Цитат на Торони - отг.62
Бих искала да споделя нещо , във връзка със Сатурн,което съм преживяла лично. Преди години срещнах човек, на който Сатурн съвпадаше с моя ЮЛВ. Бях привлечена необяснимо и безпаметно , без той да си има и идея от това. В продължение на 2 години , в които съм го виждала сигурно 4-5 пъти, не спирах да мисля за него и не можех да се оттърся от чувството, че трябва да разговарям с него, без да съм наясно точно за какво и че нещо му дължа. А най-интересното е, че тази моя фикс идея се осъществи точно в деня, когато транзитния Сатурн попадна в съвпад с горната наша конфигурация. Едва тогава се изчистих.
Честно казано точно върху такъв аспект разсъждавах, само че моя ретро Сатурн прави съвпад с неговия ЮЛВ, и сега на пълното слънчево затъмнение транз.ЮЛВ съвпадаше с неговия ретро Сатурн в VІІІ дом. Чудех се кой и е учителя и кой ще налага уроците в живота ни. Дали аз ще пострадам повече или той, но сега след това затъмнение този аспект се активира в неговата карта. Аз знам кво искам, но той още не е разбрал концепцията на нашата връзка вече 9 години....бърка обичта с приятелство /или аз май бъркам/, не можел да обича, но не може да се откаже от приятелството между нас. А на мен ми омръзна да бъда приятелка, искам да бъда обичана жена. За това заминах миналата седмица при него за да поговорим....но нещата така се развиха, че въобще не се стигна до нормален разговор /децибелите бяха повече от нормалните/, един вид едно малко камъче преобърна колата...И след като казах край, тогава вече ми отделя време за разговор....естествено вече нямаше за какво да говорим...
А иначе в моята карта Сатурн е господар на хороскопа в 12 дом, а Слънцето ми е Козирог в VІІ, асц. Близнаци - Меркурий също в Козирог VІІ. Сатурна прави голям тригон със Слънце и Лилит, но от друга страна е в квадрат с Луна и в опозиция към Марс и Венера в по-голяма орбиса. Най-тежките периоди от живота ми са били, когато транзитен Сатурн беше в периода Сати. Също съм дребничка и наистина със здрави и големи зъби...

. /Някой път се бъзикам обикновено с мъжете, че ако си търси белята....

, захапя ли късам...

/.
Транзитния Сатурн все още ми се мота в ІV дом, миналата година беше в съвпад с Лилитката, гаден период, тази година пак мина и подмина Лилитката, но вече няма да я закача. Никакви промени по отношение на дом и семейство....
Вече съм свикнала със самотата и не ми тежи, понякога се чувствам самотна /естествено е, че правя разлика между самота и самотност/, но не съм престанала мислено да общувам с хора, които обичам.
Квадрата между Сатурн и Луната - дисциплина и контрол на чувствата. Отвреме на време, когато Сатурн си почива Марс действа на своя глава къде лудо и безразсъдно, къде агресивно. А завалийката Луна, която не може да изрази нахлуващите емоции, ги преобразява във физическо неразположение /вече не съм сигурна точно от кой аспект е, но най-точния на Луната е - с Хирон - полуквадрат/. Примерно - когато усещаш, че те лъжат твои близки хора, усещаш гадене в стомаха, не можеш да асимилираш тази емоция.....в този ред неща. По същия начин усещаш, когато любим човек ти изневерява....