Здравей Гост

за аспектите

• 34 Отговора
  • 4069 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: за аспектите
« Отговор #20 -: Февруари 07, 2012, 11:47:13 am »
Сега ще те помоля да се опиташ да си представиш, че душата няма възраст и хората се влюбват независимо от разликата в годините си. А и Аристотел твърдеше, че една жена не бива да се жени след 17, а един мъж преди 30 и нещо и аз до голяма степен се съгласявам (поне за мъжете).

Няма да споря, всеки си има характер и мнение. Има възрастни и възрастни....

Мъжете със силни Риби в натала винаги са ми били зрели, независимо от реалната възраст. 

Има хора, които животът така ги е завъртял, че на по 16 години вече са били самостоятелни.... така, че тук НЯМА правила, има реални ситуации. И това му е най-хубавото на живота.

Всеки търси нещо и намира нещо, няма връзка без ВЗАИМНА полза (била духовна, материална, емоционална или каквато и да е). Винаги има обмен на енергии.

Не знам, Anabell, на колко години си / май не много /, но разсъждаваш доста мъдро. Мога само да се съглася с твоето мнение на 100 %.
В живота и в астрологията има много клишета и не винаги придържането към тях помага. Да не говорим за социалните предразсъдъци.... ;)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #21 -: Февруари 07, 2012, 01:09:37 pm »
при транс сатурнова планета на асц или Сатурн в повечето случаи наистина си бил нежелано дете, или по-точно, ДЕТЕ, което не е родено от ЛЮБОВ

Кое в наталната карта показва, че си роден от ЛЮБОВ/създаден с ЛЮБОВ? Изключително ми е интересно.  :rolleyes:

Аз познавам точно 2 момичета родени от бракове по любов, като това е МОЯ субективна оценка. Но поне мога да кажа, че винаги съм усещала хармонията и щастието в семействата им. И двете имат "лесни животи", или поне лесно им се сбъдват мечтите. Нищо общо нямат в натала, освен добър аспект между Луна и Слънце - тригон и секстил. 
When One Door Closes Another Door Opens

*

Yaya

• 2265
« Отговор #22 -: Февруари 07, 2012, 01:24:26 pm »
при транс сатурнова планета на асц или Сатурн в повечето случаи наистина си бил нежелано дете, или по-точно, ДЕТЕ, което не е родено от ЛЮБОВ (а доста малко са такива). Повечето ми приятелки са така, включително и аз и всички имаме странни семейни истории и бракове на родителите ни на сила... майките ни се женят от амбиция, от немай къде, някой дори, защото са били преследвани от партията и това е бил единственият начин да си сменят "съдбата" (дадената девойка е родена с - Юпитер, Луна, Нептун в съвпад в 1 дом в Козирог.... и целият и живот е борба, защото ТЯ не обича себе си....).

не дочетох темата, спрях се на този коментар. Аз съм с Плутон на АЦ и съм била много желано дете в брак по любов. Родителите ми са 32г заедно и са щастливи.
Синът ми е със Сатурн в 1 и също беше много желано дете - и от двама ни с баща му. Просто нещата се обърнаха по-късно.
Тоест, това съждение не е правилно. Например, Сатурн на АЦ може да даде трудно раждане, както и Плутон. Сатурн оказва влияние на характера - човекът е задълбочен, отговорен.
При Плутон около АЦ - човекът обича да властва. Хелото е типичен пример  ;)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #23 -: Февруари 07, 2012, 01:27:26 pm »
и моите ограничени наблюдения потвърждават това за аспекта между светилата. понеже аз имам квадрат между тях и виждам колко е трудно да осъзнаеш какво искаш, пък оттам да осъзнаеш че това което правиш май не е точно правилното, та после да намериш и правилния път. отнема много време и енергия, в редките случаи когато е успешно.

тригоните на светилата дават лесно осъзнававане на нужди, желания и способности и правилен избор на действията по осъществяването им. в крайна сметка човек постига всичко, което желае ако цялото му същество е насочено към това, а не дърпа едно в една посока, друго в друга

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Февруари 07, 2012, 01:32:32 pm »
значи стигаме до проблема, какво е любов. А това не се обяснява толкова лесно, поне аз не се наемам..... това е вътрешно преживяване.....

Хелото, не властва, а смуче енергия, има разлика, истински властващият не е разпознаваем като агресивен и конфликтен.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Февруари 07, 2012, 01:35:27 pm »
и моите ограничени наблюдения потвърждават това за аспекта между светилата. понеже аз имам квадрат между тях и виждам колко е трудно да осъзнаеш какво искаш, пък оттам да осъзнаеш че това което правиш май не е точно правилното, та после да намериш и правилния път. отнема много време и енергия, в редките случаи когато е успешно.

тригоните на светилата дават лесно осъзнававане на нужди, желания и способности и правилен избор на действията по осъществяването им. в крайна сметка човек постига всичко, което желае ако цялото му същество е насочено към това, а не дърпа едно в една посока, друго в друга

Единственият аспект, за който съм завиждала  ;) - тригон/секстил на светилата.
 ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #26 -: Февруари 07, 2012, 01:36:31 pm »
значи стигаме до проблема, какво е любов. А това не се обяснява толкова лесно, поне аз не се наемам..... това е вътрешно преживяване.....

Хелото, не властва, а смуче енергия, има разлика, истински властващият не е разпознаваем като агресивен и конфликтен.  ;)

Хело, в радикса има 12 дома и те са еднакво важни, не е само 12 дом. Познавам хора с планети в 12 дом, особено Юпитер там, които АМА изобщо нямат този тип проблеми.  :P

Една от най-щастливите ми приятелки има и Слънце и Сатурн в съвпад в 12 дом - добър съпруг (с 19 години по - възрастен от нея, артист) и баща, който и до сега се грижи за нея и никога не е отсъствал.

Щом съпругът и е толкова възрастен, то вероятно тя все пак има проблеми с бащата. Не става въпрос само за физическо отсъствие, а и за емоционално. Наличието на тези планети в този дом може да означава, че майката не се е разбирала с бащата, докато е билабременна. Мисля, че ти не си открила всичко за нея и връзката с бащата.

според мен Хелото си има мнение  ;D и много държи то да стане общовалидно.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #27 -: Февруари 07, 2012, 01:38:04 pm »

Единственият аспект, за който съм завиждала  ;) - тригон/секстил на светилата.
 ;D

а разходящ тригон от различни знаци признаваш ли?

аз съм с полускстил и не ми е зле  ;)

А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
« Отговор #28 -: Февруари 07, 2012, 01:44:53 pm »
по принцип в натала, разходящи или сходящи аспекти, няма значение (поне по лични наблюдения) има си я енергията, обаче ако са в различни знаци, мисля, орбисът трябва да е много малък, или да има стелиум - други планети да са намесени.

Пример - Сатурн в съвпад с Марс във Везни и Скорпион (28 и 1 градус) в тригон с Луна във Водолей- мой приятел има този аспект и го тълкуваме като тригон (Марс в тригон с Луна, нищо, че е в Скорпион).

*

Yaya

• 2265
« Отговор #29 -: Февруари 07, 2012, 01:57:19 pm »
пример: Слънце в 0гр Лъв не признаваш за тригонирано то Луна на 22гр. Скорпион при орбис 8гр?

А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
« Отговор #30 -: Февруари 07, 2012, 02:16:35 pm »
пример: Слънце в 0гр Лъв не признаваш за тригонирано то Луна на 22гр. Скорпион при орбис 8гр?

Не, няма да е тригон. Ако беше Луната на 0 гр Лъв и Слънце 22 гр Скорпи щях до го призная, защото Луната е бързо движеща се планета, току що се е разделила от Слънцето, все още щеше да носи енергията му, но в случая, между Светилата не се е случило нищо, а раждането вече е факт. Мисля, че индивидът не би трябвало да усеща тригон.  :-[

Да споделят и колегите имат ли наблюдения по темата. :blink: Това си е доста спорен въпрос. Класическото правило дава превес първо на планети в тригонални знаци, после на определен орбис (за Луна и Слънце, може и до 12-16 градуса), но пак в рамките на знаците, които са си в дадения аспект.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #31 -: Февруари 07, 2012, 02:25:25 pm »
В примера, който дадох аз Сатурн е в тригон с Луната и съвпад с Марс и го "облъчва" (съвпад под 3 градуса, на границата между знаците). В хорарната астрология има едни планети "събирачи" и "преносители" на светлина. Нещо подобно се явява тук Сатурн (но не е точно като в хорара, защото Марс в случая е по-бързо движещата се планета, и се отделя от Сатурн, но по времето на разделянето са в крайни градуси в съвпад и Луната вече е в тригон със Сатурн).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #32 -: Февруари 08, 2012, 11:49:43 am »
Богомилски легенди, Николай Райнов, за децата на похотта и любовта...  :blink:

http://bgrod.org/bogomili/pdf/blegendi.pdf

*

Yaya

• 2265
« Отговор #33 -: Февруари 08, 2012, 08:29:27 pm »
Защото обичаш да си кажеш мнението, но по-важното е, че ставаш рязка, когато някой не е съгласен с него. За мен това означава, че се опитваш да се наложиш.
И преди да си яхнала метлата - аз също съм с такъв Плутон, и то почти срещу Луната. Няма лошо, въпросът е, че според мен ти прекалено очевадно го притежаваш.  :blink:
За съжаление, ти нямам данните, но тъй като веднъж съм ти виждала картата, този аспект най-силно ми се е запечатал относно теб.

А Шопенхауер

*

Anabell

• 2022
« Отговор #34 -: Февруари 09, 2012, 08:39:46 am »
Не е само от Плутон в 1 дом, аз съм имала 2 "гаджета" (интимни приятели) с този аспект и една от най-близките ми приятелки, при тях не се проявява така (Слънца в Козирог, Водолей и Риби).

По принцип съм забелязала, че Слънце в Телец е много инстинктивно, сетивно и рязко, защото не може да анализира цялостно ситуацията и щом усетят, че нещо става, че "губят" контрол стават резки. Смъкват енергията на групата по метода на бебето - почват да реват, мрънкат.....и ВИНАГИ се намира някой да ги "успокои" (дава от личната си енергия).

Във Ведическата астрология на Телците им казват и слепци - не виждат в перспектива.

Забелязала съм, че Телците в обществото налагат мнението си, чрез контраст и конфликт - винаги спорят и са на обратното мнение (пак смучене на енергия). Това, говоря за интелектуална среда, където предоминират с интелектуалните си качествата въздушните зодии и огнените с идеите си.... и Телците просто НЕ РАЗБИРАТ какво се случва...., но усещат, че нещо се случва. 

Затова Телците трябва да се занимават с подходящи за тях професии, или да се научат да мислят. Имам приятелка Телец, която остана на ниска административна държавна позиция, където работи с хора и се чувства много добре, защото "може да успокоява клиентите и да им помага". Тя например няма поведението "дразни другите", за да "смучеш енергия", защото познава професията си из основи (контрол над материята - манията на всяка земна зодия) и фиксиран знак, нищо ново не се случва (държавата е под знака на Козирог).... Тя се чувства МНОГО добре и има достатъчно лична енергия, за да се справи с професионалните си задължения блестящо и да е удовлетворена като професионалист и личност.

Интернет е под знака на Водолей и до някаква степен Везни и поведението на Телец (тотален контрол) е неподходящо. Ако беше музика, или рисуване, скулптура, спорт (минимум 15-16 години практика и нотите и цветовете, човешкото тяло са вечни - за рамките на човешкия живот) естествената настройка на Хело щеше да е печеливша.