Здравей Гост

Заложено ли ми е или нещо друго ми влияе?

• 101 Отговора
  • 11214 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Заложено ли ми е или нещо друго ми влияе?
« Отговор #60 -: Август 24, 2012, 05:38:25 pm »
Животът понякога може да е ироничен - да не се окаже някой ден в ролята, която осъжда.  ;D

Jedem das Seine, т.е. всекиму неговото си.  ;D

Но мисля, че за всеки човек има "летва", според която съди.
Ако в един момент я прескочи и продължи да съди, това вече е двоен аршин.

Важното е да си наясно с летвата си, да не се окаже в един момент гъвкава и разтеглива като ластик, според интереса. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #61 -: Август 24, 2012, 05:40:33 pm »
Щастието също е избор.  :blink: Понякога най-трудният.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #62 -: Август 24, 2012, 05:41:31 pm »
Животът понякога може да е ироничен - да не се окаже някой ден в ролята, която осъжда.  ;D

Чакай те бе, този живот го живеете ВИЕ, не е СЪДБА. Винаги имаш право на избор. Винаги.

Именно. Един ден може да ти се наложи да правиш ТОЧНО ТОЗИ ИЗБОР .  :blink:

Сериозно ли бе, грейс, това на базата на астрологичните си познания ли го казваш, или имаш пророчески дарби.  :P
When One Door Closes Another Door Opens

*

Grace

• 2257
« Отговор #63 -: Август 24, 2012, 05:42:04 pm »
Цитат
Грейс, изобщо не говоря за твоя натал. Ако проследиш отговорите ще видиш, за какво става въпрос.

А за 10 дом и Сатурн - това не е лично мнение това е основен астрологичен постулат. Има разлика между връзка и брак. Аз извеждам правилата за успешен женски брак - 10 дом и Сатурн. Съжалявам ако не ти допада. Няма как да го махнем Сатурн от небосвода 

А емоционалното изнудване на едно дете към неговия родител изобщо не го приемам като аргумент...

1. знам, че не говориш за моя натал. дадох го за пример, просто.
2. аз ценя Сатурн, но не ти хващам логиката. както и да е.
3. емоционалното изнудване от деца към родител е изключително често срещано / понякога дори неосъзнато / 

*

Grace

• 2257
« Отговор #64 -: Август 24, 2012, 05:43:51 pm »
Цитат
Сериозно ли бе, Грейс, това на базата на астрологичните си познания ли го казваш, или имаш пророчески дарби. 

нито едното, нито другото.  ;D Но знам, че живота често ни изправя пред това, от което най-много се страхуваме или най-много отричаме.  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #65 -: Август 24, 2012, 05:44:50 pm »

3. емоционалното изнудване от деца към родител е изключително често срещано / понякога дори неосъзнато /

точно така е, и това е начинът едно ДЕТЕ (не зрял възрастен) да каже - ИМАМ ПРОБЛЕМ. Да не забравяме, че в детската възраст Луната е активна.

*

Grace

• 2257
« Отговор #66 -: Август 24, 2012, 05:49:44 pm »

точно така е, и това е начинът едно ДЕТЕ (не зрял възрастен) да каже - ИМАМ ПРОБЛЕМ. Да не забравяме, че в детската възраст Луната е активна.

Абсолютно си права. Проблема обаче се превръща в ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ, когато детето не иска да порасне ЕМОЦИОНАЛНО. /Има такива и по на 40г./ Идва момент, когато човек трябва да излезе от детството и да започне да мисли и действа като ЗРЯЛ индивид. Ако не успее, тогава много БОЛИ.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #67 -: Август 24, 2012, 05:51:12 pm »
Цитат
Сериозно ли бе, Грейс, това на базата на астрологичните си познания ли го казваш, или имаш пророчески дарби. 

нито едното, нито другото.  ;D Но знам, че живота често ни изправя пред това, от което най-много се страхуваме или най-много отричаме.  ;)

хахах не минава при мен този номер.  :P ;D Аз знам какво искам и там са мислите и надеждите ми ;). И знам, че животът постоянно дава възможности и шансове.

Изобщо не я отричам тази житейска ситуация, тя в интерес на истината се разви много интересно (така и не създаде семейство любовницата...и тези, които трябваше да и помагат си тръгнаха от нея, гонейки своето щастие, всички в отношението си към нея следваха нейното мото "всеки има правото да е щастлив" - и аз влизам в тази категория. Но никой не и е давал обещания, нито клетви).

*

Grace

• 2257
« Отговор #68 -: Август 24, 2012, 05:53:37 pm »
" поживъом, увидем .." както казват братушките  ;)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #69 -: Август 24, 2012, 06:00:56 pm »
А аз не искам да виждам, Козирогът, като всяка земна зодия има непогрешим нюх - тръгва си, когато корабът потъва...не се чувствам добре там и поемам по нов маршрут.

Но няма как да не съм съпричастна с дъщерите, аз самата съм първо дъщеря и след това любовница, гадже, приятелка....едно момиче има нуждата от подкрепата на баща си. Аз дори сега съм загубена социално без баща си. А и толкова би ме наранило да ме предаде така. И би ми липсвал, с кой ще си комуникирам ?

Две предадени дъщери, една унизена жена, мерси много... виж приемам тя да е любовница, да е с него до края на живота му, без да разбива семейството му, нали това е любовта - саможертва. Не е задължително да го разведе, особено ако не иска деца и не иска семейство.

*

Grace

• 2257
« Отговор #70 -: Август 24, 2012, 06:12:36 pm »
Анабел, аз също съм дъщеря. Разбирам болката, но с течение на времето се научих да разграничавам баща, мъж, съпруг. И разбрах, че бащата си остава баща, независимо коя жена е до него. Или поне така би трябвало да бъде.

*

Asol

• 4140
« Отговор #71 -: Август 24, 2012, 06:13:03 pm »
Няма такова понятие като непогрешим нюх според мен.  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #72 -: Август 25, 2012, 08:24:03 am »
;D :P не звуча назидателно, но съм забелязала, че жените с развод зад гърба си, имат тенденцията да оправдават провала на връзката си.  ;)
Просто подкрепям жените, които не се развеждат. Все пак те са направили избора си.  :P

Ей тука-от твоя си пост-тръгваш в противоречие
Значи:
-Всички се променяме ...но
Като изберем правилно на 20, няма да се разведем, щото ще знаем и на 40 какво искаме от партньора

-Второ противоречие:
Успял мъж с кариера и две деца успешно го развежда млада пикла
А мъжът-горкия-подведен
Жена му-тя хитростите на младата не ги знае. Що за логика пиклата да е виновна? Както обичам да казвам-тя никога не се е клела на жена му във вярност

Зад една провалена връзка-особено дългогодишна-често стоят и двамата партньори
Пък и...що е то провалена връзка?
И...много е хубаво да си мислите, че се променяте, който си го мисли, но според мен единственото, което се случва, че с годините изкристализират някои качества/недостатъци

*

elfidka

• 3129
« Отговор #73 -: Август 25, 2012, 08:53:03 am »
Анабел, аз също съм дъщеря. Разбирам болката, но с течение на времето се научих да разграничавам баща, мъж, съпруг. И разбрах, че бащата си остава баща, независимо коя жена е до него. Или поне така би трябвало да бъде.

Много правилно казано и съм н апълно съгласна с това
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #74 -: Август 25, 2012, 11:23:40 am »
Мен пък ме потресе версията за мъж+жена+любовница и всички мирно и тихо си живеят. Защото в една такава версия аз виждам един страхливец+две унизени=трима без лично достойнство. Нито бих искала да имам подобен мъж до себе си, нито да съм в ролята на която и да било от двете жени, нито да съм детето в така заформилата се семейна идилия.  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Август 25, 2012, 12:12:07 pm »
Защото в една такава версия аз виждам един страхливец+две унизени=трима без лично достойнство.

За съжаление не са малко жените, които живеят в такъв филм, т.е. знаят къде отива съпругът и какво прави, но поради някакви съображения са решили да се правят на слепи. Това може да са съображения за удобство и личен комфорт, запазване на стандарта, на който са свикнали, заради децата, семейството и т.н.
Аз лично съм далеч от мисълта да окича такава жена с титлата "майка-героиня", но не ми се ще и да съдя, защото един ден и аз бих могла да се окажа в подобна ситуация - неведоми са пътищата...

Тук изключвам тъй наречените отворени бракове, в които двамата партньори са наясно и са си дали свобода, стига това да не пречи на семейния бит и общите цели.

И разбрах, че бащата си остава баща, независимо коя жена е до него. Или поне така би трябвало да бъде.

И с това също съм съгласна, поне хипотетично така би трябвало да бъде.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #76 -: Август 25, 2012, 12:13:11 pm »
Мен пък ме потресе версията за мъж+жена+любовница и всички мирно и тихо си живеят. Защото в една такава версия аз виждам един страхливец+две унизени=трима без лично достойнство. Нито бих искала да имам подобен мъж до себе си, нито да съм в ролята на която и да било от двете жени, нито да съм детето в така заформилата се семейна идилия.  :-X

Просто не мога да се сдържа да не кажа - АБСОЛЮТНО СЪГЛАСНА  :blink: ами като се замисля, логично. на Козирога му е най-важен социалния статус. До момента в който той е запазен, значи ситуацията е наред. Това, че някой имал чувства, друг бил нещастен, ... важен е СТАТУСА. Ей затова един астролог, като види намесен Козирог/Сатурн край Венера и му светва лампичката.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #77 -: Август 25, 2012, 12:22:25 pm »
Да, аз дори познавам такива жени, наясно съм, че ги има и доводите се въртят именно около удобството, най-често и материалните неща. Но тъй като тук беше изведено като довод в полза на децата... ами, не, аз не бих желала да съм детето и за моето също не бих искала подобно нещо. Просто е недостойно, това е моето мнение.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #78 -: Август 25, 2012, 12:31:53 pm »

наблюденията ми показват, че това е къде, къде по-добрия вариант и по-често срещания (в едни определени среди).

Ще се завърна на астрологията и реалната ситуацията, за която говоря - Венера в Овен се доказва, състезава, не се чувства добре с една Луна в Рак, която предпочита душевният уют и хармония, и не си дава зор, тя е по-внушенията, не по работата.

В мъжкия натал, който визирам, Венера е в съвпад със Слънцето, в опозиция с Луната и в момента, в който се случи брак номер 2, любовницата премина от съвпада в слънце в опозицията с него, и започна да пречи на Слънцето - като по учебник. И кой мислите се оказа в позиция на Венера в съвпад със Слънцето (човекът, който да подкрепя търсенията на Слънцето - АЗ и моя близка приятелка  :P  ;D, във вселената ПРАЗНО няма ).

Историята все още не е приключила, но нямам намерение грам да го развеждам даденият мъж за 3 път, нито пък приятелката ми. Ние имаме духовната връзка, но нямаме амбицията да се доказваме с брак пред някой. А и разбираме от астрология и видяхме, че бракът при този мъж не е успешната формула.  ;)

Иначе по натал имаме и всички замесени много силни синастрии.  ;) :P :-[

*

Anabell

• 2022
« Отговор #79 -: Август 25, 2012, 12:33:09 pm »
Така, че всякакви морални съображения и норми, пред реалния живот не важат!  ;) :P