Здравей Гост

Синастричните аспекти от първо лице!

• 121 Отговора
  • 16121 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Синастричните аспекти от първо лице!
« Отговор #40 -: Септември 22, 2013, 09:42:57 am »
Аз мога развенчая мита да аспектите венера марс в синастрия. Със съпругът ми имаме точен тригон моя венера негов марс, и точна опозиция между марсовете.
Нищо от това за страстта дето го пишат не е вярно. Поне за мен де :-\

Може да даде и брак, който е бил сключен прибързано или в резултат на много силно първоначално привличане, често сексуалният магнетизъм в началото играе определяща роля.

При съвпад или опозиция Луна/Марс магнетизмът може да е още по-силно изразен, защото тук вече е задействана инстинктивната страна. А където е намесено ирационално поведение, контролът е много по-слаб.

От личен опит мога да споделя за кратктрайна, но много страстна връзка с един Козирог, с него имахме много интересни конфигурации - неговите Слънце и Марс в опозиция с моята Луна (опозицията Луна/Марс беше точна), неговата Венера в Риби беше в точен съвпад с моя Марс, а и като конфигурация Слънце/Луна бяхме интересно съчетание - Слънце в Козирг/Луна във Везни, Слънце в Овен/Луна в Рак, т.е. неговата Луна в опозиция с моето Слънце и моята Луна в опозицията с неговото Слънце.

Това е единственият мъж, който ми предложи брак, при това на втора среща.  :-[
Заради него навлязох в триъгълник, което по принцип е много нетипично за мен. Но в крайна сметка изкарахме краткотрайна лятна авантюра (беше дошъл на почивка тук), после една година чакахме и нямахме търпение отново да се видим, през цялото време водехме кореспонденция, а следващото лято дойде, видяхме се и след първите две срещи почна да ми върти номера. Само защото една вечер, когато се прибирахме, реши да ми покаже акробатични номера и тръгна да ходи на ръце, когато минавахме покрай група полицаи... Те му се изсмяха и го питаха защо го прави, а той отговори "искам да ми каже, че ме обича". На мен ми стана неудобно, а и не бях наясно с истинските си чувства, и замълчах. И след тази среща изведнъж се преобрази и започна да се държи по коренно различен начин... Чудех се защо, с какво съм го провокирала - било е отмъщение, засегнала съм го на мъжко его.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #41 -: Септември 22, 2013, 09:48:36 am »
Така ,че може би когато има дълготрайност на взаимоотношенията е замесен силно Нептун.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Септември 22, 2013, 09:53:49 am »
При дълготрайност съм забелязвала Сатурн и Плутон да са замесени.

А Нептун може би дава силен копнеж да се преминат всички граници и ограничения във времето и пространството, затова често такъв синастричен аспект се среща във връзки, които поради някакви обстоятелства са били "невъзможни", но въпреки това са се случили и продължили дълго във времето.

С оня Козирог имахме точен съвпад Венера/Марс и точна опозиция Луна/Марс - легенди за страстта...  :-[ Не изключвам да е хлътнал, а на мен просто краткотрайно ми се замая главата, дълбоки чувства нямаше, по-скоро силен сексуален магнетизъм, желание, страст.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #43 -: Септември 22, 2013, 09:53:58 am »
Аха, той затова е такава "мека Мария" - мутабелна Луна в съвпад с Нептун може да бъде податлива на чуждо влияние. В Джиештха ли е Луната му или в Анурадха?

Часът на раждане е неизвестен, иначе е роден на 1.07.1974.
В полунощ на тази дата Луната се пада в последния градус на Скорпион, така че най-вероятно е в първа декада Стрелец, т.е. Анурадха.

И аз така мисля. Джиештха нали не цепи басма на никого, надали лесно ще позволи да я водят за носа. Анурадха като мека накшатра по би позволила... А при него видях, че Луната и Венера са заедно с възлите, Венера е тронова - някакви артистични заложби има ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Септември 22, 2013, 09:55:28 am »
Венера е тронова - някакви артистични заложби има ли?

Като че ли не, иначе е душата на компанията.

Но има занаятчийски умения - дърводелски, занимава се професионално с ремонт на коли.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #45 -: Септември 22, 2013, 09:59:15 am »
При дълготрайност съм забелязвала Сатурн и Плутон да са замесени.

А Нептун може би дава силен компен да се преминат всички граници и ограничения във времето и пространството, затова често такъв синастричен аспект се среща във връзки, които поради някакви обстоятелства са били "невъзможни", но въпреки това сасе случили и продължили дълго във времето.

С оня Козирог имахме точен съвпад Венера/Марс и точна опозиция Луна/Марс - легенди за страстта...  :-[ Не изключвам да е хлътнал, а на мен просто краткотрайно ми се замая главата, дълбоки чувства нямаше, по-скоро силен сексуален магнетизъм, желание, страст.
Лили права си едва сега се заглеждам,че всъщност има и доста плутонови и сатурнови аспекти в синастрията,така че може и да греша, а че връзката като цяло беше почти невъзможна обаче просъществува цели 5 години е факт , а сега вече е приятелство продължаващо 10 години  след въпросната връзка.но си права, че и сатурн и плутон са яко замесени.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Септември 22, 2013, 10:02:55 am »
Има една книга на Карин Брандл - "Освобождаване от енергийни зависимости", в която авторката определя аспекта Венера/Плутон като "астралана пъпна връв". Книгата не е астрологична, но авторката се занимава и с астрология, тук-там има и астрологични формулировки.

http://aquarius-books.com/files/aquariusbooks/Osvobojdavane_fragmenti.pdf

Цитат
"Може ли да бъде любов онова, което поглъща другия, както сюнгерът водата...?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #47 -: Септември 22, 2013, 10:06:54 am »
Има една книга на Карин Брандл - "Освобождаване от енергийни зависимости", в която авторката определя аспекта Венера/Плутон като "астралана пъпна връв". Книгата не е астрологична, но авторката се занимава и с астрология, тук-там има и астрологични формулировки.

http://aquarius-books.com/files/aquariusbooks/Osvobojdavane_fragmenti.pdf

Цитат
"Може ли да бъде любов онова, което поглъща другия, както сюнгерът водата...?

Мх сега ми прави впечатление като го казваш това, че моя плутон прави квадрат с негова венера ,а неговият тригон с моята венера .

« Отговор #48 -: Септември 22, 2013, 10:08:42 am »
На някои хора може за им харесва да бъда поглъщани.
Лили, благодаря ти за отговорите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Септември 22, 2013, 10:09:24 am »
В двете ми най-продължителни връзки имахме синастричен квадрат Слънце/Сатурн - парньорското Слънце към моя Сатурн. Втората връзка започна при плутонови транзити - Плутон през седми дом на мъжа в опозиция към нат. Венера и Плутон в тригон към моята нат. Венера. И ако говорим за чувства, про него е било много по-силно в началото, за мен по-скоро беше силна тръпка, сбъднато желание "да го имам" (колко егоистично  :-[) и да се изправя срещу наложеното "табу", но в крайна сметка запазихме много добро и трайно приятелство. Той беше моят забранен плод.
« Последна редакция: Септември 22, 2013, 10:13:55 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #50 -: Септември 22, 2013, 10:11:05 am »
Лили благодаря за книжката  :blink: :blink:

« Отговор #51 -: Септември 22, 2013, 10:29:29 am »
Нали имам натална квадратура Венера/Плутон, та обичам "забранените плодове". ;D Малко като в турския сериал стана. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Септември 22, 2013, 10:32:59 am »
Те са най-сладки, не като киселото грозде - очи пълни, ръце празни.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Септември 22, 2013, 11:12:09 am »
И аз съм го виждала в някои синастрии - например, единият да е със съвпад Луна/Сатурн, другият да има опозиция или при единия да има Плутон в 7 дом, при другия да има аспект Венера/Плутон.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #54 -: Септември 22, 2013, 11:20:32 am »
Сходното като качества намира отзвук и посредством аналогията на астрологичните конфигурации. И това важи и за "окраската" на планетата по домове, както отбеляза Лили.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #55 -: Септември 22, 2013, 11:37:25 am »
Нали имам натална квадратура Венера/Плутон, та обичам "забранените плодове". ;D Малко като в турския сериал стана. ;D
И аз спадам към тази категория със същият квадрат венера плутон,винаги съм си падала по забранените неща в това отношение без значение от последствията .

« Отговор #56 -: Септември 22, 2013, 11:47:45 am »
Божке. За българката и арабина. Сексът разбирам да й харесва, но боят. :-X Не може ли да я спуква от смях преди секс, вместо от бой?

И аз съм привличала Скорпиони, слава Богу без садо-мазо наклонности засега. Имаше един деспотичен Лъв със съвпад Марс/Плутон, но с него не стигнахме доникъде, тъкмо защото беше много властен.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #57 -: Септември 22, 2013, 11:50:13 am »
Не знам ама ще ти кажа едно аз винаги съм привличам хора със силен Плутон,или със силно скорпионско влияние в картите,може би заради големия ми стелиум в скорпион,просто всичките ми големи любови или са имали скорпи луни,или са били скорпион,или са имали стелум в скорпион.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #58 -: Септември 22, 2013, 12:13:36 pm »
Забелязала съм при жени с Венера/Плутон, че се привличат или привличат мъже скорпиони или мъже със силен Плутон.

И не само, като цяло скорпионски акцент н.п Луна Скорпион/Плутон или Слънце там. Най-смислените ми и интересни връзки са били именно с такива жени.
Приятелите ми са също с предимно скорпионски акцент. Имам много силен Плутон.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #59 -: Септември 22, 2013, 12:22:26 pm »
Е при мен в скорпион са само луната и Юпитер,но пък луната се явява управител на ацто.И резултата е същия наоколо ми само хора със силно скопионско влияние в картите,а последните двама индивида са с везнишки слънца,а на мен 5ти ми почва във везни,обаче единия от двамата има скорпи ац,скорпи луна,скорпи венера ,скорпи меркури,че и скорпи плутон.