Здравей Гост

Може ли човек да моделира съдбата си ?

• 96 Отговора
  • 16948 Прегледи
*

toroni

• **
  • 561
Re:Може ли човек да моделира съдбата си ?
« Отговор #80 -: Август 23, 2009, 08:13:34 pm »
Всеки си има потенциал, който е детерминиран в този живот. Не може да се пренебрегне този факт. Потенциалът на всеки е различен. Ако аз нямам дарба за изучаване на чужди езици, например, това ще ме спъва цял живот. Имах един съученик, който имаше нюх за математиката и слабостта му беше да се занимава с електроника. Завърши инженерство и спечели зелена карта, замина за Америка. Години наред работи в един завод за електроника на поточната линия, заедно с панпайците, понеже беше инвалид по отношение изучаването на чужди езици. (лични ограничения) Не можа да научи английски и това е. Повече от 10 години е в Америка и не можа да научи езика. Момчето казва: "Ако бях станал шофьор, (за което не се иска език), само за една година, щях да спечеля толкова пари, колкото съм спечелил досега, но аз обичам електрониката". (личен избор)

Голямо щастие е в живота , човек да си изкарва прехраната с нещо, което му е по сърце. Това наистина носи хармония и истинско удовлетворение. Според мен поне 80 % от хората се занимават поради принуда с работа, за която не са а истинската пътека в живота им е съвършенно различна. Аз не съм от тях и това ме прави истински щастлива. ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #81 -: Август 23, 2009, 09:25:41 pm »
Голямо щастие е в живота , човек да си изкарва прехраната с нещо, което му е по сърце. Това наистина носи хармония и истинско удовлетворение. Според мен поне 80 % от хората се занимават поради принуда с работа, за която не са а истинската пътека в живота им е съвършенно различна. Аз не съм от тях и това ме прави истински щастлива. ;D

Аз този пример го дадох, за да покажа как един човек, който е на "ти" с математиката, печелил републикански опимпиади - добър в това, което умее да прави, отива в страната на "неограничените" възможности (слагам думичката в кавички), за да се сблъска със собствените си ограничения - момчето имаше дефект в говора - леко заекваше и просто нямаше дарба за езици.

Когато говорим за моделиране на собствената съдба, трябва да имаме предвид, че надскачайки едни ограничения, винаги се изправяме пред други. Единственият начин да се освободим напълно е като пренебрегнем тотално материалните и светските ограничения. Да се откажем от всичко материално. Буда е изоставил невръстния си син току-що роден, за да търси истината, казвайки: " Тази връзка е прекалено силна, аз трябва да я прекъсна!" Обещавайки да се върне след време, когато открие истината. Той е чувствал, че има по-велика мисия.

Представяте ли си какво щеше да стане, ако всички си изоставяхме децата, за да търсим истината. Просто не на всеки е дадено да "служи на цялото човечество" по начина, по който Буда го е направил. Той е имал всичко, живеел е в разкош, нищо не му е липсвало. Бог му дава всичко в излишък, за да няма материални ограничения. Но му дава и нещо друго - прави го чувствителен към болката.

*

Helo

« Отговор #82 -: Август 23, 2009, 09:32:14 pm »

Представяте ли си какво щеше да стане, ако всички си изоставяхме децата, за да търсим истината. Просто не на всеки е дадено да "служи на цялото човечество" по начина, по който Буда го е направил. Той е имал всичко, живеел е в разкош, нищо не му е липсвало. Бог му дава всичко в излишък, за да няма материални ограничения. Но му дава и нещо друго - прави го чувствителен към болката.

Не знам дали Буда наистина е съществувал като историческа личност, но знам, че в митологията всичко е метафора, боравене със символи. Опитайте се да ги откриете в историята на Буда и да ги приложите практически във вашия ум.

А будизма не е ли порсто религия или учение, произхождащо от хиндуизма?  ;)  ;D

Ей тук са я обсъждали тази тема, ако някой се интересува:

http://upadesa.org/upadesa_forum/index.php?topic=945.0

*

Nebesna

« Отговор #83 -: Август 23, 2009, 09:37:01 pm »
Не знам дали Буда наистина е съществувал като историческа личност, но знам, че в митологията всичко е метафора, боравене със символи. Опитайте се да ги откриете в историята на Буда и да ги приложите практически във вашия ум.

А будизма не е ли порсто религия или учение, произхождащо от хиндуизма?  ;)  ;D

Ей тук са я обсъждали тази тема, ако някой се интересува:

http://upadesa.org/upadesa_forum/index.php?topic=945.0

Скъпа, Буда е историческа личност. Слабо си информирана. Потърси биографията му и ще видиш.
А ако искаш направи си отделна тема за религиите и ще ги разгледаме една по една. Нека не се отклоняваме от темата за съдбата.
« Последна редакция: Август 23, 2009, 09:41:53 pm от Небесна »

*

veshti4ka

« Отговор #84 -: Август 24, 2009, 06:48:44 am »
Хело, права си  ;)  изтървала съм Нептуна и Слънцето - ако ги съчетаем става плаж  :P  ;D ;D ;D  това е още едно доказателство колко съм разсеяна  :-[

Поки, хич не ме интересува кво ще си го правиш Марса - дали ще го опънеш или ще го накараш да бяга!  ;)  идеята е да го накараш да работи за теб, а не против теб!!!

написах примерите за да схванете основната идея, а не да ви дробя попарка в паничките. можете да мислите, значи можете да измислите кое е най-добро за вас! плюс това когато писах примерите - това ми хрумна. проявленията на планетите са много и разнообразни. то и аз още им проучвам целия потенциал  ::)

Небесна, защо пък трябва да изоставяш някого за да достигнеш проникновение? в момента чета "Селестинското пророчество"  и там е обяснено много добре - когато човек се научи да обича близките си с нептуновата божествената любов - онази, която само дава и не иска нищо в замяна, тогава няма нужда да бягаш от хората, защото нито те ти вредят, нито ти им вредиш... 

по обед като се върна ще ви пусна един-два цитата от тази книга за да ви стане малко по-ясно  :)

*

Helo

« Отговор #85 -: Август 24, 2009, 11:53:05 am »

Небесна, защо пък трябва да изоставяш някого за да достигнеш проникновение? в момента чета "Селестинското пророчество"  и там е обяснено много добре - когато човек се научи да обича близките си с нептуновата божествената любов - онази, която само дава и не иска нищо в замяна, тогава няма нужда да бягаш от хората, защото нито те ти вредят, нито ти им вредиш...  

по обед като се върна ще ви пусна един-два цитата от тази книга за да ви стане малко по-ясно  :)

Всъщност, тук във форума вече е писано за всички пророчества. Аз още в тийнейджърска възраст четох тази поредица - май бяха 6 книги. Интересна е, особено, ако се чете като роман. Но автора не е съвсем прав във всичко.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2955.0.html

« Отговор #86 -: Август 24, 2009, 11:59:18 am »
Здравейте всички,
Отскоро се занимавам с астрология и се извинявам предварително,ако  някои неща,които кажа не са съвсем верни.
Смятам,че за да моделираме съдбата си(много подходящ термин:поздравления за Небесна!),трябва да сме си я разгадали и разбрали ,разчитайки правилно натала си.Както казва Вещичка,това зависи от нивото на Астролога и моментната му нагласа към нас(може да се окаже по-късно,че някои неща не са съвсем така).Освен това трябва кате-
горично да искаме да променим това,което не ни допада.Обаче тази промяна ни е дадена в рамките на около 40% от
събитията в натала,т.е. наистина само можем да променим пътя,по който ще стигне до определеното ни събитие ( и то
ако знаем какво правим и за какво се молим Господу).Считам,че някои неща не можем да променим,а дори и не трябва да пипаме.За проработването на планетите има един тест в окулус.ру на Виталий Веташ,с който "проверих" своите пла-
нети.Оказа се,че най-слаб ми е ретро Урана в 12дом.И може би затова започнах тази наука сериозно преди 2 год(тогава и Сатурн мина през Асц.ми).Според този тест най-проработените ми планети се оказват с негативни аспекти
в натала.Така че,мога да отговоря с "да" на въпроса в темата,обаче с едно "НО",което означава в определени рамки.

*

veshti4ka

« Отговор #87 -: Август 24, 2009, 12:47:59 pm »
Всъщност, тук във форума вече е писано за всички пророчества. Аз още в тийнейджърска възраст четох тази поредица - май бяха 6 книги. Интересна е, особено, ако се чете като роман. Но автора не е съвсем прав във всичко.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2955.0.html

ха супер. таман няма да си играя да преписвам  :P

Хело, пак ли бе? пак ли с рогите напред? аре ся се обоснови за кое по-точно аджеба човечецът не е прав  ::) а ти пък защо приемаш всичко 1:1 - избирай това, което най-добре ти импонира от едно четиво, а другото го игнорирай. аз така правя  ;D

*

тъжен

« Отговор #88 -: Август 24, 2009, 02:03:55 pm »
Попитали един скулптор-как успява от един обикновен камък да извае толкова красиви статуи.Отговорът бил скромен-много лесно,просто отстранявам всичко излишно от камъка. ;)

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #89 -: Август 24, 2009, 02:17:33 pm »
 ;D Van Helsing
точно  от два дена си мисля, че  първо човек трябва да успее да си моделира тялото, пък после може да се пробва и със съдбата.

« Отговор #90 -: Август 24, 2009, 02:32:26 pm »
    Може, когато надхвърли себе си.... :P

*

Helo

« Отговор #91 -: Август 24, 2009, 03:28:48 pm »
Според мен,човек моделира съдбата си ,като се стреми да премахне всичко излишно/което му пречи/ от живота си-вредни навици,фалшиви приятели,робуване на хорското мнение и др. :)

Негативни мисли. Помисли по този въпрос.  :)  ;D

*

Nebesna

« Отговор #92 -: Август 24, 2009, 04:55:59 pm »
Според мен,човек моделира съдбата си ,като се стреми да премахне всичко излишно/което му пречи/ от живота си-вредни навици,фалшиви приятели,робуване на хорското мнение и др. :)

Има и още-честата смяна на никове и аватари,КРЪШКАНЕ по други астро форуми!  :-[ ;D

Мистър Хелсинг, току-що установявам, че Вие всъщност имате чувство за хумор!  ;D ;D ;D

*

veshti4ka

« Отговор #93 -: Август 24, 2009, 06:17:26 pm »

Има и още-честата смяна на никове и аватари,КРЪШКАНЕ по други астро форуми!  :-[ ;D

хахаааааааааа бравос Тъжньо - вече ставаш Весел и тъй по-ми харесва  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

при една тотална промяна човек първо започва да моделира себе си - характер, мислене, визия... после човек се заема с физическите проявления на негативните емоции - болестите. после с обкръжението си и т.н. докато не се пречисти тотално и на всички нива  :)

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Август 24, 2009, 10:52:32 pm »
Мисис Небесна, може ли да се посъветвам с вас по един въпрос :-[В тема ''говорилня'' на последна страница писах нещо, но  няма мнения от никой засега.Идеята е да си направим тема-библиотека за статии и книги но не за линкове а  за файлове.Какво е вашето мнение по въпроса :-[

Аз съм, съгласна с Вас господине, обаче какво ще каже админа по този въпрос? мисля, че във форума не е предвидена възможност да се прикрепят цели файлове към персоналните постове на посетителите. А иначе това е една много удобна опция, която аз по принцип одобрявам.

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Август 24, 2009, 11:07:28 pm »
Добре, сега, за да не спамим темата, има един раздел "Предложения и въпроси", където те моля да прехвърлим този въпрос.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #96 -: Август 25, 2009, 11:10:01 am »
За мен дифиницията на съдбата е "каквото сам направиш" и е се намира в свойствата на Сатурн. Положителната форма на Сатурн е пемане на отговорност в тази област в който дом се намира Сатурн. Ето мойте кратки примери.

Сатурн в 1-ви дом - Борец по призвание
Аз се нуждая от признание за всичко, което правя в партньорството, както и от регулирана дейност, за да се чувствам сигурен. Освен това имам нужда от кризи, тъй като енергията ми расте с преодоляване на трудностите, защото чрез това пораствам. Горко на моя партньор ако ми забрани да правя това, което е важно за мен, в такъв случай ще бъде научен на добри маниери!  
Възможно решение:
Поемане на отговорността за налагане на собствената личност в живота.
Всичко, което трябва да знам за себе си:
Какво постигам с това, че в налагането си се ръководя от вкуса на другия?

Сатурн във 2-ри дом - Пестеливият
Аз се нуждая от регулирани доходи и регулирани финанси, за да се чувствам сигурен. Освен това, аз се нуждая от трудности в моя жизнен стил и общи планове, за да мога да се разгранича и осигуря, защото чрез това пораствам. Горко на моя партньор ако хвърля камъни в моята територия - ще му струва скъпо и ще получи ярко изказана заповедта „Влизането забранено!“
Възможно решение:
Право на разграничаване и лично пространство.
Какво постигам като се отказвам да се разгранича в моя жизнен стил?

Сатурн в 3-ти дом - Контрольорът в говоренето
Аз искам да бъда чут и да видя, че партньорството ми се подобрява, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от кризи в комуникацията и различия в мненията, за да се изразя по-ясно и конкретно. Горко му на моя партньор ако не възприеме това, което му казвам – в такъв случай ще получи червен картон и ще бъде добре наставляван от мен!
Възможно решение:
Вземете си правото да се изразите по свой собствен начин.
Какво постигам като се ограничавам в моето изразяване?   

Сатурн в 4-ти дом - Продължител на рода
Аз се нуждая от регулиран семеен живот и регулирани общи цели, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от трудности в семейството, за да мога да се грижа за моето благополучие, защото чрез това пораствам. Горко на моя партньор ако хвърля камъни в моята градина - тогава няма какво да търси в моето легло!
Възможно решение:  
Поемете отговорността да се грижите сами са собственото си благополучие.
Какво постигам като се ограничавам в моите нужди?

Сатурн в 5-ти дом - Осуетяващият чуждите игри
Аз се нуждая от регулирано протичане на деня, сексуалност и общо организиране на свободното време, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от трудности в реализацията на личността ми и в сексуалността, за да порасна и получа жизнен опит. Горко на моя партньор ако някога се опита да попречи на действията ми и да не ме подкрепи в начинанията ми - ще му разваля игрите и веднага слагам стоп бариера в секса!
Възможно решение:
Дайте си право на сексуалност, игри и развлечения в живота и поемете отговорността за реализация на личността Ви.
Какво постигам с като се ограничавам в моята самостоятелност и креативност?

Сатурн в 6-ти дом - Съзнателният работник
Аз се нуждая от регулирани работни отношения и регулирано ежедневие, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от кризи на работното място и в ежедневието, за да изразя чувствата си и с това да порасна и да натрупам житейски опит. Горко му на моя партньор ако ми прави спънки в ежедневието или в работата - ще бъде добре посъветван да си търси сигурно скривалище!
Възможно решение:
Вземете си правото да изразите своите чувства и нужди.
Какво постигам като се отказвам да изразя моите чувства и се ръководя от очакванията на другите?

Сатурн в 7-ми дом - Хубавите задължения
Аз се нуждая от регулирани задължения в партньорството и в общите действия, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от кризи в партньорството и срещите, за да подобря моите възможности за избор, както и собствения си вкус. Горко му на моя партньор ако хвърля камъни върху цветята ми - тогава ще го изпратя в пустинята!
Възможно решение:
Дайте си правото на собствен вкус, собствена еротична особеност, и на избор.
Какво постигам като се отказвам от моя собствен вкус в партньорството и като се ориентирам по правилата на другите?

Сатурн в 8-ми дом - „Да бъдеш или да не бъдеш“ - това е мъчителният въпрос
Аз се нуждая от регулирани задължения и регулиран съвместен жизнен стил във връзката, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от дълбоки кризи във взаимоотношенията, за да подобря мнението си и да намеря своето призвание, както и да не съм зависим от финансите на другите. Горко му на моя партньор ако хвърля камъни по моя път или подценява моето мнение - гарантирано ще падне в дълбока дупка и ще му струва скъпо да излезе от нея!
Възможно решение:
Поемете отговорността да вървите собствения си път и да осъществите независимо собствените си планове.
Какво постигам като не вървя пътя на моето призвание и го правя зависимо от оценката на другия?

Сатурн в 9-ти дом - Божественият съветник
Аз се нуждая от регулиране на усъвършенстването на моята квалификация, от пътувания и съвместни разговори, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от големи трудности в съвместните разговори и в партньорството, за да подобря и развия моето чувство за справедливост. Горко му на моя партньор ако постави под въпрос моите знания и вяра, тогава ще бъде добре поучен от мен и ще му покажа гръб!
Възможно решение:
Дайте си право на собствен  мироглед.
Какво постигам като се отказвам да изразя своето мнение или се ориентирам според възгледите на другите?

Сатурн в 10-ти дом - Човек на професионалните идеали
Аз се нуждая от постоянна професионална позиция и регулирани задължения в съвместния живот, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от трудности в професията и в съвместния живот, за да открия правата си и да намеря моето истинско призвание. Горко му на моя партньор ако пречи на целите ми - тогава ще бъде посъветван добре да не припарва близо до мен, за да не усети студения ми гръб!  
Възможно решение:
Дайте си право да откриете собствените си мащаби и права.
Какво постигам като регулирам професията си според нуждите на близките ми?

Сатурн в 11-ти дом - Противник на нормите и идеалите
Аз се нуждая от регулиране на свободното време и взаимни начинания, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от кризи в бунтовничеството и организирането на свободното време, за да ускоря процеса си на съзряване. Горко му на онзи, който се опита да ми създава пречки в свободното време, както и във взаимните игри и развлечения – тогава рискува дъха му внезапно да спре!
Възможно решение:
Дайте си правото на освобождаване и независимо поставяне на собствената цел.
Какво постигам като се ограничавам в свободата си и във взаимните начинания?

Сатурн в 12-ти дом - Професионални мечти
Аз се нуждая от регулирани почивки и сътрудничество в съвместното ежедневие, за да се чувствам сигурен. Освен това, понякога се нуждая от кризи в сътрудничеството, за да изразя своите очаквания и да осъществя мечтите си. Горко му на онзи, който не изпълни моите очаквания в сътрудничеството или плете интриги зад гърба ми, за него няма да има спасителен пояс!
Възможно решение:
Поемете отговорност да изразите собствените си права и да осъществите мечтите си.
Какво постигам като се ограничавам в изразяването на моите очаквания и осъществяването на мечтите си, ориентирайки се по идеалите на другите?

« Последна редакция: Август 25, 2009, 12:26:28 pm от doby »
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!