Здравей Гост

.

• 253 Отговора
  • 31962 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Юпитер
« Отговор #60 -: Януари 21, 2012, 03:21:09 pm »
ЯЯ, ти сигурно също си към изключенията.  ;D
Тези, които познавам, не знаят що е да дават, ориентирани са към получаване и изсмукване на чужди ресурси.
Разбира се, че е много по-приятно да се дава от сърце, а не когато някой нещо ти иска. Но в случая не става въпрос за принудително даване, а за елементарна етика и коректност в отношенията, вкл. и в бизнеса.
Животът не е само да смучеш като пиявица, трябва да има баланс някакъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #61 -: Януари 21, 2012, 03:22:24 pm »
Нищо не ми се е случило като събитие при транзитен северен през Юпитер, освен огромните семейни скандали, през които бившият се опитваше да ме подчини тотално и само ред сополи и два реда сълзи са ми са случвали точно тогава. Юпитер е в Риби в 6 дом, управител е на 7 и 4-ти  :blink:
The only distance is that which we create!

« Отговор #62 -: Януари 21, 2012, 03:23:41 pm »

. Познавам и други такива случаи - много обичат да говорят колко много дават, а когато въпросът опре да реална подкрепа или да се върне някой жест, вдън земя изчезват. В повечето случаи, които познавам, алтруизмът е поза.

така е ,с тоя Дсц.Риби много са около мен и постоянна величина, все им вършиш работа и после ми викат,бе не се притеснявай ,те са ти спестени,ма не плащат и най -страшното е да ги напуснеш,когато си им жизнено необходим,леле на какви случай съм се нагледала,ма плутон не го лови тяхната магия,много е безчувствен,а те на това залагат, я на чувство за вина,я на отговорност,я на дълг, все неща дето са им непознати :mellow:
нещо като Бърта в "Двама мъже и половина" там е много нептуново всичко :wub
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #63 -: Януари 21, 2012, 03:24:51 pm »
Не ни се сърдете на нас, Рибите. В 12 дом властват и Юпитер, и мъгливия и мечтателен Нептун. Иска ни се, но не даваме, като поискат. Даваме само внезапно като ни перне шайбата, без ад ни искат.
А в 9ти е само Юпитер. Така, че, ако искате нещо - от Стрелците  ;D ;D ;D ;D
(шегувам се)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 21, 2012, 03:25:06 pm »
имам познат със стелиум в Стрелец - много е готин, добричък и забавен, и по нищо не му личи с какво си изкарва парите.
Но това, което прави го прави наистина добре. Нещо като Робин Худ е.

Я да познаем от първия път - взема от богатите и раздава на бедните?  ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #65 -: Януари 21, 2012, 03:26:25 pm »

. Познавам и други такива случаи - много обичат да говорят колко много дават, а когато въпросът опре да реална подкрепа или да се върне някой жест, вдън земя изчезват. В повечето случаи, които познавам, алтруизмът е поза.

така е ,с тоя Дсц.Риби много са около мен и постоянна величина, все им вършиш работа и после ми викат,бе не се притеснявай ,те са ти спестени,ма не плащат и най -страшното е да ги напуснеш,когато си им жизнено необходим,леле на какви случай съм се нагледала,ма плутон не го лови тяхната магия,много е безчувствен,а те на това залагат
я на чувство за вина,я на отговорност,я на дълг, все неща дето са им непознати :mellow:

Боже, ама сега сериозно - нито аз, нито майка ми сме такива. Не го казвам, да оправдавам другите, но както всички знаем - едно Слънце карта не прави...
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Януари 21, 2012, 03:27:07 pm »
питах те какво прави юпитер там,дето плутон е чистил 3-4-5 години и какво раздава, аз не познавам една рибка,дет се раздава
на юпитер му знам раздаването -обещава ти всичко кос с каре валета, а накрая играеш безкос като те остави на сатурн

Туй при Рибките, дето все се изтъква как обичат да се раздават, и аз не съм го видяла дефакто (сигурно има и изключения). Работя с една Риба със стелиум във Водолей и Луна в Стрелец - тя е дашна само на приказки, няма да ви казвам с какви клизми си измъквам хонорарите за свършената работа от нея, става въпрос за смешни суми! И не кризата е виновна, тая по принцип си е такава, доста хора й знаят специалното отношение към парите. Познавам и други такива случаи - много обичат да говорят колко много дават, а когато въпросът опре да реална подкрепа или да се върне някой жест, вдън земя изчезват. В повечето случаи, които познавам, алтруизмът е поза.

Това, че Девите били стиснати, не толкова вярно, колкото за Рибите. Визирам бившия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #67 -: Януари 21, 2012, 03:28:07 pm »
Нещо подобно!!! Но наистина е много щедър, отзивчив и не отказва услуга на никого.
Знам ли, може би по този начин си изчиства съвестта  :-\въпреки че не се чувства гузен от това, което прави.

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Януари 21, 2012, 03:29:52 pm »
Нещо подобно!!! Но наистина е много щедър, отзивчив и не отказва услуга на никого.
Знам ли, може би по този начин си изчиства съвестта  :-\въпреки че не се чувства гузен от това, което прави.

Хаха, един мой познат- зодия Рак, твърдеше "Аз от никого не съм откраднал, аз крада от държавата"
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #69 -: Януари 21, 2012, 03:30:48 pm »

Това, че Девите били стиснати, не толкова вярно, колкото за Рибите. Визирам бившия.

абсолютно, подписвам се с лява и дясна ръка...
и все се правят,че не разбират,та докато им показваш да им го свършиш,лошото е ,че и повтарят и потретват с опитите си :angry:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Януари 21, 2012, 03:31:10 pm »
най -страшното е да ги напуснеш,когато си им жизнено необходим,леле на какви случай съм се нагледала,ма плутон не го лови тяхната магия,много е безчувствен,а те на това залагат, нещо като Бърта в "Двама мъже и половина" там е много нептуново всичко :wub:
я на чувство за вина,я на отговорност,я на дълг, все неща дето са им непознати :mellow:

Няма откопчване, ако доминират меркантилни мотиви или си им "жизнено необходим", както казваш, т.е. отново меркантилни мотиви  :haha:. А за сметка на чувството за вина, отговорност и т.н. могат да ти висят на гърба години наред, ако имаш проблеми със Сатурна (аз имам  ;D). Това, което споделям, важи за по-неосъзнатите типове (няма да ги наричам "нисши"), да не се обиждат присъстващите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Януари 21, 2012, 03:36:37 pm »

Има сила, която да се грижи за баланса, Лили, не се притеснявай! Рибите влагат съчувствие и съпричастност, когато някой е разстроен, те ще му превържат раните и ще го погалят по главичката. Те това дават, друго не са свикнали да дават. Стиснати са откъм материалното даване.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #72 -: Януари 21, 2012, 03:38:28 pm »

Има сила, която да се грижи за баланса, Лили, не се притеснявай! Рибите влагат съчувствие и съпричастност, когато някой е разстроен, те ще му превържат раните и ще го погалят по главичката. Те това дават, друго не са свикнали да дават. Стиснати са откъм материалното даване.

Много точно казано!!!
Но пък аз имам нужда точно от такава подкрепа, не материална и затова Рибките ми влизат много под кожата.

« Отговор #73 -: Януари 21, 2012, 03:40:11 pm »
един мой познат слънчева риба - лихвар, все повтаря- "Аз сбъдвам мечтите на хората".... а зад фасадата  бездна
те и банките са същите ,ако решиш да ти заемат пари и сбъднат мечта,ако това е юпитер добре,ако е нептун пак добре

а плутон ще каже,че не сбъдват мечти,а разбиват илюзиите на хората :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Януари 21, 2012, 03:45:39 pm »

абсолютно, подписвам се с лява и дясна ръка...

Свикнали сме да набеждаваме земните знаци за стиснати и пресметливи, но водните често ги надскачат в това отношение - факт! При акцентирана земя в хороскопа съм наблюдавала повече прагма, но умеят и да дават (без да се раздават и да разпиляват ресурсите), прояви а ла чичо Скрудж съм наблюдавала повече при водните, особено ако имат Сатурн на видно място, понякога се стига до изключителна пресметливост, но на дребно. Докато земните знаци са с материална ориентация, но мислят по-нашироко, в перспектива, а не на принципа "Днес ще те прекарам със стотинка, а утре ще те изгубя като лоялен клиент". Няма нищо лошо в прагмата, много повече ме дразни меркантилността на дребно.

Между другото, познавам човек, който не става от масата в някое заведение без да остави бакшиш (не става въпрос за стотинки от рестото). И познайте - има три лични планети в Телец и четири в Стрелец.
Представители на водните знаци са ми подарявали непотребни неща - вещи, които на тях са им подарили и не им харесват ("вземи го, че не става"), т.е. не са дали пукната стотинка за подаръка. Едната е Риба, другата е Рак, но и при двете Луната е в твърд аспект със Сатурн (квадрат и съвпад).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #75 -: Януари 21, 2012, 03:47:26 pm »
а за огнените и въздушните какви са ви наблюденията?

« Отговор #76 -: Януари 21, 2012, 03:55:42 pm »
Един пътник наближил някакъв голям град и попитал една старица, седнала край пътя:
- Какви са хората в този град?
- Какви бяха хората там, откъдето идваш?
- Ужасна пасмина - отвърнал пътникът. - Злобни, подли, отвратителни във всяко отношение.
- Аха - рекла жената, - същите ще откриеш и в този град.

Едва отминал първият пътник, ето че се спрял друг и също попитал що за хора живеели в града.
Старицата отново го попитала какви били хората там, откъдето идвал странникът.
- Прекрасни хора - честни, трудолюбиви и щедри до един. Тръгнах си с мъка на сърцето - заявил вторият пътник.
Мъдрата старица рекла: - Такива ще ги откриеш и в този град.

каквото вътре, това и вън
Много подходящо за пътеката,на която се позиционира разговора.Аз не познавам стиснати хора.А вие? ;D ;D

« Отговор #77 -: Януари 21, 2012, 03:57:05 pm »
Аз познавам много стиснати хора. Вярно, че "много" е относително понятие, но са повече от 10.

« Отговор #78 -: Януари 21, 2012, 03:58:38 pm »
Един пътник наближил някакъв голям град и попитал една старица, седнала край пътя:
- Ужасна пасмина - отвърнал пътникът. - Злобни, подли, отвратителни във всяко отношение.

Едва отминал първият пътник, ето че се спрял друг и също попитал що за хора живеели в града.
- Прекрасни хора - честни, трудолюбиви и щедри до един. Тръгнах си с мъка на сърцето - заявил вторият пътник.

Много подходящо за пътеката,на която се позиционира разговора.Аз не познавам стиснати хора.А вие? ;D ;D

чудесно, значи си доволна от това,което получаваш съизмеримо с твоя труд

и наблюдавам хора ларж към себе си и стиснати към всички и това е равновесие /баланс

*

Stella

• 7765
« Отговор #79 -: Януари 21, 2012, 03:59:58 pm »

Охохоооооо! Значи ти предстои да се запознаеш. Тези аршини не пасват на всеки. Хората не са правени по калъп. Някои са ларш, други са стиснати, за съжаление.