Здравей Гост

Подмазването и подмазвачеството

• 66 Отговора
  • 7445 Прегледи
Re: Подмазването и подмазвачеството
« Отговор #60 -: Януари 04, 2012, 06:52:59 pm »
Аз нямам Скорпионска,ама си имам Рачешка  ;D и Луничка във Везни.Та при мене общо взето интуицията подсказва и после го ооооооббмислям от всички страни ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

« Отговор #61 -: Януари 04, 2012, 09:32:44 pm »
Трудно си различавам импулса на разум и интуиция, проблем който беше посочен от Лили. В общи линии, интуицията си ми дрънка отначало и си ми говори верни неща и в един момент ми се намесва мозъка и казва - оооо абсурдноооо, защото еди какво си и еди какво си и еди какво си. В един момент ИЗКЛЮЧВАМ какво съм мислела първоначално, после пък ми идват едновременно двете неща наведнъж и дори да знам, че принципно трябва да послушам интуитивното, вътрешния ми диалог е "Е, добре, кое от вас двете беше интуитивното??"  ;D ;D И така. Ядосвам си се за това много.  ;D ;D Надявам се с годините и практиката  да се науча да го владея.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Януари 04, 2012, 11:05:41 pm »
Имах предвид, че при мен не толкова има конфликт между разума и интуицията, колкото между интуитивното усещане за човека/ситуацията и очакванията за него/нея. С особена сила важи, ако първото усещане е неприятно, пък съм с нагласа да му симпатизирам (или да очаквам по-благоприятно развитие на ситуацията). И впоследствие, след като първото ми впечатление се потвърди и споменът изплува отново в съзнанието ми, си казвам "Защо не послушах вътрешния си глас, щях да си спестя доста глабоволия?".  :ariess:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #63 -: Януари 04, 2012, 11:57:22 pm »
Аз го разбрах, но по-скоро имах предвид, че накрая резултата е същия - непослушана интуиция = главоболие.  ;D Понеже аз в последствие осъзнавам, в главата ми се появява кое как съм си помислила и кое е дошло от разум, кое от интуиция и съм малко " :unsure: Добре, не можеше ли да се сетя по-рано.  :unsure:" :D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #64 -: Януари 05, 2012, 01:08:45 am »
Ako трябва да обобщим...,най-големите подмазвачи се срещат сред въздушните знаци...според споделеното... ;D...според мен обаче въздуха не е достатъчен..,нужно е и малко акцентирана вода...Хора при които липсва огън...и/или/земя...са невероятни подлизурковци....
Аз обаче имам наблюдение , че най-много подлизуркувци и нереализирани се срещат преди всичко сред новолунните...при които трудно се взема решение...Наред с това квадратурата на светилата към Нептун...както и аспекти на Меркурий и Венера към Нептун водят до същото...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #65 -: Януари 05, 2012, 03:05:36 pm »
 Аз съм въздухарче и огън при мен почти няма, но за подмазване и дума не може да става.
Дори когато благодаря на някой, толкова съм пестелива с благодарностите, че чак студенея и интересното е, че в главата ми се завърта веднага мисълта, тез благодарности не отиват ли към подмазване  :-\
Някой и да иска да му се подмазвам ще има да чака  ;D
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Януари 05, 2012, 04:48:46 pm »
Арктур написа нещо много вярно. :blink:

Въздушните знаци не се интересуват кой какво мисли, защото се интересуват само от обективната истина. Не че проявяват неуважание към чуждото мнение. Просто оставят на другите свободата да си го имат без да позволяват някой да им натрапва нещо на тях, както и те не натрапват своето мнение на останалите. За тях не е важно дали ще победят или не в някакъв спор, важно е само истината да излезе на яве (само поради тази причина влизат в спора). Стигнат ли до истината, нямат нужда да убеждават другите в правотата си. За тях е важен самият факт, че те са разбрали как стоят нещата, а на другите оставят свободата да се заблуждават колкото си искат. ;) От гледна точка на огнените знаци това звучи жестоко. "Как така да го оставя да тъне в заблуда, като мога да го озаря с моята истина?", би се възмутил един Лъв, например. Там е въпросът, че няма моя или твоя истина. Истината е само една и не е ничия.

Мирабела! Много точно умозаключение.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥