Сега видях темата. Аз имам квадратура на Луна и Венера в натала, а и съм разглеждал доста карти, включително и на мъже, при които тези две се намират в динамични аспекти по между си.
При мен Луната - везни- 2 дом- управител на 12, Венера - Рак 11ти, управител на 3ти и 10ти. Рецепция по знак. Мама има Луна диспозитор на Венера , при мен пък са в рецепция.
Бях прочел някъде назад в коментарите за "Аспекта на ....

.......". Предпочитам да не цитирам цинизма, отколкото да се извинявам, че съм го направил . Ще започна от тази дефиниция

.
Квадратът е вероятно аспектът с най- голям потенциал - не оставя човека, хармонията не се дава на готово, трябва да бъде търсена, а тези неща могат да бъдат залог за развитие. Неудовлетвореността, която се приписва , че произтича от аспекта квадратура между Венера и Луна, предполага обърканост или прекалена взискателност в представите за съпруга/ къщовница / любовница като това понякога може да се корени в "Едипов комплекс" от гледна точка на Психологията. Неудовлетвореността може да доведе до пулсация - затваряне / отваряне - към различни типове жени, всяка от които носи качество, съответстващо на измеренията за Венера и Луна, които има носителят на тази взаимовръзка. Може да се наблюдава и затваряне от различни типове жени, поради неудовлетвореност или претенциозност, или неяснота. Но съвсем не е задължително този аспект да носи изневяра или извънмерна похотливост, разкрепостеност или неморалност, съответстваща на епитета използван в цитата. Да- нуждата от разнообразие може да бъде реална, поради нуждата от опознаване, но и това не е задължително. На по- високо ниво на работа със собствените противоречия отношенията Венера- Луна за мъжа може да даде доста по- задълбочено разбиране върху женската природа, отношение към красиво и нужно, потребно и ценно, форми и уют, еротика и инстинкт, както и разбирането да не се очаква непременно лесното случване на нещата, без лично усилие.
От картите, в които съм разглеждал динамичен аспект между Венера и Луна - поне 5-6 карти на познати - съм наблюдавал проявено в житейски план следното:
1) високи претенции по отношение на партньорката
2) неясни критерии, особено в годините до 18- 20
3) самите носители на аспекта трудно се приспособяват към партньорките, с които са,а понякога дразнението се предава и на партньорката , която или успява да го хармонизира или задълбочава дразнението.
4)чести вътрешни противоречия и трудност при изразяване "какво точно иска човекът" пред партньорката
5) От шестте примера,които съм разглеждал, 4 от мъжете привличат към себе си най- вече партньорки със значително присъствие на вода в картата си