Здравей Гост

да пробваме Венерите

• 69 Отговора
  • 9035 Прегледи
Re: да пробваме Венерите
« Отговор #40 -: Юли 25, 2012, 04:04:24 pm »
ако не  е  късно . ..Свързвам картината с някакво чувство за вина у жената  и мъжът я е оставил спокойно да си го изживее...невпечатлявайки се от нейния съкрушен вид и демонстрирайки победа в тази ситуация.....Не асоциирам с предварителни любовни сцени...твърде отдалечени са емоционално в този запечатан момент...Картината е истинна, харесва ми...авторът ясно е показал симпатиите си към жената, чиято отчаяна фигура свети ,въпреки вътрешното страдание....Венера в съвпад с Сатурн в телец/9дом  , опозиция с Юпитер... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #41 -: Юли 25, 2012, 05:08:12 pm »
защо всички така погнахте козирожката Венера, или Венера в аспект със Сатурн?

Сериозно питам, защото младежът, с това черно, и скули прилича на Сатурнианец?

Или защото Венера в Козирог се предполага, че няма чувства. Това не е вярно, Сатурналийските Венери са много чувствителни... :-\ вижте Венера във въздушен знак, е обективна, и преценяваща. :P Не познавам по-прагматични в любовта от Венерите във Везни (ДА в собствения си знак) и мъже и жени.  ;)

Аз като Слънчев Козирог имам доста близки познати с Венера В Козирог, вярно ако нямат силна водна стихия няма да си излеят чувствата, но са дълбоки и честни и не са безразлични и обективни! Дори мога да кажа, че са субективни до немай къде, (което не и харесва на Венера по принцип) когато си харесват нещо. И дълготрайни.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #42 -: Юли 25, 2012, 05:18:58 pm »
И аз това се чудя,последния пост на Орфей ми звучи твърде порицателно.
Написах това,което видях,даже не изчетох постовете на другите преди това .Забелязах,че надделява предположението за Сатурновото в мъжа,каквото е и моето
Може би поради факта,че ситуацията е твърде емоционална,а само Сатурн може да запази привидно спокойствие,когато вътре ври и кипи.Дрехите,скулите и приликата с Ботев са допълнителен плюс.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #43 -: Юли 25, 2012, 05:32:51 pm »
 ;D Да, много е трогателно как лично скочи Орфей, но съвсем като за ника му.  ;D

И Плутон няма да се развълнува. Защото Плутон знае, че най-болезненото не се афишира в неговия свят и просто гледа и чака. За мен този мъж носи много повече плутоново излъчване (както и тъгата стаена в погледа), отколкото сатурново. Но Сатурн дава ъгловатост също, де, но липсва тази дълбочина. Аз понеже съм ъгловата и по Сатурн, и по Плутон (и изсУшена от втория), та от личен опит.  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #44 -: Юли 25, 2012, 05:33:26 pm »
Не познавам по-прагматични в любовта от Венерите във Везни (ДА в собствения си знак) и мъже и жени.  ;)
Моля?!  :o :o :o :o

да, Венера във Везни винаги запазва разума си, това изобщо не го твърдя като нещо отрицателно, все пак тук Венера е в собствен домицил. Венера във Везни винаги ще поиска още един последен разговор с партньора, ще се нагласи, украси, ще е готова за компромиси, преговори, докато една Венера в Козирог вече ще е смъртно обидена и връщане назад няма да има (или много рядко... но Козирозите са крайни, вземат ли решение, не са склонни на компромиси).

« Отговор #45 -: Юли 25, 2012, 05:35:29 pm »
Къде мога да видя и аз картината, че нещо не я намирам?
:)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #46 -: Юли 25, 2012, 05:36:22 pm »

в 1 пост на темата - прикачена е.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #47 -: Юли 25, 2012, 05:37:19 pm »
Аз на това му казвам "премереност", не прагматизъм. По стечение на обстоятелствата, си общувам трета година с една Венера във Везни и просто е дипломатична, премерена, премисля и т.н. Но то това и Слънце във Везни го прави, и моят Меркурий във Везни го прави, отнемат удоволствието на един изненадващ шут.  ;D Но прагматична не я намирам (го). В любовта и чувствата му няма прагматизъм, в моите има. При енго има страст и желание за удоволствие, при мен има и мисъл.

« Отговор #48 -: Юли 25, 2012, 05:39:31 pm »

в 1 пост на темата - прикачена е.

Сега я видях, преди малко не излизаше, благодаря.

« Отговор #49 -: Юли 25, 2012, 05:44:23 pm »
1. Жената е наранена, според мен е сгрешила и е намесила трети човек в отношенията по между им. Мъжът разсъждава над случилото се, жената се покайва, а той явно търси друга "роза".
2. Картината не ми харесва.
3. Носи тягостно, сподавено усещане.
4. Венера в Риби, 8д, опоз. Луна

*

Anabell

• 2022
« Отговор #50 -: Юли 25, 2012, 06:01:02 pm »
Аз на това му казвам "премереност", не прагматизъм. По стечение на обстоятелствата, си общувам трета година с една Венера във Везни и просто е дипломатична, премерена, премисля и т.н. Но то това и Слънце във Везни го прави, и моят Меркурий във Везни го прави, отнемат удоволствието на един изненадващ шут.  ;D Но прагматична не я намирам (го). В любовта и чувствата му няма прагматизъм, в моите има. При енго има страст и желание за удоволствие, при мен има и мисъл.

да премерени са, рационални, някак не се потапят е изживяването дълбоко, усеща се, че си оставят въздух, за да дишат (това Венера в Козирог не го прави, ако няма аспекти, които да и дават свободата на въздуха ;)).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 25, 2012, 06:08:34 pm »
Ако говорим за мъжа от картината, аз лично не го свързвам чак толкова с Венера в Козирог, а повече с Венера в Дева, най-вероятно в съвпад със Слънцето. Не е изключено обаче Луната да е в Козирог или може би във Водолей. Марс във Везни евентуално.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #52 -: Юли 25, 2012, 06:23:33 pm »
Ние хубаво си говорим, но има ли верен отговор?

« Отговор #53 -: Юли 25, 2012, 06:29:58 pm »
Аз заставам на сто процента зад мнението на Lillie ( пост #20) относно мъжът на картината!!!
Младата дама е имала любовна връзка с него (женен по сметка), по един или друг начин е забременяла от него, а той и е заявил, че не отговаря за чужди грешки и че ако занапред тя продължава (според него) с шантажите си той ще престане да ''и помага". Отделно поддържа и трета жена, която засега посещава по-рядко.
За мен господинчото е с опозе Плутон в Лъв (седми дом) - Венера ( на 24 градус ) във Водолей. Изглежда много еродиран, но няма решителност, замах. Пуши като един вид защитна реакция и за да си придаде убедителност - тежест към дадената тежка ситуация.   
Мисля си за нея, че е много стилна, интелигентна, със скромно потекло, но много влюбена, с голямо сърце би носила кръста си да роди от него при обстоятелствата от онези времена и да си остане в сянка, въпреки всичките негативи и последствия от това си решение, но е съкрушена че дори този унизителен вариант, мухльото не му стиска и вижда в това коз във враговете си срещу имиджа който гради, за да върви по път начертан от мама и да не огорчи татко си, които отдавна е изразил резервите си към неговите лидерски заложби.

p.s: Аз съм с Венера в Козирог и тя не подкрепя мимолетните връзки и си избира половинките много отговорно и безрезервно.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #54 -: Юли 25, 2012, 06:33:04 pm »
Ние хубаво си говорим, но има ли верен отговор?

Не, естествено, изкуството не е уравнение. Но това го публикувах на 2 стр, и тази
информация казва много:

Картината е на Бразилски художник - Belmiro de Almeida, завършена през 1887,
заглавието е "Arrufos (Spat)," - скарване, (малко скарване с отенъци на истерия  ), няма точна дума
на български или аз не се сещам на английски е tiffs.

*

Papy

• 4343
« Отговор #55 -: Юли 25, 2012, 06:36:11 pm »

Не, естествено, изкуството не е уравнение. Но това го публикувах на 2 стр, и тази
информация казва много:

Картината е на Бразилски художник - Belmiro de Almeida, завършена през 1887,
заглавието е "Arrufos (Spat)," - скарване, (малко скарване с отенъци на истерия  ), няма точна дума
на български или аз не се сещам на английски е tiffs.

Мерси, анабел, прочетох го-да. Но...какво точно проверихме с мненията си?

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #56 -: Юли 25, 2012, 06:39:30 pm »
Тя е влюбена в него, а той е получил предложение за работа в чужбина, но плановете му определено не включват нейното присъстие там. Казва й го, тя страда и вкарва малко драма. Той е отегчен и са му омръзнали нейните драми и вече мисли за нещо съвсем различно.

Не ми харесва картината тя преиграва, той е твърде безучастен и незаинтересован

Усещам яд, че една жена може да страда по мъж, който е без чувства към нея

Наталната му Венера е в Козирог, предполагам, че има някой квадрат или опозиция със Сатурн. Според мен той е с ацендент Водолей или Близнаци.

« Отговор #57 -: Юли 25, 2012, 06:53:23 pm »
Мерси, анабел, прочетох го-да. Но...какво точно проверихме с мненията си?

че всички виждат това,което искат да видят,фигури в чашата с кафе
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #58 -: Юли 25, 2012, 06:59:15 pm »
Anabell  печели, тя ни оплете в този сюжет  :08:

« Отговор #59 -: Юли 25, 2012, 07:43:15 pm »
1. Според мен мъжа и жената не се разделят. Той е наследил безчувствието на майка си, заради която всъщност е драмата - майката е направила някакъв вид интрига, за да накара жената да страда. От различни класи са и не могат да се оженят например, или семейството му я е отхвърлило за снаха. Жената е влюбена в него, но той се интересува от материалното и пошлото в живота. Неспособен на чувства, арогантен, тих и безмилостен. Уважаван в обществото политик или се занимава с наука. Привичките на обществото не му дават дори възможност да разгърне някакви чувства.
2. Картината не ми харесва заради цветовете, а не заради сюжета. Но е доста истинска.
3. Носи ми усещане за злоба, унижение, мрачност и самота.
4. Венера в Скорпион ( ранена ) в 10 дом, съвпад със Сатурн. Гадно,а? :)