Здравей Гост

Стил

• 248 Отговора
  • 35449 Прегледи
Re: Стил
« Отговор #120 -: Декември 19, 2013, 03:21:09 pm »
Аз спокойно бих се появила на парти в този тоалет без да се притеснявам, че е помпозен. В гръдната обиколка само нямаше да се вместим някакси :rolleyes:

« Отговор #121 -: Декември 19, 2013, 04:27:41 pm »
Тези снимки до една ги харесвам Сънмуун, за последната от тях бих казала, че е точно "мой стил". Луна и Венера в Козирог. Обичам качеството, което не крещи. За да ми хареса нещо трябва да има доза артистичност и ексцентричност, но по-скоро загатнати отколкото натрапващи се, иначе ми простее. Харесвам само естествени материи и истински бижута. Пластмаси, изкуствени кожи и синтетични материи не са за мен. Освен това дрехата трябва да има конструкция, тоест линия.

Тези, които съм пуснала, не съм сигурна дали са напълно естествени. В първата мисля, че има тафета и органза, но не зная дали са естествени или изкуствени. Много от големите дизайнери не се притесняват да използват синтетика, даже и в бижутерията се ползва кубичен цирконий, създаден в лаборатория.

Впрочем, дизайнерите, които стоят зад последната снимка и двамата са зодия Козирог :P . Трябва да им направя по една карта.

Тоалета от страницата на Attavanti, също е много готин, особено цветово.

« Отговор #122 -: Декември 20, 2013, 06:56:46 am »
Тези снимки до една ги харесвам Сънмуун, за последната от тях бих казала, че е точно "мой стил". Луна и Венера в Козирог. Обичам качеството, което не крещи. За да ми хареса нещо трябва да има доза артистичност и ексцентричност, но по-скоро загатнати отколкото натрапващи се, иначе ми простее. Харесвам само естествени материи и истински бижута. Пластмаси, изкуствени кожи и синтетични материи не са за мен. Освен това дрехата трябва да има конструкция, тоест линия.

Тези, които съм пуснала, не съм сигурна дали са напълно естествени. В първата мисля, че има тафета и органза, но не зная дали са естествени или изкуствени. Много от големите дизайнери не се притесняват да използват синтетика, даже и в бижутерията се ползва кубичен цирконий, създаден в лаборатория.

Впрочем, дизайнерите, които стоят зад последната снимка и двамата са зодия Козирог :P . Трябва да им направя по една карта.

Тоалета от страницата на Attavanti, също е много готин, особено цветово.

Нарочно ще се разпростра в размисли, защото аз съм доста типичен пример на козирожкия стил и начин на разсъждаване по отношение на красотата. Луна и Венера в Козирог. Все пак Слънце в Стрелец. Ето сега :

Всъщност и аз нося цирконий. След като си изгубих едното диамантче на пръстена и при мисълта, че пак може да се случи си сложих цирконий  и така ми е мирна главата. :blink: Цирконият не може да се различи с просто око от диаманта и следователно е също толкова добър от естетична гледна точка. Другото е въпрос на инвестиция, не на естетика. Не исках да кажа, че съм се заинатила като муле по отношение на материите, човек не трябва да е тесногръд. Но винаги се стремя към естественото, когато мога да си го позволя. Вълната и памукът дишат, затова гледам да има поне процент от тях в облеклото, което купувам. Не че вече няма на пазара добри материи от изкуствени материали.

Вкъщи не слагам картини, купени от магазини за сувенири. Не защото снобея, а защото наистина не ги харесвам. В дома ми има  оригинали, рисувани с масло. Но може да ви изненада, че не помня имената на авторите им. Не робувам на имена. Имам и две, купени от чужди галерии, рисувани преди век, със сертификат. За мен е важно картината да ми доставя удоволствие, нищо друго. Имам например и картина, рисувана от неизвестно десетгодишно момиченце, тя ми е  една от любимите. Спасих я от дъжда и вятъра, беше изложена в един двор, сложих и рамка и си ми стои на видно място в спалнята. Имам скулптурна фигура, купена от битак, много скъпа беше, нямам идея кой е авторът. Нека уточня, че не съм богата. Просто ще дам пари по-скоро за картини, отколкото за ядене и пиене. Красотата ми е необходима! Събирам я през годините, не я купувам на килограм и с лека ръка. 

Наскоро си купих евтини боти от изкуствена кожа от някакъв китайски или арабски магазин. Толкова удобен ток не бях носила отдавна. Затова направих компромис, защото мога цял ден да се нося на тях без умора. След сезона не ми пука дали ще ги хвърля. Обаче всеки път като погледна кожата, не ми доставя същото удоволствие, няма луксозния лъскав вид на качествената естествена кожа. Сега от два дни сърфирам в Амазон да намеря естествена кожа високи ботуши (краката ми са трудни за обуване). Търся нещо качествено на добра цена. Отделям много врема за проучване. Вече обиколих  някои местни магазини, както и онлайн магазини на български производители и се отказах от идеята да купувам български ботуши. Красиви са, повечето имат качеството на европейските по отношение на материалите, но нямат удобството при носене. Нямат и разнообразието от ширини на ходилото и прасеца, както и половинки номера. Не се превземам, искам да купя български ботуши, защото ще дам стотина лева, а не двеста - триста за същия  ефект. Но не искам да правя компромис с удобството. Та така, точно както е писано в книгите Козирогът не обича евтино. Изгодното е друг въпрос. Аз лично винаги ще купя най-доброто, което мога да си позволя, но се отвращавам от вида "я виж колко пари имам".

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #123 -: Декември 20, 2013, 07:59:26 am »
Аз също съм такава - много време проучвам какво да купя, като купувам най-скъпото, което мога да си позволя, ако "хвана" някакво намаление добре - пазарувам основно по интернет, големите западни онлайн магазини постоянно имат промоции. Интернета това ме улеснява - голям избор от марки с качество, възможност за намаления, едно нещо го обмислям много време и го преценявам. Това не знам от коя позиция в хороскопа ми е - няма нищо козирожко, по-скоро от това, че втори дом е в дева - имам някакво чувство за пестеливост като пазарувам, което странно се съчетава с лъвския асцедент и овенската венера, които са си по пръскането на пари.

« Отговор #124 -: Декември 20, 2013, 10:51:12 am »
Всички жени май обичаме намаления, нека се обади тази, която не обича и да си съобщи Луната и прочее.

Междувременно си намерих ботуши, тридневното упорито търсене даде резултат - естетика, качество и цена са съчетани, сигурна съм, че и удобство, защото намерих Кларкс до коляното за 180 лв. с доставката, класически елегантен модел със среден ток, подходящ за рокли и поли, каквато беше идеята и на всичко отгоре за широко ходило и с моя номер.
Може да изглежда скъпо, но за Кларкс не е, а ще изкарат години.

Дано и вие да си намерите нещо, с което да се зарадвате за Коледа. Бързайте докато Венера не е тръгнала ретроградна.
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 11:00:23 am от Ropotamo »

« Отговор #125 -: Декември 20, 2013, 11:00:43 am »
Не знам при жените как е, но най мразя намеленията!!! Предпочитам, ако съм клиент на заведение магазин и тн да ми дадат карта с намаление само за мен...имам такива...най се гордея с картата ми от "Текила"..:)))
Намаленията ми се виждат някак си гадни в смисъл абе вземи го щот няма кой да го купи...
Това важи само и единствено за стоки които мога да си позволя, иначе всеки чака намаления нормално..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #126 -: Декември 20, 2013, 11:14:46 am »
Тъкмо вчера гледах "Щитът" - епизодът, в който две полицайки и съпруга на полицай тайно отидоха да се снабдят със изключително качествени реплики на маркови стоки на ниски цени. Разбира се чантите - реплики бяха нелегално внесени, продавани на тайно място, където се влиза с парола. Полицайките се възползваха се от информацията получена по служебен път и бързаха да се снабдят с евтини качествени стоки, защото знаеха, че на следващия ден предстои нелегалният магазин да бъде затворен и стоката конфискувана при акция на полицията.  Това е малка смешка в иначе страхотния сериал, която много добре характеризира женската психика, дори когато жените са полицайки.  Мъжете едва ли ще го разберат и точно затова стана дума в епизода.
« Последна редакция: Декември 20, 2013, 12:35:37 pm от Ropotamo »

« Отговор #127 -: Декември 20, 2013, 11:22:12 am »
Мен марките изобщо не ме впечатляват и никога не са ми били слабо място. За мен това са излишно изхарчени пари и един вид спомагане за монополизма на някои предприятия на пазара. А мразя монополисти и изкуствено надути цени.  :angry: Впечатлява ме качеството и нищо друго.
Стана въпрос и за естествената кожа нещо - не нося такава, имам само едни ръкавици, които са ми подарък, но даже се гнуся от тях. Като цяло, гнусни са ми такива продукти от естествена кожа, както и всичко, което произхожда от умрели животни. И кожите, и месото пипам само с два пръста, а за месото, дори да е било в пликче, после си мия ръцете по-старателно от всякога.  ;D

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #128 -: Декември 20, 2013, 11:27:56 am »
Не знам при жените как е, но най мразя намеленията!!! Предпочитам, ако съм клиент на заведение магазин и тн да ми дадат карта с намаление само за мен...имам такива...най се гордея с картата ми от "Текила"..:)))
Намаленията ми се виждат някак си гадни в смисъл абе вземи го щот няма кой да го купи...
Това важи само и единствено за стоки които мога да си позволя, иначе всеки чака намаления нормално..:)

И аз мразя тези тълпи по намаленията, отвратих се преди време, когато Масимо Дюти беше заприличал на магазин втора употреба - купчини нахвърляни дрехи, хората ровят...ужас. Тогава забърсах случайно една рокля 100 % естествена коприна, много хубава, към която "приших" ботуши Патриция Пепе и пак нямам мерак да я нося :-\

« Отговор #129 -: Декември 20, 2013, 11:29:40 am »

И аз мразя тези тълпи по намаленията, отвратих се преди време, когато Масимо Дюти беше заприличал на магазин втора употреба - купчини нахвърляни дрехи, хората ровят...ужас. Тогава забърсах случайно една рокля 100 % естествена коприна, много хубава, към която "приших" ботуши Патриция Пепе и пак нямам мерак да я нося :-\

Аз затова пазарувам в интернет.

Пропусна да си пишеш астрологичните данни Сладурке.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #130 -: Декември 20, 2013, 11:45:11 am »
Горе съм ги написала ;)

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #131 -: Декември 21, 2013, 09:01:17 am »
Не знам кой, но мисля обеците са важни за стила на жената? Странно ми се вижда някоя да сложи на ушите си китайско менте...Пак казвам, според мен не става дума за пари...

Аз пък не нося обеци, като съм била малка много съм плакала и са ми ги махнали, следователно дупките са се запушили... Никога не съм се заглеждала по обеци, иначе нося бижута  :lol:

ОБОЖАВАМ НАМАЛЕНИЯ! Не мога да дочакам да отида в Англия на тяхните Коледни намаления, защото там ги има, тук не.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

« Отговор #132 -: Декември 21, 2013, 09:35:54 am »
Не знам кой, но мисля обеците са важни за стила на жената? Странно ми се вижда някоя да сложи на ушите си китайско менте...Пак казвам, според мен не става дума за пари...

Аз пък не нося обеци, като съм била малка много съм плакала и са ми ги махнали, следователно дупките са се запушили... Никога не съм се заглеждала по обеци, иначе нося бижута  :lol:

ОБОЖАВАМ НАМАЛЕНИЯ! Не мога да дочакам да отида в Англия на тяхните Коледни намаления, защото там ги има, тук не.
Краби,може да не сме в Англия ама пак си пазаруваме от английски сайтове. Луда съм по Спортс Директа и по И бея..Дано не се приеме като реклама.Харесала съм си страхотен бански,ама наистина супер як и нестандартен модел за 3 паунда...Не знам защо,но гледам банските тия дни.Ще си поръчам 2 модела,също и някакви чехли и пареота и плажна чанта.Искам да съм много стилна на плажа.Леле...това е лудост! Да купуваш бански в разгара на зимата  :rolf:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #133 -: Декември 21, 2013, 09:42:45 am »
АМи може д аплануваш зимата на някой остров да си в тропиците или Бразил, сега там е истинско лято..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #134 -: Декември 21, 2013, 12:29:44 pm »
Аууу сънмуун, дългата рокля в топло кафеникаво и сиво мнооого ми хареса  :blink: Определено бих я носила лятото, само че с ниски сандали и то като ежедневен стил. Много харесвам точно такъв тип изрязано деколте без презрамки и дълги свободни рокли/поли, много добре стоят и ме правят по-стройна.. иначе останалите никога не бих помислила да ги облека даже  ;D

Но като гледам дизайнера, тази рокля ще струва едно 500лв, които никога не бих ги дала за нещо такова. Струва ми се направо неестествено..
« Последна редакция: Декември 21, 2013, 12:35:19 pm от Freya »

« Отговор #135 -: Декември 21, 2013, 12:33:49 pm »
Ами не можеш да си позволиш,за да дадеш толкова за рокля или нямаш приятел с такива възможности, заради това...Не го казвам за да се обидиш

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Декември 21, 2013, 12:35:41 pm »
Роклята е много хубава, но горната й част е подходяща за дами с тесен гръден кош и по-голям бюст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #137 -: Декември 21, 2013, 12:48:41 pm »
Ами не можеш да си позволиш,за да дадеш толкова за рокля или нямаш приятел с такива възможности, заради това...Не го казвам за да се обидиш

Не се обиждам.. и не е заради това ;).. не ме е яд че ги нямам, защото дори да ги имах ей така за харчене пак нямаше да ги дам за една ежедневна рокля, която ще нося лятото от време на време, неестествено е за мен да се дадат толкова пари за един плат, макар и с хубав дизайн и си е направо подигравка. Как пък въобще ти хрумна за приятел да ми я купува.. да не съм някоя кифла, че да ме купи с рокля за 500лв...  ако ще ми купува подарък за 500, то той няма да е рокля, а нещо съществено. Най-много 150лв съм давала за рокля и пак ми се струва скъпо и малко ме е яд..

Роклята е много хубава, но горната й част е подходяща за дами с тесен гръден кош и по-голям бюст.

Не знам.. аз много нося рокли и потници с точно такава горна част и нямам голям бюст.. доста добре ми стоят, според мен точно на малък бюст стоят добре и елегантно и мисля, че и на модела от снимката стои хубавоо.

« Отговор #138 -: Декември 21, 2013, 12:51:08 pm »
Фрея имаш ли проблем с мъжете? Не се ебавам или подигравам...Ти си отговори на въпроса..:0
Според мен си около 30 работеща жена, която сама се бори и няма време за личен живот...Напоследък гледам е масово...Не е хубаво, губи се емоцията и романтиката дори. Няма СТИЛ в това

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #139 -: Декември 21, 2013, 01:07:56 pm »
хахахаха... работя разбира се, на 27 съм и личния ми живот/любовта и партньорите са по важни за мен от работата, всъщност за мен тези неща са може би най-важни от всичко  :blink: Любовта е движеща сила в живота ми... Проблеми с партньорите кой няма..
Мисля, че си вадиш грешни заключения.. за мен това са определен тип хора.. да купиш на приятелката си рокля за 500лв в повечето случаи би означавало че са на разменни начала - любов/секс срещу пари/подаръци... кой нормален човек би купил на приятелката си парцалки за 500...  аз лично не бих го позволила, да ми купи нещо толкова преходно и не стойностно за толкова пари, освен ако баща му не е милионер..

И не изпитвам нужда да се боря/отстоявам сама, ако може партньора ми да ме подкрепя в това отношение би било чудесно  :blink: Надявам се да съм ти отговорила на питанката