Здравей Гост

Синастричните аспекти от първо лице!

• 121 Отговора
  • 16142 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Синастричните аспекти от първо лице!
« Отговор #100 -: Септември 24, 2013, 01:12:38 pm »
Опозицията на Луните е хубав аспект - позволява на другия да погледне в собствената си душа посредством твоята Луна и обратното.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #101 -: Септември 24, 2013, 01:29:19 pm »
Опозицията на Луните е хубав аспект - позволява на другия да погледне в собствената си душа посредством твоята Луна и обратното.
Мдааа... в случая играеше точно тази роля.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #102 -: Септември 24, 2013, 02:07:38 pm »
Kой аспект според вас, кара двама души да се чувстват като сродни души.

Приятелят ми онзи ден ми изцепи, че за него аз съм "soul mate" в превод сродна душа. В интерес на истината, той каза че ако живея в Англия, съм щяла да бъда сродна душа, но няма как, на Телеца му е трудно това разстояние. :-\
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #103 -: Септември 24, 2013, 02:10:21 pm »
Смарта  :blink:
Един аспект много ме тормози - партньорски плутон квадрат към моята луна.
Направо ми срива психиката. Не съм сигурна, че е от това, но аз така си го обяснявам.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #104 -: Септември 24, 2013, 02:12:40 pm »
Смарта  :blink:
Един аспект много ме тормози - партньорски плутон квадрат към моята луна.
Направо ми срива психиката. Не съм сигурна, че е от това, но аз така си го обяснявам.
Какво ти се случва?
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #105 -: Септември 24, 2013, 02:19:37 pm »
Здравейте на всички! Относно синастричните аспекти , искам да Ви попитам , някой може ли да ми каже какво мисли за аспекта Плутон върху Луна. Плутон / жена/ в знак Скорпион. в 9 дом. съвпад с Луна/мъжа/ в знак Скорпион в 9 дом. Благодаря!

Човека с Плутон обикновено е обсебен от това да контролира чувствата и като цяло живота на човека с Луна. Луната от своя страна може и да харесва това, може да чувства човека с Плутон като завладяващ и стабилен, но може и да се чувства обсебена и да вижда как човека с Плутон може да измисли хиляда глупави причини защо да прекарват време заедно. Плутон може да настоява за пълна отдаденост, особено когато знаците са Скорпион. Обсебването ще е абсолютно. Плутон има нужда да защитава човека с Луна, да се грижи за нея, този аспект е хубав за дълготрайни връзки, защото дава стабилност. Обикновено има индикации в чарта на човека с Луната, дали той/тя ще е положително настроен за този аспект. Ако в неговият чарт има позиция на свободолюбив човек, това може и да не му се нрави, но ако той има нужда от сигурност, това ще е един приятен аспект. Като цяло силен аспект, Плутон може и да не разбере, че е обсебен от това да обгрижва и да е около Луната, докато човека с Луна може да усети това в самото начало и да смята, че е твърде много. Когато Плутон получава вниманието (което така силно иска) от човека с Луна, той се чувства една идея по щастлив.

Гледат се индикации и в двата чарта за по точна интерпретация.

Ето тук коментирах този аспект :)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #106 -: Септември 24, 2013, 03:08:29 pm »
Какво ми се случва? Чувствам се обсебена, безсилна, безпомощна да променя нещо, манипулирана, бърка ми се до дъното на душата. Много често плача.
Краби, по твоя коментар - при мен нещата съвсем не са така. Изобщо не чувствам грижа от негова страна, ама никаква, дори обратното - по-скоро не му пука. От негова страна има някакво желание за контрол, но мисля че то е не само от плутона.
Из нета четох, че там където има аспекти на плутон с лични планети, проблемите рано или късно идват.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #107 -: Септември 24, 2013, 03:44:08 pm »
Какво ми се случва? Чувствам се обсебена, безсилна, безпомощна да променя нещо, манипулирана, бърка ми се до дъното на душата. Много често плача.
Краби, по твоя коментар - при мен нещата съвсем не са така. Изобщо не чувствам грижа от негова страна, ама никаква, дори обратното - по-скоро не му пука. От негова страна има някакво желание за контрол, но мисля че то е не само от плутона.
Из нета четох, че там където има аспекти на плутон с лични планети, проблемите рано или късно идват.
Зависи на какво ниво се проявяват планетите. За жалост повечето хора все още ползват Плутон на ниско ниво чрез ревност, обсебване и т.н.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #108 -: Септември 24, 2013, 04:22:24 pm »
При първата ми сериозна връзка със съвместно живеене и годеж имахме партньорски СЛВ в/у мой Ац/Нептун.Мой СЛВ съвпад  негово Слънце/Венера в Скорпион.Венерата ми също беше в 4 гр. съвпад с тях.Бяхме голяма любов,но с тежки последствия в моя живот.Отдавна съм го преживяла,но 12 години след раздялата,той не може да ме надмогне и живее в миналото.Това пречи и на настоящите му отношения.Забелязвам и при двете ми по-тежки връзки намесата на нодалната ос.Бяха кармични,любовта и болката тласкаха душата ми към развитие и към източника на личната ми сила.Често нашите сродни души идват и разрушават вътрешният ни мир,за да поднесат най-големия си дар-тласък за среща и поглед в себе си.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #109 -: Септември 24, 2013, 04:24:32 pm »
При първата ми сериозна връзка със съвместно живеене и годеж имахме партньорски СЛВ в/у мой Ац/Нептун.Мой СЛВ съвпад  негово Слънце/Венера в Скорпион.Венерата ми също беше в 4 гр. съвпад с тях.Бяхме голяма любов,но с тежки последствия в моя живот.Отдавна съм го преживяла,но 12 години след раздялата,той не може да ме надмогне и живее в миналото.Това пречи и на настоящите му отношения.Забелязвам и при двете ми по-тежки връзки намесата на нодалната ос.Бяха кармични,любовта и болката тласкаха душата ми към развитие и към източника на личната ми сила.Често нашите сродни души идват и разрушават вътрешният ни мир,за да поднесат най-големия си дар-тласък за среща и поглед в себе си.
Хахах, преди малко ми попадна този текст в големия клюкарник.

Сродните души идват в живота само, за да ти разкрият нов пласт от теб самата, а после си тръгват…Предназначението на "сродна душа" е да те разтърси, да поразкъса малко твоето его, да ти покаже препятствията и лошите наклонности, да разбие сърцето ти и да го отвори, за да може вътре да влезе нова светлина, дотолкова да те отчае и извади от равновесие, че да трябва да промениш живота си.

Елизабет Гилбърт - Яж, моли се и обичай

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #110 -: Септември 24, 2013, 04:35:03 pm »
Явно и тя благодари за горчивия опит ;D

« Отговор #111 -: Септември 24, 2013, 06:44:59 pm »
Потвърждавам за нодалната ос. И при двете ми големи любови, има съвпад с моя СЛВ - в единия случай със Слънце, в другия с Венера. Връзките се развиват с особена лекота и бързина, силна телепатия, предчувствия и пророчески сънища, свързани с другия. С един приятел имаме съвпад на моя ЮЛВ с негово Слънце - чувствам го като брат.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #112 -: Септември 24, 2013, 06:55:04 pm »
Така е-има и телепатия и пророчески сънища о обич като брат сестра :blink:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #113 -: Септември 24, 2013, 07:00:09 pm »
Така е-има и телепатия и пророчески сънища о обич като брат сестра :blink:
Между дтругото в гореописаната ми синастрия и аз чувствам този човек като духовен брат или нещо подобно.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #114 -: Септември 24, 2013, 09:38:45 pm »
Явно от няколко дни форума кара тежък транзит от Нибиру към Венера ;DПоздравявам всички с един специален нептунянец и няколко баса...http://http://www.youtube.com/watch?v=hy06vTfZPeU.И с разказа за Славея на Оскар Уалайд..

« Отговор #115 -: Септември 24, 2013, 10:03:54 pm »
 В моите връзки, държа да кажа че почти всички са кармични, все са намесени възлите и все Скорпионския ми стелиум е Водолейската Луна, СЛВ ми са засегнати...просто няма отърване, но явно аз си го търся.
В най-дългогодишната си връзка, която искам да подчертая, че имаше промеждутък от 10 години раздяла - беше засегнат Тао квадрата, който имам между Луна,Сатурн и Марс, Сатурн и Марс са в опозиция, а Луната ми е в съвпад със СЛВ. Та неговия Сатурн беше на Луната ми, неговата Луна съвпад с моя Сатурн а Нептуна му беше съвпад с Марса ми, един вид двойно подчертано синастрично ТАО - откачането беше много трудно. Имаше много страст между нас, но предполагам, че е било заради опозицията на моя Марс и неговата Луна, както и на моята Луна с неговия Марс, макар че беше доста широка...И двамата много се променихме...Когато за първи път ме хвана за ръката, усетих че се разтварям в него...много странно усещане, душите просто се познаха...Да живяхме 2 години заедно и после всеки си пое по пътечката...
В друга връзка пак моето Тао беше засегнато - като остта Марс-Сатурн съвпадаше с неговите СЛВ и ЮЛВ, както и по-широк съвпад негово Слънце с моя Луна...Имахме и точен съвпад Венера Слънце....Винаги съм го усещала като брат, сякаш в предишни животи сме били роднини и имах чувството, че е кръвосмесителна връзка. Наранихме се доста, но и си простихме и сме добри приятели, така мисля...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #116 -: Септември 25, 2013, 07:57:07 am »
Сега ще оспамя на Краби темата, ама понеже стана дума за възлите в синастрия и че срещате някой чиито планети са върху възлите ви едновременно с транзит или прогресия към тях да питам:
Аз също срещнах мъж, когато прогресивното ми слънце направи съвпад с наталния съвпад венера ЮЛВ, но в синастрията ни няма аспекти между възлите, по-точно негови планети не аспектират мажорно нодалната ми ос. Какъв тогава е той - все пак го срещам при такава значима прогресия, която включва ЮЛВ? Всъщност неговото слънце е в точен куинкокс със съвпада, но това все пак не е мажорен аспект.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #117 -: Септември 25, 2013, 03:01:17 pm »
Сега ще оспамя на Краби темата, ама понеже стана дума за възлите в синастрия и че срещате някой чиито планети са върху възлите ви едновременно с транзит или прогресия към тях да питам:
Аз също срещнах мъж, когато прогресивното ми слънце направи съвпад с наталния съвпад венера ЮЛВ, но в синастрията ни няма аспекти между възлите, по-точно негови планети не аспектират мажорно нодалната ми ос. Какъв тогава е той - все пак го срещам при такава значима прогресия, която включва ЮЛВ? Всъщност неговото слънце е в точен куинкокс със съвпада, но това все пак не е мажорен аспект.

Сладурка, въпреки, че в синастрията ви няма аспекти между възлите, самата ви среща е отразена от този значим аспект в наталната ти карта-съвпада на Прогресивното слънце с този натален съвпад Венера ЮЛВ.
Уроците на Южния възел трябва да се преживеят пак, няма как..и щом Венера е замесена значи е любов.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #118 -: Септември 25, 2013, 03:05:42 pm »
Уроците на Южния възел трябва да се преживеят пак, няма как..и щом Венера е замесена значи е любов.

В настоящата ми връзка има синастричен аспект съвпад на моите Южен възел, Юпитер и Венера със Сатурн на партньора; като Сатурн е почти на ДСЦ-та ми...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #119 -: Септември 25, 2013, 03:11:55 pm »

Сладурка, въпреки, че в синастрията ви няма аспекти между възлите, самата ви среща е отразена от този значим аспект в наталната ти карта-съвпада на Прогресивното слънце с този натален съвпад Венера ЮЛВ.

Благодаря ти за отговора. Много ми е трудно защото венера всъщност е управител на СЛВ. Опитвах и овнешката (юлв) и везнишката (слв) и не стигам до никъде. Догодина ще имам възврат на възлите - може би тогава ще има някакво приключване.