Здравей Гост

Аспектите в натала-ИСТИНСКА ЛЮБОВ

• 222 Отговора
  • 28754 Прегледи
Re: Аспектите в натала-ИСТИНСКА ЛЮБОВ
« Отговор #200 -: Септември 24, 2013, 10:55:22 am »
Това може да го има в сферата на романите. Напълно безусловна любов няма.
Всяка безусловна любов има егоцентричен елемент. За да го няма, значи да загубиш собствената идентичност. Тук на земята това не може да се случи. Но все пак имах нещо предвид. Ако човек пожелае, ще разбере какво.

И аз те разбрах, ама по успешно от Нерил  :P ;D
2ве е повече от едно..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Asol

• 4140
« Отговор #201 -: Септември 24, 2013, 11:01:40 am »
Балансът е в наличието на два полюса - отдаваш - получаваш, нищо не е едностранно, за да може да тече енергията хармонично.
Първият вариант, който си описала дава възможност за самопознание и среща със себе си, а втория вероятно е възможен за човек, който е наясно със себе си и мотивацията си и е самодостатъчен. Не е задължително обаче истинската любов да се свързва само с любовта към мъж или жена. Човек може да обича истински и други неща т.е. да отдава и да прави с любов и от сърце неща, които го зареждат. В този ред на мисли понятието истинска любов може да има по-широко значение и приложение. Тя представлява всичко това, което правиш и ти идва от душата, от същността - тя е творчески процес, себеизразяване.

« Отговор #202 -: Септември 24, 2013, 11:04:10 am »
Според мен, няма как една Любов да е истинска и да се търсят схеми-как, какво защо...
Аз написах, какво е за мен партньора, защото при обратният случай ще си е мъчение, за мен и жената до мен..
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #203 -: Септември 24, 2013, 11:17:56 am »
Балансът е в наличието на два полюса - отдаваш - получаваш, нищо не е едностранно, за да може да тече енергията хармонично.
Първият вариант, който си описала дава възможност за самопознание и среща със себе си, а втория вероятно е възможен за човек, който е наясно със себе си и мотивацията си и е самодостатъчен. Не е задължително обаче истинската любов да се свързва само с любовта към мъж или жена. Човек може да обича истински и други неща т.е. да отдава и да прави с любов и от сърце неща, които го зареждат. В този ред на мисли понятието истинска любов може да има по-широко значение и приложение. Тя представлява всичко това, което правиш и ти идва от душата, от същността - тя е творчески процес, себеизразяване.

Това ми хареса, подкрепям!
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #204 -: Септември 24, 2013, 11:21:53 am »
Асол, така е, както казваш. Мисля обаче, че и вторият вариант е равен в потенциала за самопознание. Енергията не завърта между двама души, а вътре в човека и образа на другия, който той носи, което може да е също толкова успешно, и без това ползваме другите за огледала. Аз се самоопознах именно в такава ситуация, в която нямаше реален обмен и дори нямах нужда от такъв. Но другата част, която описваш, любовта отвъд интимните отношения, любовта към нещата, които реализират творческия ти потенциал, за това е нужно вече да си наясно със себе си.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #205 -: Септември 24, 2013, 11:31:20 am »
Асол, така е, както казваш. Мисля обаче, че и вторият вариант е равен в потенциала за самопознание. Енергията не завърта между двама души, а вътре в човека и образа на другия, който той носи, което може да е също толкова успешно, и без това ползваме другите за огледала. Аз се самоопознах именно в такава ситуация, в която нямаше реален обмен и дори нямах нужда от такъв. Но другата част, която описваш, любовта отвъд интимните отношения, любовта към нещата, които реализират творческия ти потенциал, за това е нужно вече да си наясно със себе си.
Ха и на мен гаджето ми като си говорихме за минали връзки ми обясни, че преди години имала с някакъв, ама докато били заедно и дал себепознание...Е викам си на акъла, къде е тоя сега..??? Сега си с мен и ти е кеф както те гледам и казах..Е и не само да се гледаме де..:)
Едвам се сдържах да не я изебавам лошо...!!!
Как може некой да ти е патерица, не разбирам????
Е избъзиках я ама леко и тя се върза

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #206 -: Септември 24, 2013, 11:37:57 am »

Ще споделиш ли най-значимите синастрични аспекти?

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #207 -: Септември 24, 2013, 11:38:43 am »

Ще споделиш ли най-значимите синастрични аспекти?

В другата тема, за синастричните аспекти )) моля )) освен, ако вече не си :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #208 -: Септември 24, 2013, 11:41:26 am »
Оки. Там ще споделя. Тези аспекти не съм ги казвала. Стига да са тези, които си мисля.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #209 -: Септември 24, 2013, 11:50:48 am »
Любовта не пита за нищо.не се съобразява с възраст,с раса,не изисква,не поставя условия,ако е истинска.тя има потребност да отдава.
Марая, ти как виждаш въпроса с отдаването? Според мен това, което казваш, е точно така. Но наблюдавам две разновидности на това явление.

В единия случай се отдава любов с очакването да се получи. Това е според мен по-ниско проявление от втората разновидност, но пък е земно и дава резултат. Връзките трябва да са балансирани откъм даване-получаване, защото иначе не могат да бъдат трайни. В крайни случаи са направо вампиризъм, единият само взима и нищо не дава.

Във втората разновидност, даването на любов може да е безусловно. Можеш да обичаш другия и без да ти е нужно той да те обича, да ти дава грижи и привързаност. Това се среща доста рядко. Повечето хора като че ли не са способни да обичат така. Франкъл е описал тази форма на любов към жена си, която не е при него (и те никога не се виждат отново, защото тя умира), но него го захранва самата му негова обич към нея.

Аз съм изпитвала и двете форми на обич. Но лично за себе си не мога да намеря оная форма на баланс, която да си съчетае или пък да ги надгради. Какво можеш да ми кажеш от твоя жизнен опит?
За Виктор Франкъл ли говориш?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #210 -: Септември 24, 2013, 11:52:23 am »
Аха. За съжаление нямам книгата, за да извадя цитата, в който много точно е описано това, което се опитвам да обясня и което сама преживях.

« Отговор #211 -: Септември 24, 2013, 12:05:12 pm »
Любовта не пита за нищо.не се съобразява с възраст,с раса,не изисква,не поставя условия,ако е истинска.тя има потребност да отдава.
Напълно съгласна.

*

Asol

• 4140
« Отговор #212 -: Септември 24, 2013, 12:15:11 pm »
Те са свързани с общ корен. Любовта към някого е катализатор на вътрешния ресурс и способност на човек да обича и на неговата същност т.е. си е своего рода самопознание. Истинската любов е синомим на истинската същност т.е. тя е тази, на която сам си способен, когато правиш нещо от сърце. Другият е просто катализатор, огледало на вътрешния свят на влюбения.
А този, който е способен да отдава себе си в това, което прави, значи е способен на истинска любов в най-широкото й измерение.
В този ред на мисли няма такава необходимост от обмен, защото се прави на база изначална същност  и естествено без да се замисля човек.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #213 -: Септември 24, 2013, 12:21:01 pm »
Те са свързани с общ корен. Любовта към някого е катализатор на вътрешния ресурс и способност на човек да обича и на неговата същност т.е. си е своего рода самопознание. Истинската любов е синомим на истинската същност т.е. тя е тази, на която сам си способен, когато правиш нещо от сърце. Другият е просто катализатор, огледало на вътрешния свят на влюбения.
А този, който е способен да отдава себе си в това, което прави, значи е способен на истинска любов в най-широкото й измерение.
В този ред на мисли няма такава необходимост от обмен, защото се прави на база изначална същност  и естествено без да се замисля човек.
По-добре от това, не мисля, че някой може да го каже.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #214 -: Септември 24, 2013, 12:47:13 pm »
Аха. За съжаление нямам книгата, за да извадя цитата, в който много точно е описано това, което се опитвам да обясня и което сама преживях.
Има я някъде в нета, приятелка ми говори много за нея, бях се навила да я чета. Влязох в Уики и там намерих спорни мнения,че авторът е "взел" психологичните си познания от др. който е починал тогава през войната. Всъщност това не еважно, истина ли е, важното е как ви е докоснала тази книга.
Иначе и аз мисля, че го преживях това, и то скоро.Хм, бях готова да се пожертвам заради наранено същество, но...това е друга тема. И-съгласна съм, по Нептун е цялата работа.
Нещата около Франкъл се развиват по време на ВСВ, мислила съм си,че тогава всичко е екстремно и човек вади и най-доброто и най-лошото от себе си, особено около концлагерите.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #215 -: Септември 24, 2013, 12:51:08 pm »
През Септември 1942г. млад лекар, съпругата му, за която наскоро се е оженил, майка му, баща му и брат му са арестувани във Виена, и закарани в концентрационен лагер в Бохемия. Случилото се там и в три други лагера, тласкат младия лекар - "затворник 119,104" - да осъзнае колко е важно човек да има смисъл в живота си.

Едно от най-ранните събития в тази насока е загубата на ръкописа, който е работата на живота му, по пътя към лагера Аушвиц. Младият лекар предварително съшива този ръкопис в подплатата на палтото си, но е принуден да го остави непосредствено преди да замине. Впоследствие прекарва много нощи, в опити да възстанови написаното първо в съзнанието си, а после и на откраднати листове хартия.

Следващият значителен момент настъпва една сутрин, когато той марширува към работното си място, за да поставя железопътни релси. Тогава чува друг затворник да се пита на висок глас за съдбата на съпругите им. Младият лекар се замисля за своята съпруга и осъзнава, че тя е част от самия него:

“Поглъщането на човек е чрез любовта и в любовта. Разбирам как някой, който е загубил всичко, все пак може да чувства блаженство, било то само заради краткия момент на съзерцание на любимата си (1963г., стр. 59).”

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #216 -: Септември 24, 2013, 12:54:04 pm »
Има я някъде в нета, приятелка ми говори много за нея, бях се навила да я чета. Влязох в Уики и там намерих спорни мнения,че авторът е "взел" психологичните си познания от др. който е починал тогава през войната. Всъщност това не еважно, истина ли е, важното е как ви е докоснала тази книга.
Иначе и аз мисля, че го преживях това, и то скоро.Хм, бях готова да се пожертвам заради наранено същество, но...това е друга тема. И-съгласна съм, по Нептун е цялата работа.
Нещата около Франкъл се развиват по време на ВСВ, мислила съм си,че тогава всичко е екстремно и човек вади и най-доброто и най-лошото от себе си, особено около концлагерите.
Авторът няма какво толкова да "вземе" от някого - всичко си е едно и също, но всеки го открива сам за себе си. Само че така, както той го е открил и описал за всички останали, още недостигнали до там... той е нещо като Полярната звезда в черната нощ на страданието. Можеш да повярваш само на някой, който е преживял повече страдание от теб и е намерил път към светлината, към смисъла, към любовта, към пълната вътрешна реализация.

Докато е подложен на мъченията забелязва, че измежду затворниците с шанс за оцеляване в лагерите на смъртта, този шанс е най-голям при хората, които имат идея за бъдещето си – било то значима цел, която да реализират или стремеж да се завърнат при близките си.

Всъщност, смисълът, скрит в самото страдание, го впечатлява най-силно:

“Има цел и на онзи живот, който е почти лишен от съзидателност и радост, и който допуска само една възможност за силно морално поведение, а именно - отношението на един човек към съществуването му и съществуване, ограничено от външни сили ... Без страдание и смърт, човешкият живот не би бил пълен”. (“Човешкото търсене на смисъл: Въведение в логотерапията”, 1963г.).

« Отговор #217 -: Септември 24, 2013, 01:13:37 pm »
Уффф ти па къде отиде...Мани още ме е яд, че Фюрера и 2ра СС Панцер дивизия " Дас Райх" не са влезли и унищожили Москва и Русия....
Е добре, как може по време на война, когато се чудиш как и дали ще оцелееш, да говорят за любов и тн...
Все пак сме 2013 и времената са различни!

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #218 -: Септември 24, 2013, 01:19:06 pm »
Уффф ти па къде отиде...Мани още ме е яд, че Фюрера и 2ра СС Панцер дивизия " Дас Райх" не са влезли и унищожили Москва и Русия....
Е добре, как може по време на война, когато се чудиш как и дали ще оцелееш, да говорят за любов и тн...
Точно и само тогава се откриват истинските неща-на ръба на бездната

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #219 -: Септември 24, 2013, 01:27:39 pm »
Нерил, някой път се чудя твоята повърхностност защитна реакция точно на какво е? Или може би козирожката ти Луна не си е пробила още черупката на яйцето отвън навътре.