Здравей Гост

Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта

• 82 Отговора
  • 14583 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Опозиция/квадрат Луна- Венера в мъжка карта
« Отговор #60 -: Май 14, 2012, 06:11:29 pm »
Венера по оста Дева/Риби в мъжка карта по принцип си е голяма "кокона" относно избора на жени (виждала съм да се изявява в двете си крайности - и повишена претенциозност, и липса на избирателност; понякога двете състояния се редуват), в съчетание със Сатурн това ще е мрънкаща кокона. :)

Имала съм 2 Венери в Дева! Голямо чудо,абсолютни кокони, вечно недоволни!
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #61 -: Май 14, 2012, 06:57:37 pm »
хаха- ето аз за какво съм пуснала темата...явно си налитам на опозиции луна- венера аз. Сега видях картата на един бивш, на най- сериозния бивш. Преди хич не съм се заглеждала...

Опозиция Луна в Риби- Венера в Дева, 1-6;) Само че е само знакова, не е по градуси...луната е на..около 15 гр. от опозиционната точка.

Верен беше. За една изневяра се съмнявам..ама не съм докрай сигурна. Много претенциозен характер имаше, не ми е било леко с него, но..к...вар не е бил никога. Изключително сериозен мъж и стабилен партньор.
Но Венерата беше съвпад сатурн ;) И секстил Уран

Луната имаше трин към марс

И двете планети имаха квадрат към нептун :-\

:unsure: хмм...
« Последна редакция: Май 30, 2012, 10:03:42 am от zikovu »

« Отговор #62 -: Май 29, 2012, 01:29:15 pm »
Пример с моята карта - Луна - Дева, Венера - Риби по оста 2-8. Венера У 3 и 10, Луна у 12. Хайде да ви видим  :mellow:
:)

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #63 -: Май 29, 2012, 10:27:51 pm »
А какво мислите за опозицията Луна - Венера, когато не са в опозиционни знаци?
Например Луна в последните градуси на Телец и Венера в първите на Стрелец... тоест не е знакова, но в градуси е опозиция.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #64 -: Май 30, 2012, 09:51:54 am »
Пример с моята карта - Луна - Дева, Венера - Риби по оста 2-8. Венера У 3 и 10, Луна у 12. Хайде да ви видим  :mellow:

Ами според мен трябва да се погледнат всичките аспекти, които двете планети правят. Ти имаш по- добрия вариант според мен...венерата в дева не я харесвам, луната там за мен е по- добре. Които и домове да управляват планетите Луна Венера, при мъжа това си е отношението към връзките и секса. Мъже с опозе по оста 2-8 са много сексуални, като често се обвиняват за сексуалните си предпочитания и ги усещат в противоречие с ценностната си система. Макар, че Венера ти управлява домове, които са на показ..така да се каже...едва ли ще се стремиш да криеш своите предпочитания...може по- скоро да се опиташ да скриеш и да подтискаш девешката стегнатост..

Ама ти знаеш ли аз какво си мисля...трябва да се запознаем с теб ;D ;D ;D Венерата ти ще дойде на моя АЦ някъде, а луната ти ще е в 7мия ми дом около ДЦ, в тригон с моята луна в козирог........
 ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #65 -: Май 30, 2012, 09:52:57 am »
А какво мислите за опозицията Луна - Венера, когато не са в опозиционни знаци?
Например Луна в последните градуси на Телец и Венера в първите на Стрелец... тоест не е знакова, но в градуси е опозиция.

Ами това е опозиция, която не се проявява толкова явно- така съм чувала...т.е по- добрия вариант на такава опозиция. :blink:

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #66 -: Май 30, 2012, 08:11:53 pm »
Здравейте, ето и от мен една карта на един такъв господин... Ще бъда благодарна, ако имате възможност да изкажете своето мнение...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #67 -: Май 30, 2012, 09:11:55 pm »
Десс, според мен първо...този хич не е лек характер- един мъж, който е лъв толкова много- тва вижте какъв стелиум е.....това е един цял принц на Персия!

Луната във водолей не е лесна за мъж...аз че съм слънце Водолей и съм любила силно водолейски Луни..просто се предадох в един момент....усещах човека винаги леко дистанциран в емоционалния си свят.

Ако щете ме наречете голяма оптимистка- но този мъж не го виждам като хойкаджия с 2 живота (типичното схващане за мъже притежатели на аспекта). Мисля, че майка му е свободна душа и е оставила отпечатък в неговия живот. Може би по предизвикателен отпечатък...любяща, но малко далечна. Може този мъж никога да не се обвърже в брак, но е вероятно да е способен на дълготрайни връзки и постоянно съжителство. Венерата е съвпад със слънцето и юпитер и мерк- в опозето й с луната я подкрепят силни планети, които се чувстват добре в знака на лъва- венера там дава романтичност, меркурий може да е в падение...но пък дава някаква уравновесеност и омекотява този лъвски фойерверк.

Мисля, че мъжа е повлиян от майката, но не мисля, че ще си търси жена по луната и мисля, че е сравнително наясно какво иска от жените. Макар, че мъже с такъв аспект винаги ще се привличат от проявлението на женски качества по луната си. Ако жената до него има нещо водолейско ще е супер...може би натална опозиция слънце Водолей луна в Лъв по оста :unsure:

Това е разбира се моето тълкуване :lol:
« Последна редакция: Май 30, 2012, 09:51:13 pm от zikovu »

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #68 -: Май 30, 2012, 09:29:48 pm »
Благодаря, Zikovu. Аз лично този мъж не мога да го разбера, толкова ми е странен  :-X Не го познавам толкова добре, за да мога с точност да потвърдя дали написаното е вярно. От известно време се опитва да ме убеди, че изпитва нещо към мен, но въобще не мога да му повярвам. Плаши ме на моменти и неговата настъпателност...

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #69 -: Май 30, 2012, 09:41:48 pm »
ххмм този лъвски стелиум... аз лично с такъв мъж като него няма да се разбера. но аз за себе си знам.

..на теб къде са ти слънце луна венера марс и сатурн?.. така за ориентир..

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #70 -: Май 30, 2012, 09:51:24 pm »
Сега ще пусна карта при синастриите да видим там какво ще излезе. Иначе - Слънцето ми е в Рак, Луната - Козирог, Сатурн - Лъв, Венера и Марс - Телец

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #71 -: Май 30, 2012, 10:41:19 pm »
Ооо..той има уран в 12 в квадрат със стелиума му като там е и венерата :angry:

Аами да...лесно му омръзват някои нещица...и на жените ще се насища в такъв случай лесно, но рано или късно ще си има стабилна партньорка според мен, макар, че ще си хойка тук там.

Но този уран в 12 в неподвижен квадрат към стелиума и като добавим неподвижната опозиция. ...няма хич да е лесен мъж за връзка, никак, никак.... :-\

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #72 -: Май 31, 2012, 04:55:39 pm »
Лелее, толкова зле ли изглежда картата му. ;D Мога ли да те попитам в какво точно се изразява, че връзката с него "никак" няма да е лесна.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #73 -: Юни 01, 2012, 09:46:59 am »
Лелее, толкова зле ли изглежда картата му. ;D Мога ли да те попитам в какво точно се изразява, че връзката с него "никак" няма да е лесна.

Изразява се в това, че е страшно властен, живее малко в илюзьорен свят, говори, но не изпълнява, съобразява се главно със своите желания. Жената, която търси е жена, която отразява блясъка му, но не да блести със собствена светлина. Може много добре вероятно да се държи с избраницата си - за пред обществото. Но останете ли насаме ще го усещаш отдалечен и отегчен често. И според мен много ще си изневерява. Не от неуважение към половинката си...ама от характера му е- ловджийското в него, да усеща силата си великостта си- разнообразието..тръпката.
И не го казвам заради опозето...ако беше само опозето- китка.
Но като видях урана в 12 дом в квадрата към стелиума....и вече като комбинираме с опозето....Страшно нещо ще е това. Единственото по- позитивно е, че урана е в скорпи...но квадрата скорпи лъв е зле. Той някога ще е щастлив ли с жените? Майката го е дразнила и не е била нужната на един лъв майка- майка "орлица" подкрепяща самочувствието му- "колко си добър, маме, колко си хубав!"... та майката го е дразнила, жените предизвикват в него вътрешни борби... :-\

Виж сега, ти явно го харесваш- но те е страх от него. Това да започнеш да излизаш с него не значи да му подариш сърцето си, нали? Пробвай го.
Сама е най- добре да се убедиш.
Преди време се запознах с едно момче, което по натал, трябва да е много добър човек. Но отношението му към беше..не искам да го квалифицирам...но това е един от малкото хора, за които съм си казвала, че съажлявам, че го познавам. Може би така си взаимодействаме.
Зависи хората как се предизвикват едни други....така, че- не го мисли. Ако ти харесва и изпитваш тръпка- хващай го, но го наблюдавай много внимателно.
« Последна редакция: Юни 01, 2012, 09:55:40 am от zikovu »

*

dess7

• *
  • 100
« Отговор #74 -: Юни 01, 2012, 02:24:31 pm »
Zikovu, искрено ти благодаря за отделеното време и подробното разяснение. :-[ Доколкото съм успяла да го опозная първото ти изречение много точно го обрисува. Не съм сигурна дали го харесвам, но определено изпитвам към него недоверие и страх - понякога се държи като мъркащо котенце, друг път като властен лъв, но това е най-малкото. Някак си в този случай не ми се рискува...  :-\

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #75 -: Юни 01, 2012, 04:15:54 pm »
Ето карта на един мъж с много труден характер или поне на мен ми се струва така. Все още ерген.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #76 -: Май 17, 2013, 02:15:10 am »
Сега видях темата. Аз имам квадратура на Луна и Венера в натала, а и съм разглеждал доста карти, включително и на мъже, при които тези две се намират в динамични аспекти по между си.
При мен Луната - везни- 2 дом- управител на 12, Венера - Рак 11ти, управител на 3ти и 10ти. Рецепция по знак. Мама има Луна диспозитор на Венера , при мен пък са в рецепция.

Бях прочел някъде назад в коментарите за "Аспекта на  ....:).......". Предпочитам да не цитирам цинизма, отколкото да се извинявам, че съм го направил . Ще започна от тази дефиниция ;D.
Квадратът е вероятно аспектът с най- голям потенциал - не оставя човека, хармонията не се дава на готово, трябва да бъде търсена, а тези неща могат да бъдат залог за развитие. Неудовлетвореността, която се приписва , че произтича от аспекта квадратура между Венера и Луна, предполага обърканост или прекалена взискателност в представите за съпруга/ къщовница  / любовница като това понякога може да се корени в "Едипов комплекс" от гледна точка на Психологията. Неудовлетвореността може да доведе до пулсация - затваряне / отваряне - към  различни типове жени, всяка от които носи качество, съответстващо на измеренията за Венера и Луна, които има носителят на тази взаимовръзка. Може да се наблюдава и затваряне от различни типове жени, поради неудовлетвореност или претенциозност, или неяснота. Но съвсем не е  задължително този аспект да носи изневяра или извънмерна похотливост, разкрепостеност или неморалност, съответстваща на епитета използван в цитата. Да- нуждата от разнообразие може да бъде реална, поради нуждата от опознаване, но и това не е задължително. На по- високо ниво на работа със собствените противоречия отношенията Венера- Луна за мъжа може да даде доста по- задълбочено разбиране върху женската природа, отношение към красиво и нужно, потребно и ценно, форми и уют, еротика и инстинкт, както и разбирането да не се очаква непременно лесното случване на нещата, без лично усилие.

От картите, в които съм разглеждал динамичен аспект между Венера и Луна - поне 5-6 карти на познати - съм наблюдавал проявено в житейски план  следното:
1) високи претенции по отношение на партньорката
2) неясни критерии, особено в годините до 18- 20
3) самите носители на аспекта трудно се приспособяват към партньорките, с които са,а понякога дразнението се предава и на партньорката , която или успява да го хармонизира или задълбочава дразнението.
4)чести вътрешни противоречия и трудност при изразяване "какво точно иска човекът" пред партньорката
5) От шестте примера,които съм разглеждал, 4 от мъжете привличат към себе си най- вече партньорки със значително присъствие на вода в картата си
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #77 -: Май 17, 2013, 09:17:51 am »
И аз сега виждам темата. Орфей, напълно съгласна с всичко, което си написал. Много близък пример - Венера опозиция Луна, Венера везни в 1 и у1, 2 и 9 и Луна овен в 7 у МС. Освен това Венера е в много точен съвпад с Уран, а Луна в много точен съвпад с Хирон. И забавата е пълна, но за моя сметка  :blink: Пълен хаос и неориентираност в това, което иска, хем сърби, хем боли. Всичките му предни са били по Венера във везни - абсолютни кокони, много типично женствени и като вид и като поведение, и цитирам него "в началото много ми харесваше, после взе много да ме дразни". Аз бях по Луна в овен типаж, ама 100% и за мен важи същия цитат  :blink:. Много голямо и много уморително люшкане от едната крайност в другата, без да може да намери баланса, много голям драматизъм влага и преиграване. И Слънце скорпион с един мажорен аспект - съвпад Нептун - на всичкото отгоре си и вярва за всяка крайност, но с помощта на Уран - всяко чудо за три дни.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #78 -: Май 17, 2013, 11:08:18 am »
Венера и Луна са интерсептирани в твоя пример, доколкото разбирам. Това прави още по- трудно достигането на  точните думички през, които трябва да стане уравновесението. С Луна Овен - бунт на подсъзнанието или бунт срещу подсъзнанието, реактивност, необмисленост понякога, съвпада с Хирон  -човек си пати от гневливостта или "кисели" състояния и би трябвало това да помогне да се научи. Този мъж вероятно трябва да си изясни на кои нива/ теми му избива дразненето с другия пол, защото този симптом може да покаже какво не е уравниовесено и вътре у него самия. Според мен трябва да балансира естетичните си усещания, разбирането за красиво с душевните нужди. Той може да има висок критерии или силно "Етикиран" критерии за красивото у жената, при което обаче душата му "мрънка", казвайки, че не това е най- важното. В  случая  Луната в 7 дом дава изискване за партньорката -грижовна - опозицията с венера, носи изискване за физическа прелест и впечатлителна визия "пред другите", но по- важното значение е партньорката  да е балансирана и по- търпелива.
В синастрията партньорски тригони и секстили към някоя от двете планети облекчават личното напрежение, а съвпади -опозиции ще форсират назоваването и решаването на проблема, което за него може и да е по -полезно на даден етап. Въпросът е, че недоастатъчната яснота вътре у самия него на различни етапи е "канила"  тъкмо такива партньорки, които да възсядат едното седло да на опозицията, а той да заеме другата- той самият има нужда да участва в противоречието си, то е градивно. Да си напише на едно листче в лявата колонка какво очаква от жената 10/ 15 неща, в дясната без какво не може и с какво вече се е научил да прави компромис. Голяма част от написаното ще има отношение към възприемането на тези лунни и венерини потребности. После да си остави извадка само на онова , без което не може, иначе може да се фокусира върху маловажните неща, без да се усеща.
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #79 -: Май 17, 2013, 11:45:24 am »
Орфей, благодаря ти за отговора! Много точно си описал нещата. Според този час, който ми е казвал са интерсептирани 1 и 7, но мисля, че има възможност на АС да не е везни, а дева и това малко ще размести нещата и няма да са интерсептирани. Още съм прекалено начинаеща да го проверявам. В нашата синастрия опозиции и квадрати бол  :blink:, аз имам стелиум в овен в 11 - Слънце, Меркурий, Луна и Венера, а неговия 1 се пада в мой 5, където е и моя Плутон с неговия Марс отгоре, а Слънцето му е върху моя Марс. Напрежение колкото искаш. Но си много прав за това, че той има нужда да участва в противоречието си, може би понеже на мен ми е по-слабо изразена по-женствената страна като характер, той периодично си застава на неговата Венера и без да се усетя, аз отивам на Луната само, на овенското, за малко има равновесие и после и на двамата започва да ни пречи така и се разместваме. Но на него определено му е трудно да стои по средата, в баланс. За киселите състояния в момента си е намерил отдушник - майка му, но и там не е балансирано, не е насочена и овладяна и тази енергия. Има и Плутон на АС, който пък прави всичко това скрито покрито и нещата изглеждат по един начин, но в основата си изобщо не са такива. Благодаря и за чудесния съвет за колонките, мисля, че и на всеки би бил полезен  :blink: