такааааааааааа сега започвам стъпка по стъпка да се опитвам да обяснявам. надявам се на вашата помощ все пак, защото за мен това е прохождане в тъмна гора, а неистово се опитвам да се доближа до светлината
първа стъпка:защо толкова силно ме вълнува числото три и защо толкова опитвам да застъпя въздуха в идеите си. всичко това ми идваше ей така отвътре, но сякаш започнах да напипвам верния път

числото
3 е символа на:
равновесието
+ полярност
въздуха
водолея
ангелите"Цифрата 1 се идентифицира с бога на сътворението, с „единствения Бог”. В него се съдържа всичко, но то винаги остава и в творението. Не може да има нищо извън Него. 2 - женственото, пасивното, рефлектиращото число. Раздвоението се е случило, създадена е основата за полярен, противоречив свят. От 2 принудително се получава 3, онази 3-та точка, която поема напрежението между двата противоположни полюса, неутрализира го. Тройката е резултат на оплодителната способност на полярността и обединява произлизащото от 1 двуединство в ново, по-висше единство - в триединство.
Елифас Леви го изразява с думите: „Ако Бог беше само Един, той никога нямаше да бъде творец или баща, ако беше Двама, щеше до безкрай да има антагонизъм или разделение, а това щеше да означава разделение или смърт и за всички останали неща. Затова той е Троица, за да може от себе си и по свой образ да сътвори безкрайното множество от същества и числа.”
Следователно 3 представя съвършеното творение, което обаче още не е навлязло в материалната област.
На всички нива сътворението се гради от три стъпки. Всяка по-нататъшна диференциация е винаги само повторение на триединството на ново ниво. Божествеността, влязла в триединството, е по-близка до опита на човека, отколкото неоткрилия се още Бог на 1. Бог е станал творец, който е създал наистина творението от себе си, но творението продължава да бъде и в него. Той го обхваща и то никога не може да му противостои. Иначе Бог не би бил вече един-единствен."
от тук излиза, че е необходима Земята като елемент в даден хороскоп за да се материализира този принцип тук и сега. имам при себе си два хороскопа на новите деца и това, което виждам в тях много ме изуми. първо ми правят впечатление големите въздушни тригони и оттам започнах да ровя за всичко останало. излиза, че все пак съм права за въздуха и туй то

въздухът е необходимият "носител" на идеите на Творението, за да има реализация тук на Земята. но въздушните тригони в случая са важни носители на идеите.
тригон - 120* - 1+2=3

"Според сентенцията „каквото горе, такова и долу”, триединството на Бога може по аналогия да се отнесе към всички форми на проявление - от цялата Вселена до самия човек. В езотериката се говори за ментално, астрално и материално ниво, на които в човека отговарят менталното, астралното и физическото тяло. Или с други думи - дух, душа и тяло." - от това следва изводът, че притежанието на много въздушни тригони в картата на даден човек е силно застъпена връзката с духа му или така нареченият Висш Аз. или по-понятно казано, че даден човек ще може да контактува на високо ментално ниво...
това е само моята първа стъпка в намирането на тази истина. надявам се да ви е интересно и езотериците да се включват и те, че сама едва ли ще се оправя

ааааааа и да не забравя - горните цитати са от "Съдбата като шанс" на Торвалд Детлефсен