Здравей Гост

Разтълкуване на сън!

• 3040 Отговора
  • 540214 Прегледи
*

Morena

• *
  • 199
Re: Разтълкуване на сън!
« Отговор #2100 -: Декември 10, 2012, 07:23:50 pm »
Сънувах една жена, явно беше гадателка, попитах я дали ще си намеря работа скоро / след НГ ще започвам работа/, тя ми отвърна ''не /тук ми стана гадно, дано не се обърка нещо с плануваната работа/, но ще започнеш бизнес със съпруга си, но... тук спря да говори и ме попита '' ти не го познаваш, нали? '' аз й отвърнах'' да, не го познавам''. После ми каза да седна на стол с гръб към нея, да си сложа ръцете на колената, казах ми една молитва, която не запомних , след това се събудих.  Как да го тълкувам, изглежда ми доста буквален. :-\

« Отговор #2101 -: Декември 12, 2012, 03:33:20 pm »
сънувах ,че съм във Виена,и правя снимки с телефона си-много добре се получаваха...гледах на дисплея някакви сгради-точно като тези ,които съм виждала на живо..много им се зарадвах...знаете ли с какво се свързват стари сгради и катедрали?Снимки?в съновниците има доста и различни тълкувания

« Отговор #2102 -: Декември 13, 2012, 03:53:48 pm »
Сънувах, че вървя по пътека из природата със сестра ми и приятеля ми, всичко около нас беше много красиво и зелено. Изведнъж пред нас изскочиха лъвове, поколебахме се за момент, след което се обърнахме и почнахме да бягаме. Аз изоставах.. усещах, че ще ме настигнат и реших да спра да бягам. Запазих спокойствие и изчаках лъвицата (или беше малко лъвче, не знам - без грива) да дойде при мен. В началото изглеждаше агресивна, но бързо се пооуспокои, завъртя се около мен и почна да си играе с ръката ми и да я хапе леко.. От няколко дни ми е в главата този сън, но нищо не ми идва наум..

« Отговор #2103 -: Декември 14, 2012, 11:26:14 pm »
Няма невъзможни неща, а и не е нужно да ти поиска някой прошка за да му простиш. Аз нямам в предвид че като му простиш, оправдаваш грешките.  Нито пък да го поставяш на пиедестал. Не става въпрос за това, а и няма как прошката да не даде резултат, защото тя е вътрешно състояние и не се отнася до него, а до теб. Ако като простиш на някой очакваш от него да се промени, това няма как да стане. Прошката е без очаквания, не е условие. Прошката няма как да навреди на хората. Според мен да простиш - означава ти да се освободиш и да се радваш на живота без да се тормозиш за другия и да го мислиш. Но в никакъв случай не означава да позволяваш на другия да ти навреди или да се възползва на теб, това той може и без да си му простила да го прави, така че вреда от прошката няма, само може да ти помогне. Докато от незачитането или отхвърлянето на някого има вреда, тогава цял живот ще негодуваш и ще си обиден и наранен, независимо че не срещаш човека или дори не е сред живите, защото и такива случаи има. Хора, които по цял живот си теглят негодуванието към някого, като някаква орисия и не си позволяват да бъдат щастливи и свободни.
Успех!

Фрея, сякаш тези постове отприщиха цяла поредица от събития...
Аз нямам проблем в себе си да простя и го правя за пореден път, но точно заради това трябва да стоим далеч един от друг - за да си останем така, а не да се въртим в един вечен кръговрат на обида - прошка - обида.

There's a little witch in every woman...

« Отговор #2104 -: Декември 16, 2012, 08:38:38 pm »
Сънувах, че вървя по пътека из природата със сестра ми и приятеля ми, всичко около нас беше много красиво и зелено. Изведнъж пред нас изскочиха лъвове, поколебахме се за момент, след което се обърнахме и почнахме да бягаме. Аз изоставах.. усещах, че ще ме настигнат и реших да спра да бягам. Запазих спокойствие и изчаках лъвицата (или беше малко лъвче, не знам - без грива) да дойде при мен. В началото изглеждаше агресивна, но бързо се пооуспокои, завъртя се около мен и почна да си играе с ръката ми и да я хапе леко.. От няколко дни ми е в главата този сън, но нищо не ми идва наум..

Ииии отново сънувах големи котки. Този път бяха лъв, тигър и леопард..  като домашни любимци?!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #2105 -: Декември 17, 2012, 09:07:49 pm »
Фрея, сякаш тези постове отприщиха цяла поредица от събития...
Аз нямам проблем в себе си да простя и го правя за пореден път, но точно заради това трябва да стоим далеч един от друг - за да си останем така, а не да се въртим в един вечен кръговрат на обида - прошка - обида.

Ами може и да си права.. това, че прощаваш не означава, че трябва да гласуваш доверие на някого, така че определени хора може да им простим и да ги приемем, но пък да не ги допускаме там, където смятаме, че не им е мястото и могат да се възползват от нас. Мисля, че всеки сам позволява дали да го обидят и наранят.. в определен смисъл, така че живота си е твой и от теб зависи. Но ти си наясно с твоя случай и си знаеш най-добре.

Преди няколко дни сънувах...
Първо се намирах в един град, който ми напомни на един приятел, който почина и последния път когато бях посетила този град, беше на погребението му, за това се сетих за него. После градът се смени на един друг, където беше вечер, гледах блоковете и улиците, всички блокове бяха еднакви... тези блокове имаха такава атмосфера и излъчване... не мога да го опиша, толкова много ми напомняха на един човек. Изпитвах много силно чувство на носталгия като ги гледах и всичко ми напомняше на него.

Не мога да си обясня този сън, в този човек бях влюбена преди 3-4 години и отдавна съм го забравила, поне от 2 насам, много рядко се сещам за него въобще. Някой има ли идеи, какво може да означава?

Freya, за мен този сън описва някакво твое вътрешно състояние и едва ли ще има непосредствено отражение в будния живот. Може да прозвучи шантаво, но като го чета, имам усещането, че ти, потъвайки дълбоко в себе си и спомените си, си намерила истинския си образ или това, което искаш бъдеш. Описанието ти започва с "Първо се намирах", после продължава с "после градът се смени".
Изграждаш нещо в себе си, нещо с "атмосфера и излъчване", но само ти си знаеш как. Като да събираш парчета от себе си и да ги преподреждаш, за да получиш нещо качествено ново. Много смелост и сила се иска за такова нещо.

Сега за моя сън. Всъщност, не помня съня, а нещо като видение преди напълно да се събудя. Гледах към остъклената врата към терасата и там беше лицето на Ванга, но някак си по-младо. Беше като направено от мека светлина. Отначало си помислих, че това е маска някаква, но очите и устните се движеха...
Какво ли може да означава?

Кирин, благодаря ти за поста и мнението! Получих просветление!  ;D Всъщност нещо, което и преди съм знаела, но може би не така съзнателно.
 Много добре познавам това чувство, което изпитах в съня. То е вътрешно усещане и е много силно. Трудно ми е да го опиша, но ми се случва понякога, най-вече когато слушам музика и се "потапям" в нея - като прилив на енергия, щастие и в същото време понякога е меланхолично/носталгично, сякаш напомня за нещо. Също подобно е, когато се връщам на място/град, където отдавна не съм била и ме връхлитат спомени и усещане. Понякога като съм слушала определени песни - са ми напомняли за конкретен човек, чувството е било толкова силно и завладяващо, че ме е карало да си мисля, че този човек наистина е бил много важен и значим за мен, едва ли не неповторим и само той ме е карал да се чувствам така. Сега осъзнавам, че това усещане идва от мен и съм аз самата :) И в случая със съня - сградите са моят собствен образ.

За твоя сън - не съм сигурна как да го тълкувам. Предполагам Ванга би символизирала - знание, мъдрост и нуждата ти от ориентир и напътствия. Може би страхове и тревоги от неизвестното и бъдещето? Мисля, че става въпрос за интуиция и прозрение, прозрения и възгледи за живота или ситуация, гледна точка. Някаква информация, чувства и мисли от подсъзнанието, които е трудно да достигнеш, но ти загатват за себе си.

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #2106 -: Декември 17, 2012, 11:37:05 pm »
Цял ден ми е кофти заради снощния сън. Първо сънувах, че крещя на баба си, ама толкова силно, че взех да си губя гласа. Карах й се затова, че не й пука за баща ми. После сънувах, че срещам две бивши приятелки, и там започнах да викам на едното момиче нещо от рода на '' защо ми се обаждаш след толкова години?", бях много ядосана. С тези две момиче се скарахме преди няколко години и оттогава не си говорим.

« Отговор #2107 -: Декември 19, 2012, 05:46:37 pm »
Цял ден ми е кофти заради снощния сън. Първо сънувах, че крещя на баба си, ама толкова силно, че взех да си губя гласа. Карах й се затова, че не й пука за баща ми. После сънувах, че срещам две бивши приятелки, и там започнах да викам на едното момиче нещо от рода на '' защо ми се обаждаш след толкова години?", бях много ядосана. С тези две момиче се скарахме преди няколко години и оттогава не си говорим.

Морена, мисля, че има нужда да кажеш или да изразиш нещо важно, но то сякаш остава незабелязано и нечуто от хората около теб. Затова в съня ти се налага да се караш на баба си, "че не й пука за баща ти". Помисли си отново за тези момичета в съня: за какво се скарахте, ти как се почувства, какво би им казала, ако сега имаш възможност да говориш с тях. Това ще ти даде представа с коя част от себе си "си се скарала".

Фрея, и аз получих нещо като просветление.  ;D
Винаги съм се възхищавала на дарбата на Ванга, но троснатото й държание ме е дразнело понякога. Все съм се чудела не е ли могла да бъде малко по-деликатна с хората. Точно тази деликатност е присъща на мен, но се хващам, че  всъщност това е липса на откровеност и в много случаи ми играе лоши шеги в отношенията с хората. Тази ми особеност много ясно взе да се откроява след като прописах в този форум. Има моменти, когато се чудя как да се изразя по-хлъзгаво, така че човекът отсреща да не се засегне, а много лесно ми се засягат хората, ако ги настъпя. Не знам какви са ми транзитите даже в момента, но в рождената карта имам квадрат на Меркурий и Нептун, като от своя страна Меркурий е в съвпад с Марс, който пък е в опозиция с Луната. Няма угодия с тези напрегнати аспекти и май ще спра да я търся.  :rolleyes:

« Отговор #2108 -: Януари 02, 2013, 06:35:38 pm »
Здравейте :)
Снощи сънувах един сън и ще помоля някой да ми помогне в тълкуването.
Сънувах, че аз и един мъж сме в болница и ще ни оперират и двамата от едно и също нещо. Операция на стомаха беше и при двамата, нещо подобно. Мъжът е някой, по когото съм много увлечена в реалността, но всичко ще си остане само увлечение по ред причини. Та двамата сме в болница и ни подготвят за операцията, има много процедури преди това, не помня всичко, което сънувах, но помня, че всичко беше много реално. Вече сме в операционната, слагат ни маски и на двамата, за да ни упоят. Той ме хваща за ръка, потъваме в упойката и се събуждам реално.

Интересно ми е какво значи. Би трябвало да съм уплашена, защото все пак сънувах болница, операция, а не съм. Сънят ме остави с хубаво чувство. Предполагам е заради увлечението ми по въпросния мъж. Не знам.
Някакви тълкувания?

*

Papy

• 4343
« Отговор #2109 -: Януари 03, 2013, 11:23:31 pm »
Сънувах какво има под черния плащ на смъртта-не е скелет. И не носеше коса.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #2110 -: Януари 04, 2013, 12:26:50 am »
Сподели, че ми стана интересно  ;D
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Papy

• 4343
« Отговор #2111 -: Януари 04, 2013, 09:25:16 am »
Дарт Вейдър? И носеше светещ меч?

Де да беше :)
Рядко сънувам кошмари, само ако съм заспала по гръб. Този път спях по корем, явно от преяждане ще да е било, но си беше класически кошмар-от тия, дето се събуждаш и не знаеш на кой свят си

« Отговор #2112 -: Януари 04, 2013, 05:42:38 pm »
 ;D те това по-страшно и от Вейдър, бря!
довечера аз ще сънувам кошмари!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2113 -: Януари 04, 2013, 06:11:02 pm »
Якоооо!

*

Papy

• 4343
« Отговор #2114 -: Януари 04, 2013, 07:07:58 pm »
Каква синхроничност-сготвих пиле :)

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2115 -: Януари 04, 2013, 07:45:00 pm »
Каква синхроничност-сготвих пиле :)

;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2116 -: Януари 06, 2013, 10:43:14 pm »
Откога се каня да разкажа един сън, но да не кажете сега да пестя пари за погребение.  ;D

Напоследък все по-често сънувам покойния ми дядо, от всички внуци аз му бях любимка и съм израснала при него и баба. Както и преди споделях, в сънищата той често ме води в някаква къща, която е построил или е започнал да строи за мен. Но последния път бяхме в двор с градина, той вървеше преди мен, после спря и ми посочи едно място, казвайки "Тук ще има къща за теб"... Погледнах и изведнъж установих, че парчето земя не е по-голямо от един гроб и е със същата форма.

Преди няколко дни отново го сънувах, бяхме в една позната градина. Само че половината дървета бяха изсъхнали и той смяташе да ги изкоренява. Отпред, отвъд оградата имаше жив плет от къпини - толкова се бяха разрастнали, че и тях беше решил да ги кастри. Аз стоях и ми беше жал, изпитвах смесени чувства - еуфория от познато място и тъга, че нещо сякаш си отива...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2117 -: Януари 06, 2013, 10:58:34 pm »
Подобни сънища с моя дядо имах аз, преди голямо сътресение в живота ми, което ме пречисти.

Според мен, дядо ти иска да продължиш напред. Направи си равносметка, какво те тегли назад и те погребва, един вид.

Не съм експерт, това е първосигналната ми реакция като прочетох за сънищата ти.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2118 -: Януари 06, 2013, 11:03:50 pm »
Подобни сънища с моя дядо имах аз, преди голямо сътресение в живота ми, което ме пречисти.

Според мен, дядо ти иска да продължиш напред. Направи си равносметка, какво те тегли назад и те погребва, един вид.

Всички сътресения отминаха, но вече нищо по-значимо с негативен оттенък не може да ми се случи. Загубих всичко, оттук нататък мога да загубя само себе си.

Но второто ти изречение ме накара да се замисля - струва ми се, че тук е разковничето. За да продължа напред, трябва да "изкореня" една лъжа, т.е. източника, от който тя непрекъснато извира.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2119 -: Януари 06, 2013, 11:41:54 pm »

Всички сътресения отминаха, но вече нищо по-значимо с негативен оттенък не може да ми се случи. Загубих всичко, оттук нататък мога да загубя само себе си.

Съжалявам да чуя, че си имала тежки моменти. Но щом си загубила всичко, сега е момента да започнеш живота си наново, на чисто.
Бих добавила и далече-далече. Но това е лично виждане.