Здравей Гост

За аспектите

• 88 Отговора
  • 20410 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За аспектите
« Отговор #20 -: Февруари 09, 2009, 04:58:09 pm »
Въпросът доколко придават само нюанс е спорен.
Паралели и контрапаралели намират широко приложение още в античната астрология, наред с мажорните аспекти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Февруари 09, 2009, 05:27:17 pm »
искам да споделя мнението си по темата.наблюдаваики картата си установих,че при мен работят така наречените кармични аспекти и то на 100%.освен тях от творческите най-силно усещам влиянието на 36гр-ят. аспекта на кеплер също не го подценявам.всяка квадратура или опозиция при мен винаги аспектира по някакъв начин и тригоните и секстилите в картата ми.транзитния сатурн в дева на квадрат от слънце, но на тригон от марс.последния много си го обичам защото е в екзалтация и в голям тригон.управител ми е на асц.винаги има баланс в природата ,както и в наталната карта.а ако нещо ни липсва,намираме точно тези партньори,които могат да компенсират липсата. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #22 -: Февруари 09, 2009, 06:27:10 pm »
Ако се не лъжа,най-разпостранено е схващането за влиянието им като сила на полусъвпад (паралел) и на полуопозиция (контрапаралел),което ще рече силата на мажорния аспект сведена на половина,което може и да ги прави по-силни от минорните и също така,ако пак не се лъжа  ;D имаше и следното правило при разглеждането им:паралела показва обединение на два принципа без да има смесване и преливане един в друг,планетите се включват просто заедно в една посока;по тази логика и проекцията характерна за опозицията не би следвало да се проявява в контрапаралела,възможно е и двете планети да се изявяват без това да е за сметка на другата,но в някаква степен пречещи си или изискващи синхронизиране.

*

Марая

• 28287
Re: За изкуството да си тълкуваме хороскопа
« Отговор #23 -: Февруари 09, 2009, 06:56:05 pm »
видя ми се ,че венерата е в близнаци и затова реших,че..., е женкар. съжалявам! но въпреки всичко разсъждавам и мисля така:
сатурн в пети дом дава пробеми с децата и с любовта.този мъж се привлича от по-възрастни хора.мисля,че има психологически,дори и сексуални зависимости.това показва,че той не е хазартен тип.има склонност да живее в миналото.сатурн в риби не е добре поставен/аз имам същия/ и никак не съм съгласна с лилие за спекулаций по сатурн.фобий,неврози,психоматични заболявания-да.слънцето в осми дом показва ,че най-критичния период в живота на човека е средната възраст.аспекта м/у луната и слънцето ме кара да мисля,че човека има проблеми с очите/зрението/.лъв на в-ха на 10-ти дом е показателен,че той има своето общество.макар и късно той ще стигне до висок пост.още повече управителя на 10-ти е в осми.ще се случи с подкрепата на другите.нищо чудно да получи предложение за следващия парламент ;D,без майтап.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #24 -: Февруари 09, 2009, 07:26:17 pm »
искам да споделя мнението си по темата.наблюдаваики картата си установих,че при мен работят така наречените кармични аспекти и то на 100%.освен тях от творческите най-силно усещам влиянието на 36гр-ят. аспекта на кеплер също не го подценявам.всяка квадратура или опозиция при мен винаги аспектира по някакъв начин и тригоните и секстилите в картата ми.транзитния сатурн в дева на квадрат от слънце, но на тригон от марс.последния много си го обичам защото е в екзалтация и в голям тригон.управител ми е на асц.винаги има баланс в природата ,както и в наталната карта.а ако нещо ни липсва,намираме точно тези партньори,които могат да компенсират липсата. :)
Мисля ,че може да не си обективна по въпроса .Картата ти е така устроена ,че няма начин да не отдаваш значение на всичко ,което носи кармичен отенък. ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Февруари 09, 2009, 08:28:28 pm »
Имам квадрат между светилата и проблем със зрението нямам. Дори бих казала, че имам орлов поглед - забелязвам най-дребния детайл, дори когато не искам. Например, когато си проверявам преводите преди издаване, не ги пускам на spell check, както го правят всички преводачи, а ги "сканирам" с поглед. Майка ми също е с квадрат между светилата - проблем с очите няма. Е, на 50-51 години за пръв път сложи малки диоптри, защото си развали зрението с шиене на гоблени.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Февруари 09, 2009, 08:52:57 pm »

[/quote]Мисля ,че може да не си обективна по въпроса .Картата ти е така устроена ,че няма начин да не отдаваш значение на всичко ,което носи кармичен отенък. ;D :P
[/quote]
 ;D ;D ;D,щом ти го казваш значи е така!но наистина съм обективна-до болка.при мен работят :Pяд ли те е? :P ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Февруари 09, 2009, 08:59:03 pm »
Имам квадрат между светилата и проблем със зрението нямам. Дори бих казала, че имам орлов поглед - забелязвам най-дребния детайл, дори когато не искам. Например, когато си проверявам преводите преди издаване, не ги пускам на spell check, както го правят всички преводачи, а ги "сканирам" с поглед. Майка ми също е с квадрат между светилата - проблем с очите няма. Е, на 50-51 години за пръв път сложи малки диоптри, защото си развали зрението с шиене на гоблени.  :)
дано е така!изказвам предположение.чела съм го в книги и съм го срещала в карти на познати.при транзит или прогресия може да се отключи и този проблем.другото ,което знам за аспекта е,че майката и бащата не са били в добри отношения по време на зачеването на плода.това означава също така,че майката е имала тежка бременност.конфликта м/у двете светила може да донесе здравословни,емоционални и социални проблеми.но наред с това,този аспект дава и стимула и подтика за постигане на набелязаните цели. :)

« Отговор #28 -: Февруари 09, 2009, 09:07:29 pm »

Мисля ,че може да не си обективна по въпроса .Картата ти е така устроена ,че няма начин да не отдаваш значение на всичко ,което носи кармичен отенък. ;D :P
[/quote]
 ;D ;D ;D,щом ти го казваш значи е така!но наистина съм обективна-до болка.при мен работят :Pяд ли те е? :P ;D
[/quote]Добре ,че ме разсмя  ;D ;D ;D
Продължавам да се друсам като лист,след като на магия се разминахме от сблъсък с един ТИР .Нямам представа кой и как е пуснал въпросния шьофор да излезе на пътя.
Бяхме тръгнали да го изпреварваме и точно бяхме стигнали до половината на ТИР-а ,когато онзи идиот изви кормилото и камиона ни отсече пътя. В ляво от нас имаше дърво и първо застъргахме колата ,а после се ръгнахме в една канавка .Както и да е, успяхме да се измъкнем от трапа ,а после когато изпреварихме оня кретен той се хилеше нагло . Колегите едва вразумихме момчето ,което шьофираше да не слезе да тръгне да се разправя .

« Отговор #29 -: Февруари 09, 2009, 09:12:13 pm »
Може да е от лунното затъмнение придружено от Нептун и Хирон.
Аз от два дни имам чувството, че в къщи има полтъргайст. Чувам, че разни неща падат, а те не падат. Други предмети падат, без да съм ги пипнала.  :o
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Февруари 09, 2009, 09:36:46 pm »
Може да е от лунното затъмнение придружено от Нептун и Хирон.
Аз от два дни имам чувството, че в къщи има полтъргайст. Чувам, че разни неща падат, а те не падат. Други предмети падат, без да съм ги пипнала.  :o
действието на хирон е подобно на това на меркурий и уран.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Февруари 09, 2009, 09:54:40 pm »
изказвам предположение.чела съм го в книги и съм го срещала в карти на познати.при транзит или прогресия може да се отключи и този проблем.другото ,което знам за аспекта е,че майката и бащата не са били в добри отношения по време на зачеването на плода.

Много интересна книга за светилата е написана от Лиз Грийн и Хауърд Саспортас, препоръчвам я горещо на всички. Всъщност ъгълът между светилата в рождения хороскоп определя не само типа темперамент на родения, а също дава информация за етапа в развитието на отношенията между двамата му родители. В тази връзка добре е да се прочетат статиите на Дейн Ръдиар за слънчево-лунния цикъл. И тук е интересно да се отбележи, че при две и повече деца в едно семейство ъгълът между светилата, както и аспектацията им могат да бъдат най-различни, макар и всички теза деца да са създадени от един и същи родител. Отговорът е, че всяко дете се появява на различен етап в живота на родителя и хороскопът на малкото отразява вродената му представа за този родител, независимо доколко тя отговаря на истинската му самоличност. Детето, с оглед знака и аспектите на Луната в хороскопа, има очакване за определен тип връзка с майката, този модел на отношения е отразен в хороскопа му и се разгръща посредством вторична прогресия през първите няколко месеца до една година от живота му. Има деца с тригони между светилата, родени в проблемни семейства, където между двамата родители вече се е зародил конфликт. Всъщност затова тезата за разведени/разделени родители при квадратура или опозиция между светилата в картата на детето нерядко се проваля, защото ъгълът между светилата по-скоро отразява енергийния модел на взаимодействие между родителите му в момента или дори преди неговото зачеване, а не впоследствие. Имам познати и близки с тригони между светилата с разведени родители и/или малтретиране на майката от бащата. Понякога една силно ранена Луна може да алармира за това, но в някои случаи Луната може да сключва и хармонични аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Февруари 09, 2009, 10:25:22 pm »
Съгласна съм с теб Лили. Мъжете, които познавам с квадрат между светилата много често са със сексистки настроения, спрямо противоположния пол и са склонни да правят обобщения с ясно негативна окраска, подплатени с голяма доза ирония и черен хумор. Аз никога не съм правила обобщения по отношение на мъжете и приемам представителите на двата пола като равнопоставени същества, мъжът и жената като две половини на едно единно цяло. (това е пък недостатъка на съвпада Слънце-Луна). Харесвах много един мъж и знаех, че е взаимно, но същият този човек можеше да ме докара до бунтовно състояние само с един единствен саркастичен намек по отношение на женския пол. Сега като попадна на персонаж с подобно поведение, поглеждам картата му и в 90% от случаите ми се набива на очи квадратурата между светилата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Февруари 09, 2009, 10:31:46 pm »
Харесвах много един мъж и знаех, че е взаимно, но същият този човек можеше да ме докара до бунтовно състояние само с един единствен саркастичен намек по отношение на женския пол. Сега като попадна на персонаж с подобно поведение, поглеждам картата му и в 90% от случаите ми се набива на очи квадратурата между светилата.
Интересното е, че мен - като жена - подобни намеци и подмятания ме докарват до амок.  :-[
Имам квадратура между светилата, Овен/Рак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #34 -: Февруари 09, 2009, 10:39:23 pm »
Ти остай светилата  ;D Аз не познавам жена Овен която да не се впряга по отношение на равенство между половете !

Аз нямам квадрат между светилата,но имам сескиквадрат между Слънце/Луна,всъщност цяла секирка барабар с Плутон! :( След 18 г проявих късогледство.Все още се чудя дали и съвпада на Мерк/Марс във Водолей също няма пръст в тази работка.

Иначе maraj,следваше да пишеш в другата тема за оня човек,не тук,но както и да е:

-мисля,че носи очила,да;доколкото ми е известно не е хазартен тип.Най-критична за съответния бе миналата година,когато и все още Плутон му нагази Венерата,имаше и други много силни аспекти,но сега ме мързи да ги вадя,а и няма смисъл.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Февруари 09, 2009, 10:46:15 pm »
А сега, мунданната опозиция Сатурн/Уран върху част от наталния тау-квадрат как му се отразява?
Да, между другото, транзитът на Плутон преди ингреса му в Козирог бе доста зашеметяващ за някои мои познати с Венера в трета декада на двойката знаци Близнаци-Стрелец. Повечето от тях казват, че след този транзит вече нищо нямало да бъде както преди.  ???
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Февруари 09, 2009, 10:53:14 pm »
От няколко месеца нямам поглед върху тази личност,за това не знам.

Но това което са ти споделили твоите познати,важи и в този случай!Изживя наистина големи стресове, имаше и опасности,нещата тепърва са още в ход на изменение...Имаше един период лятото,който мина с достигане на жизнен минимум и липса на желание и смисъл за живот.Но да не навлизаме сега-то е ясно,че пернат ли те еволютивните принципи на висшите планети,обикновено това за формата,материята,егото и плановете си е някакъв разрив или поне в началото.

Едит:Аз се чудя днеска защо съм леко замаян и отделно правописни грешки правя ,съвсем забравих за днескашното затъмнение  ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Февруари 09, 2009, 11:00:27 pm »
Едит:Аз се чудя днеска защо съм леко замаян и отделно правописни грешки правя ,съвсем забравих за днескашното затъмнение  ???

Оф топик  :)
Уф, днес ли имаше затъмнение?
А аз се чудя на какво се дължи адското главоболие през целия ден. Раздразнителност, изтощение, болки в ставите... Дори си помислих, че пак съм прихванала от оня дрисливия ( ;D) грип. По време на наскорошното слънчево затъмнение такива симптоми изобщо нямах.  ???
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Февруари 09, 2009, 11:07:35 pm »
Точно се чудех как ли ще се отрази квадратът на транзитния Плутон на неаспектирана Венера в Овен. Въпросният мъж, за който говорех, е в началото на този транзитен аспект, който се очаква да окаже много продължително трансформиращо въздействие на неговата Венера.

Най-общо за този аспект съм чела следните неща: обсебващи, манипулативни връзки, може да се сблъска с корупция или да участва в нея; борба за власт, посредством парите и/или секса, загуба или смърт на партньор, драматични любовни преживявания.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Февруари 09, 2009, 11:14:25 pm »
И щом заговорехме за плутонови транзити...
Интересното е, че при мен някои плутонови теми излязоха на дневен ред преди втория ингрес на Плутон в Козирог, докато беше ретрограден в последните градуси на Стрелец (имам Луна в 6* Рак). Първия ингрес изобщо или, да кажем, почти не го усетих. Но пък за сметка на това през последните 7-8 месеца бях като зашеметена...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.