Здравей Гост

2-ри дом и промяна на ценностната система

• 110 Отговора
  • 20497 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:2-ри дом и промяна на ценностната система
« Отговор #20 -: Май 18, 2010, 02:10:52 pm »
 Да дам и моят "принос" към дискусията. Допреди 5-6 години парите не ми бяха тема или поне не на първите 2 места. След като прог. ми асцендент навлезе в дева силно се заинтересувах от материалната страна на нещата и то поради причината, че могат да ми дадат спокойствие и възможност да правя каквато искам ( с всички условности) както и нещата, които Марая е изброила.
 До 23-24  годишна възраст си бях такава уфсъ заблудена по отношение на материалните неща, че чак ме е яд на себе си.
п.п.Ако някога стана милионерка, ще бъда от тези дискретните, дето след смъртта им се разбира, че са били такива. Хич не ме блазнят диаманти, яхти, светски партита, но виж със сигурност ще участвам в комерсиални експедиции в Хималаите или в джунглите на Амазонка. ;D :blink: ;) В момента парите ми са тема номер 2, номер 1 са децата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #21 -: Май 18, 2010, 02:16:32 pm »
кажи ни го , пък ние ако не те разбереме ,пак ще питаме.
що е нужно да оставаме неразбрани?! :blink:
така или иначе ,докато не разберем все ще изниква някъде въпроса уж "случайно".
какво разбираш под зависимостта ,която дават парите?

не си готова още за отговора! като му дойде времето и ще разбереш за какво говоря  :blink:

аз нямам проблем с това, че съм "неразбрана" - това ми е пътя - да бъда неразбрана в повечето случаи. но това не ми пречи от много отдавна, дори се забавлявам със сащисването, което предизвикват изказванията ми понякога  ;) 

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #22 -: Май 18, 2010, 02:16:47 pm »
Аз разбирам какво иска да каже Вещичка, но там е работата, че тук на тази планета всичко е изградено на  основата на зависимости. Като почнем от това, че се нуждаем от въздух, храна , подслон, както и от достатъчно изнена енергия.....
Същото е с парите, те просто са част от материалния свят, както и ние...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #23 -: Май 18, 2010, 02:17:32 pm »
Аз разбирам какво иска да каже Вещичка, но там е работата, че тук на тази планета всичко е изградено на  основата на зависимости. Като почнем от това, че се нуждаем от въздух, храна , подслон, както и от достатъчно изнена енергия.....

парите са средство за живот, но не и начин на живот!  ;)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #24 -: Май 18, 2010, 02:17:58 pm »
Темата не е защо ни трябват парите и как да ги оползотворяваме,а защо някои не обичат парите и аз визирах предимно кои.

Ясно е че парите са средство за осъществяване на желанията и нуждите в материята или по-правилно да кажем-в цивилизования свят.Но в крайна сметка това може да е заробващо,тук Вещичка е права,в смисъл ако се прекали и това стане основен фокус.Че то дори когато се чудим как да задоволим нуждите и желанията си-ние пак не сме свободни-парите ще ги задоволят,но не и премахнат.А докато има нужди и желания-ще сме зависими.

Хм. Везни във втори дом ми се струва донякъде отговор при асц. Дева. Парите са твърде пошло понятие за високите им естетически критерии. Акцентираните Везни също не обичат да се говори за пари. И не се стремят към парите като ценност, възприемат ги само като средство за набавяне на красиви неща.

Така е (питай мен  ;D),но пак го няма отговора-нали по Венера е комфорта и лукса,дори и Везните (които са и суетни) колкото и да са естетически,са склонни да имат някакво по-любящо отношение към парите,след като се управляват от Венера  :unsure: За мен причината  е в самата Дева.

и не мога да разбера защо по дяволите 2 дом го свързвате само с парите, респективно ценностната си система автоматично я свързвате само с парите  :o

Не го свързваме само с това 2 дом,сега просто разглеждаме този аспект и връзката -пари и ценностна система- как си влияят. Така както промяната  в отношението към парите говори за промяна в ценностната система,така и промяна в ценностната система трябва да влияе и на парите (за всеки индивидуално).

Това е важен момент и за това се питам,кои са надмогнали ако имат първоначално неутрално или отблъскващо отношение към парите,как и какво се е случило?

Има ли за това данни в картата или в нейната динамика?  :blink:

В крайна сметка проверяваме окултните закони за подобното привлича подобно.

Работата е там-познавам хора (а и себе си)-това нещо им минава през ума,обмислят го,настройват се и тцъ-или временен ефект или нищо.Трябва да се действа от едно много същностно ниво за да се измени изцяло положението/отношението.Все пак Венера не е Меркурий и не минава номера само с мислене и визуализация-иска се и желания или промяна в приоритетите,ценностите-а като се има предвид че 2 дом е един от фундаменталните домове и първият земен,тук нещата стават бавно и се изисква колосален натиск да се помръдне т.нар. вече втърдена земя на личните ни убеждения и ценности.

Ще ми се проверим и другият закон-човек привлича това от което го е страх или бяга от него.

Така някой който не обича примерно парите може да ги привлича,само и само за да се сблъска със страха си .

Сега остава да видим кое сработва по-бързо-като бягаш от нещо или като го желаеш от същността си  ;D :P

Но това само на повърхността,иначе е важно какво става в последствие отвътре  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #25 -: Май 18, 2010, 02:21:35 pm »
когато се чудим как да задоволим нуждите и желанията си-ние пак не сме свободни-парите ще ги задоволят,но не и премахнат.А докато има нужди и желания-ще сме зависими.

ммм даааа - истината тръгва някъде оттук  ;)  бравост!

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Май 18, 2010, 02:27:23 pm »
 Синухе, аз те разбирам какво искаш да кажеш. Бях от тези, които се отвращаваха от разговори на тема пари. Много долно ми се струваше. Поради вътрешната си нагласа очевидно и ТЪе парите не ме долюбваха много. Нов един момент някой ми смени главата и сега най-чистосърдечно си признавам, че хич и  не ми дреме за кариери, признания, тинтири-минтири.
Зациклила съм на тема пари и това го свързвам с ДЕВА- прогр. асц. в дева. Това ескалира допълнително и от транзита на Сатурн в дева.
 През него период четях страшно много финансова литература като под такава нямам впредвид популярната от рода на Киосаки, а сериозни книги по технически и фундаментален анализ на пазарите.
 Очевидно, че в най-дълбинните пластове на подсъзнанието ми, не съм изчистила всичките си негативи по отношение на "сребролюбието" и по тази  ;D ;D ;D причина паричките ме заобикалят ;D ;D ;D.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #27 -: Май 18, 2010, 02:28:51 pm »
Да дам и моят "принос" към дискусията. Допреди 5-6 години парите не ми бяха тема или поне не на първите 2 места. След като прог. ми асцендент навлезе в дева силно се заинтересувах от материалната страна на нещата и то поради причината, че могат да ми дадат спокойствие и възможност да правя каквато искам

Интересно-аз и това имам предвид-Девата е практична,тя винаги търси най-елементарното решение на нещата и ако това в случая е повече пари или акцент на парите добре,тя иска да е ефективна,а за да си ефективен-трябва това или онова.Обаче аз питам дали това е генерална вътрешна промяна в отношението ти към тях и в последствие дали парите се привличат по-лесно?Щото пък го има и другото-когато някой тръгне настървено след нещо,то му бяга.Не става въпрос за елементарното заплащане на труда,говоря като цяло.Щото пари се вадят по много начини и идват по много пътища.

На мен прогр АСЦ е във Везни на 1 градус преди да влезе във 2 дом-парите явно ще ми стават фокус,но именно с цел да не ги мисля и тях в последствие  ;D Иначе дирекционен АСЦ е точно върху Юпитер/Сатурн във 2 дом и няма начин покрай Сатурновият възврат тази година ще взема да им обърна внимание и най-вече да спра да ги нехая толкова.Но интересното е че привличам по принцип лесно парите,може би защото не ги възприемам много насериозно.Забелязал съм като цяло-като действаш със замах и не мислиш за подробностите (като не си правя тънката сметка имам предвид),тогава нещата някак си стават от само себе си и си тече потока.Почна ли да смятам и да ограничавам всичко-така и отвън.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Май 18, 2010, 02:29:20 pm »
Откакто почнах да ги уважавам, започнаха да идват при мен в достатъчни количества. Не искам много, искам достатъчно.

Важното е да не бъркаме желанията с потребностите. Нека си признаем, че с пари се задоволяват и елементарни човешки потребности, а една част от хората в тази държшава съществуват със заплати под прага на бедността, т.е. с постоянни лишения.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Май 18, 2010, 02:31:43 pm »
Уран , блазни ме всичко....от яхтите и коптерите ,до Сейшелите и Малдивите ,през Карибите ,до Мачу Пикчу ,до азорските острови ,през ЮАР и Япония ,през Китай и Корея ,през Тибет и Индия.
с пари съм обиколила Европа и САЩ , с пари съм стигнала до Индонезия и Дубай. с пари съм влизала в музейте и зоопарковете /те са първите места ,които посещавам ,когато вляза в държавата/.
с пари поддържам контактите си ,защото ако е през скайпа-плащам НЕТ , ако е през телефона -плащам на оператора...
та всичко е с пари при мен...всичко!
дори и ароматните пръчици ,които купувам струват пари ,минералите с които пречиствам себе си също струват пари ,аромалампите и маслата за тях също струват пари ,свещите ,които всеки ден паля също струват пари....
просто всичко е пари!
да венера в козирог е претенциозна ,тя е ценителка , тя предпочита да плати по-висока цена , не заради цената , а заради качеството. венера знае цената на качеството.
така е и с макиажа , плащам и името ,но не защото то е име , а защото това име е гаранция за качество.
искам яхта и не се срамувам ,защото на тази яхта ще мога да пътувам с приятели ,да споделя с тях красиви мигове сред чужди и красиви брегове ,да ловя риба и слънчеви лъчи сред красотатите на земята ,ще имам време да пиша ,ще мога да бъда гражданин на света.
открито и честно ,като стрелец ,както винаги го заявявам и отстоявам позицията си.

а по въпроса за ценностната система ,със сигурност ще ви споделя и това си мнение..
битието определя житието- старо клише. но това клише е олицетворение на ежедневието и живота. високи изисквания -висок стандарт на живот! висока ценностна система!
но това не значи ,че богатите нямат душа и сърце...плачат и богатите!

за протокола:
пр.слънце съвпад нат.венера-2-ри дом.
пр.асц-2-ри дом.
пр.мерк- 2-ри дом.
а втория дом при мен е в козирог и участва в космически тригон в земни знаци....
сигурността за мен означава свобода , а съм сигурна в днешния ден и в утрешния ,само тогава ,когато не съм зависима от това ,да мисля за пари с които да купя неща от първа необходимост.

винаги съм се чудела на хората ,как живеят без пари.
аз такъв живот не искам ,та ,ако ще и да ме канонизират после....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Май 18, 2010, 02:35:12 pm »

парите са средство за живот, но не и начин на живот!  ;)

напротив ,те определят начина ти на живот!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #31 -: Май 18, 2010, 02:37:34 pm »

Очевидно, че в най-дълбинните пластове на подсъзнанието ми, не съм изчистила всичките си негативи по отношение на "сребролюбието" и по тази  ;D ;D ;D причина паричките ме заобикалят ;D ;D ;D.

Това ме интересуваше  :blink:

Същност/подсъзнание както искайте го наричайте,но там е ключа!Наистина ми беше интересно това което сподели.

Явно ще трябва да си подълбаеме още малко.Но е ясно и че от натал трудно се бяга,но защо пък не и да са трансформират някои неща-нали всичко е просто нива на изява  ;)

Небесна така е,но си има причини защо хора в една и съща среда с еднакви примерно качества,но с различен мироглед и отношение привличат и различно заплащане.Особено пък и в по-свободните професии,където отношението е много важно нещо или при сключване на сделки като цяло.Забелязал съм от живота (а и в някои филми)-някой като не се притеснява много и не възприема примерно една сделка за 50 милиона за нещо кой знае колко сериозно (без значение дали той е милионер)-по му стават нещата,щото няма страх.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #32 -: Май 18, 2010, 02:41:44 pm »
Незнаех, че това може да се дължи на Дева и Меркурий. Моят е в този знак и дали той е причина за реакцията ми към парите?
 Когато бях малка и баща ми даваше пари някак си се чувствах неловко, той все ми е казвал "защо се държиш така, ти май не обичаш парите" или нещо от този род... Наистина беше странно. Честно досега съм си го обяснявала със силния ми Сатурн. Той е и съуправител на 2-ри дом. Да, Сатурн обикновено търси стабилност, но не се впечатлява от блясъка на парите, той иска бавно и постепенно да постига със собствени усилия всичко, та в този ред на мисли за мен Сатурн може да бъде "виновен" за такова отношение към парите.  

Наистина не смятам, че има човек, който да няма нужда от пари. За съжаление без тях не можем, та мисълта ми е, че аз не се заблуждавам по този въпрос, все пак се намирам в материалния свят и няма как да оцелея, ако не ги притежавам /пак за съжаление, но е така/.
Смятам, че е достатъчно да си с чисти намерения и да имаш не на всяка цена и за сметка на нечие нещастие. Принципите не бива да остават на заден план в желанието да притежаваш. Това спазвам аз за себе си.
« Последна редакция: Май 18, 2010, 02:46:00 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Май 18, 2010, 02:44:20 pm »
 Така е Нухе и го разбрах като си пусках тото преди няколко месеца.  ;D ;DАбе...не го исках джак пота ;D ;D ;D. Как да го кажа по-разбираемо. Парите освен възможност, са си и ОТГОВОРНОСТ.
п.п.Нещо в моя натал ли имаш впредвид? :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #34 -: Май 18, 2010, 02:44:44 pm »
нали по Венера е комфорта и лукса,дори и Везните (които са и суетни) колкото и да са естетически,са склонни да имат някакво по-любящо отношение към парите,след като се управляват от Венера  :unsure: За мен причината  е в самата Дева.

Дева е знакът на падение на Венера и знакът на заточение на Юпитер. Планетите, по които обичайно очакваме да ни се изсипят материалните благинки (измежду многото други работи). Това са двата принципа, чрез които Девата изпитва най-голям дискомфорт да се манифестира.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Май 18, 2010, 02:45:54 pm »
Не го свързваме само с това 2 дом,сега просто разглеждаме този аспект и връзката -пари и ценностна система- как си влияят. Така както промяната  в отношението към парите говори за промяна в ценностната система,така и промяна в ценностната система трябва да влияе и на парите[/i][/color] (за всеки индивидуално).

Ще ми се проверим и другият закон-човек привлича това от което го е страх или бяга от него.

Така някой който не обича примерно парите може да ги привлича,само и само за да се сблъска със страха си .
Сега остава да видим кое сработва по-бързо-като бягаш от нещо или като го желаеш от същността си  ;D :P

да ! ценностната система коренспондира с материята и обратното.
въпроса е яйцето или кокошката ;D.

а хора ,които не обичат парите , а ги привличат поради сблъсък свързан с духовно израстване аз не познавам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Май 18, 2010, 02:48:00 pm »
Сатурн е аскет и това го има при него.Но обикновено Сатурн носи и страхове или свръхжелание за сигурност, което може да е провокация към печелене на всяка цена.

Докато Девата е толкова чистичка,че не иска да се цапа с парички  ;D

Абе голям парадокс ми се върти в главата тия дни-забелязвам,че въздушните знаци са едни от най-материалните,а земните не са толкова нахъсани,даже и такива Телци познавам-в смисъл не че си оставят магарето в калта,но този прагматизъм и студена пресметливост на въздушните го няма,понякога се чудя дали това не е ефект на биороботството (във въздуха откривам нещо неземно и механично).

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Май 18, 2010, 02:51:32 pm »

Дева е знакът на падение на Венера и знакът на заточение на Юпитер. Планетите, по които обичайно очакваме да ни се изсипят материалните благинки (измежду многото други работи). Това са двата принципа, чрез които Девата изпитва най-голям дискомфорт да се манифестира.

:clap:

Просто браво! :blink:

Това е за самата Дева.Вярно е,че за разглеждането на един знак се взима веригата управител,заточение,екзалтация,падение.

Но иначе ако си говорим за планетни позиции-паденията и заточенията имат често свръхкомпенсация.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #38 -: Май 18, 2010, 02:52:18 pm »
Наистина, колкото и да е учудващо точно така е с въздушните. Имам подобни наблюдения. Трудно е да бъдат задоволени, може би там се крие ключа. И не са емоционални, тоест не им пречи да получават по всякакъв начин, бил той честен или не. Защо и друг път съм ви питала сред нашите политици има толкова Близнаци например?  ;D
 За Везните няма да казвам, щото при тях желанието да притежават красиви неща е още по-засилено, вече беше споменато.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #39 -: Май 18, 2010, 02:53:45 pm »
Но иначе ако си говорим за планетни позиции-паденията и заточенията имат често свръхкомпенсация.
Което пък се връзва чудесно със статистиката за Девите милионери. Въпросът е в мотивацията за имането.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda