Аз умирам от страх от кучета и в действителност те го усещат, стават агресивни и това още повече ме плаши... Не сам била хапана от куче досега и не разбирам защо имам такъв параноичен страх. Моите приятелки знаят за този мой страх и винаги гледат да ме предпазват като те минават от страната на кучето разхождащо се по улицата! А на мен сърчицето ми се е свило тогава...
Имах и страх от карането на кола,толкова силен страх изпитвах, че беше немислимо за мен да седна зад волана ( имам шофъорска книжка, но не бях активен шофъор).Когато обаче тръгнах на работа,трябваше да минавам по път, по който се разхождаха много кучета (нападна ме едно куче, не ме ухапа, но много се изплаших). Реших, че страхът от кучетата надделява над страха от шофирането!!! И започнах да карам кола, първоначално с татко до мен, а вече и сама!
И все пак имаше нещо положително от целия този страх!!! Страхът ми от кучетата ми помогна да преодолея страхът от шофирането. Не знам какво би ми повлияло, че да загърбя страха от кучетата, но и да си остане не е толкова голям проблем! Все пак всеки си има своите фобии!