Здравей Гост

"затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях

• 223 Отговора
  • 28587 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: "затворени""изолирани" домове 6,8,12 и планетите в тях
« Отговор #60 -: Февруари 27, 2012, 05:59:46 pm »
Сега ми кажете аз каква карма имам, че край мен само хора с такива домове- съпруг, майка, дъщеря, сестра..

тяхната е да се занимават на първо място със себе си и с това, което става вътре в тях - пък външният свят да прави каквото намери за добре:) - а ти да имаш уважение към техните задачи:)

не че е много лесно:)

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #61 -: Февруари 27, 2012, 06:07:41 pm »
Оставете стела на мира-днеска всички водолеи/урановци сме нападнати от нещо
А в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?
Шд че има нещо има ;D

Юпитер  освен Малкото щастие не е  ли и непочтенната дипломация, т.е. голеите заблуди??????
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

« Отговор #62 -: Февруари 27, 2012, 06:17:45 pm »
Силата на планетите е най-голяма в ъгловите домове. След това в следващите и най-малка в падащите домове. затова и когато се построява елекция малефиците се държат далече от ъглите.

За силата на планетите, имат значение и Гокленовите зони:

Гокленовите зони в хороскопа се простират :
Зона 1 - 30 градуса над асцендента- и 10 гр. под Асц.
Зона 2 - от 30 гр. на Запад от МС - до 10 гр. - на изток
Зона 3 -от 20 гр. под Десцендента- до 10 гр. над Дсц.
Зона 4 - от 20 гр. на изток от ИС - до 10 гр. на Запад
Не разбрах 30 градуса над Асц означава ли,че всичко в 12 дом се смята за Гокленова зона
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #63 -: Февруари 27, 2012, 06:18:58 pm »
темата е 6,8,12 и планетите в тях

юпитер в 12 , без астропсихология, какво му е затвореното,изолирано :rolleyes:

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #64 -: Февруари 27, 2012, 06:22:50 pm »
темата е 6,8,12 и планетите в тях

юпитер в 12 , без астропсихология, какво му е затвореното,изолирано :rolleyes:
Моя е там .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #65 -: Февруари 27, 2012, 06:40:02 pm »
Да, разбрах те, но тук теорията на древните не е в противоречие с тебе, а би те допълнила само, че ако Марс и Сатурн натално са в 6, 8, 12 дом, дори когато транзитират съответно през домовете на Телец, Везни, Рак (Марс) или на Овен, Лъв, Рак (Сатурн) пак ще щадят родения и няма да му вземат така душата, както ако бяха ъглови в натала ;D. Е, аз съм живия пример ;).
така Сатурн ми е в 6 Водолей,при транзит през 8 дом - Овен с какво ще ме щади по темите на 8,след като е падение в Овен,и в 12 дом - Лъв/заточение/ с какво ще ме щади по темите на 12, ако може като на кокер шпаньол да ми кажеш

« Отговор #66 -: Февруари 27, 2012, 06:57:04 pm »
свързано ли е "затворени,изолирани " за 6,8,12 защото не се виждат с Асц.,нямат асп. с него

« Отговор #67 -: Февруари 27, 2012, 07:12:48 pm »
Падащи домове /кадентни/ - трети, шести, девети, дванадесети - са домовете които  разпределят енергията.
Тези домове нямат възможност за действие. Обикновено се смятат за ментални домове.
В шести дом ние се срещаме с мунданната дева. Тук основен играч е Меркурий...Дома се свързва с подчинение , здраве , болести...досада. С две думи слугинаж...
В дванадесети дом намираме скритите врагове , затворените пространства , дълбоко скритите тайни...Мунданна риба с управител Нептун 12-ти дом е изолиран и затворен за външния свят..,а често и за  самите нас.
В осми дом намираме 1-во следващ дом или дом , един от  който концентрира енергията на картата...
2-ро ...Тук става дума за реализацията на материята...Или иде реч за стабилитет и насока. Мунданен скорпион с управител Плутон това е дома на трансформацията и овладяната енергия...и в никакъв случай не може да бъде "затворен" или "изолиран"....

Забелязала съм , че хората при които се срещат стелиуми или имат натоварени кадентни домове са хора при които липсва реализация както в личен така и в професионален план. Изключение прави само 12-ти дом...
Моя стилиум е в 3 дом и Слънцето ми е там.ДА аз смятам ,че нямам реализация въпреки че отстрани не изглежда така.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Февруари 27, 2012, 07:43:38 pm »
А в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?
Шд че има нещо има ;D

Юпитер  освен Малкото щастие не е  ли и непочтенната дипломация, т.е. голеите заблуди??????

"малкото щастие" е Венера. Голямото щастие е Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Февруари 27, 2012, 07:44:24 pm »
Шд че има нещо има ;D

Големи заблуди са по Нептун. Меркурий в лош аспект с Нептун.

А по Юпитер са големите думи, преувеличаването, мегаломанията. Това преувеличаване може и да не е с лоши намерения, а просто характерна черта на човека.

Но да кажат и другите.

Да, да, грандоманията е по Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Февруари 27, 2012, 07:49:09 pm »
По логиката на космобиолозите, моето "Юпитер девет дома назад" попада в 12-ти дом. Ще ме видят щастлива в заточение друг път.

*

Stella

• 7765
« Отговор #71 -: Февруари 27, 2012, 07:52:51 pm »
Силата на планетите е най-голяма в ъгловите домове. След това в следващите и най-малка в падащите домове. затова и когато се построява елекция малефиците се държат далече от ъглите.

За силата на планетите, имат значение и Гокленовите зони:

Гокленовите зони в хороскопа се простират :
Зона 1 - 30 градуса над асцендента- и 10 гр. под Асц.
Зона 2 - от 30 гр. на Запад от МС - до 10 гр. - на изток
Зона 3 -от 20 гр. под Десцендента- до 10 гр. над Дсц.
Зона 4 - от 20 гр. на изток от ИС - до 10 гр. на Запад
Не разбрах 30 градуса над Асц означава ли,че всичко в 12 дом се смята за Гокленова зона

Да, бе! А моят 12-ти дом е 18 градуса. Значи ми обхваща и част от 11-ти дом, представи си! Тука нямам натални планети, но тя и силата на транзитните по това се преценява също.

« Отговор #72 -: Февруари 27, 2012, 08:07:01 pm »
Инок: беше ми писал по повод родата по първа сребрена линия,който са със Слънца в 6 и 12

" Нека си поговорим за 12 дом. Надявам се не си от заразените с астровирус, който разглежда оста 6/12 като наказание - кармично или прочее простотии.
6 и 12 дом – и двата се тълкуват като неблагоприятни (с акцент на 12), а планетите в тях почти като невъзможни за интегриране. Нещата и тук опират до разминаване на индивидуалната и социалната реалности - от гледна точка на обществото – всичко което не е социално е антисоциално."

*

Stella

• 7765
« Отговор #73 -: Февруари 27, 2012, 08:08:14 pm »
Стела, нали разбираш, че за да твърдиш убедено нещо е необходимо да си разгледала "n" на брой натални карти и да си видяла защитаната от теб теза да функционира по такъв начин. Твоя натал е крайно недостатъчен за да ти е представителна статистическата извадка.

Аз споделям своите наблюдения, защото съм преживяла тези транзити. Т.е. живяла съм и съм наблюдавала достатъчно дълго.
Мога да дам примери и с чужди карти, НО:

Не е необходимо да даваш за пример конкретни карти и да ги обсъждаш във форума. Въпросът е по-скоро дали имаш подобни наблюдения в количествено измерение не само върху своята, а и върху други натални карти.
Иначе от това, което аз съм наблюдавала есенциалната природа на транзитите няма определящо значение.

За тебе може и да няма определящо значение, защото усещането е субективно. Колкото и да е страшен Сатурн в 12-ти, все си има значение дали Козирог или Рак са на куспидата.
Твоята карта я нямам. Би ли споделила в кои домове ти се намират Рак, Стрелец, Телец и Везни?
В първите два знака Сатурн е детрониран, а във вторите два - Марс.

*

Stella

• 7765
« Отговор #74 -: Февруари 27, 2012, 08:10:35 pm »
Нещата и тук опират до разминаване на индивидуалната и социалната реалности - от гледна точка на обществото – всичко което не е социално е антисоциално."

Какви социалности в 12-ти дом? това е домът на доброволната или принудителна изолация. Водните домове се преживяват много субективно. Никой не се интересува от социума в 12-ти дом. Социалните домове са 3,7,11.

В 12-ти дом се изправяш пред собствената си съвест. Оставаш сам пред Бог.

*

Uran

• 6041
« Отговор #75 -: Февруари 27, 2012, 08:15:57 pm »
Mайка мисъщо е със Слънце в 12 дом. Качвала съм й картата. Голям кръст и само 2 позитивни аспекат- 1 секстил и 1 тригин. Всичко останало- квадрати и опозиции.
Доста социален човек е и на 64 г продължава да работи и то доста стресова работа.

« Отговор #76 -: Февруари 27, 2012, 08:20:08 pm »
При мене- луна У асц,марс,юпитер и нептун в интерсерптиран 6 дом - ХА как живея? :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #77 -: Февруари 27, 2012, 08:24:52 pm »

Никой не се интересува от социума в 12-ти дом. Социалните домове са 3,7,11.

тука вече не съм съгласна- ела да видиш около мене колко слънца в 12 дом- всички искат да ги похвалят, да ги одобряват, да ги поощряват...
ако социума не им беше важен- нямаше да им пука кой какво мисли за тях

« Отговор #78 -: Февруари 27, 2012, 08:38:15 pm »
Какви социалности в 12-ти дом? това е домът на доброволната или принудителна изолация. Водните домове се преживяват много субективно. Никой не се интересува от социума в 12-ти дом. Социалните домове са 3,7,11.

В 12-ти дом се изправяш пред собствената си съвест. Оставаш сам пред Бог.

написано е по повод Слънце в 6 или в 12,какво ще ги изкараш аутсайдери и безработни щом имат Слънце там, с тази доброволно-задължителна изолация
и Мадона със Слънце в 12 хич не й е социума

в цикъл ли си, та си наелектризе

*

abroad

• 2187
« Отговор #79 -: Февруари 27, 2012, 08:42:00 pm »
в цикъл ли си, та си наелектризе

може и по това да разпознаем АС, ма стига сте търсили под вола теле
няма електричество, само си говорим, ако може конструктивно още по-добре :blink: