Сега ми кажете аз каква карма имам, че край мен само хора с такива домове- съпруг, майка, дъщеря, сестра..
Оставете стела на мира-днеска всички водолеи/урановци сме нападнати от нещоА в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?
Силата на планетите е най-голяма в ъгловите домове. След това в следващите и най-малка в падащите домове. затова и когато се построява елекция малефиците се държат далече от ъглите. За силата на планетите, имат значение и Гокленовите зони: Гокленовите зони в хороскопа се простират :Зона 1 - 30 градуса над асцендента- и 10 гр. под Асц.Зона 2 - от 30 гр. на Запад от МС - до 10 гр. - на изтокЗона 3 -от 20 гр. под Десцендента- до 10 гр. над Дсц.Зона 4 - от 20 гр. на изток от ИС - до 10 гр. на Запад
темата е 6,8,12 и планетите в тях юпитер в 12 , без астропсихология, какво му е затвореното,изолирано :rolleyes:
Да, разбрах те, но тук теорията на древните не е в противоречие с тебе, а би те допълнила само, че ако Марс и Сатурн натално са в 6, 8, 12 дом, дори когато транзитират съответно през домовете на Телец, Везни, Рак (Марс) или на Овен, Лъв, Рак (Сатурн) пак ще щадят родения и няма да му вземат така душата, както ако бяха ъглови в натала . Е, аз съм живия пример .
Падащи домове /кадентни/ - трети, шести, девети, дванадесети - са домовете които разпределят енергията.Тези домове нямат възможност за действие. Обикновено се смятат за ментални домове.В шести дом ние се срещаме с мунданната дева. Тук основен играч е Меркурий...Дома се свързва с подчинение , здраве , болести...досада. С две думи слугинаж...В дванадесети дом намираме скритите врагове , затворените пространства , дълбоко скритите тайни...Мунданна риба с управител Нептун 12-ти дом е изолиран и затворен за външния свят..,а често и за самите нас.В осми дом намираме 1-во следващ дом или дом , един от който концентрира енергията на картата...2-ро ...Тук става дума за реализацията на материята...Или иде реч за стабилитет и насока. Мунданен скорпион с управител Плутон това е дома на трансформацията и овладяната енергия...и в никакъв случай не може да бъде "затворен" или "изолиран"....Забелязала съм , че хората при които се срещат стелиуми или имат натоварени кадентни домове са хора при които липсва реализация както в личен така и в професионален план. Изключение прави само 12-ти дом...
Цитат на: Papy в Февруари 27, 2012, 04:53:02 pmОставете стела на мира-днеска всички водолеи/урановци сме нападнати от нещоА в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?Шд че има нещо има Юпитер освен Малкото щастие не е ли и непочтенната дипломация, т.е. голеите заблуди???
Цитат на: rossin в Февруари 27, 2012, 06:07:41 pmЦитат на: Papy в Февруари 27, 2012, 04:53:02 pmОставете стела на мира-днеска всички водолеи/урановци сме нападнати от нещоА в страни от шегата-само за юпитер ли важи, или може и за други така да сметнем?Шд че има нещо има Юпитер освен Малкото щастие не е ли и непочтенната дипломация, т.е. голеите заблуди???Големи заблуди са по Нептун. Меркурий в лош аспект с Нептун.А по Юпитер са големите думи, преувеличаването, мегаломанията. Това преувеличаване може и да не е с лоши намерения, а просто характерна черта на човека.Но да кажат и другите.
Цитат на: Stella в Февруари 27, 2012, 09:07:33 amСилата на планетите е най-голяма в ъгловите домове. След това в следващите и най-малка в падащите домове. затова и когато се построява елекция малефиците се държат далече от ъглите. За силата на планетите, имат значение и Гокленовите зони: Гокленовите зони в хороскопа се простират :Зона 1 - 30 градуса над асцендента- и 10 гр. под Асц.Зона 2 - от 30 гр. на Запад от МС - до 10 гр. - на изтокЗона 3 -от 20 гр. под Десцендента- до 10 гр. над Дсц.Зона 4 - от 20 гр. на изток от ИС - до 10 гр. на ЗападНе разбрах 30 градуса над Асц означава ли,че всичко в 12 дом се смята за Гокленова зона
Цитат на: Stella в Февруари 27, 2012, 04:06:39 pmЦитат на: Asol в Февруари 27, 2012, 12:48:26 pmСтела, нали разбираш, че за да твърдиш убедено нещо е необходимо да си разгледала "n" на брой натални карти и да си видяла защитаната от теб теза да функционира по такъв начин. Твоя натал е крайно недостатъчен за да ти е представителна статистическата извадка.Аз споделям своите наблюдения, защото съм преживяла тези транзити. Т.е. живяла съм и съм наблюдавала достатъчно дълго. Мога да дам примери и с чужди карти, НО:Не е необходимо да даваш за пример конкретни карти и да ги обсъждаш във форума. Въпросът е по-скоро дали имаш подобни наблюдения в количествено измерение не само върху своята, а и върху други натални карти. Иначе от това, което аз съм наблюдавала есенциалната природа на транзитите няма определящо значение.
Цитат на: Asol в Февруари 27, 2012, 12:48:26 pmСтела, нали разбираш, че за да твърдиш убедено нещо е необходимо да си разгледала "n" на брой натални карти и да си видяла защитаната от теб теза да функционира по такъв начин. Твоя натал е крайно недостатъчен за да ти е представителна статистическата извадка.Аз споделям своите наблюдения, защото съм преживяла тези транзити. Т.е. живяла съм и съм наблюдавала достатъчно дълго. Мога да дам примери и с чужди карти, НО:
Стела, нали разбираш, че за да твърдиш убедено нещо е необходимо да си разгледала "n" на брой натални карти и да си видяла защитаната от теб теза да функционира по такъв начин. Твоя натал е крайно недостатъчен за да ти е представителна статистическата извадка.
Нещата и тук опират до разминаване на индивидуалната и социалната реалности - от гледна точка на обществото – всичко което не е социално е антисоциално."
Никой не се интересува от социума в 12-ти дом. Социалните домове са 3,7,11.
Какви социалности в 12-ти дом? това е домът на доброволната или принудителна изолация. Водните домове се преживяват много субективно. Никой не се интересува от социума в 12-ти дом. Социалните домове са 3,7,11.В 12-ти дом се изправяш пред собствената си съвест. Оставаш сам пред Бог.
в цикъл ли си, та си наелектризе