Здравей Гост

Любов,брак,деца

• 61 Отговора
  • 10105 Прегледи
*

Vanila

• *
  • 385
Re: Любов,брак,деца
« Отговор #40 -: Декември 19, 2013, 07:56:26 am »
Като гледам ~ доста колеги юристи се събрахме във форума  :blink:

Успех в избора на поприще на авторката.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #41 -: Декември 19, 2013, 08:16:51 am »
Май темата е за любов, брак и деца...Ама гледам на правен форум сте го обърнали...хахахахаха...Лошо няма...:) Аз познавам юристи при това доста добри, но не познавам добър юрист да не пие..:) Според мен започни да пиеш и така ще ти се наредят нещата..:)
А след като си на около 20 години, гледай да се наживееш докато учиш, нещата се нареждат с времето...Успех..:)))
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #42 -: Декември 19, 2013, 08:17:38 am »
Можем да отворим тема - показатели за професия юрист  ;D
Ще ни се смеят другите. Веднъж бяхме на един семинар и проф. Андрей Пантев каза на един настоящ депутат: Ей, ....., вие, юристите, като кажете "аз, като юрист,..." и сякаш оргазъм получавате"  ;D

Виж, Нерил е прав.... най-добрите купони са на юристи и медици.....
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #43 -: Декември 19, 2013, 08:26:01 am »
Ами няма да дам акъл на момичето за лошо...:)
На 20 години искате да я направите бабичка по мисъл, да се гърби над книгите...Не знам, на някой да му е донесло добро това, но не значи да мързелува и не знае нищо.
В университета имаше една пълна отличничка и седеше до мен, та тя се надяваше, че като учи ще сполучи...Ами сполучи касиерка е в една банка
Според мен за професия юрист, във всичките и форми адвокат, нотариус, юрист консулт, трябва харизма..ама никой не гледа астро фактите за харизмата...:0
ЯЯ преди един мой френд имаше проблеми със закона и ходи при всякакви адвокати, но батко ти ( АЗ) реших целият му проблем...Даже на ниво заместник прокурор на Сф по наказателни дела се оказа, че не знае къде да гледа...:)))
Не е нужно да кълвеш книгите, а да знаеш къде да търсиш..:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #44 -: Декември 19, 2013, 08:30:31 am »
Можем да отворим тема - показатели за професия юрист  ;D

Мислила съм го: определено Юпитер по знак, дом и аспекти е важен; също и Сатурн.
Юпитер като сигнификатор на висшето образование по принцип, в частност - право.
Класически пример - Юпитер в 7-ми или 9-ти дом.

Сатурн - като възможност на натива да реализира заложеното в картата си  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Yaya

• 2265
« Отговор #45 -: Декември 19, 2013, 08:48:32 am »
Темата е друга  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #46 -: Декември 19, 2013, 01:08:18 pm »
Аз съм забелязала, от каквото съм видяла, от карти на юристи, дори и мои преподаватели, че често има Стрелци и Скорпиони или някакви такива акценти. Склонна съм да мисля, че и двете планети - Юпитер и Сатурн, отговарят и управляват правото, но принципа на свободно договаряне, примерно, е по-скоро Юпитериански, юпитериански са и правните дисциплини, в който той е господстващ, и обратното - Сатурн отговаря за принципа власт-подчинение и всички дисциплини, в които той господства.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #47 -: Декември 19, 2013, 02:07:49 pm »
Най-малко обичам да ме засягат на право. Някой да не оценя труда, който съм положила да стигна до там, докъдето съм стигнала. Заради тежкото кандидатстуденско време - по мое време беше тежко; заради тежките сесии; заради нервите да се наложиш в една откровено мъжка професия, заради мъките да обориш съдия-мъж в зала; заради заплахите, които съм получавала, защитавайки фирмата, която представлявам....

Еднакво с това бих се обидила, ако някой сбърка да ми каже, че съм тъпа. Не би ме засегнало, ако ми каже грозна.

Но да ме омаловажават, да ми казват, че без цел и посока се върви еднакво успешно като пътя, който изминаваш с цел и посока - ето, това вече смятам за недопустимо.

Най-малкото защото за всеки важните неща в жинота са различни. И когато някой е ходил да бере ягоди в Англия или е пил по барове с колеги, аз съм учила - защото така съм си преценила, че е правилно за мен.
Който може, да го постигне по другия начин.
ААА ма ха! :angry:
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 02:12:33 pm от Yaya »

А Шопенхауер

« Отговор #48 -: Декември 19, 2013, 02:10:59 pm »
ЯЯ кой нареди така здраво?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #49 -: Декември 19, 2013, 02:16:46 pm »
Няма да влизам в ненужна полемика.

Само ще кажа, че от право и медицина всеки си мисли, че разбира.

Затова хората си мислят, че при юрист се ходи, когато вече има проблем за "оправяне", а не когато е нужно да се извършат действията по начин, който не предпоставя възникването на последващи обструкции.
Сигурно заради това и хората се лекуват самоинициативно с антибиотици...

А Шопенхауер

« Отговор #50 -: Декември 19, 2013, 02:18:34 pm »
Няма да влизам в ненужна полемика.

Само ще кажа, че от право и медицина всеки си мисли, че разбира.

Затова хората си мислят, че при юрист се ходи, когато вече има проблем за "оправяне", а не когато е нужно да се извършат действията по начин, който не предпоставя възникването на последващи обструкции.
Сигурно заради това и хората се лекуват самоинициативно с антибиотици...
Ами не е нужно кой го иска, но кой нареди така със сърце не знам...Аз писах в тази тема хващал съм юристи които не мислят...Заради едни такива тъпаци, мой приятел щеше да изпусне шанс за много добра работа, а казуса бе супер лесен...:)

« Отговор #51 -: Декември 19, 2013, 03:22:30 pm »
Тъндър, знам че се учи много по специалността, но тези 2400страници на месец,които сигурно се учат наизуст - как не сте психясали не знам. Относно канторите, не може ли човек да си отвори собствена кантора,където да работи самостоятелно? От 40-50 адвоката накуп,човек като избере един или най-добрия/прочул се като такъв/ другите са ненужни. Така че, според мен е по-добре да се работи самостоятелно.

2400 страници за 30 дни, са по 80 страници на ден. Има хора, които четат повече от това, за собствено удоволствие ;) .

Прави ми впечатление, че много лесно се плашиш и колебаеш. Пак поглеждам картата ти и виждам следното, опозиция между Марс, и Сатурн. Това показва конфликт между желанията и чувството за отговорност. Трябва да си по-дисциплинирана и по-уверена. Аспекта показва, че се чувстваш застрашена от чуждата компетентност. То даже си личи от фразата ти, "Другите са ненужни". Ами не, напротив. Не всички се насочват към един юрист. Ако един зъболекар е добър и всички се насочват към него, ще може ли той да приеме всеки клиент ? И най-вече, всеки клиент ще може ли да си позволи най-добрият в сферата ;) ?

Имаш и квадрат между Слънцето, и Юпитер. Отново липса на търпение, постоянство, самодисциплина. Първо трябва да определиш своите намерения и цели, а после, да пристъпиш към изпълнението, стъпка по стъпка, защото нали знаеш, който бърза, бавно стига.

« Отговор #52 -: Декември 19, 2013, 03:41:43 pm »
Сънмуун - така е, бързо губя търпение. Искам да съм най-добрата в това,което правя, а когато не се получава се отказвам и чувствам една апатия...  Не харесвам средното ниво, искам винаги да съм на върха.

Някой правил ли си е карта в astro7.org? Току що си направих и не мога да разбера - защо картата е различна от тази,която постнах тук. В кой сайт според вас информацията е по-точна?
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 03:47:09 pm от Sunshine_ »

« Отговор #53 -: Декември 19, 2013, 03:45:48 pm »
Тъндър, знам че се учи много по специалността, но тези 2400страници на месец,които сигурно се учат наизуст - как не сте психясали не знам. Относно канторите, не може ли човек да си отвори собствена кантора,където да работи самостоятелно? От 40-50 адвоката накуп,човек като избере един или най-добрия/прочул се като такъв/ другите са ненужни. Така че, според мен е по-добре да се работи самостоятелно.

2400 страници за 30 дни, са по 80 страници на ден. Има хора, които четат повече от това, за собствено удоволствие ;) .

Не че съм против окуражаването на младите, но нали се сещаш, че има огромна разлика в това да прочетеш 80 страници художествена литература на ден за цветята, небето и красивата лейди и 80 страници, в която всяка втора дума е терминология и всеки втори параграф трябва да може да се цитира почти дословно, защото всяка дума, която се сложи не на място, коренно променя значението му?  :unsure:

« Отговор #54 -: Декември 19, 2013, 03:50:21 pm »
Е вие на това момиче му разгонихте фамилията. Мацко не ги слушаи и си гледаи живота, след като те влече право запиши, не знам някой да е започнал висше дори и право, колкото и трудно да е и да не го е завършил. А за напред никой не знае какво те чака..Успех ти пожелавам и не се връзваи...Прави каквото ти иска душата

« Отговор #55 -: Декември 19, 2013, 04:01:29 pm »
Ха, Нерил - мерси за окуражението. То напоследък стана модерно заяждането по форумите,така че нищо ново не чета. Човек ще сподели/потърси решение на проблем,а другите ще му намерят още 100  ;D
Действаи смело и като станеш известна адвокатка да си спомниш за мен, не че си ме виждала де...на колко години си ти?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #56 -: Декември 19, 2013, 04:16:12 pm »

Не че съм против окуражаването на младите, но нали се сещаш, че има огромна разлика в това да прочетеш 80 страници художествена литература на ден за цветята, небето и красивата лейди и 80 страници, в която всяка втора дума е терминология и всеки втори параграф трябва да може да се цитира почти дословно, защото всяка дума, която се сложи не на място, коренно променя значението му?  :unsure:

Това не е съвсем така. Всяка норма си има своята особеност, над която следва да акцентираш. При правоприлагането тази особеност се научава. Не е нужно да знаеш текста наизуст, най-малкото защото нормите се променят постоянно, а и ще полудееш в ранна или най-много, в Христова възраст. И понеже виждам, че си 4ти курс и сега явно учиш ГПК (... което ми е странно, защото то се учи втория семестър и 1 от 5ти курс...), ти обръщам внимание, че при първа инстанция, ако не отговориш на исковата молба, си преклудираш по-нанатъшните действия в процеса, но във втора инстанция при въззиваемия основна ти е думичката "може" да подаде отговор... Смятам, че ме разбра.
Никой нормален юрист не цитира дословно разпоредбите, но всеки знае къде да намери текста, който му трябва. Цитират ги единствено тези, които работят с ограничен набор от актове, и то постоянно - напр. преподавателите в университета.
Понеже каза, че си ходила на достатъчно дела, трябва да си обърнала внимание, че дори съдиите ползват закони. И това е съвсем нормално. Ако искаш да прилагаш буквата на закона точно и правилно, не трябва да го учиш наизуст, а да можеш да намериш и приложиш правилната норма.
Не разбирам защо намесихте правото в такива дълбини в астрофорум. Ми само подбутвате 7-домната ми Луна да отговаря  ;D
Айде, дайте да видим аспектите в другата тема.

А Шопенхауер

« Отговор #57 -: Декември 19, 2013, 04:17:25 pm »

За теб се отнасяше, за теб. Дето си мислиш, че само с едната харизма всичко става. С харизма в леглото на шефа лесно се стига. Това прави ли човека успешен? Ми, зависи кой какво разбира под успех. На мнението на Yaya съм - не става само с пиене, трябва и да се чете и също така трябва да се знае къде да се чете. Пък ако си знаещ, можещ и с харизма - равен нямаш!

Sunshine_, все в нещо ще се провалиш, направо ти го казвам. Какво толкова? Провалите и загубите учат победителите. Няма човек, който да е успял във всичко и то от първия път. Не бива да се страхуваш от евентуален провал. Защото няма нищо по-страшно от самия страх. Това го беше казал някой по-умен от мен, американски президент. Прави това, което ти е по-сърце, пък каквото сабя покаже.
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 04:21:27 pm от Mirabella »

« Отговор #58 -: Декември 19, 2013, 04:19:50 pm »

За теб се отнасяше, за теб. Дето си мислиш, че само с едната харизма всичко става. С харизма в леглото на шефа лесно се стига. Това прави ли човека успешен? Ми, зависи кой какво разбира под успех. На мнението на Yaya съм - не става само с пиене, трябва и да се чете и също така трябва да се знае къде да се чете. Пък ако си знаещ, можещ и с харизма - равен нямаш!
Ами не ми е написала такова нещо момичето- ЯЯ, така че...Не знам, май днес на всеки върви да е чел недочел..:)

« Отговор #59 -: Декември 19, 2013, 05:36:35 pm »
Сънмуун - така е, бързо губя търпение. Искам да съм най-добрата в това,което правя, а когато не се получава се отказвам и чувствам една апатия...  Не харесвам средното ниво, искам винаги да съм на върха.

Някой правил ли си е карта в astro7.org? Току що си направих и не мога да разбера - защо картата е различна от тази,която постнах тук. В кой сайт според вас информацията е по-точна?

Ами по-добре на средното ниво, от колкото нищо да не правиш, защото те е страх да се провалиш.

Кое е по-различното. Пробвай да си направиш карта в astro.com, не мисля, че ще е различна.