Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49885 Прегледи
*

Jd_K

• *
  • 435
Re: За старите и младите души на земята...
« Отговор #40 -: Март 26, 2009, 04:07:12 pm »
Спокойна съм :) не си ли личи. И аз се чудех дали дапуснакарти,но нещо не ми се иска. Именно защото са индигови и защото при тях всичко е странно и защото трябва да ги пазим.

*

veshti4ka

« Отговор #41 -: Март 26, 2009, 04:12:24 pm »
глупости няма нищо странно при тях - всичко зависи от гледната точка  ;D ;D ;D 

но както искаш - аз ще продължавам да се опитвам да разбера всичко за тях не само от любопитство, а защото искам да разбера и себе си...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #42 -: Март 26, 2009, 07:07:07 pm »
Вещичке, пробвала ли си с авторегресия ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

veshti4ka

« Отговор #43 -: Март 26, 2009, 07:23:52 pm »
Вещичке, пробвала ли си с авторегресия ?

Елфи, не ми трябва авторегресия. искам да разбера един от феномените на новите поколения. искам да проникна в дълбините на непознатото и все пак да открия някаква зависимост в картите на сходни личности.... защото знам, че има зависимост... за това не ми трябва авторегресия...

толкова ли е лошо това, че ИСКАМ ДА ЗНАМ  ::)

*

veshti4ka

« Отговор #44 -: Март 26, 2009, 10:34:00 pm »
такааааааааааа сега започвам стъпка по стъпка да се опитвам да обяснявам. надявам се на вашата помощ все пак, защото за мен това е прохождане в тъмна гора, а неистово се опитвам да се доближа до светлината  ;D

първа стъпка:

защо толкова силно ме вълнува числото три и защо толкова опитвам да застъпя въздуха в идеите си. всичко това ми идваше ей така отвътре, но сякаш започнах да напипвам верния път  :P
числото 3 е символа на:
равновесието
+ полярност
въздуха
водолея
ангелите

"Цифрата 1 се идентифицира с бога на сътворението, с „единствения Бог”. В него се съдържа всичко, но то винаги остава и в творението. Не може да има нищо извън Него. 2 - женственото, пасивното, рефлектиращото число. Раздвоението се е случило, създадена е основата за полярен, противоречив свят. От 2 принудително се получава 3, онази 3-та точка, която поема напрежението между двата противоположни полюса, неутрализира го. Тройката е резултат на оплодителната способност на полярността и обединява произлизащото от 1 двуединство в ново, по-висше единство - в триединство.
Елифас Леви го изразява с думите: „Ако Бог беше само Един, той никога нямаше да бъде творец или баща, ако беше Двама, щеше до безкрай да има антагонизъм или разделение, а това щеше да означава разделение или смърт и за всички останали неща. Затова той е Троица, за да може от себе си и по свой образ да сътвори безкрайното множество от същества и числа.”
Следователно 3 представя съвършеното творение, което обаче още не е навлязло в материалната област.
На всички нива сътворението се гради от три стъпки. Всяка по-нататъшна диференциация е винаги само повторение на триединството на ново ниво. Божествеността, влязла в триединството, е по-близка до опита на човека, отколкото неоткрилия се още Бог на 1. Бог е станал творец, който е създал наистина творението от себе си, но творението продължава да бъде и в него. Той го обхваща и то никога не може да му противостои. Иначе Бог не би бил вече един-единствен."

от тук излиза, че е необходима Земята като елемент в даден хороскоп за да се материализира този принцип тук и сега. имам при себе си два хороскопа на новите деца и това, което виждам в тях много ме изуми. първо ми правят впечатление големите въздушни тригони и оттам започнах да ровя за всичко останало. излиза, че все пак съм права за въздуха и туй то  ;D  въздухът е необходимият "носител" на идеите на Творението, за да има реализация тук на Земята.  но въздушните тригони в случая са важни носители на идеите.

тригон - 120* - 1+2=3  ;D ;D ;D

"Според сентенцията „каквото горе, такова и долу”, триединството на Бога може по аналогия да се отнесе към всички форми на проявление - от цялата Вселена до самия човек. В езотериката се говори за ментално, астрално и материално ниво, на които в човека отговарят менталното, астралното и физическото тяло. Или с други думи - дух, душа и тяло."  - от това следва изводът, че притежанието на много въздушни тригони в картата на даден човек е силно застъпена връзката с духа му или така нареченият Висш Аз. или по-понятно казано, че даден човек ще може да контактува на високо ментално ниво...

това е само моята първа стъпка в намирането на тази истина. надявам се да ви е интересно и езотериците да се включват и те, че сама едва ли ще се оправя  ;D ;D ;D

ааааааа и да не забравя - горните цитати са от "Съдбата като шанс" на Торвалд Детлефсен  ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #45 -: Март 26, 2009, 11:03:39 pm »
Интересно...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Март 26, 2009, 11:32:39 pm »
От гледна точка на академичната наука децата Индиго не съществуват. Или по-точно, чертите, които ги отличават от останалите, в известна степен са присъщи (били присъщи) на всяка личност на определен етап от нейното развитие, но с изключение на едно - "цветът на аурата". Само че, в нито една научна общност в света не е регистриран някакъв вид измервателно устройство, който да регистрира "дължината на вълните на аурата" на човека (макар и да има подобни експерименти – например Ефектът на Кирлиан).

Филм за децата-индиго може да бъде изтеглен оттук: http://www.zamunda.net/details.php?id=135360
Филмът не е с добро качество, субтитрите на моменти липсват и, ако не знаете английски, ще се затрудните във възприемането.

Абе, аурата не свети ли в различен свят в зависимост от емоционалното и здравословното състояние на човека? Тя не свети само в един цвят, това всеки го знае. Ние имаме няколко чакри и те светят с различен цвят, но никога САМО В ЕДИН. Мисля, че авторката - екстрасенска (при това не китайка, а американка), която е лепнала това определие на децата изпада в явно противоречие с китайското учение за чакрите.
« Последна редакция: Март 26, 2009, 11:52:15 pm от Nebesna »

*

veshti4ka

« Отговор #47 -: Март 27, 2009, 08:17:55 am »
Небесна, то от гледна точка на академичната наука и астрологията е тинтири-минтири  ;D  затова пък едва ли някой в този форум го вълнува какво си мислят академиците  ::)

вярно е, че човешката аура се променя в зависимост от емоциите, но всеки човек си има постоянен цвят и точно този постоянен цвят се променя според емоциите. аз поне така си го обяснявам  :-[

а в това което предприех като кръстоносен поход спрямо старите души се водя от презумпцията за съществуване. аз не отричам нищо докато не се убедя сама, че го няма или е невъзможно да се открие  ;D  но пък вярвам, че имат отлики спрямо останалите и затова се опитвам да ги намеря...

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #48 -: Март 27, 2009, 09:21:42 am »
Всъщност се счита, че цялата Слънчева система заедно с още 11 "Слънчеви системи" се приближават към нова звезда - по-висш "клас" духовно Слънце от нашето Слънце - Алфиола, я нарича Дънов. И нейните трептения променят трептенията на хорара (по чувствителните). Индигови хора винаги е имало, но не в количеството, което има сега, но се счита, че може хора родени,не като индигови да станат индигови. Ако 1 от децата на Вещичка е индигово.... примерно -взаимодействат си.

Юнг казва, че общуването между хората е като химическа реакция, ако протече и двата елемента се променят.

Ето тук има и Ванга какво казва:
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2919&sectionid=5&id=0001102
в тази статия има и интересни наблюдения върху деца от страна на БГ авторката и аз потвърждавам, че вегетарианството е широко застъпено около мен... или поне "необичането на месо", защото с БГ родителите трудно се излиза на глава....
« Последна редакция: Март 27, 2009, 09:33:12 am от Jd_K »

*

veshti4ka

« Отговор #49 -: Март 27, 2009, 09:49:05 am »
хихи Джей ди, това е теорията на стотната маймуна  ;D ;D ;D

вече нямам спомен точно какво правеше първата маймуна, но втората вижда от нея, третата от тях и когато станат общо сто маймуни да правят едно и също - нещата започват да нарастват лавинообразно и бързо и за отрицателно време вече всички маймуни правят едно и също  ;D ;D ;D  това е нещо като критичната маса  :P

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #50 -: Март 27, 2009, 05:20:31 pm »
Индиговите "деца" (днес те може да са вече към 30-те) са също така представители на новата 6та раса,която има друга вибрация и начин на мислене и често и умения и способности-това съответства на индиговата 6 чакра-за мен това е основната разлика между 5 и 6 раса-къде е основно силата на съзнанието.5 раса съотнесена към 5 чакра я прави творческа и волева ,но и липсва виждането по 6та чакра.Сега не помня вече къде го четох,но наистина количеството на представители на индиго са доста- в Китай дори има цяло училище само за индигови деца,които имат всякакви свръхспособности (не просто черти на характера и в начина на мислене като повтарящ се елемент)-физически и психически,не само в науката и изкуството и това е решение на самото правителство заради този голям бум който е станал през последните няколко години.За съжаление не помня източника,а в компютъра ми само дето мен ме няма  ;D-ако ми изкочи статията ще пиша допълнително.

Вещичке според мен си тръгнала на вярна следа  :)
Дори и за числото 3- освен от това което си описала в астрологията съществуват 3 принципа на енергията- кардинален съответства на ЯН , фиксиран на ИН, а подвижен на ДЕН.1+2 Ин + Ян раждат 3- Ден енергията/състоянието,детето -андрогина или божественото състояние на единение и пълнота (3ката дава пълнота и е плодотворна именно защото съдържа и мъжкото и женското в себе си,при това е активно число).В кабалата е същото- Огъня и Водата пораждат Въздуха ,а те 3те заедно се съдържат в проявлението в материята като Земя ( така Земята носи на езотерично равнище и 3те елемента). Ден е принципа на трансформацията и на менталната сила, на андрогинността.Процеса може и да се разглежда обратно ако вземем за Ден първичното недиференцирано състояние на съзнанието,което поражда Ян и Ин- само че тогава числото което му съответства е О и ще става въпрос за по-различно проявление на Ден принципа.

Планети с Ден енергия са Меркурий,Уран и Хирон  ;)
Може те да са застъпени отделно от въздуха и/или подвижният елемент.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #51 -: Март 27, 2009, 05:36:13 pm »
Ето за това си мисля, че в индиговите индивиди би трябвало да имат от всички елементи по равно в картата си, вие какво ще кажете за предположението ми ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #52 -: Март 27, 2009, 06:17:05 pm »
Елфи, не е така. не приравнявай Висшите принципи с разбиранията за материя на Земята. отделно следващата стъпка ще бъде дефиницията на числото 4 /респективно квадратурата/ - земния принцип. тук първо в тези стъпки искам да наблегна на аспектите и стихиите, но преди всичко не забравяй проявлението тук вече е редно да се говори според мен за абсолютното вертикално мислене и нищо общо с хоризонталното  ;)  все пак става въпрос за висшите и стари души и индиговите деца - индиговите нямат нищо общо като психика и разбирания със стандартите тук...

*

veshti4ka

« Отговор #53 -: Март 27, 2009, 06:46:31 pm »
такаааа аз си продължавам  :P

втора стъпка:

ако числото 1 е активно, то 2 е пасивно, 3 е равновесие, а 4 е резултата.
числото четири го свързвам с квадрата и съответно с квадратурата 360:90=4
четворката е:
земята
телеца
- полярност

"С числото 4 стигаме до вещественото, материалното ниво. Четири е числото на материята. Символът му е квадрат или зар. Ако разтворим повърхността на зара, получаваме кръст. И човекът е призован на кръста на материята, разпнат от полярността на времето и пространството. Само в средата на кръста време и пространство съвпадат в една точка и възниква освобождаването от полярността. Във всички времена кръстът е бил символ на материалното битие и на освобождението от материята."  - Т. Детлефсен

"4 = 3+1- четворката означава разрушаване хармонията на тройката и излизане отвъд плоскостта на нейното съществуване. Четворката символизира изходната точка на еволюцията на дадения план, когато материално той е създаден, но процесът на просветление на материята все още не е започнал. С други думи, тя въплъщава ситуацията, когато духът, заключен в дадената форма, все още е напълно потенциален, непроявен, а формата - напротив - е толкова материална, че по никакъв начин не е съгласувана с него и е негов затвор - 4 (квадратът) е символ на затворническата решетка. Друг вариант за символ на четворката е кръстът: разпятие на духа в материята, тоест одухотворяване на неподготвената материална форма или въплъщаване на неподготвения дух.
Четворката символизира мъчителното състояние, когато духът мъждука във формата. Той вече (както винаги, от самото начало) е там, но някакси не успява да се устрои, формата не съответства на съдържанието, целта е непостижима с наличните средства. Обаче четворката е стимул за разрешаване на проблемите: духът в първоначалната фаза е прекалено страстен и прави различни опити да отстрани несъответствието. По този начин четворката съхранява спомена за разрушената хармония на тройката и съдържа в себе си източник на енергия, насочен към нейното възстановяване. И дори практически тази цел да е недостижима, много от усилията на четворката се оказват конструктивни, макар тя да достига не точно онова, към което се стреми. По пътя ще има много сривове, понеже за първоначалния импулс към вертикален пробив четворката се оказва неподготвена - средствата й са негодни." - Авесалом Подводни

такааа, това което забелязвам в картите на новите деца е фактът, че присъстват квадратури между въздушен или огнен знак и земният. ако изходим от твърдението, че се прераждат за първи път на Земята става напълно логично да си я отработват по някакъв начин. отделно една квадратура е мощен инструмент за преработка на енергии. определено е нормално в началото на живота си новите деца да са стресирани от обкръжение, ситуации и норми, защото са пуснати един вид като в "необрано лозе", но най-хубавото е факта, че успяват доста бързо да се адаптират и да намират своя път. 

*

veshti4ka

« Отговор #54 -: Март 27, 2009, 06:54:06 pm »
с една дума, малко лаишки звучи, но винаги най-простото е най-вярно /поне така се предполага/ нормално е да няма елемента земя като планети в земни знаци в дадена карта - само на духове, които са стари и са се прераждали доста дълго време тук на нашата планета. този земен елемент обаче е застъпен като квадратури в аспекториума на даден натал  ::)
в картите на новите деца пък си е редно да има и земя /застъпена по-силно/ заради текущото им прераждане - все пак наталната карта е личната ти карта за сегашното прераждане  ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #55 -: Март 27, 2009, 07:54:09 pm »
Да разбрах те имаш право.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #56 -: Март 27, 2009, 08:27:38 pm »
до тук какво установих:

1. силно  застъпен въздух - и като елементи, и като аспекти
2. проявление на числата 1 и 3
3. сбора от числата на дата, месец и година на раждане е или 1 или 9 /да ма прощават нумеролозите ама забравих как се казваше тоя път  ;D  - не съм се занимавала с нумерология никога досега  :P /
4. в повечето карти има наличие на много ГОЛЕМИ ВЪЗДУШНИ ТРИГОНИ - все пак новите деца трябва да могат да прилагат лесно новите идеи

засега е това, но аз ще си продължавам да ровя  ;D ;D ;D ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #57 -: Март 27, 2009, 09:14:56 pm »
До сега четох разни неща из нета за децата индиго. Интересни и различни неща се казват. Даже попаднах на един форум в БГМАМА относно тази тема и там, като че ли майките се надпреварваха да изтъкват какви способности имат децата им...доста се бяха поувлекли. Видя ми се странно, аз лично бих предпочела една по-обикновенна съдба за дъщеря си. Важното е да следва пътя си и да е доволна от живота си. Така и аз бих била по-спокойна.

п.с. Големите способности водят до големи отговорности. Някой замислял ли се е в/у това и какво точно означава ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

veshti4ka

« Отговор #58 -: Март 27, 2009, 09:23:07 pm »
Големите способности водят до големи отговорности. Някой замислял ли се е в/у това и какво точно означава ?

никога не забравяй, че новите деца са дошли със специална мисия на тая планета - така че е нормално да идват със специални умения  ;)

много ме съмнява, че тяхната мисия ще започне около 2012 година ... ноооо  това са предположения за доста дълбоко обсъждане и друга тема естествено  ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Март 27, 2009, 09:32:30 pm »
Ако промените засягат цяло едно поколение, няма от какво да се притесняваме - това е естествен еволюционен процес. Винаги са съществували различни феномени и борба между новото и старото.

Някои от вас сигурно си спомнят периода на акцелерацията - на ускореното физическо развитие и полово съзряване. Нашето поколение растеше по-бързо и узряваше физически по-бързо от поколението на нашите родители.