Здравей Гост

Айде бе!

• 118 Отговора
  • 18702 Прегледи
Айде бе!
« Отговор #60 -: Април 22, 2007, 01:07:34 pm »
По скоро вярвам, че всички можем да станем по - независими, уверени и спокоини. Отколкото, че някога ще спре този ужас и че тези хора ще се махнат.

Цитат
И да се махнат крадливите политици, депутати, парламентът, държавните граници biggrin.gif .

За съжаление нещата са доста вързани по - между си.
А това найстина са добри пожелания.

Цитат
да няма престъпност, насилие, болести, да се нахранят всички гладни деца (това съвсем сериозно)..

Дано да има повече щастливи хора по света.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Айде бе!
« Отговор #61 -: Април 22, 2007, 02:22:00 pm »
Айде бе, стига сте философствали, да нарамваме мотичките и да одиме да копаме пари.  :lol:  

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #62 -: Април 22, 2007, 03:32:05 pm »
Цитат
Айде бе, стига сте философствали, да нарамваме мотичките и да одиме да копаме пари.  :lol:
...в Страну дураков  :lol: нали се сещаш за приказката за Пинокио  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #63 -: Април 28, 2007, 05:57:02 pm »
Днес установих, че не искам да печеля пари, а да харча пари.
Това изменя ли кондиката?  :D  <_<  

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #64 -: Април 28, 2007, 06:14:26 pm »
Цитат
Днес установих, че не искам да печеля пари, а да харча пари.
Това изменя ли кондиката?  :D  <_<
а, чудесно :D
Ето такива работи се случват, когато наталният Нептун е активиран силно от бърз транзит - човек може да се разделя с предишни свои мнения и убеждения, което си е голяма сила :)
Сила е, защото признава пред себе си, че мислите му са безсмислени :)
И започва да открива смисъла на безсмисленото :D - контакт с космичните енергии :D  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #65 -: Април 28, 2007, 06:48:34 pm »
Не бе, ти не разбираш.
Преди години, като се влачих до Будапеща, осъзнах нещо друго...значи имаше една такава тема-когато човек слуша нещо или чете, той не вижда определени думи. Примерът беше черна котка-има хора, които толкова се ужасяват от черното, че като прочетат черна котка, просто се хлъзгат около думата черно, за тях тя е бяло петно, и се фиксират за сметка на това върху котка, в резултат се плашат от черните котки.
Та по тоя повод с медитации и съзерцание стигнах до извода, че мен примерно не ме стряскат парите, а думата, свързана с тях. изкарвам пари
За мен това значи тежък труд с пот на чело и въобще нещо не особено приятно.
Направих едно бързо проучване сред познати и установих, че идните свързват парите с едни думи, други с други. Примерно:
печеля пари
получавам пари
имам пари
Поразсъждавахме тогава върху думата, с която свързваме парите и така.
И днес внезапно и ни в клин, ни в ръкав осмислих, че аз вече не ща да изкарвам пари, защото цял живот вътрешното ми състояние е било на тема да се напъвам да изкарам пари.
А сега вече искам просто да ги харча. От известно време насам искам това де, но едва днес ми доде на върха на езика.
А после вече се сетих за това упражнение отпреди години.

Защо да са ми безмислени мислите?  :blink:  

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #66 -: Април 29, 2007, 05:47:41 am »
Цитат

Защо да са ми безмислени мислите?  :blink:
исках да кажа, че е нормално да променяме мислите и разбиранията си и да осъзнаваме промените.
Когато това се случва при активиран Нептун, можем да стигнем до някаква универсалност. Усещането ни за благополучие или щастие е моментно състояние. Ако в радикса е силен Сатурн, човек конкретизира нещата и се съсредоточава над тях, а при включен Нептун конкретиката се разширява.
Всъщност не ни трябва нищо повече от вътрешна хармония, а ако не я постигаме с печелене или харчене на пари, можем да сме сигурни, че има и други начини - само трябва да ги откриваме :)
С две думи- вчера искахме да печелим, днес - да харчим, а утре - друго :) - и всичко е еднакво смислено и безсмислено :)  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #67 -: Април 29, 2007, 09:50:37 am »
Дам, единственият начин да отидеш отвъд е да минеш през нещо конкретно.
Така вика Сатурн.  :P
Колкото повече общи философии и абстрактни обобщения, толкова по-далеч от Портата.
В рая ще стигнеш, когато се вгледаш в едно конкретно цвете и никога няма да стигнеш с блеения на тема "рай".
Скокът е възможен от мравката на пътеката и никога от знанието за вселената. Ремонт се прави с конкретна сума пари и никога с абстрактното понятие "пари"  ;)

Та какво пак за Сатурн?  :P  

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #68 -: Април 29, 2007, 10:40:39 am »
Цитат

Та какво пак за Сатурн?  :P
кара ни да се програмираме и идентифицираме с нещо конкретно - ту печелене, ту харчене :D - кофти :D  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #69 -: Април 29, 2007, 10:56:29 am »
Тва изобщо не  е верно.
Много дълги години и аз се реех в облаците над конкретиката. Докато се убедих, че мога да си вися там цялата вечност до края на времената всуе, ама ако искам да хапна един домат, трябва да сляза в определена градина и да си откъсна един определен конкретен такъв.
Умът умира да се прави на абстрактен и велик, затова нема просветлени.
И изобщо...приказката за философа, де настъпил конкретната мотика.  :D  

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #70 -: Април 29, 2007, 11:21:01 am »
няма лошо в конкретиката :D - съчетано с "искам" на Марс  :D

Въпросът е  да има удовлетворителен резултат :) - ако няма, просто трябва да си дадем сметка, че сега искаме едно, а после- друго :)
Ще те държи докато приключи аспекта на тр.Марс с наталния Сатурн :)
После ще говорим пак за Нептун :D Като не щеш да превключиш сега на опозицията му със Слънцето и Меркурий :D  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #71 -: Април 29, 2007, 12:07:17 pm »
Не бе, превключвам секак, ти само кажи как искаш.   :D
Може пък желанията ми за спокоен живот, изобилие, материална сигурност в крайна сметка да са стигнали до ключовия израз: харча пари.
щото нищо друго не е толкова концентрирано, недвусмислено, еднозначно.
И тук Нептун да е дал заключителния щрих, за да осмисля кондиката на щенията си.

Ако опре до мен и мечтанията ми, искам стъклена къща насред горска поляна, да акумулира слънчева светлина и да ми топли и да зяпам мравките и бръмбарите през стените.

Ма както виждаш, се ограничавам с квото имам под ръка.

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #72 -: Април 29, 2007, 01:38:17 pm »
стъклената къща най-вероятно ще остане неизживяна Нептунова фантазия :)

Марсовите и Сатурновите чувства и желания най-добре да ги изживеем, за да има поне мъничка надежда за стъклената къща :)  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #73 -: Април 29, 2007, 06:38:05 pm »
Да ги изживеем демек да ги изреализираме колкото можем ли, к`во?  :rolleyes:
Или да ги измечтаем?  

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #74 -: Април 29, 2007, 07:50:43 pm »
Цитат
стъклената къща най-вероятно ще остане неизживяна Нептунова фантазия :)

Уф, и на мен в момента почти точния вече съвпад на прогресивната Луна с натален Сатурн ми разбива малкото останали илюзии и блянове за стъклени къщички  :unsure: изведнъж усетих как ми тежи  :huh: в съчетание с тотално емоционално оттегляне в "черупката" и дистанциране от всичко, което се случва тук и сега  :ph34r:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #75 -: Април 29, 2007, 10:06:39 pm »
Интересно, и аз усетих как ми тежи тоя вечен преход, несигурност, борба за елементарно оцеляване и колко ми е омръзнало всичко това.

*

AH

• 2201
Айде бе!
« Отговор #76 -: Април 30, 2007, 05:52:43 am »
аз май не знам други рецепти, освен и при опозиция към наталния Нептун, да се научим осъзнато да постигаме по-висше Нептуново състояние, т.е. мечти за стъклени къщи, любов или пък оная непостижима вяра..... :)  

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #77 -: Април 30, 2007, 11:17:48 am »
Не разбрах-не знаеш други рецепти ли?

Ми да ти кажа и това не е високо самочувствие, а чист факт - аз непрекъснато го правя, цел живот го правя, спонтанно, на моменти по-често, на моменти по-рядко.
Може да е от позицията на Нептун, знам ли. Знам само, че Нептун в 12 в скорпи дава течове в къщата и ей богу, верно е. Непрекъснато нещо ми капе, независимо какво правя.

Висшето нептуново съзнание ми е така да се каже в кърпа вързано и ежедневие, сега искам и нещо друго, примерно чиста земна хармония и красота, примерно уютен дом, хармонични отношения, е такива простички неща. Другото ми е дадено.

Изобщо тоя живот съм забелязала ми са дадени всички висши състояния с лекота и ни едно дребничко обикновеничко човешко нещичко, там е жива мъка и гола вода.

*

Lillie

• 30532
Айде бе!
« Отговор #78 -: Април 30, 2007, 11:44:42 am »
Цитат
Изобщо тоя живот съм забелязала ми са дадени всички висши състояния с лекота и ни едно дребничко обикновеничко човешко нещичко, там е жива мъка и гола вода.
Всички сме така - с лекота ни се дава едното за сметка на пълната липса на другото. И после се чудим как, по какъв начин и с какви "средства" да си набавяме липсите.
Моя приятелка, да речем, всичко би дала, за да има това, което имам аз /или друга/ без за оценява това, което тя самата притежава. Не вижда и не цени това, което има, а вижда само "липсите". Аз, от моя страна, тайничко копнея за ония "простички неща", които притежават мнозина такива като мен, но по някаква странна "случайност" при мен са в трайна липса... Та такъв е животът - всички "имания" и "нямания" взаимно се уравновесяват с изключение на случаите, когато има очевиден и траен дисбаланс по независещи от нас причини. Но това вече е божа работа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Айде бе!
« Отговор #79 -: Април 30, 2007, 01:09:37 pm »
Аз пък съм убедена, че всичко може да се оправи и поправи, трябва само да знаеш как.
Е тоя живот на това съм отделила-с ноу хаута се занимавам. И панацеята на ноухаутата диря.
Няма начин да няма начин. Направо съм на една стъпка от това да го намеря. B)