Здравей Гост

Астрологична обосновка на преражданията и наличие на такива

• 210 Отговора
  • 35545 Прегледи
Как вярвате на такива истории не знам! Аз даже не можах да се насиля да прочета цялата случка.
Малко ми напомни за Досиетата Х, където Мълдър си спомни минала инкарнация, пак беше живял през 2-та Световна война:) Ако не друго, поне за сюжет на филм става ;D

Девизът "I Want To Believe" май нещо не се получава при мен. Но аз си имам вроден скептицизъм и съм  последовател на Реализма. А пък и дори да приема че съм имала минали инкарнации и ще имам бъдещи такива, каква ми е ползата в този живот, и да знам и да не знам, все същата, материална изгода няма (каза Слънцето ми в Телец :blink:)
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

Как вярвате на такива истории не знам! Аз даже не можах да се насиля да прочета цялата случка.
Малко ми напомни за Досиетата Х, където Мълдър си спомни минала инкарнация, пак беше живял през 2-та Световна война:) Ако не друго, поне за сюжет на филм става ;D

Девизът "I Want To Believe" май нещо не се получава при мен. Но аз си имам вроден скептицизъм и съм  последовател на Реализма. А пък и дори да приема че съм имала минали инкарнации и ще имам бъдещи такива, каква ми е ползата в този живот, и да знам и да не знам, все същата, материална изгода няма (каза Слънцето ми в Телец :blink:)

Сетили са се хората, вече има книга ;D Иначе, не можеш ли поне наужким? Нерил искаше призраци и полтъргайсти, ей ги на́. Пък били неправдоподобни — е, и за това ли да мисля аз?! Файдата да си спомниш минал живот е, че безплатно научаваш някакъв език. Много хубаво ще ми дойде китайски, може и японски.

*

Lillie

• 30532
Аз пък си мечтая някоя "свиня" (в човешки облик) да се прероди в самотен баобаб  ;D, така по-малко ще вреди. В този живот - човекоживотно, в следващия си дърво.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Аз пък си мечтая някоя "свиня" (в човешки облик) да се прероди в самотен баобаб  ;D, така по-малко ще вреди. В този живот - човекоживотно, в следващия си дърво.  ;D

Трябва да мине през животинското царство — същинска свиня, улично куче, нещо такова. Чак тогава се преражда в баобаб.
https://www.youtube.com/watch?v=YTRQV7PmNKw

*

Lillie

• 30532
Ах, да, първо да извърви цялата хранителна верига животински инкарнации, докато не си изчисти кармата.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Сетили са се хората, вече има книга ;D Иначе, не можеш ли поне наужким? Нерил искаше призраци и полтъргайсти, ей ги на́. Пък били неправдоподобни — е, и за това ли да мисля аз?! Файдата да си спомниш минал живот е, че безплатно научаваш някакъв език. Много хубаво ще ми дойде китайски, може и японски.

При такива екстри, и аз тогава ще гласувам  "за" минали животи ;)
Сега само трябва да намеря начин да си спомня каква съм била и къде, само да не се окаже пак из български земи, че губя премията с чуждият език :blink:
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

При такива екстри, и аз тогава ще гласувам  "за" минали животи ;)
Сега само трябва да намеря начин да си спомня каква съм била и къде, само да не се окаже пак из български земи, че губя премията с чуждият език :blink:

Гледай да си спомниш чужбинските инкарнации  ;D

*

elfidka

• 3129
Нерил, много съм любопитна да погледна картата ти, да видя от къде идва тази твоя нагласа по тената :)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Freya

• **
  • 1178
А някой от вас имал ли е спомени от предишни животи?  ;D Или нещо, което напомня на такива..
Аз като малка имах един странен спомен, като усещане малко, до 11г възраст някъде си го спомнях, но може и да е нещо от ранното ми детство или сън, който съм сънувала. Беше усещане, което ми напомняше за нещо, обикновено когато сядах на нещо меко и споменът (малко като флашбек се появяваше) беше за нещо което си мисля че е меко, но се оказва много остро.. мислех си да не съм умряла така в преден живот ;D Ама това като дете... друг спомен беше нещо с люлки... но това нищо чудно да си е от детството.
Сега да не ми се смеете :)

И аз съм имала - бяхме в един град с една приятелка и просто през цялото време имах чувството, че най-накрая съм у дома си. Още от момента, в който пътувахме даже. Тя е била там и преди, много повече пъти от мен, аз до тогава не бях. Трябваше да отидем до центъра, но не знаехме в коя посока да тръгнем. И понеже градът беше малък , аз просто й казах да тръгнем в една посока, като видим човек ще питаме и ако сме сбъркали, ще ни насочи и пак ще стигнем. И избрах посоката, просто знаех всичко накъде е и вървяхме 10-15 минути вероятно, когато видяхме някакъв човек отвън и го питахме за посоката и той каза, че сме на 5 минути от центъра и де факто аз съм повела в правилната посока. Да кажа, че принципно имам много лоша ориентация и дори и след като живея години в Русе, пак съм много зле и дори и по някакви места ме носят хора, които не са местни, а живеят на квартира/общежитие и са дошли тука последните години да учат просто.

Имам и спомени от един друг, които съм достигнала чрез сънища и медитации и си мислех, че е вероятно да си въобразявам но все повече събитията ми в сегашния ми живот, първо, се навързват. Второ, колкото повече се задълбавам в астрологията, толкова повече виждам класически постулати, които са били пред очите ми през цялото време, пределно ясно да обясняват какви точно каши съм надробила преди.  ;) И дори и да се абстрахирам от сънищата и медитациите, тя астрологията сама си нашепва къде е проблема.  ;D ;D

Нерил, много съм любопитна да погледна картата ти, да видя от къде идва тази твоя нагласа по тената :)

ЮЛВ в Риби — класическа форма на отричане, според мен.

А някой от вас имал ли е спомени от предишни животи?  ;D Или нещо, което напомня на такива..
Аз като малка имах един странен спомен, като усещане малко, до 11г възраст някъде си го спомнях, но може и да е нещо от ранното ми детство или сън, който съм сънувала. Беше усещане, което ми напомняше за нещо, обикновено когато сядах на нещо меко и споменът (малко като флашбек се появяваше) беше за нещо което си мисля че е меко, но се оказва много остро.. мислех си да не съм умряла така в преден живот ;D Ама това като дете... друг спомен беше нещо с люлки... но това нищо чудно да си е от детството.

При пълна и нова луна се случва да сънувам по-особени неща. Някои от тях много приличат на спомени, но не съм докрай убеден.

*

Vanila

• *
  • 385
Зависи. На тибетците им четат Bardo Thödol, може ламата да има и хронометър в джоба.

~ това ми харесва  :blink:

По темата: прераждане има, като обаче не се преражда конкретната (ни) личност - на това ниво сме си уникални /хулигани  :mellow:

Преражда се ~ сборът от есенциални качества и опитности, които се моделират с всеки следващ път... И нали уж пътят бил към съвършенството  ;D
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

Това, че някой вярва в прераждането, не значи, че трябва да се успокоява с тази мисъл, че ще се прероди в нещо по-добро в следващия живот. Целта на индуизмът и будизмът е не да се преродиш, а да не се прераждаш никога повече !

Астрологично смятам, че всичко в хороскопа показва по някакъв начин целта на съществуването. За тригоните казват, че са подаръци за заслуги от минали животи. За неаспектиран СЛВ съм чела, че такъв човек няма цел(посока) в живота.
Впрочем, пробуждането на Буда е траело 7 години и според мен се е задействало от Уран. Транзит на Уран през един знак е точно 7 години. Та бих взела впредвид и Уран, когато става въпрос за такива работи.

*

Lillie

• 30532
При пълна и нова луна се случва да сънувам по-особени неща. Н

Интересно, при мен също е така. По новолуние и пълнолуние много по-често се случва в съня да ми се явяват разни неща, които уж би трябвало да не съществуват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

http://www.youtube.com/watch?v=v2KYQh_GzEo

Едно "разумно" обяснение за задгробен живот ;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

http://www.youtube.com/watch?v=v2KYQh_GzEo

Едно "разумно" обяснение за задгробен живот ;)

Китодар е класа :) но има и по-добри скечове.

Има много ясно, но този не знам как го изнамерих...;)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

neo

• *
  • 72

Като малък си спомнях че зная как да се бия със сопа :). По-нататък разбрах че движенята които си представях, наистина съществуват. Иначе какво да ти се смеем, колко пъти човек си мисли, че попада на нещо меко, пък се... нанизва на нещо остро... ;D Човек трябва да внимава с тези работи...

*

neo

• *
  • 72
Това, че някой вярва в прераждането, не значи, че трябва да се успокоява с тази мисъл, че ще се прероди в нещо по-добро в следващия живот. Целта на индуизмът и будизмът е не да се преродиш, а да не се прераждаш никога повече !

Това западния акъл не го възприема. Западът успя да си изгради добър живот по ред причини, и цялото му съществуване се изчерва с желанието за живот и привидно неограничените възможности да притежаваш и успееш. Е, ние тук сме по-встрани, макар че това не ни пречи да се бием на бързия. Сега, както западният живот вижда само привидни цели, докато практическата реализация е съвсем друга история, силно се съмявам че индуизма постига целите си така както си ги представя. Това което всъщност липсва в живота е баланс. Балансираната гледна точка е, че животът предоставя някакъв необходим опит, но лесно се превръща в капан от който измъкването е сложно. Физически всичко е роля, и неща като астрология и психология могат да обяснят до голяма степен ролята, но какво се крие зад нея, е чисто личен въпрос. И макар да изглежда доста неясен откъде изобщо да тръгнеш за да го разрешиш, всъщност е много просто. И той започва първо с това - изобщо налага ли ти се да го разрешаваш? Това че някой повдига въпрос, не значи че наистина той стои пред него. Това е случая и с тая тема изглежда...

Препоръчвам ви наистина да прочетете Астрология на душата от Жан Спилър, Венера вече пусна линк към електронния вариант на книгата в тази тема. Вярвате или не в прераждането, ако сте честни ще трябва да признаете, че написаното в книгата за уроците на душата и задачите й в този живот са поразително верни.

На мен би ми било интересно следното обаче. Колко от хората, които твърдят че не вярват в прераждането имат Меркурий ,Слънце или Луна във воден знак? Предполагам отговорът ще клони към 0.

Вие какво ще кажете?