Здравей Гост

Омаята

• 104 Отговора
  • 15217 Прегледи
Re: Омаята
« Отговор #80 -: Май 20, 2013, 07:05:06 pm »
Брат ни също бере гъби, но за нищо на света не ги опитваме. Само майка му се прежелва, за да му вдъхне значимост.

Това е ужасно тъжно.
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Uran

• 6041
« Отговор #81 -: Май 20, 2013, 07:10:19 pm »
Koe e тъжно? Това, че ние не ги кусваме или нейният жест?

« Отговор #82 -: Май 20, 2013, 07:16:18 pm »
жеста.

*

Grace

• 2257
« Отговор #83 -: Май 20, 2013, 08:39:31 pm »
Да, и аз снощи се сетих друго,във връзка с темата.
Може би аспект на меркурий с нептун и меркурий с плутон,даряват човека с омайващо слово.

човекът, който ме омая има луна съвпад плутон във везни тригон меркурии във водолей и трите в секстил с нептун в стрелец.. винаги знае какво да каже , планетите са разположени както следва 5-9-7, отделно асц близнаци и слънце риби .. много лоша комбинация  ;D

Абсолютно ! Меркурий във всякаква комбинация с Нептун прави хората виртуозни омайници. Толкова ловко боравят с думите, интуитивно усещат какво искаш да чуеш и ти го поднасят по начин, който те оставя безмълвен.  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #84 -: Май 20, 2013, 08:44:28 pm »
Има и друг тип, които не поддават просто така. Онези дето трудно може нещо да ги впечатли, имат ясна преценка за човека отсреща и високи критерии.
Е това са Урановите типове. При това много често изглеждат отстрани дистанцирани от другите, с каменно изражение на лицето и понякога лекичко високомерни.

Веско, аз не съм съгласна за Урановите типове. Напротив, това са много социални и приятелски настроени хора. Мотото на Водолея е " Аз съм приятел с всички и всички са ми приятели ". Иначе, Сатурн може да даде впечатление за високомерие, дистанцираност и надменност.

*

satin_

« Отговор #85 -: Май 20, 2013, 09:00:10 pm »
Има и друг тип, които не поддават просто така. Онези дето трудно може нещо да ги впечатли, имат ясна преценка за човека отсреща и високи критерии.
Е това са Урановите типове. При това много често изглеждат отстрани дистанцирани от другите, с каменно изражение на лицето и понякога лекичко високомерни.

Веско, аз не съм съгласна за Урановите типове. Напротив, това са много социални и приятелски настроени хора. Мотото на Водолея е " Аз съм приятел с всички и всички са ми приятели ". Иначе, Сатурн може да даде впечатление за високомерие, дистанцираност и надменност.

И на мен ми стана странно, но пък при Уран е очаквай неочакваното  :blink: И тъй като не му пука особено, може да си се държи както си поиска  :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #86 -: Май 20, 2013, 09:05:11 pm »
Веско, аз не съм съгласна за Урановите типове. Напротив, това са много социални и приятелски настроени хора. Мотото на Водолея е " Аз съм приятел с всички и всички са ми приятели ".
Да, така е, но понеже често биват неразбрани от другите, останалите ги възприемат по този начин. А това, че нищо не може да ги омае и учуди е вероятно, защото те самите са виждали много неща в живота и възприемат всичко за нормално.

*

Uran

• 6041
« Отговор #87 -: Май 20, 2013, 09:12:32 pm »
Потвърждавам думите на Веско.

*

Grace

• 2257
« Отговор #88 -: Май 20, 2013, 09:20:38 pm »
А защо Урановите да са по-неразбрани от Нептуновите, Сатурновите, Плутоновите и пр. ? Познавам доста Водолеи - своенравни са, индивидуалисти и много свободолюбиви. Не се налагат, но и не позволяват някой да им се налага. Не съм видяла и грам надменност в някой от тях. Напротив, и с просяка на улицата и с банкера се държат по един и същ начин. Даже не съм убедена, че си дават сметка за разликата между тях.  ;D / говоря за типичния Уранов типаж /

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #89 -: Май 20, 2013, 09:30:18 pm »
А защо Урановите да са по-неразбрани от Нептуновите, Сатурновите, Плутоновите и пр. ? Познавам доста Водолеи - своенравни са, индивидуалисти и много свободолюбиви. Не се налагат, но и не позволяват някой да им се налага. Не съм видяла и грам надменност в някой от тях. Напротив, и с просяка на улицата и с банкера се държат по един и същ начин. Даже не съм убедена, че си дават сметка за разликата между тях.  ;D / говоря за типичния Уранов типаж /

Мога да се съглася с подчертаното, още повече и може да се говори и за незачитането на авторитети. При наличието на надменност определено е замесен Сатурн.

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Май 20, 2013, 09:38:25 pm »
При наличието на надменност определено е замесен Сатурн.

Напълно съм съгласна.

Със сигурност има разлика между уранови и сатурнови Водолеи, важи и за изгряващия знак.
Сатурновите са изключително неприятни - надменност и лицемерие - най-противната комбинация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #91 -: Май 21, 2013, 01:29:11 am »

А ти омайваш ли? Умееш ли волно или неволно? Носи ли ти удоволствие?

Не си поставям такива цели. Обикновено правя точно обратното - предизвиквам и провокирам.
Ако някой не ми е интересен, просто съм студен и дистанциран. ...Ама ти май питаш за жени...!?  ;)

Аз питам на общо основание.  ;D С конкретно зададен въпрос всеки може да отговори. В обратния случай изследваме дадените отговори. Те са по-достоверни, по-пълни, има повече информация в тях. ;D По-интересно е, знаеш. Сам ще ме отведеш в скиритите си места.  :mellow:
Ще следвам трохите по пътечката, които си пуснал волно или неволно.  :mellow:

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #92 -: Май 21, 2013, 01:43:10 am »
И аз потвърждавам горните мнения за надменността. Запознах се преди време с едно момиче, което има асц водолей и сатурн на асцендента във водолей . Привличахме се  заради опозициите, но тази го играеше "ледена кралица" и в социалната среда , в която се подвизаваше всички бяха вдигнали ръце от нея и я отбягваха заради надутостта, която излъчва. Тя от своя страна считаше мен за по- надут от себе си   ;D и странно защо това май и харесваше и я ласкаеше,че се занимавам с нея. Излезнахме само веднъж...в най- студения ден на годината при 15 сантиметра сняг тя искаше да седнем на  пейка в едно училище в 10 вечерта, щото била родена в снежно време и не и пречело. :D Обиди се,че предложих да я заведа на кафе при - 12 градуса, защото съм я  мислил за неиздръжлива и съм искал и нея като всички да я водя на кафе  ;D .
в отношенията ни тя потрети една и съща грешка... и след реакцията ми бързо ме обяви за луд, след което не ме поздравяваше и застиваше като мумия всеки път , в който се разминаваме, незаивисимо дали изпитва ревност, радост или иска да си говорим- лед и тва е. В един такъв случай и подвикнах" знаеш ли какво не можеш " и тя се обърна със светкавици в очите  ;D това по- ми харесваше...и казвам и аз: " Не можеш да се усмихваш"...И момичето остана на място.
 Иначе момичето е красиво и много прилича на една илюстрация в книгата на Николай Дойнов- под "Уранов тип жена", може да се занимава с часове с косата си и да изисква някой да гледа това нейно занимание като награда за гледащия, докато не дойдох аз да я попитам какво друго хоби има  ;D, с което започна война. Мацката продължи да се занимава с манекенство, спечели някой друг конкурс по софийските дискотеки и като някой я поздрави си мисли дали не се държи иронично или злобарски, завистнически към нейния успех. Показателно беше и друго- в годината на гимназиалното си завършване момичето на бала си беше само и на дистанция и от класа и от всички други "дребни и недостойни хора", а беше от най- хубавите, но и съучениците и нямаха мераци да я доближават. Беше си облякла рокля с цвят на светлосин айсберг  ;D
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Grace

• 2257
« Отговор #93 -: Май 21, 2013, 08:15:18 am »
Там където е подчертан Юпитер има Самонадеяност. Голяма. Различно е от надменност. Понякога тази самонадеяност има покритие, друг път, не. Но повечето хора се дразнят от това и често ги определят като надути и надменни.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Май 21, 2013, 08:24:43 am »
Там където е подчертан Юпитер има Самонадеяност. Голяма. Различно е от надменност. Понякога тази самонадеяност има покритие, друг път, не. Но повечето хора се дразнят от това и често ги определят като надути и надменни.  :blink:

Някои и от самоувереността се дразнят, дори когато е с покритие.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Май 21, 2013, 08:28:55 am »
може да се занимава с часове с косата си и да изисква някой да гледа това нейно занимание като награда за гледащия, докато не дойдох аз да я попитам какво друго хоби има  ;D, с което започна война.

Имаш невероятно чувство за хумор, дано повече хора го оценяват.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #96 -: Май 21, 2013, 09:13:35 am »

Мога да се съглася с подчертаното, още повече и може да се говори и за незачитането на авторитети. При наличието на надменност определено е замесен Сатурн.

А има ли реално разлика между тях друга освен социален статут? Това, че единият спи в скъпо легло, а другият под мост, не значи нищо повече от това кой къде спи. Никога не се знае дали утре няма да са с разменени места. Особено в последните години, когато всичко е наопаки, по-висок сицоален статут съвсем спокойно може да си значи не че някой има качества и искра в себе си, а че е лицемер, върти се според вятъра, алчността му е водещ мотив и тн.

« Отговор #97 -: Май 21, 2013, 09:17:54 am »
...Сам ще ме отведеш в скиритите си места.  :mellow:
Ще следвам трохите по пътечката, които си пуснал волно или неволно.  :mellow:

нещо не ти схванах "интимната" мисъл... (тези метафори в стил Хензел и Гретен ми убегнаха)
по-директно забий карфицата, Гретхен!

« Последна редакция: Май 21, 2013, 09:53:37 am от Калоян Иванов »

« Отговор #98 -: Май 21, 2013, 09:44:26 am »
Аз имам съвпад Луна с Плутон. Венерата е в съвпад с Марс и двете групички са в квадрат. Нептун е на асцендента, откъм първи дом. Хората изключително много ме забелязват, харесват, особено мъжете (но в повечето случаи привличам нищожества или типаж, който не харесвам). Не мога да разбера какво има в държането ми, което създава такъв ефект, но честно казано, в повечето случаи искам да си почина от това и да имам някакво известно време, в което да минавам като част от околната среда, незабелязана. Внимание в такива количества изобщо не ме радва, особено предвид факта, че по натура съм много интровертен и дръпнат човек и имам нужда от повече от нормално приетото време да остана сама със себе си, необезпокоявана от никого.

*

Grace

• 2257
« Отговор #99 -: Май 21, 2013, 09:58:56 am »
А има ли реално разлика между тях друга освен социален статут? Това, че единият спи в скъпо легло, а другият под мост, не значи нищо повече от това кой къде спи. Никога не се знае дали утре няма да са с разменени места. Особено в последните години, когато всичко е наопаки, по-висок сицоален статут съвсем спокойно може да си значи не че някой има качества и искра в себе си, а че е лицемер, върти се според вятъра, алчността му е водещ мотив и тн.

Ами социалния статус си е разлика, да. Сега, ако ще говорим общи приказки как всички хора са еднакви и заслужават вселенската любов - ок. Хората са колкото еднакви, толкова и различни. Някои са по-социални, други асоциални. Но всички живеят в едно общество и социална среда. А там различията са много големи.