Здравей Гост

Енергията в нас и около нас

• 28 Отговора
  • 4831 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Енергията в нас и около нас
« Отговор #20 -: Март 16, 2012, 07:49:01 am »
И има ли астрологично обяснение за това кои хора повече попиват чужда енергия, и такива, които предимно влияят на другите чрез своята :)?

Ако търсим енергия на колективи, общности, нации или  цивилизации, гледаме колективните и задсатурновите планети.

Ако търсим лична енергия, гледаме лични планети.
На първо място – Марс – не е възможна нито физическа, нито умствена  или емоционална дейност без включен Марс.
Марс е опосредстван от Луна, когато става въпрос за инстинкти или програми на подсъзнанието; от Венера, когато става въпрос за страст, ревност; от Меркурий – когато говорим за ментална енергия.
Самият Марс управлява силните енергии- гняв, ярост, буйна радост, сексуални страсти и т.н.

И гледаме енергията не толкова като даденост в радикса, защото може да си стои като латентно състояние.
 Гледаме  като възможности за приемане или отдаване на енергия, в зависимост от конкретното космично състояние на планета в радикса- т.е. положение на личните планети в знак, дом и аспекти.

Всяка лична планета по-пряко се свързва с конкретна енергия.

Да, най-накрая един систематизиран коментар,  ;), но веднага ми хрумна следния въпрос - древен Египет и Венера, цялата им цивилизация е разчетена по Венера, и Сириус, как включваме фиксираните звезди и не е ли възможно по вътрешна планета (Венера) да се създаде една цивилизация, а и продуктите на цивилизацията - музика, изкуство, са по Венера, технологиите (вкл оръжия - силовите механизми за контрол) - Марс?
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #21 -: Март 16, 2012, 05:37:05 pm »
A какво ще кажете за Марс съвпад Уран в скорпион, Меркурий и той там(неаспектиран).Луната в лъв в 12 дом квадратираща съвпада на Марса и Урана.И като за капак Плутон и Лилит в широк съвпад със Слънцето.Туй всичкото в мъжки натал.А Нептуна му няма да го коментирам и него  ;D Съкровище  ;D ;D

Марс/Уран - ще дава избухвания (може и прозрения), но и добра интуиция в Скорпион, Уран и Мерк в съвпад, наистина дава добър интелект, доста от съучениците ми, бяха с този аспект и се справяха блестящо. Луна в 12 дом е интересна позиция, по принцип Луна в лъв, ще дава изключително стабилна менталност (във ведите това се счита за една от най-добрите позиции - фиксиран, позитивен знак, и все пак Луна, подчинена на Слънце). И да не забравяме, че огнените знаци, са знаците на ИДЕИТЕ (преработването им е по въздушната стихия). Нищо, че са в квадрат Уран-Луна (при една планета в огън) може да даде гениални хрумвания. Не знам, при 12 дом как ще се проявява това, но лъвът като цяло е много устойчив знак, способен да решава проблеми.  ;)

Не знам с какво се занимава, но мисля, че щеше да излезне един много добър индустриален дизайнер от него. Лъвовете са много креативни и сега при тази мода - на устойчивото развитие, семейни коли, безопасен градски дизайн и т.н. можеше с този чувствителен Скорпион да създава подходящи продукти. Иначе и за медицина би бил добър, но повече за ръководител клиника, нещо такова, тази Луна е перфектна да аранжира, подрежда и управлява.  ;) ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #22 -: Март 16, 2012, 06:26:30 pm »
марс-уран дава математическа мисъл
Интелектът е много неща

*

abroad

• 2187
« Отговор #23 -: Март 16, 2012, 06:41:10 pm »
най-вероятно ведите са имали предвид знака на Телеца, след отчетена прецесия ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #24 -: Март 16, 2012, 06:45:32 pm »

В езотеричната литература нещата се казват поне на два "пласта", всяка планета подчинена на Слънцето (духът) има специфични качества и в сакралната литература това е обяснено доста подробно.  ;) Индивидът си има определени кармични задачки.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #25 -: Март 16, 2012, 07:00:18 pm »
 ;D най-добрият ми приятел музикант (професионален, той и консерваторията завърши) има Луна и асц Скорпион, изключителна чувствителност и такива са и любимите му композитори - дълбоки, драматични (революционния марш на Шопен или Рахманинов - муз. момент № 4...), и композициите му са такива. Никога не е мислил да се занимава с нещо друго (потомствен музикант), но въпреки това си мисля, че до някаква степен лекува със свиренето си (ние така се запознахме - толкова ме впечатли и първото нещо, което усетих - той тогава свиреше на роял, лични композиции, че просто ми става леко и се чувствам много добре около него)...

Скорпионите са лечители, това имах предвид  ;).

*

Anabell

• 2022
« Отговор #26 -: Март 16, 2012, 07:52:12 pm »
;D най-добрият ми приятел музикант (професионален, той и консерваторията завърши) има Луна и асц Скорпион, изключителна чувствителност и такива са и любимите му композиториНикога не е мислил да се занимава с нещо друго (потомствен музикант)

Той знак Везни ли има на върха на 12-ти дом?

Имаш ли информация за картите на тези негови роднини, които също са били музиканти, за проследим влиянието в родовата линия?

По Плацидус - в 1 градус на Скорпион му е 12 дом. Там са Плутон и Мерк (Мерк съвпад с ЮЛВ). Луна точен съвпад с асц под 1 градус. Ако приемем, че Луната все пак е свързана и тя с родовата карма - асц изява пред света... знаеш си нещата Хело, мързи ме да пиша.  :P

Нямам никаква инфо за картите на роднините му. Виждала съм снимка на единия му дядо - инж., на който приятелят ми поне визуално прилича. По принцип той е доста умен, Слънце във Везни - обективен, рационален и мисля, че без проблем би се справил и с инж. специалност, ама си обича емоциите и преживяванията по Скорпион, така, че музиката му пасва. Поне моите колеги инженери (от ВУЗ-а ми) бяха по "сухи" от него, някак по апатични, той си има рефлексията на Скорпиона.  ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #27 -: Март 16, 2012, 08:54:23 pm »

В езотеричната литература нещата се казват поне на два "пласта", всяка планета подчинена на Слънцето (духът) има специфични качества и в сакралната литература това е обяснено доста подробно.  ;) Индивидът си има определени кармични задачки.

това по никакъв начин не променя значението на положението на Луната ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #28 -: Март 17, 2012, 11:57:54 am »

Меркурий свързва ли се с инженерство? Вече няколко пъти откривам, че хора, които имат Меркурий в 12-ти дом имат роднини, които са били инженери.

Съвременното инженерство борави с формули, таблици, точни параметри, доста голямо количество информация, която е конкретна, не подлежи на обсъждане (съпротивление на материалите - Съпромат - легендарният изпит ;) ;D). Търсят се някакви решения винаги - за да стане производствения процес по-лек, по-бърз, по-евтин, и мисля, че Меркурий в такива ситуации може да се справи добре - да обработи бързо информацията и да вземе правилно решение, а и Меркурий е мързелив, най-добрите инженери са мързеливи  :P.

Типичният Меркурианец е доста "лъжлив" - интерпретира си информацията така, както на него му е удобно, но това е осъзнато, не е инстинктивно, той си има цел и иска да си я постигне. Често съм забелязала, че инженерите поне около мен са повече по Венера - Везни - балансирани и имащи здрава основа ;) на ценностите. И лицето им е такова - много симетрично, и балансирано, понякога дори съм се учудвала колко си приличат момчетата от инж. факултета (голямата част от тях, ясно е, че винаги има изключения).  ;D