10:19:21 pm »
Всички знаем, че Уран е планета на обратите и неординарните неща... :blink:..Но е много важно какво и как и къде е Ситуиран...
В карта в която Уран няма акцедентални и екзестенциални качества...е невъзможно да предвидим събития по Уран.
.. :blink:

Марая, би ли дала определение на "Екзестенциални качества" ? - за непросветлените като мен.
Акциденталните са ми ясни.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Януари 03, 2012, 05:16:26 am »
В карта в която Уран няма акцедентални и екзестенциални качества...е невъзможно да предвидим събития по Уран.

Марая, би ли дала определение на "Екзестенциални качества" ? - за непросветлените като мен.

Небесна...,този изпит...е смешен...,но нямаш грижа...ЩОМ КАЗВАШ ЗА СЕБЕ СИ , ЧЕ СИ НЕПРОСВЕТЕНА... ;D

Когато една планета не сключва аспекти , не прави апликации...,то тогава се гледа знака в който се намира и управителя й...или говорим за природата на планетата...,нейното изначално влияние....

Когато говорим за акцидентални качества.../не знам до колко са ти ясни ;D ;)/ става дума....за...онова което може да промени първичните качества на планетата...следвайки дом, знак, аспекти...
Но има нещо от особено значение...в този въпрос , който задаваш....И сега установявам колко прав е бил Птоломей...с качествата "горещо" и "влажно" ;D или мъжки принцип...съзидателност и "студено и сухо"....-деструктивно... ;D
Не си мери Меркурия с мен...ставаш смешна... ;D С/у фазов Меркурий....отработи квадрата по друг начин...и се сърди на псевдоприятелите си...като не забравяш...,че новолуние във водолей в каре с Нептун...изисква логика...и мисъл..., а не просто хей така...по повърхността...

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Януари 03, 2012, 07:35:36 am »

Небесна...,този изпит...е смешен...,но нямаш грижа...ЩОМ КАЗВАШ ЗА СЕБЕ СИ , ЧЕ СИ НЕПРОСВЕТЕНА... ;D

Когато една планета не сключва аспекти , не прави апликации...,то тогава се гледа знака в който се намира и управителя й...или говорим за природата на планетата...,нейното изначално влияние....

Когато говорим за акцидентални качества.../не знам до колко са ти ясни ;D ;)/ става дума....за...онова което може да промени първичните качества на планетата...следвайки дом, знак, аспекти...
Но има нещо от особено значение...в този въпрос , който задаваш....И сега установявам колко прав е бил Птоломей...с качествата "горещо" и "влажно" ;D или мъжки принцип...съзидателност и "студено и сухо"....-деструктивно... ;D
Не си мери Меркурия с мен...ставаш смешна... ;D С/у фазов Меркурий....отработи квадрата по друг начин...и се сърди на псевдоприятелите си...като не забравяш...,че новолуние във водолей в каре с Нептун...изисква логика...и мисъл..., а не просто хей така...по повърхността...

Марая, вероятно имаш предвид "Есенциални" качества?
Питам, за да съм сигурна, че става дума за едно и също. ;D
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 08:41:25 am от Stella »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #68 -: Януари 03, 2012, 09:57:41 am »
Най- силни показатели за сходни пътища в живота - говоря за земния живот, са аспектите между господарите на домовете. Ако двама души имат положителни аспекти между господарите на седмите си домове - партньорството е гаранция. Същото важи и за аспекти между У7 и У5 на партньорите, между У1 и У7 и между У1 и У5.

Ако планети на единия попадат в седми дом на другия - също, но тук успехът до голяма степен зависи от аспектите, които правят въпросните планети. При негативни аспекти партньорството ще бъде доста трудно - ще има борба и конфронтация.

извинявай но не мога да се съглася. знам, че не съм чела и 1 стотна от това, което ти знаеш, но не мога да приема че аспектите между слънцата и между слънцата и луните са по-маловажни от аспекти на управители. за мен на първо място е слънце - слънце, след това слънце-луна, след това съвпади на лични планети с куспидите на ъгловите домове, след това планети в ъгловите домове.
аспектите на управителите сигурно са на едно от последните места. за мен е много логично - не може една планета, пък била и управител на кардинален дом да има по-голямо значение от слънцето и луната.
за пример мога да дам аспектите на управителите на кардиналните домове между мен и съпруга ми. няма такива с изключение на секстил между У7 и на двамата, но съгласи се че секстил звучи несериозно на фона на тригона на слънцата, квадрат слънце-луна, негово слънце в моя 4-ти и негов марс в съвпад с асцедента ми

*

Anabell

• 2022
« Отговор #69 -: Януари 03, 2012, 01:00:58 pm »
това, което аз съм наблюдавала - съвпад на асценденти. Еднакви премеждия, изпитания, приятелство до гроб.

Едно от малкото неща, с които съм на 100% съгласна с Птолемей - асценденти с разлика до 17 градуса дава силно приятелство.

Пак по Птолемей - Луна на мъж в благотворен аспект с женско Слънце - най-добър показател за "брак" (така, както са разбирали брак в древна Гърция, може би в случая женското Слънце е възприемано като създател на потомство...). При мен това правило също  :-[ действа.

И пак трябва да се види целия радикс, кой от какво има нужда.

Не мога да се съглася за аспект между Слънца. (Въпреки, че реално погледнато винаги има някакъв аспект...минорен или мажорен ;) ;D). Аспектът Слънце-Луна, Венера-Луна, дори Луна-Марс понякога в личните отношения може да се окаже по-важен. Също синхрон между двата Юпитера - това си е благословия по лични наблюдения, особено когато децата поотраснат, и трябва да се взимат решения за живота им. Вече Сатурн няма да го коментирам, той е тежката артилерия. За бизнес и големи организации Уран, Плутон и до някаква степен Нептун (при духовните хора) са незаменими. 

Съгласявам се със Сладурка, че локализацията на партньорските планети из радиксите е един от най-важните фактори.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #70 -: Януари 03, 2012, 01:14:45 pm »
Момичета ама хич не ми се искаше да Ви се намесвам във спора ;), за есенциалните и егзистенциалните качества, ама не познавам Слънчев Стрелец, който да не бърка думите, като се е вдъхновил да каже нещо.  :P  ;D Просто класическа ситуация. Стрелците не се впечатляват от детайлите.

Марая може да пробва, обаче да измисли нов термин в астрологията, ако вече някой не е дефинирал екзистенциални качества на планетите, или аспектите. Звучи ми добре.  :-[  Тъкмо и българските астролози да допринесат малко за световната фундаментална философия на астрологията. Ей сега ми се мерна една книга на Ерих Фром "Бягство от свободата", дай да намерим решение, на най-фундаменталните проблеми на западната цивилизация през 20 - 21 век - персоналните, екзистенциални.

Айде МАрайче ако измислиш нещо, обещавам ще го преведа до 24 часа на английски, качваме го на сайта ти и молим хората да дават обратна връзка, за да проверим за 3-4 месеца какви реакции ще има. Виж колко екзотично - страната с най-много врачки на глава на населението - България, Източна Европа, древна държава, с традиции, в астрологията и предсказанията (колко храма и гръцки и тракийски сме имали с "ясновидци", Ванга, Севрюкова) дава нещо на света.  ;) ;D  После, ще пуснем един проек към ОП "Регионално развитие" на МРРБ, защото работим за държавата!  ;D ;D
« Последна редакция: Януари 03, 2012, 01:18:57 pm от Anabell »

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Януари 03, 2012, 01:30:41 pm »
Момичета ама хич не ми се искаше да Ви се намесвам във спора ;), за есенциалните и егзистенциалните качества, ама не познавам Слънчев Стрелец, който да не бърка думите, като се е вдъхновил да каже нещо.  :P  ;D Просто класическа ситуация. Стрелците не се впечатляват от детайлите.

Марая може да пробва, обаче да измисли нов термин в астрологията, ако вече някой не е дефинирал екзистенциални качества на планетите, или аспектите. Звучи ми добре.  :-[  Тъкмо и българските астролози да допринесат малко за световната фундаментална философия на астрологията. Ей сега ми се мерна една книга на Ерих Фром "Бягство от свободата", дай да намерим решение, на най-фундаменталните проблеми на западната цивилизация през 20 - 21 век - персоналните, екзистенциални.

Айде МАрайче ако измислиш нещо, обещавам ще го преведа до 24 часа на английски, качваме го на сайта ти и молим хората да дават обратна връзка, за да проверим за 3-4 месеца какви реакции ще има. Виж колко екзотично - страната с най-много врачки на глава на населението - България, Източна Европа, древна държава, с традиции, в астрологията и предсказанията (колко храма и гръцки и тракийски сме имали с "ясновидци", Ванга, Севрюкова) дава нещо на света.  ;) ;D  После, ще пуснем един проек към ОП "Регионално развитие" на МРРБ, защото работим за държавата!  ;D ;D

:57:мдаа....от бързане...щото не може да си говориш и да пишеш...,нали обаче стрелеца иска да е навсякъде....
Но само да кажа още нещо....педантичната дева ми е на МЦ... :58:
А това с проектите е просто върха на айсберга...Много ме изкефи Анабел..... :wub: ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #72 -: Януари 03, 2012, 01:32:11 pm »
От козирогато най-малко очаквах подмазване.  :-\
Анабел, ти къде се месиш ?! Какво те касае теб лично кой крив, кой прав, кой на кого брат ?  ;D Това е спор и неразбирателство между двете.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Януари 03, 2012, 01:40:38 pm »
От козирогато най-малко очаквах подмазване.  :-\
Анабел, ти къде се месиш ?! Какво те касае теб лично кой крив, кой прав, кой на кого брат ?  ;D Това е спор и неразбирателство между двете.  ;)

Аз направо съм изумена от употребата на думичката подмазване :rolleyes:....

*

Anabell

• 2022
« Отговор #74 -: Януари 03, 2012, 01:47:19 pm »
Козирогът има чувство за хумор.  :P

И мога да се подмазвам много добре, ако имам полза от някой :P :P, но в случая просто се забавлявам. ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #75 -: Януари 03, 2012, 01:50:27 pm »
Та какво казвате за Южния възел ...  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Януари 03, 2012, 02:05:27 pm »

Наработен.... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Януари 03, 2012, 10:01:30 pm »
Аз направо съм изумена от употребата на думичката подмазване :rolleyes:....

А аз не съм.  ;D

Но понякога харесването/симпатията може да бъде възприето за подмазване.
Добронамереността, ако идва от сърцето, не би трябвало да поражда съмнения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #78 -: Януари 04, 2012, 09:27:26 am »
Не знам обаче Марая определено създава усещане за човек, който много обича ласкателствата. Иначе да, ако добронамереността и симпатията идват от сърцето не предизвикват съмнения.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #79 -: Януари 04, 2012, 09:51:40 am »

Наработен.... ;D

За съжаление Марайче, вече идват сериозните работни дни. По СЛВ... ;D