Здравей Гост

Натални карти за начинаещи

• 504 Отговора
  • 139887 Прегледи
*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
Натални карти за начинаещи
« -: Юни 20, 2011, 02:30:55 am »
Всеки един , който е начинаещ може да постави картата си тук за обсъждане.... ;D

Re: Натални карти за начинаещи
« Отговор #1 -: Юни 20, 2011, 10:31:55 pm »
Ммм...аз имам едно питане.Значи свалила съм си програмата Zet 9 и съответно си направих карта,също така имам и рожденна карта на astro.com,обаче има големи разминавания в някои аспекти.В зет-а няма едни квадратури,които в astro-то са налице.На коя програма да се доверя ?  ???

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #2 -: Юни 20, 2011, 10:35:41 pm »
Ммм...аз имам едно питане.Значи свалила съм си програмата Zet 9 и съответно си направих карта,също така имам и рожденна карта на astro.com,обаче има големи разминавания в някои аспекти.В зет-а няма едни квадратури,които в astro-то са налице.На коя програма да се доверя ?  ???

Аз работя с няколко професионални програми...,но принципно астрокома...не дава отклонения...
В този ред на мисли...препоръчвам го.... :)...

*

Неактивен Fairy

• 1949
  • емоция :)
    • poznanie.net
« Отговор #3 -: Юни 20, 2011, 10:36:36 pm »

така - значи има разминавания в някои аспекти заради алгоритъма - (зета ръчно можеш да си настройваш почти всичко - съветвам те да си сейфаш с ново име това което променяш, за да можеш да си върнеш дефаут като ги оплескаш)
при някои сайтове-програми се задават различни орбиси (различните школи също дават различни), още някои сайтове / програми отчитат знаците - едните признават аспекти, само при знаци, при които имаме дадения аспект, при други се използва самия градус..

надявам се да го обясних?

« Отговор #4 -: Юни 20, 2011, 10:38:50 pm »
Да ,разбрах ви напълно,благодаря и на двете :)

« Отговор #5 -: Юни 21, 2011, 11:55:15 am »
Здравейте.Аз мисля да се възползвам от поканата на Марая и качвам наталната си карта.Ще съм благодарна на всеки, който я разгледа.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #6 -: Юни 21, 2011, 04:16:25 pm »
някои може ли да ми обясни какво е това "скрит аспект"?

« Отговор #7 -: Юни 21, 2011, 04:24:50 pm »
някои може ли да ми обясни какво е това "скрит аспект"?

Когато по знак двете планети могат да имат тригон, а от гледна точка на допустимите орбиси ще са в квадратура.
Например, планета в 28-29 гр. Лъв и планета в 1-2 гр. Стрелец.
Така е и с останалите аспекти, дадох пример с квадратурата.  :)

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #8 -: Юни 21, 2011, 04:37:16 pm »
http://www.astroseer.net/forum/index.php/topic,56.msg264.html#msg264

отворих нова темичка по въпроса за аспектите...

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #9 -: Юни 21, 2011, 04:39:05 pm »
ясно, по-горе съм го обяснила за различните програми /сайтове/

някои школи не ги приемат такива аспекти, други да

например както е при мен Плутон и Юпитер - в два съседни знака, но достатъчен орбис? не че ми е зор да са в аспект де :)))

« Отговор #10 -: Юни 21, 2011, 04:43:16 pm »
Птолемей е използвал знакови аспекти, сред тях са тригонът, секстилът, опозицията и квадратурата. Докато съвпадът не се брои за аспект. Във всяка школа се използва различен подход, да не говорим за това колко се различават техниките, използвани в класическата (антична) и в модерната астрология.

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #11 -: Юни 21, 2011, 04:44:55 pm »
Птолемей е използвал знакови аспекти, сред тях са тригонът, секстилът, опозицията и квадратурата. Докато съвпадът не се брои за аспект. Във всяка школа се използва различен подход, да не говорим за това колко се различават техниките, използвани в класическата (антична) и в модерната астрология.

така де, просто се сетих за пример :)
то колкото школи, толкова разбирания :) 
Подводни пък приема съвпада и опозицията като неутрални аспекти...

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #12 -: Юни 21, 2011, 04:45:22 pm »

например както е при мен Плутон и Юпитер - в два съседни знака, но достатъчен орбис? не че ми е зор да са в аспект де :)))

А защо не Приказна?! ;)

Колкото повече аспекти , толкова повече движение по картата..,както и възможност за изява на планетарния потенциал на двете планети ...Отчитам всеки един аспект...,изумяват ме минорните аспекти.... ???
Много информация се получава от тях.... :-*

*

Неактивен Fairy

• 1949
    • poznanie.net
« Отговор #13 -: Юни 21, 2011, 04:55:25 pm »

А защо не Приказна?! ;)

Колкото повече аспекти , толкова повече движение по картата..,както и възможност за изява на планетарния потенциал на двете планети ...Отчитам всеки един аспект...,изумяват ме минорните аспекти.... ???
Много информация се получава от тях.... :-*

става много сложно с много аспекти :)))  :haha: уха нови емоции (слагайте, колкото повече по-готинко)

позволявам си по-скоро като закачка да лепна един фрагмент от зет-а

аз лично така нищо не разбирам добре, че има таблички

*

Неактивен Марая

• 8015
  • ПРОСТО МАРАЯ!
« Отговор #14 -: Юни 21, 2011, 04:59:11 pm »
Абсолютно нищо не виждам от фрагмента... ;D Мащабирай малко...щот съм недоскиф... ;D ;D