Меркурий свързва ли се с инженерство? Вече няколко пъти откривам, че хора, които имат Меркурий в 12-ти дом имат роднини, които са били инженери.
Съвременното инженерство борави с формули, таблици, точни параметри, доста голямо количество информация, която е конкретна, не подлежи на обсъждане (съпротивление на материалите - Съпромат - легендарният изпит

). Търсят се някакви решения винаги - за да стане производствения процес по-лек, по-бърз, по-евтин, и мисля, че Меркурий в такива ситуации може да се справи добре - да обработи бързо информацията и да вземе правилно решение, а и Меркурий е мързелив, най-добрите инженери са мързеливи

.
Типичният Меркурианец е доста "лъжлив" - интерпретира си информацията така, както на него му е удобно, но това е осъзнато, не е инстинктивно, той си има цел и иска да си я постигне. Често съм забелязала, че инженерите поне около мен са повече по Венера - Везни - балансирани и имащи
здрава основа

на ценностите. И лицето им е такова - много симетрично, и балансирано, понякога дори съм се учудвала колко си приличат момчетата от инж. факултета (голямата част от тях, ясно е, че винаги има изключения).