Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540201 Прегледи
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #1920 -: Септември 06, 2012, 07:24:26 am »
Тази вечер сънувах,че двама бивши съученици са ми дошли на гости.Не сме виждали отдавна и аз естествено много се зарадвах.После моментите ми се губят,но помня финала  ;D-видях две змии,като минах през едната.И сега не мога да си спомня усетих ли болка,или напротив?

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #1921 -: Септември 06, 2012, 03:13:59 pm »
Сънувах сън, който беше много реален, точно като сцена от филм, в който аз съм главния герой. Реших да го разкажа и да поискам мнението ви, защото е много нетипично за мен да помня толкова ярко сънищата си- случва ми се 3,4 пъти годишно. За последните два месеца вече имах два такива съня...

Преди да го разкажа уточнявам, че човекът в съня е мн близък, който много обичам, емоционално сме мн свързани, но не сме заедно и не бих казала, че сме в блестящи отношения...Преди да заспя ми беше мн тежко, мислих за него и си "поръчах" сън- отговор за нашите отношения...

Бяхме аз и той пред нещо като хижа, мисля, че си бяхме уговорили някаква среща там...Беше тъмно, бяхме дошли отделно. Хижата беше дървена, малка, уютна. Бяхме отвън, отстрани имаше купчина дърва и аз знаех, че той е зле, емоционално натоварен, тъжен. Знаех, че имаше нужда да изкара гнева си. Започнахме да говорим- аз бях с бяла блуза поло (не знам защо ми се открои това, с изправена коса- моята е мн къдрава по принцип.) Исках да го накарам да крещи, да се разплаче, за да му стане по- добре. Накарах го да започне да сече дърва и той започна да удря с вс сила. Това продължи известно време, след което той пусна брадвата, клекна на земята и се разплака...На мен сърцето ми започна да се къса, когато го видях така. Клекнах до него и се прегърнахме, разплаках се и аз....Той ме погледна и ме попита

- Защо плачеш?
- Не мога да те гледам така, не издържам, когато и теб те боли, усещам болката ти.

Той пак ме прегърна, и двамата плачехме като деца. Изведнъж той ми хвана лицето, погледна ми и каза:

- Имам нужда от теб,
- Аз също, но ти много обърка нещата. Сега си емоционален, имаш нужда да говориш с мен, да излееш всичко...НО утре, пак вс ще е както преди. Исках да стана и да си тръгна, но той не ме пусна...

И двамата бяхме клекнали един до друг, и вече валеше. И двамата не обръщахме внимание. Дъждът ни мокреше...

Той: - Не мога да те оставя, имам нужда от теб.
Аз: - Как да ти вярвам, знаеш ли колко много ме нарани?
Той:- Ти ме отблъскваше...
Аз:- Как можа да го кажеш? Знаеш ли колко много съм имала нужда от теб? Лягала съм и съм ставала с необходимостта да си с мен, но ти постоянно правиш абсурдни, нелогични избори. Сега дори не трябва да сме двамата тук....Вероятно някой те чака, а ти си тук с мен и ми говориш така...

Аз вече плачех неудържимо, усещах цялата си болка, от неговите рани. Бяхме толкова свързани. Аз знаех, че той знае и той знаеше, че аз знам...

Той ми хвана лицето, прегърна и ми каза: Имам нужда от теб.
Аз: И аз, но как да ти вярвам, трябва да ме убедиш, че мога да ти вярвам...

Изведнъж, видях светлините от някаква кола, която спря до нашите две коли, и двама души се появиха. Мъж и жена, Знаех, че жената е неговата приятелка, др човек, знаех, че е там но не знаех кой е и защо...

Тя: Какво правиш тук? Поглеждаше ту мен ту него. Ние бяхме един до друг, тя срещу нас.
Той трябваше да направи избор, но не помня кой го каза това, мисля че беше тя.
Той ми хвана ръката, държеше ме здраво и каза:
- Обичам я!

Изведнъж те двамата си тръгнаха, а ние вече бяхме вътре в хижата, но преди да влезем, аз го спрях погледнах го в очите и му казах,че също го обичам. Преоблякохме се от мокрите дрехи, и легнахме един до друг. Той ме погледна и каза, косата ти е къдрава (беше накъдрила от дъжда). Аз: Ами да, от дъжда е, не ти ли харесва, изглеждам като детенце....Той: Не, красива е, отива ти..., Мушна пръсти в косата ми, в съня ми наистина беше много красива, равномерно къдрава.  Гушнах се в него, усещах сърцето му сякаш беше част от моето. Знаех, че е сигурен в избора си, но не му е било лесно. Прегръщаше ме, и ме галеше по косата. Прошепна ми: Имам нужда от теб. Аз: Аз също, не мога да те изгубя.

Така приключи съня, беше странен, емоционален. Събуждах се няколко пъти през нощта, а сутринта усещането беше мн странно...По време на съня ми също изкачаха други сцени, само за секунди- в едната аз си бях тръгнала, карах сама и плачех- нощ, дъжд. Беше ме страх да спра, за да не ме настигне той. НО това беше само за сек, после съня продължаваше както го разказах...В някой моменти също някой казваше, че е слънцелуние, че слънцето е пълно или нещо подобно и че това е мн важен период...

Какво мислите?

Мисля, че съня засяга буквално - тема, която те вълнува. В съня си казала/направила нещата които имаш нужда да кажеш и т.н.т.
Ситуацията между вас двамата вероятно е от този тип "нездравословни" или "невъзможни, трудни връзки - и за двете страни, или самата ситуация е такава. На него със сигурност му е трудно и се чувства притиснат от обстоятелствата в тази ситуация. Дъждът символизира емоцията в този конкретен момент.
Приятелката в съня е реален човек, нали? Предполагам той има чувства към теб конкретно и затова е така разкъсан, но от друга страна възможно е сънят ти да е "меланхоличен" образ на това което ти се иска да се случи, не знам. Ти как мислиш?

Фрея, да ситуацията е реална, интересува ме много. Има много емоции между нас и да той има чувства, но по някакъв начин си усложнихме ситуацията и двамата. Приятелката е реален е реален човек- да, но не мисля, че той има чувства- разбира се доколкото го познавам....като цяло изключително рядко помня сънищата си, и когато това се случи те са странни и винаги "казват нещо". Съмнявам се да е образ на това, което искам да се случи, о пък знае ли човек....

В съня прехвърчаха сцени, които  бяха различни краища на съня- на една аз си тръгнах от него и карах плачейки без да спирам, на друга пак карах но трябваше да спра и въпреки, че се скрих той ме намери, на друга аз карах той ме настигаше но с него беше май и другото момиче и аз не исках да ме настигат. Като цяло винаги сцените се връщаха към финала, който описах. Подсъзнателно знаех, че нямаше как иначе да завърши сцената....изключително странно преживяване. Като символи се открои бялото- бялото поло, белите чаршафи, бялата дреха, с която после се преоблякох, мисля че имаше и бели стени...и да, разликата в косата. Какво ти говорят тези символи? Дали могат да се изтълкуват? Тази нощ пак сънувах същия човек, но вече не помня съня....Винаги съм се чудела каква е целта на такива сънища? Ако контактуваме на друго ниво, а на това не, защо ни се дава информация?...

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #1922 -: Септември 06, 2012, 03:57:59 pm »
Моят "психо-хорър" сън от тази нощ... събуждах се на 2 пъти през нощта, първият път без видима причина и нищо не помнех. А около 5 и нещо се събудих от този сън...:

В Бургас съм (Аз съм от Варна) Първи работен ден ми е - като пазач на сграда, само нощем - както обикновено пенсионерите работят.
Сама съм в тази административна сграда.. висока няколко етажа. Помня, че дърпам пердетата и изгасям лампите, поглеждам навън през големите прозорци (от пода до тавана) Навън е тъмно, типичен жилищен квартал...

Прибирам се навътре в "залата" и си пускам филм на лаптопа, който съм оставила на масата. Има само приглушена светлина от една единствена лампа в далечината. Заглеждам се и в екрана на лаптопа виждам отражението на мъж, който седи прав встрани от мен - зад нещо като рецепция. (А уж съм сама в сградата) Погледнах натам... няма никой. Погледнах пак монитора... отражението му продължаваше да е там. Той съвсем спокойно ядеше пица. Реших, че няма да се плаша и го попитах... ?! :
"-Може ли пица?"
Той отговори "Да", тоест видях в отражението как устата му се мърда, казвайки Да, но всъщност не го чух.

Той изчезна, пуснах филма и легнах на дивана. После помня че с мен беше един циганин, млад, на моята възраст. Говорехме си, май за странните неща които се случват в тази сграда. Не знам кой беше и какво правеше там, но ми беше "приятел". Чухме нещо от етажите надолу и се стреснахме, той се изплаши и аз го хванах за ръката, да го успокоя и го дръпнах до мен на дивана. В следващия момент той изчезна и аз останах сама. А странните звуци продължаваха..

Погледнах вратата до мен, която водеше към коридора. Някъде по коридора отвън се светна!  Уплаших се и се скрих под масата, но видях че краката ми стърчат зад мушамата... Изправих се. Вратата се отвори бавно... сякаш от течение, но после нещо/някой я дръпна рязко. Определено нещо ставаше, помислих си, че сигурно заради това бившият пазач е напуснал на 4тия ден.

Реших, че ще отида да видя, вместо да се страхувам. Отворих вратата, срещу мен в коридора видях мъж на средна възраст, по слипове и тениска. Вървеше бавно в обратната посока и се обръщаше и ме поглеждаше. Имаше психопатски поглед. Като стигна накрая на дългия коридор се обърна за последно, погледна ме и влезе в последната стая. Последвах го, в дъното на коридора имаше включен лаптоп - филм. Цъкнах му пауза и го затворих.

Върнах се в залата, събрах си набързо най-важните неща и реших да скоча през терасата, защото не исках да минавам по психо етажите... Без страх се спуснах по решетките на терасите ... то било лесно, ако не гледаш надолу.
Вън беше още тъмно, тъкмо се разсъмваше. Минах по пътечка между една нова кооперация и дървета наоколо, разминах се с 2-3 млади мъже, които тъкмо отиваха на работа. Помислих си колко са готини мъжете тук, рано сутрин...?!

Бях по къса нощница, прашки и чорапи... нямах време да се преобличам?! Влязох в магазин за конфекция.. питах за най евтините бикини, а жената ми показва едни от 9 и нещо, ядосах се. Бях видяла други от 4 и нещо, когато видя че ще си тръгна, тя ми ги предложи, купих си ги. Събудих се.

Някой има ли идеи защо сънувам такива психарии?!

Зравей Фрея,

Много внимателно изчетох съня ти и мога да ти предложа един психоаналитичен поглед. Според мен тази зала, която описваш и всички помещения са твоето подсъзнание. Затворена си в него, има нещо, което подс ъзнанието ти се опитва да ти подскаже, че трябва да разрешиш и, с което да се справиш. Тъмно е, нощ е, светваш, угасваш- вероятно е нещо, което се опитваш да игнорираш и от, което да избягаш. Като цяло лутането из нощта е знак,ч е ще излезеш от трудност някаква-  вероятно същата, от която бягаш. Мислиш ли за развод (ако си омъжена разбира се) или за някаква раздяля? Витае ли тази тема около теб? Пазач си- в случая пазач на собственото си подсъзнание- мъчи ли те някаква тайна, или нещо подобно? Дърпаш завеси, гасиш осветление- пазиш се, криеш се. Големите прозорци са товите очи, които ти дават поглед към света, и от ставащото около теб – но ти стоиш далеч от тях...криеш се в собственото си аз, вероятно....
Тук малко се обърква от появата на мъжките фигури...Едната е само сянка, но стои на нещо като рецепция, т.е той вече е извън твоята „зала“ в някакво паралелно място, И е на рецепция- рецепцията като цяло е „входната врата“ към „нещо“. Доколкото разбирам той не е агресивен, напротив- ти му искаш пица той ти дава- вероятно е някаква фигура около теб, свързана с това, коеот те мъчи или стои пред теб, който ти много не забелязваш- (виждаш сянката му, отражението му, но не и него самия), но който би могъл да ти бъде полезен за в бъдеще, т.е той ще ти помогне да минеш, да влезеш, да продължиш някъде....
Циганинът е интересен- не мисля, че той е реална фигура около теб, според мен е твоят вътрешен глас, който се опитва да ти подскаже нещо, което ти ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ. Бих те посъветвала да се фокусираш върху него- вие обсъждате залата- подсъзнанието, знаеш, че ти е приятел, но не знаеш какво прави там и реално не го познаваш- т.е твоят вътрешен глас, който се появява, когато имаш нужда от него. Търсиш ръката му, когато си уплашена...би могъл дори да е твоят ангел пазител 
По- натам- нещо се случва около теб. Първо се криеш, но след това се изправяш и решаваш да не се страхуваш, а да  видиш какво се случва. Много добър знак според мен- изправяш се срещу страховете си. Мъжът, който си видялала според мен са страховете ти и това, коеот те мъчи напоследък- той е странен, полугол, с психопатски поглед....цялото му описание и излъчване подкрепя това- но ти се изправяш срещу него. Той те поглежда, иска да го последваш- нямате физически контакт, но явно те плаши. Последвала си го до стая с лаптоп и филм- помниш ли сцената, която е течала тогава? Или нещо от филма, или нещо, което ти е направило впечатление в тази зала. Според мен е важно, той е искал да ти покаже нещо...
Края на съня ти, според мен показва и как реалната ситуация би завършила в реалния живот...Ти се опитваш да избягаш. Минаваш през решетки- символ з азатвор....не ги разбиваш обаче, просто бягаш. Помисли за това. Пътечката и дърветата, отново тайни пътчета, не минаваш по главен , открит път, а все търсиш изходи з абягство. От една страна се изправяш пред страха си, от друга бягаш...
Много е интересен края на съня ти, казваш,ч е си по ношница и прашки, нямала си време да се преобличаш, в същото време влизаш в магазин за конфекция да си купуваш бикини....не нещо по- солидно.  В същото време търсиш най- евтините бикини, ограничени са ти средствата, не знам защо, но пак ми се върти идеята за бягство тук...избяга от залата, сградата...Малко ми е трудно да разчета символите тук, според мен са важни, но имам нужда от малко повече информация за теб. Виж какво символизират цифрите, те са ти се откроили и защо не си харесала тези от 9 и нещо...?!?

Като цяло  Фрея, мисля,ч е съня ти е доста важен и символичен. Има нещо около теб, което се случва и някой се появява в съня ти да ти подксаже нещо. Ако съм права би трябвало скоро да сънуваш пак- пиши ако е така. Също, будиш се два пъти през нощта- единия път не помниш, втория път помниш съня- според мен е ТРЯБВАЛО да си ги спомниш...Ако искаш да го разнищим ми дай малко повече инфо за теб- реално не знам ищо, за да мога да съм по точна. Стоят ли на дневен ред пред теб исеи за развод, раздяла и т.н?
Надявам се да не съм те отегчила съвсем и да съм ти била полезна 

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1923 -: Септември 07, 2012, 12:35:30 am »
Gaiiia, благодаря за обстойното тълкуване! Полезно ми е чуждото виждане по въпроса.  :blink:

Значи, първо, за съня като цяло - аз много често сънувам и съм свикнала да си разграничавам сънищата. Напоследък обаче съм в период в който почти не ги помня. Този конкретно е от важните, съдържа някаква информация. Винаги се усеща, когато сънят носи важна информация за сънуващия (също както е и при твоят сън)
Права си за сградата. Когато сънуваме къща/сграда в сън, тя обикновено символизира нашия вътрешен Аз, като всяка "стая" е определен аспект/част от нас самите. Нощта като цяло е символ на подсъзнателното (повечето ми сънища се развиват през нощта) Това, че угасям лампите вероятно говори че не искам да се разкривам, да съм на показ (тъй като и прозорците са големи, ако е светнато всички отсреща ще ме виждат. И в действителност не обичам вечерно време да ме виждат хората от отсрещни блокове)
Със сигурност сънят говори, че ще изляза от някаква трудност, самата сграда от която си тръгнах и фактът че като излязох навън се разсъмваше. Идването на утрото и на деня говорят за ново начало и т.н.т..

Наистина съм пазач на своето подсъзнание.. има логика - имайки в предвид съня. Всъщност аз няма какво да правя пред прозорците, затова се прибирам навътре в залата и сядам да гледам филм. Бях отишла за да видя какво става навън. Не мисля, че в случая се крия от своето Аз. Всъщност аз доста време останах в 'подсъзнанието' на своето Аз... така да се каже. Даже се учудвам, че не съм си тръгнала по-рано.. още при инцидента с призрака в отражението на лаптопа, това си е доста психиращо  ;D Интересното е че сънят звучи малко като кошмар, но аз не бях така уплашена. Относно циганина... може би и той е аспект от мен, не знам. Той беше в същото положение като мен, само че аз го хванах за ръката за да успокоя него. Защото очевидно бях по-спокойна и сигурна от него.

За 'полтъргайста' или 'призрака' с пицата... той не е агресивен. Онзи другия баш-психо и той не беше. Но това е най-плашещото от всичко. Тихите води са най-опасни. Поисках му пица.. защото ситуацията беше супер абсурдна.. следователно и реакцията ми, така го отразявам по някакъв начин и показвам че не ме е страх. Всъщност той беше на метър от мен, в самата зала. Просто беше застанал зад нещо като бюро/рецепция.
Цитат
вероятно е някаква фигура около теб, свързана с това, коеот те мъчи или стои пред теб, който ти много не забелязваш- (виждаш сянката му, отражението му, но не и него самия)
Това ми дава повод за размисъл, но за сега не се сещам за какво може да се отнася.

Цитат
Циганинът е интересен- не мисля, че той е реална фигура около теб, според мен е твоят вътрешен глас, който се опитва да ти подскаже нещо, което ти ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ. Бих те посъветвала да се фокусираш върху него- вие обсъждате залата- подсъзнанието, знаеш, че ти е приятел, но не знаеш какво прави там и реално не го познаваш- т.е твоят вътрешен глас, който се появява, когато имаш нужда от него. Търсиш ръката му, когато си уплашена...би могъл дори да е твоят ангел пазител 
Циганина до някъде го свързвам с мой приятел, но не съм сигурна. Може и да си права...
BTW, ако залата е подсъзнанието ми... то коридорите, етажите надолу и другите стаи ще са къде по-дълбоки дебри на подсъзнанието ми.... от там се чуват звуците, които явно са някакви сигнали, а и другия психопат влезе в някаква стая. В момента в който стигна края на коридора, точно преди да влезе в стаята ме погледна, това отново е някакъв сигнал, призив...предполагам.

Цитат
По- натам- нещо се случва около теб. Първо се криеш, но след това се изправяш и решаваш да не се страхуваш, а да  видиш какво се случва. Много добър знак според мен- изправяш се срещу страховете си.
Тук е точно така. Чак се учудвам от себе си... малко е като в тази част на хорър филмите, когато актрисата отива сама в тъмното, точно при убиеца и все едно казва 'ела вълчо, изяж ме' и всички които гледат филма си казват "Неееее... е как ще отиде там бе?!"  ;D
Цитат
Мъжът, който си видялала според мен са страховете ти и това, коеот те мъчи напоследък- той е странен, полугол, с психопатски поглед....цялото му описание и излъчване подкрепя това- но ти се изправяш срещу него. Той те поглежда, иска да го последваш- нямате физически контакт, но явно те плаши. Последвала си го до стая с лаптоп и филм- помниш ли сцената, която е течала тогава? Или нещо от филма, или нещо, което ти е направило впечатление в тази зала. Според мен е важно, той е искал да ти покаже нещо...
Да, може би си права, наистина иска да го последвам, да видя/разбера или открия нещо.. от дълбокото подсъзнание. Нямам идея защо го последвах.. та кой би го направил и защо...плашещо е. Не помня сцената от филма, дори не се загледах. Там не беше зала а самият коридор... дълъг, осветен от жълти лами... Аз стигнах някъде след средата на коридора.. малко по-нататък беше стаята в която влезе психото. Не исках да го срещам отново.

Цитат
Края на съня ти, според мен показва и как реалната ситуация би завършила в реалния живот...Ти се опитваш да избягаш. Минаваш през решетки- символ з азатвор....не ги разбиваш обаче, просто бягаш. Помисли за това. Пътечката и дърветата, отново тайни пътчета, не минаваш по главен , открит път, а все търсиш изходи з абягство. От една страна се изправяш пред страха си, от друга бягаш...
Много е интересен края на съня ти, казваш,ч е си по ношница и прашки, нямала си време да се преобличаш, в същото време влизаш в магазин за конфекция да си купуваш бикини....не нещо по- солидно.  В същото време търсиш най- евтините бикини, ограничени са ти средствата, не знам защо, но пак ми се върти идеята за бягство тук...избяга от залата, сградата...Малко ми е трудно да разчета символите тук, според мен са важни, но имам нужда от малко повече информация за теб. Виж какво символизират цифрите, те са ти се откроили и защо не си харесала тези от 9 и нещо...?!?

Съвсем логично беше да избягам, или да си тръгна. Аз напуснах работата един вид, реших че няма смисъл да се тормозя и не си заслужава. Решетките бяха на долните етажи, по самите тераси, просто ми помогнаха да се спусна надолу. Бях на високо.
Пътечката и дърветата много си ми харесваха, самата площадка с новата кооперация беше много приятна. Самия момент беше много приятен, рано сутрин. Ами странно защо бях така облечена, просто хванах най-важните неща от сградата и изчезнах без да се замислям, че съм по нощница. Което забелязах по-късно. Имах не повече от 10 лева в себе си... а и бях в друг град. Търсих дреха, колкото да мога да се разхождам по улицата, мислех да си купя и къси панталонки, след бикините. За това си правех сметката и исках най-евтините.

Нямам идея от къде правиш асоциацията с развод. Аз не съм женена или обвързана. Може би става въпрос за символична раздяла. С нещо от миналото.
Всеки си има някои индивидуални символи. Важно е че сънят се развива в Бургас.. принципно е град, който посещавам понякога. Но го свързвам с мъже от миналото ми. Точно в края на съня, когато се разхождах полугола се сетих за един конкретен. Чудех се какво ли ще си помисли ако ме види така... Странно е че все още се сещам за него в някои сънища. Аз не изпитвам нищо към него поне от 2-3 години. Но явно нещо в самата ситуация с него не ми дава мира. Защото и друг път го сънувах, и му казах че още не съм му простила и забравила. (което съзнателно си мислех, че отдавна съм сторила)
Подобна на ситуацията с него се повтори по-късно с друг мъж, пак от там. Предполагам, че някакъв такъв въпрос засяга сънят. Аз нямам никакви проблеми и тревоги в живота си в момента. Единствено този тип ситуация ме тормозеше последно, може би има още нещо не доизяснено. Но мисля, че става въпрос конкретно за мен самата.

Не си ме отегчила въобще, беше ми интересно и ме накара да се замисля.  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1924 -: Септември 07, 2012, 12:54:35 am »
Цитат
Фрея, да ситуацията е реална, интересува ме много. Има много емоции между нас и да той има чувства, но по някакъв начин си усложнихме ситуацията и двамата. Приятелката е реален е реален човек- да, но не мисля, че той има чувства- разбира се доколкото го познавам....като цяло изключително рядко помня сънищата си, и когато това се случи те са странни и винаги "казват нещо". Съмнявам се да е образ на това, което искам да се случи, о пък знае ли човек....

В съня прехвърчаха сцени, които  бяха различни краища на съня- на една аз си тръгнах от него и карах плачейки без да спирам, на друга пак карах но трябваше да спра и въпреки, че се скрих той ме намери, на друга аз карах той ме настигаше но с него беше май и другото момиче и аз не исках да ме настигат. Като цяло винаги сцените се връщаха към финала, който описах. Подсъзнателно знаех, че нямаше как иначе да завърши сцената....изключително странно преживяване. Като символи се открои бялото- бялото поло, белите чаршафи, бялата дреха, с която после се преоблякох, мисля че имаше и бели стени...и да, разликата в косата. Какво ти говорят тези символи? Дали могат да се изтълкуват? Тази нощ пак сънувах същия човек, но вече не помня съня....Винаги съм се чудела каква е целта на такива сънища? Ако контактуваме на друго ниво, а на това не, защо ни се дава информация?...

Различни начини по които може да се развие ситуацията - Ти бягаш от него, огорчена и разочарована. Друга, ти пак бягаш, но той идва при теб. Трета сцена - той идва към теб, но е намесена и другата.
Но както казваш края на ситуацията е един.
Тези неща които си казвате и целия ви разговор, според мен трябва да се тълкува абсолютно буквално. Мисля че отразява точно ситуацията. А ти знаеш ли ги всички тези неща наяве и осъзнато? Като цяло наясно ли сте и двамата? Може би да, просто е неизказано наяве, а се знае.
А как си запомнила така точно толкова много от разговора ви, и то под формата на цитати?
И аз имам такива сънища с разговори, но не са чак толкова дълги репликите които помня като текст. В повечето случаи си спомняме какво е казано като информация, но не буквално като цитат.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1925 -: Септември 07, 2012, 09:02:47 pm »
Uran, може ли да помоля за тълкуване на един странен, повтарящ се сън?

За начало предистория от реалността. С един младеж от три години се тресем от едни драми, събирания и раздели, вече свършиха нещата, поне за мен. Но всеки път като се изпокарме и се разделим, започвам да сънувам различни семейни мероприятия с неговите роднини. До сега след такъв сън обикновено се сдобрявахме. предишната нощ пак сънувах някакво общо ходене на някаква река, с децата на брат му, брат му, жена му и ние двамата. Нямаше никаква емоция от съня. Просто правехме някакви неща заедно, които дори не мога да определя какви са, нещо във водата. Водата беше спокойна, плитка и чиста. Това е, което помня. Какво би могло да означава?

*

Uran

• 6041
« Отговор #1926 -: Септември 07, 2012, 09:19:07 pm »

За начало предистория от реалността. С един младеж от три години се тресем от едни драми, събирания и раздели, вече свършиха нещата, поне за мен. Но всеки път като се изпокарме и се разделим, започвам да сънувам различни семейни мероприятия с неговите роднини. До сега след такъв сън обикновено се сдобрявахме. предишната нощ пак сънувах някакво общо ходене на някаква река, с децата на брат му, брат му, жена му и ние двамата. Нямаше никаква емоция от съня. Просто правехме някакви неща заедно, които дори не мога да определя какви са, нещо във водата. Водата беше спокойна, плитка и чиста. Това е, което помня. Какво би могло да означава?

Интересното е, дали при предишните кризи сте се надявала на повторно сближаване и тези сънища да са били успокояващото послание? Кога забелязахте предиктивността им?  :blink:

;D Спокойната чиста вода символизира и чистота в отношенията и емоциите т.е. можеш да очакваш сближаване с човек, който ще ти помогне в реализацията на плановете ти. Това е като по-глобално тълкуване.
 Що се касае за отношенията с конкретния човек- потокът/ водата е била плитка т.е. това сдърпване е било незначително поне за един от вас. :blink:  На оправяне са нещата.  ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1927 -: Септември 07, 2012, 09:25:05 pm »

Интересното е, дали при предишните кризи сте се надявала на повторно сближаване и тези сънища да са били успокояващото послание? Кога забелязахте предиктивността им?  :blink:

;D Спокойната чиста вода символизира и чистота в отношенията и емоциите т.е. можеш да очакваш сближаване с човек, който ще ти помогне в реализацията на плановете ти. Това е като по-глобално тълкуване.
 Що се касае за отношенията с конкретния човек- потокът/ водата е била плитка т.е. това сдърпване е било незначително поне за един от вас. :blink:  На оправяне са нещата.  ;D

Честно казано никога не съм се надявала на оправяне на отношенията, поне не на съзнателно ниво. Сдърпването за мен си беше сериозно, може би при него е на изчакване. Но аз не мисля, че е възможно нещата да се наредят. Поне не по начина, по който аз искам, а вече не съм склонна на компромиси.
Това за водата много ми хареса :). В момента ми е много напечено покрай разни служебни дела. Това ми е много важно да се нареди и появата на подкрепа ще е чудесно!
Благодаря за тъкуванието!

« Отговор #1928 -: Септември 10, 2012, 06:13:17 am »
Здравейте,
Аз пък сънувах ка мачкам едни големи оси. Таман почнаха да се събуьдат и ислизат и аз с ярост ги изпомачках. Една не остана. Някакъв съвет.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1929 -: Септември 10, 2012, 09:51:37 am »
Uran, много ми харесва начинът ти на тълкуване.
Да те питам за един сън и аз?  :blink:

Според теб какво означава да сънуваш трапеза с починали близки?
Снощи сънувах как са храня на една маса с трима мои близки покойници - баба, дядо и майка ми.

Uran, сънят се повтори, така че вероятно е някакъв знак.

Този път само майка ми присъстваше, имаше и други хора (живи), но непознати.
Стояхме на празнична маса, отрупана с ястия, този път бяха месни, празнични гозби - смесени храни.
Май имаше и вино на масата, но най-ярък спомен имам за голяма купа с пунш... Странно, защо пък пунш? В него плуваха и парченца ароматни плодове - има такава испанска напитка, не си спомням наименованието й.

Майка ми седеше до мен и ми казваше да опитам от пунша, слагаше ми и храна в чинията, а на мен много не ми се ядеше, но си взех.

Преди това бяхме в някаква стая - "у дома", тя се прготваше и гримираше, а аз й казах "За какво пък се гримираш за болницата?". Тя не беше изобщо тъжна, обърна се и ми каза да се нагримирам и аз. Сещам се, че стоях пред огледалото и се гримирах занякъде, най-силно се отпечатаха в съзнанието ми миглите - слагах черна спирала и станаха много дълги и извити.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1930 -: Септември 10, 2012, 02:17:39 pm »
Uran, много ми харесва начинът ти на тълкуване.
Да те питам за един сън и аз?  :blink:

Според теб какво означава да сънуваш трапеза с починали близки?
Снощи сънувах как са храня на една маса с трима мои близки покойници - баба, дядо и майка ми.

Uran, сънят се повтори, така че вероятно е някакъв знак.

Този път само майка ми присъстваше, имаше и други хора (живи), но непознати.
Стояхме на празнична маса, отрупана с ястия, този път бяха месни, празнични гозби - смесени храни.
Май имаше и вино на масата, но най-ярък спомен имам за голяма купа с пунш... Странно, защо пък пунш? В него плуваха и парченца ароматни плодове - има такава испанска напитка, не си спомням наименованието й.

Майка ми седеше до мен и ми казваше да опитам от пунша, слагаше ми и храна в чинията, а на мен много не ми се ядеше, но си взех.

Преди това бяхме в някаква стая - "у дома", тя се прготваше и гримираше, а аз й казах "За какво пък се гримираш за болницата?". Тя не беше изобщо тъжна, обърна се и ми каза да се нагримирам и аз. Сещам се, че стоях пред огледалото и се гримирах занякъде, най-силно се отпечатаха в съзнанието ми миглите - слагах черна спирала и станаха много дълги и извити.

Лили, сънищата свързани с храна са много важни. Тя е от базовите нужди-свързана е с енергетиката ни. Изключвам в случая симолизирането и на познание или духовна храна.
Този сън е свързан с енергията на физическо ниво. Напоследък няма време за четене тук и не съм наясно с нещата край теб, НО ти как си? Всичко ли е наред с теб и край теб?
Огледалото може да се разглежда като разширение, удвояване- било на работа, ангажименти или нещо друго. Ако не си си намерила втора работа, може би ще изникне нещо.
п.п.Липсват ли ти в реала събирания от този род, в които да има уют, изобилие, споделеност? :blink:
п.п.п. Един малко нетактичен въпрос: Гладна ли си отиде от този свят майка ти? В смисъл- имаше ли проблеми с храненето?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1931 -: Септември 10, 2012, 04:07:23 pm »
Благодаря, Уран, за доста неща си права.

В реалния живот не ми липсват купони и шумни събирания, т.е. не изпитвам желание да участвам в такива, но липсва уют, сигурност и споделеност, човешко отношение.
Чувствам се като изцедена, много умора ми се натрупа и отегчение от всичко. Но стискам зъби и вървя напред, като робот.

Права си и за майка ми - гладна си отиде от тоя свят.  :(
След операцията не можеше да поема никаква твърда и готвена храна. Когато я изписаха и се прибра в къщи само за една вечер (тогава не знаех, че това е последната ни вечер заедно), не се чувстваше добре, имаше силни коремни болки и ме помоли за чаша мляко. Пожела ми никога не изпитвам болката, коята тя изпитва. Тогава не знаех, че това ще са последните й думи към мен, на следващия ден я приеха пак в болницата и там почина в резултат на перитонит (разкъсване на червата). Беше обявена грипна епидемия в цялата страна, болниците и училищата бяха затворени, не бях допусната в интензивното да я видя.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1932 -: Септември 12, 2012, 10:18:29 pm »
Добър вечер,от няколко дни мира не ми дава сън,какво ли значи,изобщо значи ли нещо

преди няколко дни сънувах,че на село с вуина ми правим лютеница ;),ясно виждах продуктите-много едри чушки,домати,лук,патладжани с много добро качество...докато тя се въртеше с гръб към мен,някаква бабка дойде до продуктите и си взе лук,остави дребни пари ,не и виждах лицето,но някакъв страх ме обхвана от нея,казах си това е баба ми,която почина,събрах си багажа и си тръгнах за дома бързичко,по средата на улицата в мъгла видях бял надгробен кръст,с черен надпис-на камъка седеше баба ми..и ме попита "Какво направиха майка ти и вуйчо ти с последната ми пенсия" викам си-с мъртви не е добре да се говори и понечих да я подмина,но в гръб тя ме попита същото,настоятелно-и аз и отговорих, че са я взели и са си я поделили,тя каза "да, да 406 лв и 16 ст,ама умрях преди да си ги взема" и си влезе в гроба :( ...Затичах се към вкъщи из мъглата и на вратата се блъснах в дядо,които ми се усмихна...Облечен в елегантен костюм бързаше за някъде,погледнах часовника и видях че е 8 без 10 вечерта...погледна ме и каза-отивам да си хвана автобуса,в 8 да се прибирам,идваш ли?Обхвана ме ужас,защото и в съня знаех,че тои е починал..."Не,аз ще хвана друг автобус"-отговарям и пазя спокойствие уж..."добре,аз ще те чакам на спирката "каза и се изгуби по пътя....влязох в двора и заварих майка и бившия ми съпруг да седят на  отсечено дърво,тъжни и сред мрак-какво седите тука питам,а те "Ами чакаме те,ама ти не идваш
В реалността и баба и дядо са покойници,лека им пръст и досега не ги бях сънувала,отидох при майка и попитах колко е била на баба последната пенсия...406,16 лв :'( мислите ли че има послание  този сън
Не се опитвай да ме сложиш в рамка,
да ме подредиш на рафтче с етикет,
аз не съм създадена по мярка,
аз съм сън, илюзия, сянка-
никога не съм била човек...

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #1933 -: Септември 13, 2012, 10:26:00 am »
Gaiiia, благодаря за обстойното тълкуване! Полезно ми е чуждото виждане по въпроса.  :blink:

Значи, първо, за съня като цяло - аз много често сънувам и съм свикнала да си разграничавам сънищата. Напоследък обаче съм в период в който почти не ги помня. Този конкретно е от важните, съдържа някаква информация. Винаги се усеща, когато сънят носи важна информация за сънуващия (също както е и при твоят сън)
Права си за сградата. Когато сънуваме къща/сграда в сън, тя обикновено символизира нашия вътрешен Аз, като всяка "стая" е определен аспект/част от нас самите. Нощта като цяло е символ на подсъзнателното (повечето ми сънища се развиват през нощта) Това, че угасям лампите вероятно говори че не искам да се разкривам, да съм на показ (тъй като и прозорците са големи, ако е светнато всички отсреща ще ме виждат. И в действителност не обичам вечерно време да ме виждат хората от отсрещни блокове)
Със сигурност сънят говори, че ще изляза от някаква трудност, самата сграда от която си тръгнах и фактът че като излязох навън се разсъмваше. Идването на утрото и на деня говорят за ново начало и т.н.т..

Наистина съм пазач на своето подсъзнание.. има логика - имайки в предвид съня. Всъщност аз няма какво да правя пред прозорците, затова се прибирам навътре в залата и сядам да гледам филм. Бях отишла за да видя какво става навън. Не мисля, че в случая се крия от своето Аз. Всъщност аз доста време останах в 'подсъзнанието' на своето Аз... така да се каже. Даже се учудвам, че не съм си тръгнала по-рано.. още при инцидента с призрака в отражението на лаптопа, това си е доста психиращо  ;D Интересното е че сънят звучи малко като кошмар, но аз не бях така уплашена. Относно циганина... може би и той е аспект от мен, не знам. Той беше в същото положение като мен, само че аз го хванах за ръката за да успокоя него. Защото очевидно бях по-спокойна и сигурна от него.

За 'полтъргайста' или 'призрака' с пицата... той не е агресивен. Онзи другия баш-психо и той не беше. Но това е най-плашещото от всичко. Тихите води са най-опасни. Поисках му пица.. защото ситуацията беше супер абсурдна.. следователно и реакцията ми, така го отразявам по някакъв начин и показвам че не ме е страх. Всъщност той беше на метър от мен, в самата зала. Просто беше застанал зад нещо като бюро/рецепция.
Цитат
вероятно е някаква фигура около теб, свързана с това, коеот те мъчи или стои пред теб, който ти много не забелязваш- (виждаш сянката му, отражението му, но не и него самия)
Това ми дава повод за размисъл, но за сега не се сещам за какво може да се отнася.

Цитат
Циганина до някъде го свързвам с мой приятел, но не съм сигурна. Може и да си права...
BTW, ако залата е подсъзнанието ми... то коридорите, етажите надолу и другите стаи ще са къде по-дълбоки дебри на подсъзнанието ми.... от там се чуват звуците, които явно са някакви сигнали, а и другия психопат влезе в някаква стая. В момента в който стигна края на коридора, точно преди да влезе в стаята ме погледна, това отново е някакъв сигнал, призив...предполагам.

Цитат
По- натам- нещо се случва около теб. Първо се криеш, но след това се изправяш и решаваш да не се страхуваш, а да  видиш какво се случва. Много добър знак според мен- изправяш се срещу страховете си.
Тук е точно така. Чак се учудвам от себе си... малко е като в тази част на хорър филмите, когато актрисата отива сама в тъмното, точно при убиеца и все едно казва 'ела вълчо, изяж ме' и всички които гледат филма си казват "Неееее... е как ще отиде там бе?!"  ;D
Цитат
Мъжът, който си видялала според мен са страховете ти и това, коеот те мъчи напоследък- той е странен, полугол, с психопатски поглед....цялото му описание и излъчване подкрепя това- но ти се изправяш срещу него. Той те поглежда, иска да го последваш- нямате физически контакт, но явно те плаши. Последвала си го до стая с лаптоп и филм- помниш ли сцената, която е течала тогава? Или нещо от филма, или нещо, което ти е направило впечатление в тази зала. Според мен е важно, той е искал да ти покаже нещо...
Да, може би си права, наистина иска да го последвам, да видя/разбера или открия нещо.. от дълбокото подсъзнание. Нямам идея защо го последвах.. та кой би го направил и защо...плашещо е. Не помня сцената от филма, дори не се загледах. Там не беше зала а самият коридор... дълъг, осветен от жълти лами... Аз стигнах някъде след средата на коридора.. малко по-нататък беше стаята в която влезе психото. Не исках да го срещам отново.

Цитат

Съвсем логично беше да избягам, или да си тръгна. Аз напуснах работата един вид, реших че няма смисъл да се тормозя и не си заслужава. Решетките бяха на долните етажи, по самите тераси, просто ми помогнаха да се спусна надолу. Бях на високо.
Пътечката и дърветата много си ми харесваха, самата площадка с новата кооперация беше много приятна. Самия момент беше много приятен, рано сутрин. Ами странно защо бях така облечена, просто хванах най-важните неща от сградата и изчезнах без да се замислям, че съм по нощница. Което забелязах по-късно. Имах не повече от 10 лева в себе си... а и бях в друг град. Търсих дреха, колкото да мога да се разхождам по улицата, мислех да си купя и къси панталонки, след бикините. За това си правех сметката и исках най-евтините.

Нямам идея от къде правиш асоциацията с развод. Аз не съм женена или обвързана. Може би става въпрос за символична раздяла. С нещо от миналото.
Всеки си има някои индивидуални символи. Важно е че сънят се развива в Бургас.. принципно е град, който посещавам понякога. Но го свързвам с мъже от миналото ми. Точно в края на съня, когато се разхождах полугола се сетих за един конкретен. Чудех се какво ли ще си помисли ако ме види така... Странно е че все още се сещам за него в някои сънища. Аз не изпитвам нищо към него поне от 2-3 години. Но явно нещо в самата ситуация с него не ми дава мира. Защото и друг път го сънувах, и му казах че още не съм му простила и забравила. (което съзнателно си мислех, че отдавна съм сторила)
Подобна на ситуацията с него се повтори по-късно с друг мъж, пак от там. Предполагам, че някакъв такъв въпрос засяга сънят. Аз нямам никакви проблеми и тревоги в живота си в момента. Единствено този тип ситуация ме тормозеше последно, може би има още нещо не доизяснено. Но мисля, че става въпрос конкретно за мен самата.

Не си ме отегчила въобще, беше ми интересно и ме накара да се замисля.  :blink:

Фрея, извинявай, че се включвам чак сега...

Като цяло много честно ние сами се заключваме в себе си и в подсъзнанието си с цел да търсим спокойнствие и да не се сблъскаме с нещо, което би мого да е много трудно за нас. Това се случва също и когато усещаме много интуитивно задаващо се важно събитие...Надявам се да си успяла да разбереш съня си, както и подксазките в него. Права си, че е бил важен, а и сънищата с хора по принцип са важни. Случва ли се нещо около теб в момента, което би могло да е свързано с този ти сън?

*

Gaiiia

• *
  • 195
« Отговор #1934 -: Септември 13, 2012, 10:44:19 am »
Цитат

Различни начини по които може да се развие ситуацията - Ти бягаш от него, огорчена и разочарована. Друга, ти пак бягаш, но той идва при теб. Трета сцена - той идва към теб, но е намесена и другата.
Но както казваш края на ситуацията е един.
Тези неща които си казвате и целия ви разговор, според мен трябва да се тълкува абсолютно буквално. Мисля че отразява точно ситуацията. А ти знаеш ли ги всички тези неща наяве и осъзнато? Като цяло наясно ли сте и двамата? Може би да, просто е неизказано наяве, а се знае.
А как си запомнила така точно толкова много от разговора ви, и то под формата на цитати?
И аз имам такива сънища с разговори, но не са чак толкова дълги репликите които помня като текст. В повечето случаи си спомняме какво е казано като информация, но не буквално като цитат.

Фрея,

Като цяло за мен, съня ми беше толкова странен, точно защото всичко беше до детайл- ясно, открояващо се, много истинско, много емоционално. Истината е, че според мен това наистина се случи, но в някаква паралелна вселена. Като ме питаш за репликите аз сега се сещам, че всичко беше така, с разликата, че ние не си движихме устните- гледахме се в очите и все едно репликите прехвърчаха от неговото съзнание в моето- без да има нужда да говорим видимо. Целия разговор в действителност според мен съществува между нас, но до сега никога не е бил изказван по този начин. По ред причини е имало загатване, но никога нищо такова. Съня имаше край, в живота сега аз се опитвам да сложа край и да започна наново, без него в живота ми...но вече не знам дали е възможно. Странното е, че този сън се случи точно в момента, в който аз бях на кръстопът- с или без него....не знам какво друго да кажа, като цяло отношенията ни са много изстрадани от моя страна...

*

Uran

• 6041
« Отговор #1935 -: Септември 13, 2012, 01:20:26 pm »
Добър вечер,от няколко дни мира не ми дава сън,какво ли значи,изобщо значи ли нещо

преди няколко дни сънувах,че на село с вуина ми правим лютеница ;),ясно виждах продуктите-много едри чушки,домати,лук,патладжани с много добро качество...докато тя се въртеше с гръб към мен,някаква бабка дойде до продуктите и си взе лук,остави дребни пари ,не и виждах лицето,но някакъв страх ме обхвана от нея,казах си това е баба ми,която почина,събрах си багажа и си тръгнах за дома бързичко,по средата на улицата в мъгла видях бял надгробен кръст,с черен надпис-на камъка седеше баба ми..и ме попита "Какво направиха майка ти и вуйчо ти с последната ми пенсия" викам си-с мъртви не е добре да се говори и понечих да я подмина,но в гръб тя ме попита същото,настоятелно-и аз и отговорих, че са я взели и са си я поделили,тя каза "да, да 406 лв и 16 ст,ама умрях преди да си ги взема" и си влезе в гроба :( ...Затичах се към вкъщи из мъглата и на вратата се блъснах в дядо,които ми се усмихна...Облечен в елегантен костюм бързаше за някъде,погледнах часовника и видях че е 8 без 10 вечерта...погледна ме и каза-отивам да си хвана автобуса,в 8 да се прибирам,идваш ли?Обхвана ме ужас,защото и в съня знаех,че тои е починал..."Не,аз ще хвана друг автобус"-отговарям и пазя спокойствие уж..."добре,аз ще те чакам на спирката "каза и се изгуби по пътя....влязох в двора и заварих майка и бившия ми съпруг да седят на  отсечено дърво,тъжни и сред мрак-какво седите тука питам,а те "Ами чакаме те,ама ти не идваш
В реалността и баба и дядо са покойници,лека им пръст и досега не ги бях сънувала,отидох при майка и попитах колко е била на баба последната пенсия...406,16 лв :'( мислите ли че има послание  този сън

Лукът предизвиква сълзене. Майка Ви и вуйчо Ви скърбяха ли дълго време или лесно превъзмогнаха загубата? Сънят ви ми говори да е второто, което не е осъдително особено при очаквана загуба. Вероятно е трябвало, част от тази сума да бъде похарчена за духа на мъртвия.

« Отговор #1936 -: Септември 13, 2012, 03:51:58 pm »
Тази нощ сънувах много ярък сън
Най-добрата ми приятелка от тийн годините, с която се скарахме лошо и от години не поддържаме връзка ми подари два парфюма, чак им усетих аромата насън и избрах единия и голяяям букет с цветя - червени, жълти, сини. Но ми го подари с някакво презрение, един вид "На и ми се махай от главата". Помня, че бяхме на някакви скали до морето и съня много ме натъжи.
Навремето два пъти спасих живота на това момиче и много ме нарани след това.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1937 -: Септември 13, 2012, 04:19:33 pm »
Тази нощ сънувах много ярък сън
Най-добрата ми приятелка от тийн годините, с която се скарахме лошо и от години не поддържаме връзка ми подари два парфюма, чак им усетих аромата насън и избрах единия и голяяям букет с цветя - червени, жълти, сини. Но ми го подари с някакво презрение, един вид "На и ми се махай от главата". Помня, че бяхме на някакви скали до морето и съня много ме натъжи.
Навремето два пъти спасих живота на това момиче и много ме нарани след това.

Парфюмът символизира необходимостта от изглаждане или изясняване на отношенията.
 Морето- емоциите.( Спомни си какво е било)
 Скалите- пропастите или препятсвията в междуличностните отношения.

Сънят си е показателен. Имаш необходимост от затваряне на тази страница, но преди да я затвориш- трябва да я прочетеш.  :blink:

« Отговор #1938 -: Септември 13, 2012, 04:33:53 pm »
Мерси, Уран :)
Бурно беше морето, сиво.
По принцип по натална карта видях, че имам точно такива уроци за живота си - да се науча да прекъсвам връзките.
Само ако знам, как да се науча на това, че много си напатих досега от това даване на втори шанс :'(

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #1939 -: Септември 13, 2012, 08:11:39 pm »
Сънувах, че поливам цветя в саксии. Водата/бистра/ се беше разляла на пода, имаше и малко пръст от цветята по пода. Знаете какво става като сложиш повече вода на цветята. Как да го тълкувам това?
ПС: А на следващата вечер сънувах, че пия вода/бистра/ от шише, не знам дали имат връзка двата съня заради водата.  :-\