Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 85001 Прегледи
*

Londa

• **
  • 561
Re:Сатурн
« Отговор #100 -: Юли 26, 2009, 10:08:17 pm »
Колежке Асла, и аз обичам да спортувам, но е странно щото съвм телец и минаваме за мързели, но явно Венерка в Близнаци ли що ли, може би съвпада ми в 5 дом на Марс с Юпитер ми дава енергия, преди тичах, сега фитнес.Не ме интересуват резултатите, това за мен е хоби и се чувствам много добре.
Много обичам да ям, но килата дори и когато не съм спортувала не са ми били проблем. Казвали са ми ,че изглеждам по-слаба.Чувала съм ,че Телците имат по-масивна структура, а и доста по лесно оформят мускули.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #101 -: Юли 26, 2009, 10:23:29 pm »
Колежке Асла, и аз обичам да спортувам, но е странно щото съвм телец и минаваме за мързели, но явно Венерка в Близнаци ли що ли, може би съвпада ми в 5 дом на Марс с Юпитер ми дава енергия, преди тичах, сега фитнес.Не ме интересуват резултатите, това за мен е хоби и се чувствам много добре.
Много обичам да ям, но килата дори и когато не съм спортувала не са ми били проблем. Казвали са ми ,че изглеждам по-слаба.Чувала съм ,че Телците имат по-масивна структура, а и доста по лесно оформят мускули.

С Марса ми на АЦ-то,не енергия,ами какво да ти кажа-невероятен хъс за победа.Като ученичка бях в първите редици,когато станеше дума за спорт.Адски много ме влечеше.Можех доста добре да се развия в тази област,но се отказах заради проблемите със сливиците ми.Трудно ми беше дишането заради тях през носа.
Трябва Скарлет да ни каже как по-точно гладува за здраве и за отслабване,защото не мога да се гледам така.
Много ми е трудно с тези диети.Не мога да издържам.За мен са направо непосилно занятие.Преди всичко си ядях,без да ми пука от количествата и грам не качвах...А сега :-[
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 10:42:57 pm от Мia21 »

*

Skarlet

« Отговор #102 -: Юли 26, 2009, 10:33:24 pm »
Няма нищо кой знае какво специфично-гладува се само на Новолуние и Пълнолуние 24 часа.По това време се пие само минерална вода и билков чай.При растяща Луна две седмици трябва да се ограничат сладките,тестени и мазни храни и да се вечеря до 18 часа.При намаляваща Луна може да хапваш всичко,но без да преяждаш.И пак вечерята да е до 18 часа. Вече не пека месо с мазнина.Ям предимно пилешко,телешко или риба.Но със салата,не с картофи или ориз за гарнитура.И естествено-много плодове и зеленчуци.Сега съм наблегнала на динята.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #103 -: Юли 26, 2009, 10:36:11 pm »
Няма нищо кой знае какво специфично-гладува се само на Новолуние и Пълнолуние 24 часа.По това време се пие само минерална вода и билков чай.При растяща Луна две седмици трябва да се ограничат сладките,тестени и мазни храни и да се вечеря до 18 часа.При намаляваща Луна може да хапваш всичко,но без да преяждаш.И пак вечерята да е до 18 часа. Вече не пека месо с мазнина.Ям предимно пилешко,телешко или риба.Но със салата,не с картофи или ориз за гарнитура.И естествено-много плодове и зеленчуци.Сега съм наблегнала на динята.

Скарлет,от къде мога да следя само циклите на Луната,за да ги спазвам стриктно?

*

Skarlet

« Отговор #104 -: Юли 26, 2009, 10:43:11 pm »
Можеш да си ги следиш в ZET,но ги има и в сайтовете тук:
http://www.astrohoroscope.info/lunenhoroskop.php
http://astrohit.com/moonday.php
http://lunaf.com/bulgarian/

*

Mia21

• 2502
« Отговор #105 -: Юли 26, 2009, 10:49:45 pm »
Можеш да си ги следиш в ZET,но ги има и в сайтовете тук:
http://www.astrohoroscope.info/lunenhoroskop.php
http://astrohit.com/moonday.php
http://lunaf.com/bulgarian/

Благодаря ти,Скарлет!Страхотни са!Сега ще пробвам да видя аз до къде ще я докарам. ;) ;D

*

Nebesna

« Отговор #106 -: Юли 26, 2009, 10:58:21 pm »

Цитат
Да обсъдим и транзитен Сатурн в негативен аспект с Плутон.  ::)
Който е имал или сега има такъв аспект да разказва как е било положението.  ::)

На мен в момента тр. Сатурн ми е в съвпад  с рожден Плутон. По-ниска от тревата съм. Общо взето съм се изолирала у дома и си щадя силите. Кумулирам енергия и се срещам само с най-близки хора и приятели. Плутон ми управлява 11-ти дом. И тъй като този дом се свързва основно със свободното време, с усещането за свобода, но и с обстоятелства, извън нашия контрол, предпочитам да не поемам рискове. Иначе съвпадът е позициониран в 9-ти дом - само си мечтая за чужбина, сърфирам в интернет и се пренасям мислено в различни екзотични места, ама само си фантазирам. Засега. Нека Сатурн да мине във Везни в тригон със светилата откъм 9-ти дом, тогава ще се похваля.

*

Nebesna

« Отговор #107 -: Юли 26, 2009, 11:29:50 pm »
Ами Скарлет, аз наскоро се разминах с Плутоновата квадратура. По-скоро тао-квадрат на тр. Плутон в последните градуси на Стрелец с рождената опозиция Плутон/Уран в Дева и Уран в Риби. Големи трансформации имаше, ама аз сама си ги провокирах. Тъкмо се разпадна тао-квадрата и сега съм в Уранова и Сатурнова опозиция едновременно. (Риби-Дева).

При мен рождения Плутон е в опозиция със Сатурн в натала, така, че съвпадът на тр. Сатурн с натален Плутон ме кара да си стоя на дупето и да не поемам допълнителни рискове. Станала съм твърде ...сдържана, чак не мога да се позная. Вътрешно чувствам, че това е правилното поведение. Чувствам се като разпъната от разменените места на Уран и Сатурн (Риби-Дева). И двата ми управляват 2-ри дом и чувството ми за сигурност е застрашено. Освен да си стоя на четирите букви и да не мърдам, друг избор не ми остава. Все пак не можем все да сме в състояние на напредък. Трябва да се спрем за известно време, да осмислим живота си. Даже и мечтаенето ми носи малко болка, защото аз съм деен човек и обикновено реализирам мечтите си с търпение и постоянство. Но на този етап нищо не мога да предприема.

Абе, знам че трябва да се науча на практичност,заради съвпадът в Дева. Аз все до сега съм разчитала на големият воден тригон, в който е намесен Юпитер да ме измъква от критични ситуации.

*

Helo

« Отговор #108 -: Юли 26, 2009, 11:45:56 pm »
А мен от есента ме очакват почти еднакви по продължителност квадартура на транзитния Сатурн с Луната ми и тригон на транзитния Сатурн със Слънцето ми. Значи положението от квадратурата с Луната няма да е толкова лошо, нали така. Няма от какво толкова да се притеснявам.  ;D  ;D  ;D То аз не, че се притеснявам чак толкова.  ;D

Но Марая каза, че, когато Стаурн сключва някакви конфигурации със светилата, това било време да се работи с кармата и че уроците на Сатурн трябва да бъдат научени. Вие какво мислите за позициите на Сатурн към светилата по принцип?  ::)

*

Skarlet

« Отговор #109 -: Юли 26, 2009, 11:53:07 pm »
Нашите проблеми са нищо на фона на предстоящите в Нова Зеландия и островите в Индийски океан.Ако ви е интересно,утре ще пусна картата в другата тема.Но сега е време за нанкане.Нищо по-здравословно няма от нощния здрав сън.  :-*

*

Nebesna

« Отговор #110 -: Юли 26, 2009, 11:59:29 pm »
А мен от есента ме очакват почти еднакви по продължителност квадартура на транзитния Сатурн с Луната ми и тригон на транзитния Сатурн със Слънцето ми. Значи положението от квадратурата с Луната няма да е толкова лошо, нали така. Няма от какво толкова да се притеснявам.  ;D  ;D  ;D То аз не, че се притеснявам чак толкова.  ;D

Но Марая каза, че, когато Стаурн сключва някакви конфигурации със светилата, това било време да се работи с кармата и че уроците на Сатурн трябва да бъдат научени. Вие какво мислите за позициите на Сатурн към светилата по принцип?  ::)

Ами, отиди на зъболекар. При мен негативните аспекти на Сатурн към Луната ми се отразяват в проблеми със зъбите. Дори и позитивните аспекти на Сатурн са ограничаващи, така че аспектът към Слънцето ти може да ти помогне да си намериш "строг, но мъдър учител".

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #111 -: Юли 27, 2009, 12:24:05 am »
В темата за Сатурн се забелязва,че основно се гледа как влияе на тялото,което се връзва с преминаването му сега през Дева  8)

На мен Сатурн сега ми е в 1 дом,но не слабея.По принцип нито качвам,нито свалям,с килограмите съм си от както съм на 16 години.Голямо консервиране (Слънце в Козирог,АСЦ Дева-Меркурий в тригон със Сатурн,Сатурн във 2 дом),чак понякога се дразня на това,че и да искам не мога да пълнея.Само веднъж в живота си качих 6 кила много бързо и бързо ги свалих в съчетание на стрес+режим на хранене и сън-сега видях че е било на съвпад на Юпитер с Луна,едновременно с това Плутон е правил опозиция с Луната и квадрат с АСЦ (натално съм с Юпитер и Плутон във 2 дом).

Когато Юпитер ми мина през 1 дом имах завишен апетит и макар че много се хранех (отделно и с промишлени количества сладко),никаква промяна.В натала е в съвпад със Сатурн ;D

Като се замисля дори и без овладяване на безсмъртие,сигурно цял живот ще си задържа теглото,а младостта поне до 40-50, само ей така благодарение на Сатурна,че и отгоре на всичко стационарен  :P 8) ;D

*

Helo

« Отговор #112 -: Юли 27, 2009, 11:25:35 am »
Ние почти нищо не казахме за астпектите на Сатурн към Слънцето. Небесна каза, че те могат да ни помогнат да намерим строг, но мъдър учител. Каза и че наскоро при нея опозицията на Сатурн към светилата и и дал много работа и отговорности и оттегляне на подкрепата на хората. Кажете от личен опит как са ви се отразили аспектите към Слънцето.

Аз пак ще копирам от astrosite информация:

Сатурн в съвпад, квадратура и опозиция със Слънце. По време на такъв транзит се изострят професионалните и политическите амбиции. Нарастват отговорностите във финансово, професионално, политическо или юридическо отношение. Съвпадът може да донесе признание за извършената работа. Съчетава се с намалена жизненост поради сериозни задължения и преодоляване на трудности. На изпитание са подложени силата, издръжливоста и търпението на човека. Този съвпад става веднъж на 29 - 30 години и показва какво е заслужил човек с предходните си действия и усилия. Независимо дали резултатите са благоприятни или не се извлича ценен опит и се научават уроци. При квадратура и опозиция са възможни крайни или неразумни решения.. Чувство за страх, което води до деспотизъм и защитна реакция. Понякога е свързано с борба за превъзходство и високо обществено положение. Трудно време за професионални успехи. Големи изисквания, тежки делови и професионални задължения лишават човека от жизненост и оптимизъм. Децата, които преживяват такъв транзит може да се почувстват необичани. Могат да се появят здравословни проблеми свързани с кожа, кости, зъби, коса, гръбначен стълб, сърце.
При тригон и секстил на Сатурн към Слънцето се забелязва помощ от авторитети, професионални успехи и издигане в обществото. Поставяне на дългорочни цели и задачи. Благоприятен период за занимания с бизнес, политика, административни работи. Прогресът в тези области е устойчив и на здрава основа. При такъв транзит хората осъзнават своята отговорност към децата. Възможно е възстановяване на предишни светски или интимни взаимоотношения.
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 11:31:38 am от Helo »

*

Nebesna

« Отговор #113 -: Юли 27, 2009, 11:31:15 am »
Синухе, поначало Сатурновите хора по-лесно понасят строгите уроци на Сатурн. Имам предвид хора с Асцендент, светила или лични планети в Козирог или такива, които по рождение имат положителни аспекти на светилата и близките планети със Сатурн.  Сатурн ни кара да живеем на ниско енергийно ниво, да не си рапиляваме енергията, а това е изключително трудно за човек с господстващи Меркурий и Юпитер в хороскопа си.

Аз съм с Асцендент Стрелец и Юпитер в Рак. И въпреки, че имам тригон между двата титана - Юпитер и Сатурн, който би трябвало да е балансиращ аспект, най-трудният транзит на Сатурн в моя хороскоп е когато Сатурн е в Рак в съвпад с господаря на Асцендента Юпитер. При това положение изпадам в клаустрофобия и изпитвам страх от покушение над физическото си тяло. Дори без малко да стана жертва на нападение от един крадец при този аспект (опита се да ме ограби на улицата, но не успя).  :-X

Другият аспект, който е изключително труден на личностно ниво за мен, е когато господарят на асцендента - Юпитер е в Козирог в опозиция с рожденото си положение.Тогава се чувствам най-нещастна и пренебрегната от своя "покровител". Няма по-нещастна от мен на земята.  :-[

*

ga3l

« Отговор #114 -: Юли 27, 2009, 11:43:14 am »

« Отговор #115 -: Юли 27, 2009, 11:59:58 am »
чета ви момичета и не вярвам на очите си!сатурн и напълняване-просто невъзможно!соларната луна в телец и стрелец дава склонност към напълняване,както и натална в същите знаци.юпитер е онзи , които носи затлъстяване и напълняване.по време на сатурн асц задължително се слабее.видяла съм го в много карти.

Абсолютно точно, особено ако има съвпад, аз рязко напълнях тази година когато транзитния Юпитер направи съвпад с наталната Луна. Без да променям никакви хранителни и двигателни навици.

« Отговор #116 -: Юли 27, 2009, 01:14:34 pm »
Цитат на Торони - отг.62

Бих искала да споделя нещо , във връзка със Сатурн,което съм преживяла лично. Преди  години срещнах човек, на който Сатурн съвпадаше с моя ЮЛВ. Бях привлечена необяснимо и безпаметно , без той да си има и идея от това. В продължение на 2 години , в които съм го виждала сигурно 4-5 пъти, не спирах да мисля за него и не можех да се оттърся от чувството, че трябва да разговарям с него, без да съм наясно точно за какво и че нещо му дължа. А най-интересното е, че тази моя фикс идея се осъществи точно в деня, когато транзитния Сатурн попадна в съвпад с горната наша конфигурация. Едва тогава се изчистих.

Честно казано точно върху такъв аспект разсъждавах, само че моя  ретро Сатурн прави съвпад с неговия ЮЛВ, и сега на пълното слънчево затъмнение транз.ЮЛВ съвпадаше с неговия ретро Сатурн в VІІІ дом. Чудех се кой и е учителя и кой ще налага уроците в живота ни. Дали аз ще пострадам повече или той, но сега след това затъмнение този аспект се активира в неговата карта.  Аз знам кво искам, но той още не е разбрал концепцията на нашата връзка вече 9 години....бърка обичта с приятелство /или аз май бъркам/, не можел да обича, но не може да се откаже от приятелството между нас. А на мен ми омръзна да бъда приятелка, искам да бъда обичана жена. За това заминах миналата седмица при него за да поговорим....но нещата така се развиха, че въобще не се стигна до нормален разговор /децибелите бяха повече от нормалните/, един вид едно малко камъче преобърна колата...И след като казах край, тогава вече ми отделя време за разговор....естествено вече нямаше за какво да говорим...
    А иначе в моята карта Сатурн е господар на хороскопа в 12 дом, а Слънцето ми е Козирог в VІІ, асц. Близнаци - Меркурий също в Козирог VІІ. Сатурна прави голям тригон със Слънце и Лилит, но от друга страна е в квадрат с Луна и в опозиция към Марс и Венера в по-голяма орбиса. Най-тежките периоди от живота ми са били, когато транзитен Сатурн беше в периода Сати. Също съм дребничка и наистина със здрави и големи зъби... ;D. /Някой път се бъзикам обикновено с мъжете, че ако си търси белята.... ;D, захапя ли късам... ;D ;D ;D/.  
   Транзитния Сатурн все още ми се мота в ІV дом, миналата година беше в съвпад с Лилитката, гаден период, тази година пак мина и подмина Лилитката, но вече няма да я закача. Никакви промени по отношение на дом и семейство....
   Вече съм свикнала със самотата и не ми тежи, понякога се чувствам самотна /естествено е, че правя разлика между самота и самотност/, но не съм престанала мислено да общувам с хора, които обичам.
   Квадрата между Сатурн и Луната - дисциплина и контрол на чувствата. Отвреме на време, когато Сатурн си почива Марс действа на своя глава къде лудо и безразсъдно, къде агресивно. А завалийката Луна, която не може да изрази нахлуващите емоции, ги преобразява във физическо неразположение /вече не съм сигурна точно от кой аспект е, но най-точния на Луната е - с Хирон - полуквадрат/. Примерно - когато усещаш, че те лъжат твои близки хора, усещаш гадене в стомаха, не можеш да асимилираш тази емоция.....в този ред неща. По същия начин усещаш, когато любим човек ти изневерява....
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 01:19:27 pm от daisy696 »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #117 -: Юли 27, 2009, 04:15:15 pm »
Ко некой има властен Сатурн в картата си, то това съм аз.
Сатурн втори дом козирог, вътре освен него Слънце и Юпитер. Всички пътища водят към него.
И кво?  :D

« Отговор #118 -: Юли 27, 2009, 04:34:37 pm »
[img] http://img521.imageshack.us/img521/6868/karta.gif [img]
Вижте тази карт, аз смятам, че Сатурн тук е най-силната планета
А защо не Плутон?

*

Helo

« Отговор #119 -: Юли 27, 2009, 04:39:34 pm »
[img] http://img521.imageshack.us/img521/6868/karta.gif [img]
Вижте тази карт, аз смятам, че Сатурн тук е най-силната планета