лошото на наталите с големи конфигурации е,че не може да се разчита на много говорими синастрии.А всъщност нативите си имат динамика и сплотеност..аз не се наемам много да тълкувам такива разпръснати планетки из синастията,защото винаги има нещо повече. Гледаш една Венера в нечии 6 дом и мислих..''хмм,ок,нищо особено'',същата Венера прави някакъв аспект с твоя планета,но на тълкуващия това пак не му грабва вниманието,за да акцентира над аспекта.А в действителност човека си изявява енергиите супер активно,защото са набъркани с още куп други,които омешват толкова яко нещата,че само човек с подобно разпръскване в натала би го разбрал. С моето Тао се лепкам на хора с тао ,правоъгълен триъгълник и много рядко голям тригон.И повечкото планетки са счепкани в стелuyм.
На моя воден тригон все кацва по някоя водна планета - я воден асцендент, я воден Марс, я водна Венера.
Към триъгълника си имам и един квадрат на Юпитер с Марс, за да ме изважда от самодоволното носене по течението на живота.
Много често върху този кардинален квадрат ми се наслагват синастрични планети на други хора или се превръща в тао-квадрат от синастрични планети.
Другият ми квадрат е на светилата във Водолей (фиксиран кръст) с Нептун. На него ми се лепят Лъвове. Този не го обичам.
Най-хубавите аспекти в синастрията са хармоничните между светилата. Дори и в комбина/композита съвпадът на Луна със Слънце може да означава, че двамата са подходящи за семейство, независимо от дисхармоничния 4-ти дом или неговия управител....друг въпрос е дали ще заживеят заедно.