Здравей Гост

Ревизия на Сатурн

• 57 Отговора
  • 9132 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re: Ревизия на Сатурн
« Отговор #40 -: Септември 10, 2012, 06:15:55 am »
При мен ,много тежък период.

Беше през 3ти дом.

Мина през съвпад с плутон,после с уран и ИС.
Опозиция със слънце и меркурий.

В началото проблеми със съседи,близко обкръжение....а после стагнация в любовните взаимоотношения,защото плутон и уран са ми управители на 5т и и7ми дом :-[

През този период ,загубих първо баба,после леля и баща.

Загубих майка и брат......при все,че са още живи.Т.е, не поддържам връзка с тях :-[

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #41 -: Септември 10, 2012, 08:08:26 am »
Всъщност знака ли гледаме или дома? Защото по дом на мен ми мина и през втората половина на 8ми и сега през първата половина на 9ти. За транзита му през 8ми е ясно, той като гледам се проявява по учебник при всички. Тук в 9ти във Везни ограничи реалното консумиране на връзки, иначе възможностите си ги има, но желанието от моя страна го няма. Спира и пътувания за удоволствие - очаквано. Но като излезе от Везни би следвало да остави нещичко... надявам се.  :-[

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #42 -: Септември 10, 2012, 08:38:38 am »
С какво ще запомните транзита през везни? В КОЙ ДОМ ОТ НАТАЛА ВИ транзитираше и какви аспекти правеше?
Какво инкасира Сатурн?

Сатурн през Везни транзитираще през 12-тия ми дом; аспектите, които сключва по време на транзита - едновременни квадратури към наталния съвпад Марс/Сатурн.
В момента е третия, последен транзит и се е запътил към АС.

Инкасира - труден период, в който се доближих до разбирането на думата "смирение". Чудех се коя точно от квадратурите - към наталния Марс или наталния Сатурн действа по този начин, после реших, че наталният съвпад Марс/Сатурн си се проявява именно заедно  :blink: и нещата са съвкупни...

Още съм твърде далеч от изработването на качествата, които "иска" от мен Сатурн  :rolleyes:, но поне имам някаква визия за това. Един ден дори се засмях и си казах: "Някога може и да разбереш за какво става въпрос, когато говорят и пишат за просветление..."

Няма да описвам с подробности трудностите, само ще напиша, че мотивът, втъкан в този период на Сатурн /през 12-ти ми дом/ е следния: "Ако съберат Учители в една стая - те ще бъдат съгласни с всичко, а ако съберат Учениците им - те ще спорят за всичко!"...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #43 -: Септември 10, 2012, 08:49:37 am »
Сатурн при мен работи като по учебник - транзитира през 7-ми дом и създаде напрежение и отчуждение в брака. Най-силно се усещаше, когато на два пъти застана в точна опозиция към Меркурий ( Меркурий в картата ми е управител на 3-ти, 4-ти и 7-ми дом ). Сега при последната му опозиция се разбра, че ще сменяме жилището. Но намирам влиянието му за конструктивно - нещата изглеждат много по-стабилни и трайни, след неговия транзит  :blink:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #44 -: Септември 10, 2012, 03:15:24 pm »
 Инкасира ми брака преди 1 година и половина, дали е било за добро или лошо времето ще покаже.
 И след като толкова време отлагах официализирането на края, днес вече депозирането на молбата за развод е факт.
 В момента е в точен тригон с Венерата ми, но нищо интересно.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #45 -: Септември 10, 2012, 03:19:11 pm »
Транзитът е през 12 дом, където са Сатурн, Слънце и Плутон. Проявленията бяха различни - убийствен самоанализ, депресивни състояния, чувство на безнадеждност и ограничения, сякаш целият ми вътрешен свят се срина; излезе наяве скрито заболяване и други здравословни проблеми; загуба на хубава работа и финансов срив вследствие на фалит на фирмата; тайна любовна връзка с всичките негативи от подобна връзка; приятелите се пръснаха из чужбина, което доведе до самота и липса на социални контакти, а новите приятелства се оказаха фалшиви. Много тежък период - депресията и отчаянието ми бяха непознати досега, каквото и да ми се случва. Много се промених, за добро или зло, времето ще покаже. Но пък и започнах да се интерсувам от астрология.

и това ми се случи!
Сатурн мина през 12-ти дом, където го чакаха Марс и Плутон, после през АЦ. Сега все още е в 1-ви дом и се надявам най-накрая да се отпушат нещата. Но пък догодина ме чака опозиция на Луна и Сатурн.
По натал Сатурн ми е в 11-ти дом.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #46 -: Септември 10, 2012, 03:40:31 pm »
Я кажете сега ;D Кой ми изтри поста в тази тема? ;D И защо??

Беше точно след поста на Емма.....от днес :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #47 -: Септември 10, 2012, 03:48:24 pm »
 По поста на Ема, който е доста емоционален и поучителен. Проблемите с подземния свят са заради 8 дом и съвпада с Плутон. Не знам кой е управителя на 12-ия ти дом, но вероятно и той е аспектиран по някакъв начин.
 Харесва ми отношениято ти към случилото се и случващото се. :blink:

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #48 -: Септември 10, 2012, 09:09:15 pm »
Нямаше да е интересно, ако е нещо лежерно по картата ми.  ;D Ох, трагедия, такива очеизбодни неща съвсем съм пропуснала да отбележа. Сякаш в чуждите разгледани карти всичко ми "говори" и ми дава сигнали, но моята мълчи като пукел.  ;D Макар да е очеизбодна. Сигурно имам вътрешна спирачка да я дълбая, защото от началото на интереса ми към астрологията този натоварен 8-ми дом ме плаши до смърт, каква ирония.  ;D ;D ;D
Върха на 12-ти дом попада в Козирог.  ;D Южен възел точно там е кацнал - на върха на 12-ти. Лилит е в 12-ти дом, на 3 градуса от ЮЛВ.
Натален Сатурн е в 8, както се разбра. Слънцето ми е управител на 7-ми, което подсказа част от другите проблеми през този период. Меркурий е управител на 5-ти(Близнаци) и 8-ми(Дева), но попада в първите градуси на Везни. Везни е интерсептиран.
Ах, забравих да поясня, че въпреки любовен многоъгълник, все пак имаше едно странно за мен задържане в любовта и секса. Един от ъглите на любовния триъгълник си остана само и единствено платоничен и силно еротичен, макар милион пъти да имаше безкрайно еротични взаимни изживявания.  :-[  За първи път ми се случва да има в леглото ми мъж, да има такава страст, така взаимна възбуда  :-[  и да няма ....проникващ секс.  :-[  :confuse3: И да сме съвършено голи... :confuse3: За този господин знаем само, че е Рибок.  ;D  То стана страховито с тези проявления по 8-ми дом и Везни.  :confuse3:
Цял том мога да изпиша, присещам се за още и още събития, които са свързани с преминаването на Сатурн през Везните ми. Вярно си беше динамичен период. Чак сега го осъзнавам като правя анализ.

« Отговор #49 -: Септември 11, 2012, 12:06:05 am »
Emma, знам, че може да прозвучи налудничаво, но винаги съм си представяла своя живот така. Въпреки връзките с определени хора при мен далеч не е имало толкова драматични събития. А ми се иска да има и да страдам - ама такава съм Риба!
Само един заблуден рибок може да изпита желание да има трудния живот на някой друг. Най-странното е, че разбирам колко болезнено е било за теб всичко, което ти се е случило, но ако тези събития се случат на мен ще ме направят удовлетворена, по някакъв мой си начин ще виждам вълнението и радостта в цялата агония.

Оценявай това, че животът ти е наситен със събития. Явно при нас със стелиумите е така - 3-4 години екшън и  после още два пъти по толкова затишие. Не знам дали някъде я има наталната ти карта, но ми е страшно интересно да я видя.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #50 -: Септември 11, 2012, 12:29:44 pm »
Сатурн транзитира през трети дом, като мина последователно върху Плутон, Марс, Слънце, Уран, Луна и Меркурий! - всичките във везни! :blink: Голямо разчистване падна - на хора, отношения, връзки... безкрайни депресии и физически проблеми... Но сега, когато всичко това е зад гърба ми се чувствам перфектно! Намерих своя вътрешен мир и уравновесих отново везните! Нека си ходи по живо, по здраво в Скорпион и да носи мъдрост и на други нуждаещи се!  :blink:

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #51 -: Септември 11, 2012, 02:32:43 pm »
При мен също транзита беше през трети дом, съвпад с Уран, Южен възел, Меркурий. Доста неща разчисти и промени, при съвпада с Меркурий ми донесе и полезни контакти, при съвпада с Южен възел загубих баща си. След това пресече ИЦ също във везни, разделих се с мъжа ми и отидох да живея на друго място. Сега в началото на Скорпион ще направи съвпад със Слънце, дано не са пак трудности. Какви са вашите впечатления при този транзит.

*

Papy

• 4343
« Отговор #52 -: Ноември 22, 2012, 04:31:01 pm »
Някои депресира ли се при твърд аспект тр сатурн към слънце?

« Отговор #53 -: Ноември 22, 2012, 05:04:10 pm »
тр. Сатурн в 7-ми/У11 :opo: нат. Слънце в 1-ви/У6 -
Изключително неприятен и болезнен период за мен във всеки един аспект, чувствах се много зле и психически, а след това, и физически. Беше придружен и с Юпитерово възвръщане, което освен кг ми даде и луди мечти, които реално не ми донесоха нищо освен разочарования, но и осъзнаване на действителността :blink:
Срещнах много важни хора за мен, който ми дадоха тласък напред... Двама от тях - момичета от този форум, за което съм им много признателна и никога няма да го забравя :wub: :wub:

*

Papy

• 4343
« Отговор #54 -: Ноември 22, 2012, 06:22:32 pm »
Мерси, романтика :)
Тия дни тонусът ми спадна, та се чудих ще се задържи ли това не дотам приятно усещане

« Отговор #55 -: Ноември 25, 2012, 09:07:12 am »
Някои депресира ли се при твърд аспект тр сатурн към слънце?

може,но няма да си признае
ако си позволи да се депресира- го репресират,  психотерапията е лукс тъдява,по скоро е сподели с приятел
даже форума често действа на подобна честота
държавата отказва да лекува хора с по-тежки диагнози ,а колко си щъкат свободно по улиците- недиагностицирани, алтернативна форма на психодиспансер 
така не се налага да ги реинтегрират,след изолацията
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #56 -: Ноември 25, 2012, 01:29:28 pm »
Aз ще го преживея скоро и то чрез задействане на цялото тао с връх Марс (в скорпи) и квадрати към Луна и Слънце. При предния транзит съм била в гимназията. Тогава баща (Слънце) ми беше в чужбина (Сатурн- транзит 4 дом). Беше особен период- хем имаше някакво спокойствие- женско царство- 5 жени у дома, хем ограничения. Тогава май станах по-целеустремена и организирана. Учене, репетиции, наглеждане на малката ми сестра, която тогава беше на 2 годинки и чат-пат кино с приятелка. Съзнателно зарязах всякакви флиртове с момчета- просто реших да не си губя времето с тях. Активен живот съчетан с особен вид самота.

*

Papy

• 4343
« Отговор #57 -: Ноември 25, 2012, 03:53:58 pm »
Важното е, че нищо лошо не се е случило, и депресии очевидно не е имало