Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 85061 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Сатурн
« Отговор #80 -: Юли 26, 2009, 08:23:14 pm »
При соларна Луна в Стрелец в първи натален дом миналата година свалих 5-6 кила. Въпросните няколко килца все не можех да сваля след преминаването на транзитния Юпитер през Асцендента.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #81 -: Юли 26, 2009, 08:28:07 pm »
При соларна Луна в Стрелец в първи натален дом миналата година свалих 5-6 кила. Въпросните няколко килца все не можех да сваля след преминаването на транзитния Юпитер през Асцендента.  :)

широкия таз го носи луната в стрелец.стрелеца управлява тазобедрените стави.за напълняването съм сигурна , че идва именно от там,както и от телеца.вероятно си имала добре аспектиран сатурн по същото време...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #82 -: Юли 26, 2009, 08:28:33 pm »
Браво, Скарлет! Моя колежка спазваше лунната диета, но на нея не й се отдаде. На свекървата й навремето, напротив - отслабнала.

Марая, това е точния момент за диета  ;) При транзит на Сатурн през първи дом свалих 17 кг и ги задържах  8)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #83 -: Юли 26, 2009, 08:29:47 pm »
чета ви момичета и не вярвам на очите си!сатурн и напълняване-просто невъзможно!соларната луна в телец и стрелец дава склонност към напълняване,както и натална в същите знаци.юпитер е онзи , които носи затлъстяване и напълняване.по време на сатурн асц задължително се слабее.видяла съм го в много карти.
Aми тогава защо именно по време на съвпада на Сатурн и Луна се позакръглих и станах една мазничка ;D Мисля, че в случая Луната е виновна. Сега Сатурн ми се е запътил към асц, какво ли да чакам? Освен Сатурнова криза, разбира се, Холанда, колежке Везничке, пропусна това да споменеш и да го добавиш към картинката ;D

виж къде е бил юпитер!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #84 -: Юли 26, 2009, 08:38:04 pm »
Браво, Скарлет! Моя колежка спазваше лунната диета, но на нея не й се отдаде. На свекървата й навремето, напротив - отслабнала.

Марая, това е точния момент за диета  ;) При транзит на Сатурн през първи дом свалих 17 кг и ги задържах  8)

въобще няма спор по въпроса за сатурн в първи дом и диетите.с това започнах и разговора в темата.обръщението е към лили за предстоящия аспект на сатурн с асц в квадрат със светилата!задължително трябва да се направи диета,както и здравословен начин на живот.марая това го е преживяла и го знае , стопих се с около 20кг.тогава.страхотно гадже бях.....

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Юли 26, 2009, 08:39:27 pm »
Не само, че е възможно напълняване по Сатурн, но е възможно и трудно сваляне на килограми. Сега ще обясня по-подробно на МЕДИЦИНСКИ ЕЗИК и с личен пример. При мен Луната е косвено свързана с Асцендента (физическото тяло). Господарят на асцендента ми (Юпитер) е в Рак (под господството на Луната) и в съвпад с куспидата на 8-ми дом. Луната управлява също и течностите в организма. Основната функция на Сатурн е задържане, забавяне на процесите. Когато е намесена Луната, това може да се изрази в нарушен баланс на течностите в организма, което е единият от механизмите за напълняване и за нарушаване на нормалната дефекация. Когато Сатурн пребивава в 8-ми дом човек може да не си чувства перисталтиката. Осми дом се свързва с отделянето и на отровите, а това от своя страна се отразява на баланса на веществата. Докато напълняването по Юпитер се дължи на прекаляване с храна и удоволствия, то напълняването по Сатурн се дължи на "задържане" и нарушено оттделяне. Сатурн е ограничаващ и води до лениви черва и до констипация (лат. constipatio, запек).  Разбира се Сатурн трябва да докосва определени точки в хороскопа, за да се прояви това негово влияние.

*

Skarlet

« Отговор #86 -: Юли 26, 2009, 08:40:16 pm »
Браво, Скарлет! Моя колежка спазваше лунната диета, но на нея не й се отдаде.

Аз да ти кажа си промених тотално начина на хранене.Може би,защото сега съм по-спокойна и не завися от ранно ставане,ненавременно хранене.Имах много стрес в болницата.Преди пиех чай само когато съм болна,а сега го пия непрекъснато.Сварявам си 2 л и си го пия равномерно през целия ден.Много е важно вечер да не се яде много или поне да се вечеря рано.Сега си навързах кантариона на букетчета,за да се изсуши.Ще имам чай да се къпя.  ;D

*

ga3l

« Отговор #87 -: Юли 26, 2009, 08:41:16 pm »
 Аз по принцип съм със спортна фигура и никога не съм имала проблеми с теглото, но също напълнях при съвпада на Сатурн с Луната ми.

Чудя се само аз ли боледувам при опозицията на Сатурн с Марс.  ??? Тъкмо гледам, че при същия транзит когато съм била на възраст година и нещо, в резултат на много висока температура съм получила фебрилни гърчове и за малко да ме изпуснат.  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Юли 26, 2009, 08:43:19 pm »
луната в първи и шести носи напълняване.8-ми е чистилището , както скорпиона и плутона.

*

Helo

« Отговор #89 -: Юли 26, 2009, 08:45:34 pm »
С неядене след 18 часа и аз съм сваляла, много е ефктивно, обаче тая пролет не проработи. Забелязала съм, че всяка година май месец качвам. Дали Слънцето в Телец е виновно?

Айде сега пък Слънце в Телец давало напълняване, Луна в Стрелец широк ханш...  ;) Аз ги имам и двете, ама тежа 52-53 кг. Е, не съм като манекенките, които при ръст на 1.70 см. тежат не повече от 50 кг, но съм слаба. За Луната в Стрелец - наистина имам оформен ханш и очертана талия - не съм като момичетата, които са съвсем прави като момчета в ханша. Но и Телец дава по женствени форми.

Тъй че едва ли е от Слънце в Телец напълняването. А майка ми, която има Слънце и асцендент Телец е на 55 години и също като мен тежи около 53 кг, макар да е с 10 см. по-ниска от мен, но за възрастта си е доста слаба. Няма и паласки на корема.

Покахонтас, аз през месец май - моят месец  ;D не напълнявам. Едва ли при теб е от това.   ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #90 -: Юли 26, 2009, 08:52:03 pm »
С неядене след 18 часа и аз съм сваляла, много е ефктивно, обаче тая пролет не проработи. Забелязала съм, че всяка година май месец качвам. Дали Слънцето в Телец е виновно?

Айде сега пък Слънце в Телец давало напълняване, Луна в Стрелец широк ханш...  ;) Аз ги имам и двете, ама тежа 52-53 кг. Е, не съм като манекенките, които при ръст на 1.70 см. тежат не повече от 50 кг, но съм слаба. За Луната в Стрелец - наистина имам оформен ханш и очертана талия - не съм като момичетата, които са съвсем прави като момчета в ханша. Но и Телец дава по женствени форми.

Тъй че едва ли е от Слънце в Телец напълняването. А майка ми, която има Слънце и асцендент Телец е на 55 години и също като мен тежи около 53 кг, макар да е с 10 см. по-ниска от мен, но за възрастта си е доста слаба. Няма и паласки на корема.

Покахонтас, аз през месец май - моят месец  ;D не напълнявам. Едва ли при теб е от това.   ;)

не бързай!чакай да мине някоя прогресийка ;D,юпито също....слънце в телец не носи напълняване , а луната ,която е невероятен чревоугодник. а стрелеца трупа точно в таза и бедрата.

*

Helo

« Отговор #91 -: Юли 26, 2009, 08:56:42 pm »
Браво, Скарлет! Моя колежка спазваше лунната диета, но на нея не й се отдаде.

Аз да ти кажа си промених тотално начина на хранене.Може би,защото сега съм по-спокойна и не завися от ранно ставане,ненавременно хранене.Имах много стрес в болницата.Преди пиех чай само когато съм болна,а сега го пия непрекъснато.Сварявам си 2 л и си го пия равномерно през целия ден.Много е важно вечер да не се яде много или поне да се вечеря рано.Сега си навързах кантариона на букетчета,за да се изсуши.Ще имам чай да се къпя.  ;D

А от какви билки пиеш чай и защо точно от тях?  :)

*

Skarlet

« Отговор #92 -: Юли 26, 2009, 08:58:53 pm »
А възможно ли е на Скарлет да и е повлияла лунната диета добре, защото е Рак?

Съмнявам се.  ;D Но аз имам Луна в 6 дом,която изисква от мен здравословен начин на живот и хранене.Предполагам,че там тя има пръст за повлияването на диетата.А колкото до апетита и лакомията,той е по Марс.А Марс-а ми е в Телеца-чревоугодник.Ако пълнееше всеки с Луна в Овен,какъв ли ще е тогава с Луна в лакомите знаци?Та,тънката ми мисъл е,че ако човек не ме познава,може да си помисли че съм слаба,щото съм с Луна в Овен. :P

*

Skarlet

« Отговор #93 -: Юли 26, 2009, 09:05:28 pm »
А от какви билки пиеш чай и защо точно от тях?  :)
 Нямам афинитет към билки.Просто си набрах кантарион,защото него го познавам.Баща ми ме водеше като дете на много екскурзии и за да съм такава любителка сега на планината,пръст има той. Той много береше от него.Прочети в нета и ще видиш какво влияние има.Много е добър за нервната система и при стомашни заболявания,особено при язваджии.Вечер като си изпиеш едно чайче и спиш като бебе.Който има проблем със съня,разбира се.Аз нямам проблеми,но нервите ми са разклатени.А и топлия чай разгражда мазнините и стопява тлъстинките.  ;D

*

Skarlet

« Отговор #94 -: Юли 26, 2009, 09:32:25 pm »
По принцип Венера в квадрат с Юпитер може да даде прекаляване,но не мога да кажа със сигурност само по един аспект.

*

aiia

« Отговор #95 -: Юли 26, 2009, 09:39:56 pm »
 ;D
Ох, аз докато ви изчета всичките мнения, изядох 5 парчета козунак и изпих 2 чаши големи айрян, без да се усетя  ;D
Ужас.
А за себе си какво да кажа, освен че не варирам в килограми. +/- 1,2 кг в зависимост от сезона. Като цяло транзити не ми влияят на фигурата. Винаги съм си приятно закръгленка ;D

Само походката ми се променя. Понякога съм грациозна, тъжна принцеса направо, с тънки токчета, плитки, прически  ;D Понякога вървя  с маратонки или спортни обувки, все едно съм се запътила да трепам някого.  :D

*

Helo

« Отговор #96 -: Юли 26, 2009, 09:42:02 pm »
;D
Ох, аз докато ви изчета всичките мнения, изядох 5 парчета козунак и изпих 2 чаши големи айрян, без да се усетя  ;D
Ужас.
А за себе си какво да кажа, освен че не варирам в килограми. +/- 1,2 кг в зависимост от сезона. Като цяло транзити не ми влияят на фигурата. Винаги съм си приятно закръгленка ;D

Само походката ми се променя. Понякога съм грациозна, тъжна принцеса направо  ;D Понякога вървя все едно съм се запътила да трепам някого.  :D

Е, туй не ще да е само от планетите, а от многото козунаци и други неща дето ги ядеш.  ;D

*

aiia

« Отговор #97 -: Юли 26, 2009, 09:48:06 pm »
Ами не точно закръглена, ами конструкцията ми е такава.
Стегнато тяло, стегнати бедра , като ме погледнеш все едно съм спортист. Често са ми казвали, че имам тяло на плувкиня. Развит торс, широки рамене , но малко дупе. Бюст имам, по-голям от нормалното за ръста и килограмите. С две думи , спортна фигура. Може би е от плутон в края на 1 дом е. Знам ли?
Обичам спорта. Ей сега се прибирам от поредния джогинг. Вир вода бях. Спорт му е майката. Вървене, движение.

*

Helo

« Отговор #98 -: Юли 26, 2009, 09:57:44 pm »
Ами не точно закръглена, ами конструкцията ми е такава.
Стегнато тяло, стегнати бедра , като ме погледнеш все едно съм спортист. Често са ми казвали, че имам тяло на плувкиня. Развит торс, широки рамене , но малко дупе. Бюст имам, по-голям от нормалното за ръста и килограмите. С две думи , спортна фигура. Може би е от плутон в края на 1 дом е. Знам ли?
Обичам спорта. Ей сега се прибирам от поредния джогинг. Вир вода бях. Спорт му е майката. Вървене, движение.

А на мен Плутон ми е в съвпад с асцендента, ама нямам спортно тяло. Имам по-нежно тяло. Е, макар и слаба, бедрата ми не са чак толкова слаби. Но бързо правя мускули и затова гледам да не тренирам много. Но, сигурно е защото още от малка правя редовно гимнастика и това е останало в паметта на мускулите.

Да обсъдим и транзитен Сатурн в негативен аспект с Плутон.  ::)
Който е имал или сега има такъв аспект да разказва как е било положението.  ::)

Ето какво пише за него:  ;D

При съвпад, квадрат и опозиция на Сатурн с Плутон се стига до крайна ситуация особено в бизнеса, професионалните и политически работи и започване на нова основа. При съвпад периода може да бъде благоприятен за самоусъвъшенстване в деловата или в духовната сфера. Може да се стимулират латентни ясновидски способности. Добър аспект за занимания с наука и изследвания. При квадратура и опозиция обстоятелствата са по-мрачни и могат да бъдат свързани както с икономика, така и с борби за власт. Възможен е шантаж, насилие или заплаха. Причина за конфликти могат да бъдат общи пари и инвестиции. Човек може да се сблъска с нечестност и насилие. Силова борба, публични скандали, принуда. Възможни са отношения с подземния свят, с тъмния бизнес, интриги и подмолни удари. Сатурн и Плутон са свързани с организираната престъпност. Период на голяма криза, свързана със здраве, професия, отношения. Нещата се променят насилствено и безвъзвратно.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #99 -: Юли 26, 2009, 10:04:58 pm »
Аз преди бях много слаба.На моя ръст от 1.74 тежах 55 килограма.Това тегло го поддържах до около 27-28 години.Изведнъж какво ми стана,малко се позакръглих.Не съм дебела,но не мога да кажа,че съм и слаба.Нещо средно,ама се ядосвам,защото искам да съм като преди.
Ами как няма да се получи с моята лакома Венера в Телец-бохем и чревоугодник.На всичкото отгоре ме мързи и да спортувам и се оправдавам само,че нямам време.Когато мина Сатурн през асцендента ми,направо се бях стопила.Панталоните ми нямаха на какво да се държат.Имам снимки от този период,някои от познатите ми не могат да ме разпознаят.