Тези снимки до една ги харесвам Сънмуун, за последната от тях бих казала, че е точно "мой стил". Луна и Венера в Козирог. Обичам качеството, което не крещи. За да ми хареса нещо трябва да има доза артистичност и ексцентричност, но по-скоро загатнати отколкото натрапващи се, иначе ми простее. Харесвам само естествени материи и истински бижута. Пластмаси, изкуствени кожи и синтетични материи не са за мен. Освен това дрехата трябва да има конструкция, тоест линия.
Тези, които съм пуснала, не съм сигурна дали са напълно естествени. В първата мисля, че има тафета и органза, но не зная дали са естествени или изкуствени. Много от големите дизайнери не се притесняват да използват синтетика, даже и в бижутерията се ползва кубичен цирконий, създаден в лаборатория.
Впрочем, дизайнерите, които стоят зад последната снимка и двамата са зодия Козирог
. Трябва да им направя по една карта.
Тоалета от страницата на Attavanti, също е много готин, особено цветово.
Нарочно ще се разпростра в размисли, защото аз съм доста типичен пример на козирожкия стил и начин на разсъждаване по отношение на красотата. Луна и Венера в Козирог. Все пак Слънце в Стрелец. Ето сега :
Всъщност и аз нося цирконий. След като си изгубих едното диамантче на пръстена и при мисълта, че пак може да се случи си сложих цирконий и така ми е мирна главата. :blink: Цирконият не може да се различи с просто око от диаманта и следователно е също толкова добър от естетична гледна точка. Другото е въпрос на инвестиция, не на естетика. Не исках да кажа, че съм се заинатила като муле по отношение на материите, човек не трябва да е тесногръд. Но винаги се стремя към естественото, когато мога да си го позволя. Вълната и памукът дишат, затова гледам да има поне процент от тях в облеклото, което купувам. Не че вече няма на пазара добри материи от изкуствени материали.
Вкъщи не слагам картини, купени от магазини за сувенири. Не защото снобея, а защото наистина не ги харесвам. В дома ми има оригинали, рисувани с масло. Но може да ви изненада, че не помня имената на авторите им. Не робувам на имена. Имам и две, купени от чужди галерии, рисувани преди век, със сертификат. За мен е важно картината да ми доставя удоволствие, нищо друго. Имам например и картина, рисувана от неизвестно десетгодишно момиченце, тя ми е една от любимите. Спасих я от дъжда и вятъра, беше изложена в един двор, сложих и рамка и си ми стои на видно място в спалнята. Имам скулптурна фигура, купена от битак, много скъпа беше, нямам идея кой е авторът. Нека уточня, че не съм богата. Просто ще дам пари по-скоро за картини, отколкото за ядене и пиене. Красотата ми е необходима! Събирам я през годините, не я купувам на килограм и с лека ръка.
Наскоро си купих евтини боти от изкуствена кожа от някакъв китайски или арабски магазин. Толкова удобен ток не бях носила отдавна. Затова направих компромис, защото мога цял ден да се нося на тях без умора. След сезона не ми пука дали ще ги хвърля. Обаче всеки път като погледна кожата, не ми доставя същото удоволствие, няма луксозния лъскав вид на качествената естествена кожа. Сега от два дни сърфирам в Амазон да намеря естествена кожа високи ботуши (краката ми са трудни за обуване). Търся нещо качествено на добра цена. Отделям много врема за проучване. Вече обиколих някои местни магазини, както и онлайн магазини на български производители и се отказах от идеята да купувам български ботуши. Красиви са, повечето имат качеството на европейските по отношение на материалите, но нямат удобството при носене. Нямат и разнообразието от ширини на ходилото и прасеца, както и половинки номера. Не се превземам, искам да купя български ботуши, защото ще дам стотина лева, а не двеста - триста за същия ефект. Но не искам да правя компромис с удобството. Та така, точно както е писано в книгите Козирогът не обича евтино. Изгодното е друг въпрос. Аз лично винаги ще купя най-доброто, което мога да си позволя, но се отвращавам от вида "я виж колко пари имам".