Здравей Гост

Айде бе!

• 118 Отговора
  • 18687 Прегледи
*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #40 -: Април 21, 2007, 06:00:40 pm »
Цитат

Тц, изобщо и въобще не съм съгласна, в момента войната е на живот и смърт и искам да бъде мойто, защото съм решила да става властелина на видимото и невидимото, а парите са най-сигурният представител и на двете.

Който владее парите, владее света, но не защото го купува с пари, а защото парите са такава особена субстанция, че ако се научиш да ги владееш, нищо друго не може да ти се опре.
Парите, ако ги поискаш и те дойдат, ще са един реален израз на сила.
Но има и други възможни реални изрази на сила :)
Въпрос на избор:)

Житейският ми опит показва,  че тия, които са поискали много пари и те идват, не се променят за добро.
Въпрос на избор  :)  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Айде бе!
« Отговор #41 -: Април 21, 2007, 06:09:50 pm »
Цитат
Житейският ми опит показва,  че тия, които са поискали много пари и те идват, не се променят за добро.
Въпрос на избор  :)
Е ма чакай, аз искам пари, защото това ще ми развие и покаже силата, а защо пари-ми щото що не, освен това ми писна от безпаричие.
Освен това ти си забелязала само ония около нас, в България принципно парите променят към лошо, защото отиват при слаби и неготови хора, аз чак на тия години пожелах пари, щото си мисля, че вече съм готова за тях и е страхотно предизвикателство, все едно стоиш на ръба на пропаст на един крак, а другият ти е в устата на ревящ лъв.  :D

Освен това аз не искам много на първо време, всъщност простоси поисках да си уредя живота...ми време ми е, после ще видим.

*

Xalia

• *
  • 164
Айде бе!
« Отговор #42 -: Април 21, 2007, 06:28:35 pm »
Цитат
Цитат
Kaily, Хирон е в момента на 15°11 Водолей, не ти ли е тук някъде Венерата?
Е там де, демек тук. И кво? Ма то и лунните възли са ми почти в съвпад наобратно.
Ами много не съм се задълбочавала с Хирон, но малкото ключови думи ми вършат добра работа: той е раненият лечител, който не може нито да излекува себе си, нито да умре. Може да намери само облекчение на болките си, като прави за другите това, което му подсказва позицията в хороскопа.

В хороскопа  ни той показва къде ни е "ахилесовата пета", къде сме най-раними, в транзит - същото. И единственият шанс е да правим нещо за другите в тази област - така помагаме на себе си. В радикса той ми е в седми дом в риби, та не мога да го пренебрегна, прекалено е явен.

Та ако той ти тормози в момента Венерата, както може би миналата година Сaтурн, то Юпитер я е гъделичкал доскоро, затова вероятно и намирането на пари по улицата  и др. подобни. С две думи: и най- неприятните транзити свършвaт някога. :)  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #43 -: Април 21, 2007, 06:38:31 pm »
О ма не така, Сатурн вче си заминава от предългата опозиция Венера, ма Хирон тепърва идва, то как и да го погледнеш, кофти транзити винаги ще има, ако ги чакам всичките да свършат, далеч няма да стигна.

Бе втори дом ми е фрашкан с планети, редно е да имам пари, ма тоя Плутон какво прави в тоя втори дом ми е чудно.

Впрочем  аз пък по твойта логика точно и това правя в момента-не правя за себе си нещо, а за друг човек, затова ми трябват пари, устройвайки мен си, устройвам и нея, та пак така.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #44 -: Април 21, 2007, 06:41:09 pm »
Хм... да ви споделя за моите юпитерови "придобивки"  :blink: дори по време на транзитния му тригон откъм втори дом към Венера в пети парите идват, и то в съвсем разумни и умерени количества, само и единствено от работа. Затова бях споменала, че съм от ония дето нищо никога не получават даром, ако ще и Юпитер лично да ме посети  :lol:
Права е АН като казва, че щом в дадена област имаме трайно усещане за неуспех, значи явно има защо и за какво, въпросът е може би да се научим да приемаме по-философски тези на пръв поглед "неуспехи" и да ги превърнем в стимул да променим това "усещане" :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #45 -: Април 21, 2007, 06:43:03 pm »
Щом някъде имаме трайно усещане за неуспех, по-добре да намерим причината за тя неуспех, която обикновено е някое прилепнало убеждение-постулат, или отрицателен емоционален заряд, и да я елиминираме.

*

Xalia

• *
  • 164
Айде бе!
« Отговор #46 -: Април 21, 2007, 06:45:54 pm »
Цитат
За Хирон... досега нито един негов транзит не съм усетила в събитиен план, макар че някои астролози така ентусиазирано отчитат дори транзитните му секстили, тригони и квинтили  /както и на Лилит/... вероятно е въпрос на нагласа  :huh:
Не съм обръщала голямо внимание на транзитите му, но днес погледнах къде ми е бил по време на една сериозна операция - върху арабската точка на смъртта, в опозиция със Слънцето. Повече не съм гледала, може да открия и други неща, ако се занимавам повече. Но мястото му в хороскопа ми има със сигурност явен смисъл, който открих едва неотдавна чрез събитийност.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #47 -: Април 21, 2007, 06:47:38 pm »
Цитат
Щом някъде имаме трайно усещане за неуспех, по-добре да намерим причината за тя неуспех, която обикновено е някое прилепнало убеждение-постулат, или отрицателен емоционален заряд, и да я елиминираме.
Това се опитвам и да правя... да премахна усещането за въртене в затворен кръг  :ph34r:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #48 -: Април 21, 2007, 06:54:51 pm »
Xalia, единствената "хиронова" събитийност, за която се сещам в момента, е че е бил активиран от транзит на Юпитер /съвпад/, когато започнах да изучавам астрология, на фона на сатурнов цикъл. Между другото, това се случи по време на марсово завръщане, а и Юпитер тъкмо бе преминал през Южния ми възел.

« Последна редакция: Април 21, 2007, 06:57:04 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #49 -: Април 21, 2007, 07:08:17 pm »
Цитат

Бе втори дом ми е фрашкан с планети, редно е да имам пари, ма тоя Плутон какво прави в тоя втори дом ми е чудно.

съвпадът на Слънцето и Юпитер в някаква област си е лакомийка в съответната област :D

За какво са ти пари- не ти трябват :D  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #50 -: Април 21, 2007, 07:13:18 pm »
За уреден живот
за сигурност
за хубав дом
за спокойствие
за да пътувам по света
за да се правя на тежкарка
за лаптоп
за...

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #51 -: Април 21, 2007, 07:35:01 pm »
С пари, много пари бих купила единствено:
- спокойствие
- увереност в утрешния ден
- независимост, т.е. сам да си си господар.

И най-вече спокойствие, което така драстично липсва в делничното ни ежедневие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #52 -: Април 21, 2007, 09:15:51 pm »
Спокойствието, увереността в утрешния ден и независимостта не се купуват с пари.  :P  

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #53 -: Април 21, 2007, 09:22:48 pm »
Да, те са повече вътрешно състояние. Но не бих могла да отрека, че се дължат и на някои външни предпоставки.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #54 -: Април 21, 2007, 09:25:21 pm »
Бе давай да не философстваме ми да търсим парадокса, през който да се проврем и да излезем оттатък с пари.  :D  

Айде бе!
« Отговор #55 -: Април 21, 2007, 10:08:41 pm »
Цитат
С пари, много пари бих купила единствено:
- спокойствие
- увереност в утрешния ден
- независимост, т.е. сам да си си господар.

И най-вече спокойствие, което така драстично липсва в делничното ни ежедневие.
яко, майно ле имах пари
яко имах пари майно льо

сам си гльодах господари
господари, спокойни будамари

како се занезавих
како литнах уу мои покоици

слобода ке купим, либе ле
яко ле има пари :))

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #56 -: Април 21, 2007, 10:16:19 pm »
Това на македонски ли е, ти ли го измисли?  :lol:

Има разлика между "свобода" и "независимост". Свобода не се купува, няма и безусловна свобода.
Независимостта, която визирах, е автономност. Казано с думи прости /по овенски  :P / никой да не ти надува главата  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Айде бе!
« Отговор #57 -: Април 22, 2007, 09:45:43 am »
Цитат
Това на македонски ли е, ти ли го измисли?  :lol:

Има разлика между "свобода" и "независимост". Свобода не се купува, няма и безусловна свобода.
Независимостта, която визирах, е автономност. Казано с думи прости /по овенски  :P / никой да не ти надува главата  :D
Да :)) да има място (и време!:)) сутрин къде да правиш йога и да не влизат в сънищата баби с корабийки и съседски котки да те "връщат" в тялото :))

Е, и да се махнат визите, паспортите, полицията и т.н. ....
(това по стрелешки: )))

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #58 -: Април 22, 2007, 11:03:05 am »
И да се махнат крадливите политици, депутати, парламентът, държавните граници  :D да няма престъпност, насилие, болести, да се нахранят всички гладни деца (това съвсем сериозно)...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Айде бе!
« Отговор #59 -: Април 22, 2007, 12:32:56 pm »
Цитат
И да се махнат крадливите политици, депутати, парламентът, държавните граници  :D да няма престъпност, насилие, болести, да се нахранят всички гладни деца (това съвсем сериозно)...
Дано това хубаво време поне малко ни "изнесе" извън сферата на влияние на :)))