Здравей Гост

За старите и младите души на земята...

• 249 Отговора
  • 49989 Прегледи
*

Nebesna

Re: За старите и младите души на земята...
« Отговор #60 -: Март 27, 2009, 10:51:18 pm »
Астрологичен профил на децата "индиго", Юлия Цветкова-Иванова

http://bulastro.com/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=1

*

elfidka

• 3129
« Отговор #61 -: Март 27, 2009, 10:56:38 pm »
Ако промените засягат цяло едно поколение, няма от какво да се притесняваме - това е естествен еволюционен процес. Винаги са съществували различни феномени и борба между новото и старото.

Някои от вас сигурно си спомнят периода на акцелерацията - на ускореното физическо развитие и полово съзряване. Нашето поколение растеше по-бързо и узряваше физически по-бързо от поколението на нашите родители.

Ми то този период още не е приключил вижте какво става с 13 годишните ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #62 -: Март 27, 2009, 11:09:40 pm »

Това прилича ли ви на индигов натал ?  ??? Прочетох линка за децата индиго с периодите на съвпади на т.н. висши планети и забелязах, че познавам някой роден в този период.  Интересно...Вещичке, каде си мила, хайде хвърли едно око да си кажеш тежката дума
« Последна редакция: Октомври 16, 2009, 08:35:57 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Март 27, 2009, 11:13:38 pm »
Астрологичен профил на децата "индиго"

Само по Хирон ли могат да бъдат разпознати?
Хм, толкова ли не се намериха и други "ключове"?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #64 -: Март 27, 2009, 11:34:08 pm »
Все пак факта си е факт-голямата вълна индиго съвпада с периода на откриването на Хирон.А случайни работи всички знаем,че няма .  ;)

Аз вече описах кои са планетите с ДЕН енергия и Хирон (нищо че не е планета) е една от тях с Меркурий и Уран.Източника е Гита Мерджанова "Нива на еволюционно развитие".
И трите планети се свързват със съзнанието/ума.
А че не е единственият ключ е ясно-но е възможно и да е един от водещите.А и нали Хирон си е ключ...  ::)

Чисто логически ролята на Хирон като мост между Сатурн и Уран много добре приляга с мисията на индиго да ни свържат с новото,нестандартното и свръхчовешкото развитие,те са и образа на човека в бъдещето.Така и те са своеобразен мост през който човечеството може да премине към бъдещето на расата,бъдеще което се свързва с Епохата на Водолея и така и с индивидуалното свръх развитие по Уран  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Март 27, 2009, 11:36:45 pm »
Все пак факта си е факт-голямата вълна индиго съвпада с периода на откриването на Хирон.А случайни работи всички знаем,че няма .  ;)

А до тогава такива не са се раждали, така ли?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #66 -: Март 28, 2009, 01:15:52 am »
Не и масово като вълна,били са значително по-малко,като единици-не така групово и вероятно не навсякъде -не че може някой да го знае точно де.Сега това е масово явление-има се предвид периода от около откриването на Хирон до сега  :)

Темата за индиго е определено интересна.Лично аз смятам в  хороскопа да се търсят тези акцентирани качества, които съответстват на развита 6та чакра,отделно от другите показатели  ;)

Всъщност имам и идеята,че кристалните се свързват с 4та чакра и ако приемем,че човечеството макар и като 5та раса основно като съзнание се разполага (като връх на активност или таван) освен в 5та чакра и в 3та (и двете са свързани със силата и надмощието и личната изява,само че при 5та е по-творческа и идва от нивото на индивидуалността,а при 3та от нивото на личността),то 4та чакра или кристалните са балансиращия фактор между двата типа съзнание характерно при повечето хора на 3 и 5та чакра.Кристалните са прехода за тези от 3та към 4та -от личността към душата,а индиго от душата към духа за тези от 5та към 6та.Разбира се това са само догадки.

*

veshti4ka

« Отговор #67 -: Март 28, 2009, 08:45:53 am »
малиии как сте се развихрили - много ви се радвам  ;D

сега и аз да си кажа мнението. прочетох статията и се сетих, че съм я чела преди много време. аз съм никоя и нямам право да критикувам признати астролози, но пък имам право да си кажа мнението  ;D - та то е: не можеш да съдиш за определен тип хора само по една планета /да не говорим, че и Хирон горкия си виси като НЕпланета  ;D /- това е прекалено детинско.
на всички ни е ясно, че за по-духовните хора, и индиговите влизат тука, отговорят от Сатурн нататък планетите. и дори сега ще ви прозвучи кощунствено, но нещо вътре в мен ме яде, че Сатурн няма много общо с новите деца. не викайте сега ще се обоснова  :P 
Сатурна е задръжките и според мен само този който се опълчи и премине бариерите на Сатурн - минава на другото ниво. някак Сатурна в тоя случай го приемам като страж на нивата на съзнание, като изпитващият учител и т.н.

затова аз не мога да приема, че само един аспект или един астероид ще оказва новата 6-та раса. стига бе хора, прекалено просташко звучи  :P  знам, че винаги нещата са прости, но не са чак елементарни  ;D ;D ;D

Елфи, не мисля че твоя човек има нещо общо с индиго  ::)  - той е прекалено първосигнален материалист вързан за полата на МАМА  :P   има доста буден и нестандартен ум и може и да има някое друго просветление, но някак не ми прилича на карта на ново дете. но аз не съм чак такъв астролог - още се уча а нали виждаш, че сега се опитвам да напипам точките отговорни за НОВИЯТ УМ бе  :P ::) :-[
всъщност при мен имам две карти на нови деца, май че трябва да погледна картата и на сина ми - туй хлапе каквото сънува и се случва, само че е прекалено материалистичен като характер - явно трябва да му поразуча и неговата карта...

ама нали ви казах, че колкото повече карти имам пред себе си - толкова по-лесно ще ми бъде... само 2 карти не са от кой знае каква голяма полза  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #68 -: Март 28, 2009, 01:50:13 pm »
Да,нормално е да се гледат планетите отвъд Сатурн,а и отделно те се свързват с надличностни принципи, които при тях са активирани и като мисия за човечеството.Но тук е интересното,че именно Хирон е първият или моста към тях- чрез него започва пътя по вертикалата (през измеренията или нивата на съзнание) и от там вече висшите планети с техните качества и принципи могат да се реализират не само като характер и склонности както е обикновено,но и като способности и работа с финните енергии като цяло.А Хироновия процес е съпътстван с болка произтичаща от това,че съзнанието се стреми да балансира между материалното и духовното,да ги свързва и да бъде канал за тяхното взаимодействие. Ако лоста беше просто някой Уран или Нептун-много щеше да му дреме за материалното и неговия прогрес в смисъл пътя на човечеството като общество ,структура  и т.н. и нямаше да се стреми да въплъти материално или в социалната структура новото или това което е характерно за 6та раса.А индиго имат мисия да изменят,изведнъж заместване е просто невъзможно-именно Хирон който работи едновременно със Сатурн и Уран и според мен е главен ключ.Отделно Хирон управлява и процеса за излекуване на планетата,а това е и една от основните задачи на индиго.

И да не се бъркат всякакви способности били те ясновидски,пророчески и т.н. с индиго- да, те свидетелстват за активна 6та чакра,каквато имат всички индиго (и проявяват силно различни нейни способности), разликата между 6тата и 5тата раса и техните представители е в нивото на съзнание и от там обхвата на погледа им.Човек който си гледа само личния интерес пък ако ще и мега ясновидец не е индиго.Индиго идват да създадат новата парадигма! ;)

*

holanda

« Отговор #69 -: Март 28, 2009, 02:16:48 pm »
прочетох много набързо новите мнения и веднага бързам да кажа,че Хирон ми е най високо поставентата планета,единствен в съвпад с една от осите (MC),в 9 дом в Рак и е в широк съвпад с Юпитер.Но ми се ще да допълня нещо-в търсенето на дете индиго,мисля че съществува вероятност да станат ''обърквации'',тъй като, не си спомням много,но притежатели на синя (или виолетова)аура са доста идентични с индиговите. :-\

« Последна редакция: Март 28, 2009, 02:47:33 pm от holanda »

*

veshti4ka

« Отговор #70 -: Март 28, 2009, 04:35:52 pm »
прочетох много набързо новите мнения и веднага бързам да кажа,че Хирон ми е най високо поставентата планета,единствен в съвпад с една от осите (MC),в 9 дом в Рак и е в широк съвпад с Юпитер.Но ми се ще да допълня нещо-в търсенето на дете индиго,мисля че съществува вероятност да станат ''обърквации'',тъй като, не си спомням много,но притежатели на синя (или виолетова)аура са доста идентични с индиговите. :-\

хъммм Холанда я си пусни картата тук да ти я видя  :P  току виж си станала член на групата  ;D  /ако не щеш прати ми данните си на лични аз да си я гледам докато търся истината  ;D ;D ;D /

и още нещо, хората с виолетова аура /между другото моята аура е виолетова с бяла ивица/ може и да не са индиго, но са стари духове които са поели пътя нагоре към индигото... така че споко - наясно съм с това  :P  но по една карта няма как да разбера аурата на човек /не че иначе я виждам де  ;D /... в момента се опитвам да намеря основния типаж в една карта, който оказва по недвусмислен начин, че се касае за децата на новата раса  ;D ;D ;D

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #71 -: Март 28, 2009, 05:05:15 pm »
Малииииииииии,ми то и аз съм индиго,бре... ;D
Само дето някъде бях чела,че след 78 г. са започнали да се раждат такива деца...
Не си знам аурата,но личното ми число е 1-ца,синият цвят ми е любим,Водолей с рачешки асц.,Хирон съвпад Юпи най-горе в картата,въздушния тригон ми е малко незавършен.. :P
Иначе-безпогрешна интуиция,кратуна,пълна с идеи и разрешение на всеки проблем,голям индивидуалист,сбъднали се сънища,третото око ми "намига" преди важни събития :P,другите две-за по-маловажни,в Тарото се оказах магьосница и повечето от хората ме имат за странна...
За себе си не знам,но 100% съм сигурна ,че двегодишният ми племенник е кристално дете...И на вид,и на акъл отдавна е изпреварил наборите..Това сладурче не спира да ни учудва всеки ден...Такива умозаключения прави,че ни хвърля в оркестъра.. ;D

*

veshti4ka

« Отговор #72 -: Март 28, 2009, 05:36:48 pm »
преди да започна с продължението на размислите ми ви съобщавам, че включвам още една карта в списъка си и стават общо 3  ;D

трета стъпка:

понеже Хирон е КЛЮЧЪТ затова тръгвам от него. ако изходим от факта, че новата раса деца идва да "вкара в пътя тоя грешен свят" това означава доза агресивност, ентусиазъм или каквото си изберете, но това ще рече МАРС  :P
така чеееее... се обръщам към Барбара Хенд Клоу  ;D

"Марс, аспектиращ Хирон в рождената карта, показва дълбока асоциация с архетипа на свещеният войн. Марс активира анимус, мъжкият агресивен принцип в картата, а аспектите към Хирон дават духовност...
Хирон освободил Прометей от подземният свят, за да върне силата на огъня на човешката раса...
В рождената карта на Хирон квадратурата между Хирон и Марс показва, че СВЕЩЕНИЯТ ВОЙН отново се е въплътил!...
Накрая човешката раса ще се научи да не упражнява насилие върху микрокосмоса във Вселената!"

такааа значи в карта №1 откривам Хирон /9 дом телец/ в квадратура с Марс /6 дом водолей/ - "Квадратурата на Хирон с Марс създава тенденция към избягване на трансмутацията. Марс символизира агресивното използване на енергията, а Хирон е пробива от другата страна, така че индивидът е предизвикан да развие нови и необикновени стратегии за живот... Когато Хирон е в квадратура, това винаги сигнализира потенциална еволюция на качествата..."

в карта №2 откривам Хирон в съвпад с Марс /5 дом близнаци/ - "Всяка планета в съвпад с Хирон се проявява на хиротично ниво през текущото прераждане. Хирон в съвпад с Марс е началото на запознанството със свещеният войн, който се е посветил на изцелението на планетата."

в карта №3 откривам Хирон /2 дом овен/ в полуквадрат към Марс /3 дом близнаци/ - минорен аспект, но може би все пак важен.

отделно Прометей го свързвам с Уран, поради "лудостта" му в името на доброто на хората и в карта 2 и 3 откривам опозиция между Хирон и Уран - "Това е аспект със жестока сила, който или изгаря индивида, или го тласка към високи нива на трансмутация!"

друго мое наблюдение върху трите карти е че Хирон има аспекти към Ерис. явно хаоса е необходим придружител на Марс и необходимо "зло" по пътя към реда  ;)
в карта №1 - Хирон полусекстил към Ерис
в карта №2 - Хирон секстил към Ерис
в карта №3 - Хирон в съвпад с Ерис

засега е това - утре пак  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #73 -: Март 28, 2009, 07:10:30 pm »
Но тук е интересното,че именно Хирон е първият или моста към тях- чрез него започва пътя по вертикалата (през измеренията или нивата на съзнание) и от там вече висшите планети с техните качества и принципи могат да се реализират не само като характер и склонности както е обикновено,но и като способности и работа с финните енергии като цяло.

Синухе, аз си го обяснявам с бариерите на Сатурн. само който иска ще ги премине - в смисъл, че който иска да се издигне на по-високо духовно ниво ще се пребори с капаните на Сатурн и ще ги преодолее. верно е, че след като премине бариерите ще се сблъска с ключа към високите духовни нива - респективно с проблематиката на аспектите на Хирон - и Хирон е ключ, защото човек трябва да отключи определени нива на съзнание в себе си за да продължи напред към останалите планети...

брейййй кат вкарам две водки и ставам много умна - туй ши да е от Нептуна на МС  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Март 28, 2009, 07:13:42 pm »
Недей да залагаш много на опозицията между Уран и Хирон, ако искаш да извлечеш типичните характеристики на това поколение, които го отличават от останалите. Хирон се движи в орбитата между Уран и сатурн и вероятността да образува опозиция с Уран е при много поколения. Аз също имам точна опозиция между Уран и Хирон в картата си без да съм родена в посочения период, в който са се появили децата индиго. По-скоро вземи тази опозиция като  основа, върху която да надграждаш други аспекти, но не я считай за определяща. Това е моето мнение.

А колкото до ефемеридите на Ерис в астро.сом, те са много неточни, тъй като Ерис има много нестандартна орбиса, отличаваща се с голям процент от кръговата, а това затруднява точното му позициониране. Истинската му позиция ще се различава много от средно-статистическата, която е ориентировачна, както е при Селена, например.

А къде се намира Сатурн  в картите на тези деца, спрямо опозицията Уран-Хирон?

*

veshti4ka

« Отговор #75 -: Март 28, 2009, 07:23:02 pm »
Небесна, чеки де, много бързаш... всичко едно по едно... не е нужно да се определя всичко на куп - имам нужда да го осмислям, защото не боравя с готово сготвени констатации, пиша и мисля в движение...

ще мина през всички по отделно - няма да ги пропусна  ;) :P ;D  ... виждаш, че навсякъде излагам защо и как мисля...

и не залагам много на една опозиция - просто констатирах факти... заложих на аспектите на Хирон с Марс и го обясних защо....

а според Друнвало Мелхизедек индиго са започнали да се раждат от 1972г насам, но са били в по-малки количества  ;D ;D ;D 

*

veshti4ka

« Отговор #76 -: Март 28, 2009, 07:25:28 pm »
а за орбитата на Ерис в астрокома я ползвам такава каквато е - нямам ефемериди за нея - тъй че се задоволявам с каквото има  ;D   
то и натални карти нямам в достатъчно количество, но ентусиазмът е важен  ;D

*

Nebesna

« Отговор #77 -: Март 28, 2009, 08:15:21 pm »
Аз мисля, че трябва да се види и как е обвързан Сатурн в техните карти, понеже те нали са бунтари, не търпят правилата.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #78 -: Март 28, 2009, 08:44:44 pm »
Аз със своите скромни познания си мисля, че главнио трябва да се търси един силно аспектиран Уран, като се почне от опозиция на Уран и Сатурн,като основна прадпоставка, все пак нали е ерата на Водолея. И още нещо, Хирон колкото и да е малък е символът на лечителя, което прибавя и аспекти на Хирон с лични планети, както и аспекти мажду Хирон и Уран естествено.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Jd_K

• *
  • 435
« Отговор #79 -: Март 28, 2009, 08:52:06 pm »
ООО, Вещичке ти я дълбаеш темата все повече...очаквам скоро книга/статия от теб на тема наталните хороскопи на индиговите деца :)

Една подсказка - лунните възли не са реално съществуващи обекти, те са имагинерни точки, показващи пресечните точки на двете от най-важните неща в астрологията.Но ние знаем, че те действат и са много важни. Ами ако при индиговите деца, при които 6 чакра ще е най-активна и ще са част от 6 раса - мислещата.... действаща с абстракции и духовно ориентирана, не материално...не е ли логично в техните хороскопи точно такива имагинерни обекти (не само лунните възли) да са всъщност ключа. Да се намират на важни позиции, да попадат в/у важни материални обекти (ака планетки)....и това как ще го видим в обикновенните карти, които ползваме сега?

Ако те са свръхчувствителни, значи им влияят "обекти" (не само физически проявени като планетите),които не влияят на нас и които ги няма изследвани изобщо....