Здравей Гост

2012-та: равносметката

• 37 Отговора
  • 6399 Прегледи
Re: 2012-та: равносметката
« Отговор #20 -: Декември 18, 2012, 03:38:30 pm »
Преминах през изключително интересна и поучителна година - получих повишение в работата през Юли; в началото на декември го отказах, а сега не съм сигурна дали искам изобщо да работя в България. Всъщност това беше един своеобразен катализатор - имам намерение да си намеря работа във Великобритания и да емигрирам със семейството си    . Не е ясно  дали ще успея - все пак не съм на 20 г., но човек никога не е късно да започне живота си отначало.Дано звездите са с мен  :blink:

това е много тъжно , какво те накара да се откажеш- заплащане,отговорности ,звучи ми доста демотивиращо ,какво те кара да напуснете Родина си :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #21 -: Декември 18, 2012, 03:41:18 pm »
Отворих нова страница в професионален план, това е година на осезаемо раздвижване. В служебен план я определям за много успешна, една от повратните, ако се прави сравнение с последните няколко години.
Приключих отношения с измамници и некоректни възложители, кръгът с клиенти доста се стесни, но повече не работя за тоя дето духа и не се занимавам с благотворителност.

Що се отнася до лични и партньорски отношения - нещата бяха тръгнали към своя естествен завършек, просто трябваше време да се избистрят някои моменти и окончателно да се убедя в това, което първоначално предполагах.

това е тр.сатурн в опозе на слънцето си е свършил добре работа с разчистването на боклука , а уран -слънце ти е катализатора за нова страница- късмет
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #22 -: Декември 18, 2012, 06:29:21 pm »
Преминах през изключително интересна и поучителна година - получих повишение в работата през Юли; в началото на декември го отказах, а сега не съм сигурна дали искам изобщо да работя в България. Всъщност това беше един своеобразен катализатор - имам намерение да си намеря работа във Великобритания и да емигрирам със семейството си    . Не е ясно  дали ще успея - все пак не съм на 20 г., но човек никога не е късно да започне живота си отначало.Дано звездите са с мен  :blink:

това е много тъжно , какво те накара да се откажеш- заплащане,отговорности ,звучи ми доста демотивиращо ,какво те кара да напуснете Родина си :'(

Да, наистина е тъжно - все още не сме заминали, но ...твърдо сме решили да го направим.Причините са комплексни разбира се - най-вече материални. Уж виждам в картата си предпоставки за емигриране,пък ще видим  :(
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #23 -: Декември 18, 2012, 06:56:43 pm »
Тъжно ,но факт.Човек,който иска да постигне нещо,в чужбина го прави два пъти по- бързо и три пъти по  - успешно.
Днес замина най- добрата ми приятелка за Ирландия.
Тук бяха тотално фалирали.
За три месеца там сам мъжът й на 5 часов работен ден в ресторант успява да купи кола,да наеме хубава къща и да задели пари..
Какъвто и родолюбец да си,фактите говорят най- добре.
А четейки за Ирландия,се шашнах- лавинообразен годишен прираст,висок стандарт,отлична образователна система и гостоприемна социална политика за емигранти.

*

Grace

• 2257
« Отговор #24 -: Декември 18, 2012, 07:02:18 pm »
Тъжно ,но факт.Човек,който иска да постигне нещо,в чужбина го прави два пъти по- бързо и три пъти по  - успешно.
Днес замина най- добрата ми приятелка за Ирландия.
Тук бяха тотално фалирали.
За три месеца там сам мъжът й на 5 часов работен ден в ресторант успява да купи кола,да наеме хубава къща и да задели пари..
Какъвто и родолюбец да си,фактите говорят най- добре.
А четейки за Ирландия,се шашнах- лавинообразен годишен прираст,висок стандарт,отлична образователна система и гостоприемна социална политика за емигранти.

Че те ирландците не успяват за 3 месеца да насмогнат с толкова покупки и такъв просперитет.  ;D
Обикновено с подобни покупки за кратък срок, човек си слага сериозен воденичен камък на шията, под формата на кредит. Ех, ако беше толкова просто...а и да не забравяме, че точно Ирландия е в топ 3 на най-засегнатите от кризата  държави.

ПП Но едно е вярно, там тревата е по-зелена  ;)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #25 -: Декември 18, 2012, 07:06:59 pm »
Ами,невероятно ,но факт- няма кредит. ;DНито пък е заминал с някаква голяма сума оттук.
Колата не е Бентли,а наемът е поделен с друго семейство.
Парите,получавани от него, са достатъчни,за да може тя да продължи да си гледа детето и да не работи..
Освен,че тревата е по- зелена,имат и хубава температурна амплитуда. ;D

« Отговор #26 -: Декември 20, 2013, 12:11:42 pm »
Да продължим в тази тема за 2013година? ;D

« Отговор #27 -: Декември 20, 2013, 12:15:16 pm »
Повече вътрешно изживяване, отколкото външни промени имаше при мен. Но беше година на голямо личностно израстване за мен, може би най-голямото, което съм правила досега. Много се промених и в голяма част от нещата, за добро, в друга част - искам да мога да съчетая моделите от сегашното и миналото. Надявам се, обаче 2014 да не е толкова умряла и да е по-приключенска и всъщност вярвам, че е така, защото и прогресивната ми Луна най-накрая ще смени знак и ще влезе в Стрелец, Юпитер и той ще влезе в Лъв и очаквам много аспекти от него.  ;D Та ... второто полугодие на 2014 ми се очертава доста интересно и огнено обагрено.

« Отговор #28 -: Декември 20, 2013, 12:21:52 pm »
Година изпълнена с много трудности,разочарования,ограничения и духовни пречиствания.Нямам търпение вече да свършва.Единственото хубаво,което ми се случи е,че се промених надявам се за-добро.Станах по-търпелива и "уж" по-издръжлива, ама да видим какво ми готви 2014  ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #29 -: Декември 20, 2013, 12:25:40 pm »
Абсолютно дванадесетодомна година беше (в солара имах новолуние в 12ти соларен) - изолация, тотална, мълчание, липса на комуникации, самота, огорчение, разочарование. Малко взе да ми писва, но като гледам и следващия солар (соларен асцедент в 12ти натален), явно ще трябва да търпя още една година.

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #30 -: Декември 20, 2013, 12:58:37 pm »
При мен годината определено беше всичко, но не и скучна. От началото до края препускам като кон, събития, събития и то от най- неочакваните. Добре, че Сатурновото завръщане, което март 2012-та  приключи да транзитира 1-вия ми натален дом ме промени изцяло и то за добро, станах по-спокойна и вече не паля като ме шамароса живота, а веднага започвам да оправям създалата се ситуация. Финансово беше добре, но очаквах повече. Започнах нови лични проекти, които ще финализирам догодина, дано да се увенчаят с успех. Спечелих имот, загубих друг.. малко шантави изпълнения. Помъдрях и станах по-прагматична, а не толкова емоционална. Здравословно съм доволна. Като цяло натоварено година, но явно я пробягах с хубави маратонки и затегнати връзки  ;)
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #31 -: Декември 20, 2013, 02:51:19 pm »
При мен - лоша годинина откъм емоция и семейство :(
Добра в парично отношение и работа!
Миналата година, в баницата ми се падна парата-наистина ми се увеличиха парите и то доста.
Но какво от това,като съм нещастна :blink:

При мен соларен АС попадаше в 12ти дом.Още не е свършиило де....март месец ще започне новата соларна година.Там АС соларен ще е в трети натален :-[
Дано бъде по-успешна и да бъда по-щастлива!!
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 02:58:34 pm от Milkyway »

*

911

• *
  • 137
« Отговор #32 -: Декември 20, 2013, 06:27:12 pm »
2012-  беше годината на големите промени в живота ми - болезнена...но раждането на нещо ново няма как да не е.Изгубих надежда,за да намеря надежда.Апокалиптична.В края ,обаче облаците се разнесоха и  започна да се развиделява.Никога до сега в живота си не съм имала подобна година.
2013- изключително плодотворна откъм запознанства с нови хора ,идеи,всичко най-хубаво...Динамика.Радост.И най-дребните неща започнаха да придобиват смисъл.Чувствам се по-мъдра и по-пораснала!
2014-......

« Отговор #33 -: Декември 20, 2013, 06:42:56 pm »
2012 - безлична и по-скоро болезнена в личен план за мен
2013 - трудна, но донесла ми професионална реализация, за която при равни други условия бих могла само да си мечтая
2014 - надявам се на развитие и в личен план, защото там нещата от много време насам не са такива, каквито на мен ми се иска, надежда ми дава и сол. АЦ, който е в абсоллютно точен съвпад с наталното ми слънце в 10 дом (в Лъв), дано да се прояви по линия на лични отношения, а не на кариера.
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 07:02:53 pm от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #34 -: Декември 21, 2013, 03:28:39 pm »
2012 и 2013 - нерви у дома, покрай дома, заради дома  :'( харчове по дома и всичко свързано с дома  :-X

надежда за 2014 ... ГОЛЯМА  :P най-вече за професионално развитие че вече ми писна да съм все ... у дома ...
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #35 -: Декември 21, 2013, 04:33:04 pm »
Най-хубавото на миналото е,че е минало ;D :P

« Отговор #36 -: Декември 21, 2013, 07:42:41 pm »
Ще запомня 2013 с две огромни разочарования. Едното в професионален план, другото в академичен. Много умствен труд, усилия, нерви, силна конкуренция, за жалост не успях да се преборя :(Това което извоювах е частично и съвсем недостатъчно за мен. Всъщност с транзитен Сатурн срещу Слънце, нямаше как да очаквам сбъдване на желания.

Сега всичко отначало, дано 2014 е по-успешна. Сякаш вече взе да ми става безразлично...
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #37 -: Декември 22, 2013, 10:15:25 pm »
2013-та мога да я синтезирам така:
*завърших си образованието и ми отрязаха крилцата за продължението му, за което всъщност записах преди 4 години. с други думи - ебаха ми майката, зарад' разни със запазени местенца, по възможно най-безочливия начин.
*1 голямо нептуново влюбване, което си остана неосъществено, но продължава присъствието си в живота ми...
*още 2 сродни същества, за които благодаря!))
*тотално изхвърляне от професионалното ми поле. чувствах се омерзена и глупава, покрай всички схеми, които се случват там и изобщо в света, сега не ми дреме особено
*поработих известно време за плутонианка, която освен егоист и ежедневен манипулатор, се оказа безотговорен и неблагодарен агресор, йей!:Д //по ретро Венера едва ли ще си получа парите, но вече май го преживях и това
*хора напуснаха живота ми, други се появиха, и така) както става в живота;

Сега ми предстои да се влюбя в нещо ужасно силно, за да тръгна нанякъде, щом няма да е театърът. В момента точно съм фокусирала намислянето си в сферата на радиото и писането, но ще видим, че чист от играта не се излиза.

от 2014-та не очаквам нищо. имам нужда от любов, от грижа. Още някоя работа, нов дом и да ми потръгне с конкурсите. В такъв период съм, че не мога да си мечтая. Просто да си преживявам там, пък каквото - такова.
Сол. АСЦ за 2014-та ми е в 10д, слънцето е в 12-и, кой знае, може да с усамотя и да пиша, което, общо взето, е това, към което се стремя.