Аз мога развенчая мита да аспектите венера марс в синастрия. Със съпругът ми имаме точен тригон моя венера негов марс, и точна опозиция между марсовете.
Нищо от това за страстта дето го пишат не е вярно. Поне за мен де 
Може да даде и брак, който е бил сключен прибързано или в резултат на много силно първоначално привличане, често сексуалният магнетизъм в началото играе определяща роля.
При съвпад или опозиция Луна/Марс магнетизмът може да е още по-силно изразен, защото тук вече е задействана инстинктивната страна. А където е намесено ирационално поведение, контролът е много по-слаб.
От личен опит мога да споделя за кратктрайна, но много страстна връзка с един Козирог, с него имахме много интересни конфигурации - неговите Слънце и Марс в опозиция с моята Луна (опозицията Луна/Марс беше точна), неговата Венера в Риби беше в точен съвпад с моя Марс, а и като конфигурация Слънце/Луна бяхме интересно съчетание - Слънце в Козирг/Луна във Везни, Слънце в Овен/Луна в Рак, т.е. неговата Луна в опозиция с моето Слънце и моята Луна в опозицията с неговото Слънце.
Това е единственият мъж, който ми предложи брак, при това на втора среща.

Заради него навлязох в триъгълник, което по принцип е много нетипично за мен. Но в крайна сметка изкарахме краткотрайна лятна авантюра (беше дошъл на почивка тук), после една година чакахме и нямахме търпение отново да се видим, през цялото време водехме кореспонденция, а следващото лято дойде, видяхме се и след първите две срещи почна да ми върти номера. Само защото една вечер, когато се прибирахме, реши да ми покаже акробатични номера и тръгна да ходи на ръце, когато минавахме покрай група полицаи... Те му се изсмяха и го питаха защо го прави, а той отговори "искам да ми каже, че ме обича". На мен ми стана неудобно, а и не бях наясно с истинските си чувства, и замълчах. И след тази среща изведнъж се преобрази и започна да се държи по коренно различен начин... Чудех се защо, с какво съм го провокирала - било е отмъщение, засегнала съм го на мъжко его.