Здравей Гост

И жестоки към хората

• 96 Отговора
  • 16865 Прегледи
Re: И жестоки към хората
« Отговор #20 -: Февруари 27, 2014, 01:37:29 pm »
Абе хора темата мисля е за показване на човещина и емпатия към дадени проблеми в обществото...а не да се доказва кой е по по най...Не мислите ли?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #21 -: Февруари 27, 2014, 01:38:39 pm »
Тая звезда неземна направо ми развинти главата с "логиката си"...Значи сега, който обича животни мрази хора?!? Който е разбрал да ме поправя ;D Щото аз леко се обърках. Оказва се по обратната логика, че мразещите животните би трябвало да са некви скрити алтруисти, човеколюбци големи :o ...|Ще поразсъждавам сериозно над това значи :lol: И тъй, обичащият животните, отива храни там някое, някое дори спасява и после излива злобица над целият човешки род? В другия случай, някой си отива претрепва особено садистично някоя друга твар, и после какво...може би храни някой бездомник, може би помага на дете...оффф обърках се. Ама тъй като звездата небесна отдавна била открила и наблюдавала "тази закономерност", това дори било правило :-\ ще тръпна в очакване да обясни на мен, непросветената тази аксиома на абсурда...
"Ами че то това е правило! Всички познати, които обожават животни и ги спасяват и хранят и пр., ненавиждат хората! Това на мен ми е известно като закономерност отдавна! Възможно е да са пострадали от уродливи неща в природата на някои хора и затова да са намразили целия човешки род, знам ли. Но това - е. Не че те биха тръгнали да убиват хора. Те се смятат за "добри"."
..."възможно е да са пострадали от уродливи неща в природата на някои хора" ;D...това ми е любимо признавам си :rolleyes:
Е, аз обичам животните! Нещо повече, убедена съм че те са много по-добри от нас "хората"! Ние сме единственият вид склонен и способен да се унищожи помежду си...Животните не мразят, умеят да обичат безусловно, нещо почти невъзможно за нас човеците.
И да колкото повече опознавам хората, толкова повече обичам животните!
А и още нещо, от "зверолюбите" които обичат да си говорят на животните съм...дори ми и отговарят :P изобщо комуникираме си прекрасно ;D
Отивам да питам звездите каква патология е това :rolleyes:

« Отговор #22 -: Февруари 27, 2014, 01:48:53 pm »
С риск някой пак да се обиди, твърденията дискутирано по-долу, пак са български продукт.
В чужди общества, такова мислене не съм срещала.

Оооо,обидих се жестоко! ;D И като един злопаметен телец ще го помня години,години,години наред...ще ми съсипе съня и психиката. ;D

Всъщност все ми е едно дали някой се е обидил и защо. Очевидно е, дори нормално, пишещите тук да имат различна философия за живота и различни възгледи. Кой обича животни кой не, кой родината си, кой не, всеки е свободен да направи сам избора си.

Не виждам да съм посочила някъде лично твоето име, защо смяташ че визирам точно и само теб? Но сега вече, молбата ми е лично отправена към теб MoonLight: намери си някой на твоето интелектуално ниво, (и задължително от твоята НАЦИОНАЛНОСТ) за заяждания, обиди и други от сорта. Прекалено много време отделих за ненужни спорове.

DENEB ADIGE: Силно подкрепям написаното, не бих могла да се изразя по-добре по въпроса!

Отсега нататък, обещавам да се придържам към строго астрологични коментари, както следва и да бъде, във форум като този.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #23 -: Февруари 27, 2014, 01:50:32 pm »
С риск някой пак да се обиди, твърденията дискутирано по-долу, пак са български продукт.
В чужди общества, такова мислене не съм срещала.

Оооо,обидих се жестоко! ;D И като един злопаметен телец ще го помня години,години,години наред...ще ми съсипе съня и психиката. ;D

Всъщност все ми е едно дали някой се е обидил и защо. Очевидно е, дори нормално, пишещите тук да имат различна философия за живота и различни възгледи. Кой обича животни кой не, кой родината си, кой не, всеки е свободен да направи сам избора си.

Не виждам да съм посочила някъде лично твоето име, защо смяташ че визирам точно и само теб? Но сега вече, молбата ми е лично отправена към теб MoonLight: намери си някой на твоето интелектуално ниво, (и задължително от твоята НАЦИОНАЛНОСТ) за заяждания, обиди и други от сорта. Прекалено много време отделих за ненужни спорове.

DENEB ADIGE: Силно подкрепям написаното, не бих могла да се изразя по-добре по въпроса!

Отсега нататък, обещавам да се придържам към строго астрологични коментари, както следва и да бъде, във форум като този.

:clap: :clap: :clap:

Най-после!

« Отговор #24 -: Февруари 27, 2014, 01:51:16 pm »
Deneb, и аз си говоря с котката, а ако приемем мъркането за отговор, значи и комуникация има ;D Че животните не мразят е вярно, но това
Цитат
Ние сме единственият вид склонен и способен да се унищожи помежду си…

не е. Случва се зайките като се… озаят… да убият пухкавите сладки зайчета. Свинете също убиват малките си по някаква причина. Някои видове дори ядат труповете на новородените си. Тъй че по-кротко с окичването с невероятни качества на животните.

« Отговор #25 -: Февруари 27, 2014, 01:55:08 pm »
Но сега вече, молбата ми е лично отправена към теб MoonLight: намери си някой на твоето интелектуално ниво, (и задължително от твоята НАЦИОНАЛНОСТ) за заяждания, обиди и други от сорта. Прекалено много време отделих за ненужни спорове.

Забравих,понеже интелектуалното ми ниво е под всякаква критика,не обичам да откликвам на молби! ;D

« Отговор #26 -: Февруари 27, 2014, 01:56:08 pm »
От цялата тема прочетох няколко смислени изказвания. Така ли щяхте да реагирате и пишете глупости, ако вие или ваши близки са били жертва на насилие?
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #27 -: Февруари 27, 2014, 01:56:39 pm »
Deneb, и аз си говоря с котката, а ако приемем мъркането за отговор, значи и комуникация има ;D Че животните не мразят е вярно, но това
Цитат

не е. Случва се зайките като се… озаят… да убият пухкавите сладки зайчета. Свинете също убиват малките си по някаква причина. Някои видове дори ядат труповете на новородените си. Тъй че по-кротко с окичването с невероятни качества на животните.

Да, но зайките не осъзнават какво вършат, а пък обикновено хората с пълно съзнание извършват жестокости. Освен вече ако не са налице ментални проблеми и няма осъзнатост на действията.

You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Февруари 27, 2014, 02:02:34 pm »
Интерено... :rolleyes:Защо следва да отричаме това или онова,за да съхраним собствената си философска нагласа продиктувана от егоизма...
От времето в което имам спомени за себе си...като човек, а и от времето в което осъзнавам себе си като човек знам със сигурност,че всичко прекалено е патология....И това да мразиш хората , не те прави обичащ животните..,както и обратното разбира се...
Всичко е продитувано от собствните ни страхове...и егоизъм.
И наистина колкото повече търсим кусурите в другите толкова повече жестокост и омраза комулираме...
Агресията е факт..дори и във виртуала...В нейна чест с измислят и нови думи от типа лузр,хйтър...Да я опровергаем е цинизъм,да я приемем означава да се приспособим към нея...
Какво правим?Тук е въпроса...-какво правим ,за да не с възмущаваме от прилагането и както в/у хора..,така и с/у животни?
Аз не мисля,че Слънцето има отношение...Мисля,че това касае емоционалния ни свят ..,а с него свързвамме луната...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #29 -: Февруари 27, 2014, 02:02:52 pm »
Цитат

Ти я карай по-кротко с по-кроткото ;)
Колкото до примерите, които си дал, да в природата има такива случаи...но там всичко е закономерно! Убиват се слабите животни, негодни да оцелеят...убиват се мъжките, това при котките поне. Но със сигурност няма преднамерена жестокост и садизъм както при нас, "богоизбраните", човеците дето сме решили, че сме хванали дядо ти господ за шлифера и ни е позволено всичко...Така че по-кротко с окичването на невероятните качества на човеците...по-големи канибали от нас няма!

« Отговор #30 -: Февруари 27, 2014, 02:07:17 pm »
Емпатията е вродена. Човек помагащ и съчувстващ на животно, ще помогне и на човек.

« Отговор #31 -: Февруари 27, 2014, 02:08:51 pm »
Емпатията е вродена. Човек помагащ и съчувстващ на животно, ще помогне и на човек.
Точно това твърдя и аз. Само не разбирам, защо се обръща внимание на някакви хора които са компетентни по всичко и дават ценни съвети като дървени философи с празни тези и твърдения?

« Отговор #32 -: Февруари 27, 2014, 02:10:02 pm »
Цитат

Да, но зайките не осъзнават какво вършат, а пък обикновено хората с пълно съзнание извършват жестокости. Освен вече ако не са налице ментални проблеми и няма осъзнатост на действията.

Осъзнават (ако това е точната дума; може би "инстинктивно разбират"?) и още как. Просто нямат морал, че да дискутират помежду си жестоко ли е, не е ли. Дават шанс на другите зайчета. Котката ми остави едно от малките си да умре — не можеше да се бута толкова, колкото другите, сритаха го настрани, нямаше за него мляко, умря. Не ѝ хрумна даже да го придърпа към себе си.

По втората част вече си права — хората, в общия случай, разбират какво правят и носят отговорност.

Ти я карай по-кротко с по-кроткото ;)

Така че по-кротко с окичването на невероятните качества на човеците...по-големи канибали от нас няма!
Да съм казвал, че хората са пичове? ;D

И въобще защо е тая настройка a la Джордж Буш "който не е с нас, е против нас"?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 27, 2014, 02:11:53 pm »

С тази разлика, че ако спасиш животно, то ще те гледа с благодарност и ако го приютиш, ще ти стане предан другар, а когато помогнеш на човек, било то и приятел, има вероятност в един момент да ти се изплюе в душата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #34 -: Февруари 27, 2014, 02:12:56 pm »
Не съм сигурна, че насилниците изобщо притежават нормални мозъци, каквито имат по-голямата част от човечеството. Изследвания с ЯМР показват, че региона в мозъка, който отговаря за емпатията, при престъпниците се различава от този на повечето хора. Тези хора не изпитват емоционална и когнитивна емпатия, но най-вече когнитивна.
За изнасилвачите се знае, че много от тях смятат, че на жертвата това им харесва. Е, колко ненормален трябва да си за да ти мине през главата такова нещо :o ?!

« Отговор #35 -: Февруари 27, 2014, 02:14:15 pm »
Sonic_Pro Няма такова нещо. Аз просто си защитавам своята теза, а тя е че човек склонен и помагащ на животно би помогнал и на човек. Като обратното също е вярно - подминаващите страдащо животно с безразличие, със същото ще подминат и страдащ човек.

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #36 -: Февруари 27, 2014, 02:14:58 pm »
Аз си обичам и хората и животните.С животинките се обичаме разбиращо,но още не съм почнала да си лягам с тях :PКогато хората почнат да раждат кученца може и да станем котенца ;DПраво на защита и  свобода имат и хората и животните.И двата вида стават и жертви и храна.Избирам и куче и мъж ;D

« Отговор #37 -: Февруари 27, 2014, 02:15:16 pm »

С тази разлика, че ако спасиш животно, то ще те гледа с благодарност и ако го приютиш, ще ти стане предан другар, а когато помогнеш на човек, било то и приятел, има вероятност в един момент да ти се изплюе в душата.

Доразви ми тезата :blink:

« Отговор #38 -: Февруари 27, 2014, 02:22:59 pm »
Аз си обичам и хората и животните.С животинките се обичаме разбиращо,но още не съм почнала да си лягам с тях :PКогато хората почнат да раждат кученца може и да станем котенца ;DПраво на защита и  свобода имат и хората и животните.И двата вида стават и жертви и храна.Избирам и куче и мъж ;D

"И двата вида стават и жертви и храна"  :o Да не си избягала от някакво канибалско племе :P
Избирам коткиииии, куче, маймунка :P хаха и Мъж :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Февруари 27, 2014, 02:26:02 pm »
Котки - да, папагали - не!  :blink:

Замислям се и за прасенце, но същата работа ще свърши и някой мъж...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.