Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35566 Прегледи
Репо в предният ти пост пишеше общи приказки, все едно некой клисар от манастир.
Но след като поставяш въпроса така, ще те питам следното:
Ако днес, направиш лошо на някого?
1. Как разбра, че ти е направил лошо?
2. Има приказка всяко зло за добро.
3. След като е всяко зло за добро, ЗАЩО ще си плащам в друг живот?

1. Не е казано, че той пръв е почнал. Може да съм аз. А ако все пак е той, просто така съм преценил на момента. Не ми се откриват вселенските истини, написни в кармичния тефтер — "Сега изглежда, че Х. ти прави мръсно, но всъщност в дългосрочен план е за хубаво".
2. Има. И?
3. Щото вселената не се оставя да я минеш със сметката, затова.

Никога не съм криел, че ти и други да не ги изброявам сте астрологично много добре подготвени и съм ви търсил мнението и съветите. Преди на теб, вчера зикову ми отговори. Мисля съм показвал добро отношение къв вас и тези които са ми отговаряли със същото?
Ами математиката не ми се връзва, заради това не вярвам. Как може населението, флората и фауната сумарно 2014 да са с една цифра, а преди 1000 години с далеч по малка?
Дори от преди 100 години да кажем, пак същото.
Според мен това е тъпо оправдание на хора търсещи такова.

Ами ти си ходещо доказателство за това. Преди време бях чела за "животински инкарнации". Това са реално хора, които нямат собствена душа, те са елеменарни организми, които се обслужват от една единствена и тази тяхна душа, така да я наречем, не може да надскочи повече от мислите за ядене, пиене и размножаване. Те влизат в човешки тела именно защото популацията неконтролируемо и главоломно нараства за сметка на естествения баланс (защото както индивидуалният човек има свободна воля, така волите на всички хора сформират "свободната воля на света и това което се случва с него). Та ... ето те теб! Жив и дишащ! Доказателство, че животинските инкарнации съществуват!  ;D ;D ;D

Това е и отговора на въпроса ти - Вселената, Всемира и цялата енергия в нея са неизчерпаем източник както на материя, така и на одухотвореност, така че наличието на душа не е проблем. Те и будистите са си го казали, де, че във всичко има душа и единия живот може да си мравка, в другия дърво, на третия човек. Принципно всичко БИ ТРЯБВАЛО да върви по хода на естествената еволюция, но уви, с нарушение на най-важните Вселенски закони и грешките на хората (истинските хора), животинските инкарнации, които се разкарват измежду нас, са ФАКТ.

А Рептила ти каза много смислени неща, но ти просто нямаш капацитета да ги схванеш. Просто се откажи и рови там със зурла в калта и се радвай. Нали си ЛЪВ, със сигурност и от това можеш да направиш празник.  ;D ;D ;D

За солидни астрологични обяснения по темата бих чела трудовете на Ебертин. Неговите познания в космобиологията са всепризнати, съотвенто достоверен източник на инфо, с добре-обосновани твърдения.

Той смята, че плюс астрологични, са нужни и солидни психологически и медицински знания, за да може да се оцени и интерпретира правилно индивидуалното значение и субективните фактори на даден радикс.

А и надали има по-подходящ метод за астро-диагностика на карма и инкарнация от Космобиологията, лично мнение!

Мей, къде четеш Ебъртин? На пазара има само Здравна астрология, ако не се лъжа. А на английски са платени в амазон.  :-\

Имам едно копие, теглено явно от руски сайт: "Карма-Опьiт Прошльiх Жизней".
Далеч не съм я прочела, оттук-оттам само надникнах, а пък и руският много ме дразни и ако не се налага, избягвам да ползвам източници по какъвто и да е повод на този език.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

Репо в предният ти пост пишеше общи приказки, все едно некой клисар от манастир.

1. Не е казано, че той пръв е почнал. Може да съм аз. А ако все пак е той, просто така съм преценил на момента. Не ми се откриват вселенските истини, написни в кармичния тефтер — "Сега изглежда, че Х. ти прави мръсно, но всъщност в дългосрочен план е за хубаво".
2. Има. И?
Репо попитах те точно и ясно, но ти пак ми говориш общите ти балалайки.
очевидно не можеш да отговориш!
Другите пак пишат за самият мен, което не ме кара да се чувствам велик, а просто поредната лиспа на конкретика.
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Lillie

• 30532
Т.е според теб има нещо такова, като прераждане, но не трябва да се лежи на тази кълка, правилно ли те разбрах?

Допускам, че може да съществува, но бих приела, че може и да не съществува.

С концепцията за "прераждане" понякога е по-лесно да си обясним защо се случват някои неща. Не става въпрос с него да оправдаваме провали и неуспехи ("лоша карма"). Когато се случват нелогични и незаслужени неща, започвам да търся отговор извън обичайните причинно-следствени връзки. Един-два пъти да се случи - ок, но когато е цяла поредица shit и започва много отрано, тогава какво да е обяснението?

Извън концепцията за карма и прераждане как ще обясните и "незаслужено добро"? Има и такива хора - злобни, алчни, неблагодарни, долни и подли, правят мръсно на другите, а в живота всичко им се нарежда като с магическа пръчица. На тях защо? Виждала съм и такива астрологични карти - гадни хора, но с космическа защита. Не могат да ги съборят нито транзитите на Сатурн, нито на Плутон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

2. Има. И?
Другите пак пишат за самият мен, което не ме кара да се чувствам велик, а просто поредната лиспа на конкретика.

Смилам ти го възможно най-ситно, белким вденеш, ама се иска желание да разбереш, пък и известни дадености.

*

Yaya

• 2265
Айде по темата - има 3 книги на Шулман Кармична астрология 1, 2 и 3.

http://www.aratron.org/index.php?option=com_booklibrary&task=view&id=201&catid=&Itemid=77
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Никога не съм криел, че ти и други да не ги изброявам сте астрологично много добре подготвени и съм ви търсил мнението и съветите. Преди на теб, вчера зикову ми отговори. Мисля съм показвал добро отношение къв вас и тези които са ми отговаряли със същото?
Ами математиката не ми се връзва, заради това не вярвам. Как може населението, флората и фауната сумарно 2014 да са с една цифра, а преди 1000 години с далеч по малка?
Дори от преди 100 години да кажем, пак същото.
Според мен това е тъпо оправдание на хора търсещи такова.

Ами ти си ходещо доказателство за това. Преди време бях чела за "животински инкарнации". Това са реално хора, които нямат собствена душа, те са елеменарни организми, които се обслужват от една единствена и тази тяхна душа, така да я наречем, не може да надскочи повече от мислите за ядене, пиене и размножаване. Те влизат в човешки тела именно защото популацията неконтролируемо и главоломно нараства за сметка на естествения баланс (защото както индивидуалният човек има свободна воля, така волите на всички хора сформират "свободната воля на света и това което се случва с него). Та ... ето те теб! Жив и дишащ! Доказателство, че животинските инкарнации съществуват!  ;D ;D ;D

Това е и отговора на въпроса ти - Вселената, Всемира и цялата енергия в нея са неизчерпаем източник както на материя, така и на одухотвореност, така че наличието на душа не е проблем. Те и будистите са си го казали, де, че във всичко има душа и единия живот може да си мравка, в другия дърво, на третия човек. Принципно всичко БИ ТРЯБВАЛО да върви по хода на естествената еволюция, но уви, с нарушение на най-важните Вселенски закони и грешките на хората (истинските хора), животинските инкарнации, които се разкарват измежду нас, са ФАКТ.

А Рептила ти каза много смислени неща, но ти просто нямаш капацитета да ги схванеш. Просто се откажи и рови там със зурла в калта и се радвай. Нали си ЛЪВ, със сигурност и от това можеш да направиш празник.  ;D ;D ;D
Тунке сетих се за една от любимите ми певици Долорес О'Риордън...Кефи ме и като жена, макар визуално да не е хубава, но ме кефи...Поздрав с тази песен
http://www.youtube.com/watch?v=0V8kov4sNew
Човек, как искаш с три думи да ти обясним една дисциплина, която е много сложна? Все едно да питаш вярвате ли в медицината и как можете да ми го докажете?
Ами в медицината си е написано точно и ясно, а да се цитира Мао Дзедун и тем подобни вадени неща от контекста е несериозно.
Девиза под мен знам, кой го е казал какъв е и тн...Ама да цитирам некой който не знам къф е и в ква връзка си е чисто овчедушие ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

2. Има. И?

Смилам ти го възможно най-ситно, белким вденеш, ама се иска желание да разбереш, пък и известни дадености.
Репо за да се обясниш пред началник се иска мисъл. Приятелски ти казвам, не знам какво и дали работиш, ама според мен с началниците ти си имал сериозни грижи. Ти си знаеш, а да водя безмислен диалог с теб е излишно. Освен празни приказки друго няма. за съжаление.
Т.е според теб има нещо такова, като прераждане, но не трябва да се лежи на тази кълка, правилно ли те разбрах?

Допускам, че може да съществува, но бих приела, че може и да не съществува.

С концепцията за "прераждане" понякога е по-лесно да си обясним защо се случват някои неща. Не става въпрос с него да оправдаваме провали и неуспехи ("лоша карма"). Когато се случват нелогични и незаслужени неща, започвам да търся отговор извън обичайните причинно-следствени връзки. Един-два пъти да се случи - ок, но когато е цяла поредица shit и започва много отрано, тогава какво да е обяснението?

Извън концепцията за карма и прераждане как ще обясните и "незаслужено добро"? Има и такива хора - злобни, алчни, неблагодарни, долни и подли, правят мръсно на другите, а в живота всичко им се нарежда като с магическа пръчица. На тях защо? Виждала съм и такива астрологични карти - гадни хора, но с космическа защита. Не могат да ги съборят нито транзитите на Сатурн, нито на Плутон.

Лил и аз съм се замислял, но обяснението ми е следното. За да има добро трябва да има и лошо, за да разберем доброто.
Според мен ТУК И СЕГА си плаща за грешките, ако не той лично близките му. Но става в сегашният живот!
Ако се замислиш, е така.

*

Yaya

• 2265
Накратко по твоята карта:
Когато опашката на Дракона ти се завре в гъза на Лъва; когато Уран го вкара на Венерата ти; когато дори Луната не може да огрее в онова най-тъмното място, където и Слънце не огрява, значи говорим за кармични аспекти. Но при теб Главата на Дракона оножда Дъртия, а опашката наблюдава и търси сгодния момент. Ако Дъртия е задоволен, ще си изкупиш кармата, ако ли не, и опашката ще му се навре на дъртото.

Вярвам разбра астрологичната ми обосновка.
 :kissd:

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Грийн и аз казвам да се говорят смислени неща, а не да ми се дават книги да чета от Мао Дзедун или Раджив Ганди или Бадър Хари.
Ако някой е чел тези книги и помни точно какво е написано, нека да го интерпретира.
А общи приказки няма сми и аз това казвам
Накратко по твоята карта:
Когато опашката на Дракона ти се завре в гъза на Лъва; когато Уран го вкара на Венерата ти; когато дори Луната не може да огрее в онова най-тъмното място, където и Слънце не огрява, значи говорим за кармични аспекти. Но при теб Главата на Дракона оножда Дъртия, а опашката наблюдава и търси сгодния момент. Ако Дъртия е задоволен, ще си изкупиш кармата, ако ли не, и опашката ще му се навре на дъртото.

Вярвам разбра астрологичната ми обосновка.
 :kissd:
Нищо не разбрах ама айде. Освен, че си кандидатствала с литература в университета ;)

*

Yaya

• 2265
На мен пък ми харесва, Грийн.
Той Соник е толерантен до един момент. Като му кипнат фекалиите, ще стане интересна темата. Но Марая ще я премести в Свободни дискусии с червена точка.
Ще е интересен сблъсъкат между Слънце и Плутон  :rolleyes: Аз се нареждам за билети на предните редове.

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
За да има добро трябва да има и лошо, за да разберем доброто.

С това съм напълно съгласна!

Цитат
Според мен ТУК И СЕГА си плаща за грешките, ако не той лично близките му. Но става в сегашният живот!
Ако се замислиш, е така.

Тук се колебая дали да се съглася. При определени обстоятелства и тайминг - може би. Понякога се случва да плащаме за чужди грешки, някои обстоятелства в живота ни настъпват вследствие на чужди деяния, с които по някаъв начин ние резонираме. А и си мисля, че трябва да следиш живота на някой много отблизо и във всеки детайл, за да прецениш дали си получава заслуженото още приживе, тук и сега. Но съм съгласна, че и близките плащат, не само извършителят. Това като "родова карма" ли да го разбираме или като "възстановяване на равновесието"? Но за да се върне "бумерангът", не трябва ли да има някава енергия, която да го задвижи, някакъв духовен закон, невидим за нас? А иначе съм на принципа всеки да получи справедливо възмездие за стореното, пък нека ме мислят за злобна.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
Е, като не разбираш, защо говориш и ти общи приказки по темата? Дай нещо да се захванем, за да го обсъдим.
Темата за кармата е необятна... откъде да се започне?
Ако ти е ясна материята, ще зададеш и ясен въпрос. Но, акто ит е всичко непознато, защо искаш да ти се обяснява "по научному"?

На мен ми е неприятно, че дори не си даваш труда да анализираш нещо сериозно, да прочетеш, да покажеш някаква ангажираност. Влизаш и спамиш. Преди не ми правеше впечатление, но сега ми е малко явно.
И за Соник - намеква ти интелигентно, а ти си мислиш, че лаладжийства. И обиждаш, сърдиш се... Скоро ще го впишеш от кръга на заподозрените  ;D

Имаш нужда от анализ на собствените си аспекти.

А Шопенхауер

Репо за да се обясниш пред началник се иска мисъл. Приятелски ти казвам, не знам какво и дали работиш, ама според мен с началниците ти си имал сериозни грижи. Ти си знаеш, а да водя безмислен диалог с теб е излишно. Освен празни приказки друго няма. за съжаление.

Чадо, сега началник ли искаш да ми ставаш? ;D Голяма хапка съм за теб, гледай си "женките", дето ги заглавикваш с "Уран е в Плутон". Но ти благодаря най-сърдечно, че внасяш нотка разнообразие в мъгливия ден, в това отношение цена нямаш.

На мен пък ми харесва, Грийн.
Той Соник е толерантен до един момент. Като му кипнат фекалиите, ще стане интересна темата. Но Марая ще я премести в Свободни дискусии с червена точка.
Ще е интересен сблъсъкат между Слънце и Плутон  :rolleyes: Аз се нареждам за билети на предните редове.

Кой, аз?! Ама много моля, вий за кого ма вземати? Както каза Фрея онзи ден,

Цитат
— Ако някой дойде при теб с подарък и ти не го приемеш, чий е подаръкът?
— На този, който го е донесъл.
— Същото важи и за завистта, злобата и обидите.
Ошо

Пък и аз си имам критерии, все пак…

*

Yaya

• 2265
 :clap: про...

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
Да, Грийн, права си. Но тук има толкова много теми....

При мен - 12 интерсептиран, Сатурн в аспект със Слънце, Козирог интерсептиран, СЛВ в съвпад с У7 и съвпад на нодалната ос с 2 планети, които са във взаимна рецепция. Имам 6 ретроградни планети, от които 1 вече е директна, а друга директна сега е ретро.

Стига толкова по кармата.  ;D

А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
Не искам никой да засегна, но в книгата си Дороте Бизмон така е омешала ябълки и круши, че просто няма накъде... Разбирам, че се е постарала да синтезира нещата, но според мен е пренесла директно откъслечни фрагменти от ведическата астрология в западната, без да прави логическа връзка.  Навремето с голям интерес прочетох книгата й, но години по-късно, след като понавлязох във ведическата астрология, осъзнах какви пропуски има в тази книга и всъщност това е опит да се пренесе само малък фрагмент от ведическата наука в западния мироглед. Освен това нещата от една система не бива да се пренасят директно в другата, в нейния случай се получи смесване на различни концепции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Според вас това отместване на айанамшата с 23 градуса назад дали работи?

Да, но традиционно картата с прецесия се разглежда по друга система и с друга домификация, а тя е пренесла прецесията в западния хороскоп, построен по Кох или Плацидус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
Ти си олимпийски шампион ако имаш 6 ретро планети. Казваш СЛВ в 12 натален и имаш интерсептирани знаци? В кои домове?

СЛВ на 29градус в 10 дом. В 12 си имам само Плутон  ;D, ретро, на АЦ... за разнообразие.

А Шопенхауер